Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Esküdj!

2009. január 10. - bs395

Az alábbiak teljes egészében a képzelet szüleményei, alaptalan összeesküvés-elmélet. A szereplő országok, a feltételezett célok a valóságban nem léteznek, és egyébként is, paranoid túlzás az egész. Oroszország "összeveszett" Ukrajnával, és elzárta a gázt. Na de miért? Mert az ukránok nem újították fel a szerződést, azért, és nem hajlandóak sokat fizetni a gázért. Legalábbis ezt mondják. A kommunikációt tekintve elég esélyes, hogy az oroszok viszik a prímet mind a válság kirobbantásában, mind annak lefolyásában, és épp igyekeznek uniós üzletfeleik előtt normakövető, tisztes polgárokként feltűnni. Mik lehetnek a céljaik?

Ukrajna ellehetetlenítése

A narancsos forradalom óta szúrja az oroszok szemét, hogy az ukránok már nem úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek. A válság oroszvezérelt kommunikációja igen kínos helyzetbe hozta, csaknem az egyedüli rosszfiúként tünteti fel az ukránokat a vitában, akik mások kárára visszaélnek a helyzetükkel. Plusz hozadéka a kialakult szituációnak, hogy ha az oroszok fel is újítják a szerződést, azt olyan áron teszik, ami az ukrán kormány ígéreteit és az ország költségvetését alapjaiban írja át, ellehetetlenítve Timosenkót és támogatóit.

Az Unió gyengítése

Jelenleg három uniós ország energiaellátása romokban, Szerbia, épp kilábalás közben az orosz érdekszférából, szintén megroppant, Magyarország se áll éppen fényesen, a korlátozások miatt üzemek állnak le, a dolgozókat fizetetlen kényszerszünetre küldik. Az érintett országok költségvetése és termelése veszélybe kerül, az emberek pedig kénytelenek az amúgy se fényes megtakarításaikhoz nyúlni, a kormányoknak pedig további forrásokat kell átcsoportosítaniuk. Mivel ez emeli a kockázatot ezekben az államokban, az orosz piac felértékelődik, és némileg ellensúlyozni tudja a világválság és a grúz háború tépázta gazdaságukat.

Olaj

Milyen alternatívája van a gázfűtésnek? Olaj. Ami a vitát megelőzően mélyrepülésben volt, súrolva több projekt megtérülési határát is, ám a cirkusz (újbóli) kirobbanása óta szépen emelkedik. Oroszország tagja az olajkartellnek, és egyszer már bejött nekik, hogy az emelkedő olajárakból csináltak költségvetési egyensúlyt (meg visszafizettek nem kevés államadósságot). Amint megvan a kellő mennyiségű pénz, egyből tudnak olyan ajánlatot tenni Ukrajnának, amit az el tud fogadni, és az üzemek és erőművek egyből visszaállnak az olcsóbb gázra.

Figyelemelterelés

Közben Gázában lőnek, ráadásul a zsidók, ráadásul a nemzetközi PC-k kedvenceit, a palesztinokat. Azért lássuk be: pár fázó uniós állampolgár közel sem mutat akkorát a képernyőn, mint a vérző fejű gyerekek. Nem mintha nem fagynának meg emberek a saját otthonukban, vagy mintha a gyerekek leghőbb vágya az lenne, hogy vérző fejjel mutogassák őket a tévében, de ezt úgy hívják, hogy politika. A háború is politika, csak ott nyíltan lőnek, de a show legalább ugyanannyi benne. A halál is csak termék, mint a gáz, ezt '56 óta elég jól tudjuk, és ott is mintha lettek volna oroszok...

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr50868596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.01.10. 14:00:11

A válság rávilágított arra, ki az úr a házban: aki az erőforrásokat birtokolja.
A második világháború végefelé az Ardenneki csatában bebizonyosodott, hogy üzemanyag híján egy hatalmas páncélos hadsereg modern tankjai egy pillanat alatt ócskavassá változhatnak.
Az EU gázellátásának 43 százalákát az oroszok által ellenőrzött területekről szerzi be,
ezért Oroszország nagyon erős zsarolási potenciállal rendelkezik.
A mostani gázcsap elzárással ezt jól fejébe véste azoknak, akiket illet.

Jonas-R 2009.01.11. 02:42:10

Hehe :)

Valami ilyesmi van valóban. És pont ezért mosolyodtam el, amikor a Fletó azt javasolta, hogy támogassák ukrajnát EU forrásból. (bizonyítva valahol, hogy nem hülye ő, hanem szerencsétlen balfasz).

magyar-magyar szótár 2009.01.12. 11:22:57

Leösszeesküvéselméletezhető, tehát többmintgyanúsan igaz. Csak ezt megérteni politikai képzettség (edzettség) kell.
Síkbolygón ez bonyis
Tedd eszperente nyelvbe ne keverj vegyesen zengzeteket.Nem tehetsz egy-meg-egy -re tetemesebbet legyen fekete, egy fehér nem lehet helyes mert e-je ékezetes, métely ezen ékezetes rendszer nemhelyes! Egy -nemegy ez legyen rendszered helyeselve. Ékezettel ékelsz elveket nemhelyesen!

magyar-magyar szótár 2009.01.12. 11:25:19

Legyen egyeztetve egy eszme mely helyes: te nem helyesen zegzessz mert nem megengedett elveket eregetsz. Tettes lehetsz :helytelen elvrendszerek elszemtelenedett elpettyegtetettje!

magyar-magyar szótár 2009.01.12. 11:26:25

Azt írta a zújság, és Lujzanéni szerint sem így van.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.12. 16:13:26

@magyar-magyar szótár:
bonyis-nembonyis, régen is így csinálták, csak kiderült, hogy nem volt rá pénzük.
most meg van.
süti beállítások módosítása