Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Értetlenek

2009. január 23. - bs395

Egy képviselőnek nem kell értenie a szakmai - való életben előforduló - dolgokhoz. Egy képviselő az kérem szépen nem ingatlanszakértő. Ezzel még egyet is értünk. De két dologgal nem fogunk: hogy egy képviselőnek a való élettel nem kell, hogy kapcsolata legyen akár ötletszinten is, meg hogy egy képviselőnek a meghozott döntést illetően nincsen felelőssége. Szavazni jár be kérem, nem gondolkodni.

Egy képviselőnek ha azt mondják, hogy az Andrássy úton az ingatlanok négyzetméterára 20 ezer forint, akkor a képviselő - felelősségének teljes tudatában, vagyis abban a nyugodt hitben, hogy az nincs neki - elhiszi. Ha azt mondják neki, hogy egy nem túl jó állapotú, fűtéskorszerűsítés előtt álló panel négyzetméterára 150-200 ezer forint, nos, azt is elhiszi. Ilyen naiva ő. A két információ között semmilyen előjeles kapcsolatot nem lát, fejében nem gyullad ki az a kis lámpa, ami figyelmeztetné, hogy frontális ütközés van a bizottsági ülésterem falain kívül lévő világban.

Miért is gyulladna. Ő szavazni jár, pláne ellenzékben. Az ellenzéknek az lenne a dolga, hogy árgus szemekkel figyelje a koalíciót, nehogy amazok elkanászodjanak. Ha mégis, akkor nyilvánossághoz fordul, az ügyészségre pedig besétál egy csokor jegyzőkönyvvel, hogy tessék megnézni kedves nyomozó polgártársak, micsoda disznóságok mennek itten az orrom előtt, és én, mint felelős képviselő, hát mégse hagyhatom. Csakhogy ő nem felelős.

És akkor kiáll a polgármester, hogy ő ártatlan, mert amit a testület megszavaz, az úgy van. A szemét neki se csípi, ahogy az se csípi hatalmasainkét, hogy minimálbérből nem lehet megélni, pláne nem nagy értékű ingatlant lízingelni a saját cégünktől. Itt kérem mindenki ártatlan. Mert nem értenek hozzá, mondják. Szerintem nem értetlenek - azt csak adják, mint a begyakorolt szerepet. Ezek kérem felelőtlenek - és nagyon is jól elvannak vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr69896997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.01.23. 08:17:26

A Vastagbőrön már megírtam a véleményem, de itt is megosztom. Ez a "zsigeri" politizálás eredménye. Be kell szórni egy kalapba a választhatók névsorát és a megfelelő létszámot kisorsolni. Nem visszalépés, mert így van esély arra, hogy nem pártkatona ül be.
A másik, hogy mint helyi lekosok, tisztában kellett lenniük a helyi ingatlanárakkal. Mert aért nem volt egyik sem olyan hülye, hogy a saját ingatlanát adta volna el 20000 Ft- os áron.
Rövidíttett változat.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.23. 09:25:45

Egyrészt eleve tagadom, hogy egy képviselőnek nem kell tisztában lenni a szakmai háttérrel, bármiről is szavaz. Azért van ott, hogy tisztában legyen vele, hogy tájékozódjon, nem pedig azért, hogy a retkes picsáját vakarja és pártutasításra nyomogassa a gombokat. Erről szól a munkája, ezért virított az az önelégült, ronda pofája minden villanyoszlopról. Felelősségvállalást és bölcs vezetést hazudva kérte az embereket, hogy válasszák meg erre a MUNKÁRA. (Az se érdekel, ha listás, oda se erőszakkal kényszerítették, aki meg kurvának áll, ne visítson, ha megbasszák.)
Minden személyes indíttatás nélkül azt kívánom az összesnek, hogy teljes vagyonelkobzás után a maradék kárt üljék le, hogy még az unokáikra is rárohadjon a lakat. Valaki, valahogy vessen már véget ennek az egész mérhetetlenül pofátlan rablásnak, mert előbb-utóbb nagyon rossz vége lesz, amit én viszont nem szeretnék átélni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.23. 09:42:03

én nem várom el egy képviselőtől, hogy egyik nap a balettintézet értékesítésének megvalósíthatósági tervéhez olyan széljegyzeteket írjon, hogy másnap warren beaty személyesen repül ide állást ajánlani neki, másnap meg félkézzel megoldja a kerület informatikai struktúrájának a fejlesztését (esetleg le is kódolja egy részét).
két (három) dolgot várok el tőle.
az első és legfontosabb, hogy a gombnyomáshoz adja a nevét. ha hülyeséget csinált, akkor ahhoz.
a második, hogy használja a józan eszét, már ha van neki. balettintézet egy panel töredékéért? nemár.
a harmadik, hogy ha nem biztos, hogy felelősséggel megnyomhatja a gombot, akkor kérjen segítséget. ez az első pont alól nem menti fel.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.23. 10:17:21

Jó, annyira elöntötte a fos az agyamat, hogy kimaradt egy viszonylagossági félmondat. Természetesen nem kell szakértővé válnia, de BÁRMILYEN(!) témában össze lehet szedni alapismereteket pár óra alatt. Ezek a témák nyilván relatíve korlátozott körből kerülnek ki, szóval nem arról van szó, hogy hétfőn kvantumfizikáról, kedden meg a kecskebékák szaporodási szokásairól kell kisdoktorit védenie.
Mindemellett az még a legidiótább, félvak, félsüket uránbányász számára is világosabb a napnál, hogy azon a környéken a telekárak az összeg többszörösére rúgnak.

molaris 2009.01.23. 10:41:32

@bs395:
Hüjje- e vagy?- mert nagyon úgy néz ki.
Mert az aki akkor a kerületben lakott, mindenki tudta, hogy a legromosabb házban , a leglepusztultabb lakás is kb. 170000Ft- os négyzetméter áron elpasszolható volt.
Ha meg ezt nem tudtad. ne írkálj!!

Schuerue 2009.01.23. 18:11:55

@Before:
No de nem is kell a szegény képviselőnek egyedül bóklásznia a tudományok és szakismeretek rengetegében és verejtékes fáradtsággal összecsipegetnie az alapismeretei bázist. Ott vannak a nem szolíd összegekért dolgozó, s ennek megfelelően az adott (vagy gyakran szinte bármely) témában mélységi tudást birtikló szakértők, aki tanulmányokban magyarázzák a dolgokat.
Amennyiben nem ért hozzá és ezt nem ismeri be, vagy nem törődik bele, akkor a teljes felelőséget viselheti ha nem kér szakértőt. Amennyiben a szakértői vélemény alapján születik az irreális döntés, akkor meg ki kell vizsgálni hogy ki vert át kicsodát a szakértelem kérdésében.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 21:28:34

@bs395:

Ezzel a kommenttel teljesen egyetértek.

Mindenki tévedhet. De azért képviselő, mert vállalja a felelősséget, ha tévedett.

molaris 2009.01.24. 02:37:45

@bs395:
Magyarul: vagy megvették kilóra a népet, vagy az OPNI- ból dobták ki. A Balett Intézetet 20000Ft/nm áron?
Ráadásul a most tárgyalt két esetben a nyertes is azonos. Mert ilyen eredményes tárgyalópartner.:)
Összejön?:)

Schuerue 2009.01.24. 10:52:57

@molaris:
Mit szívtál-e? Mondjuk nem is érdekel, de amikor éppen lövöd magad, akkor mondj nemet a blogra. :)
süti beállítások módosítása