Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Gyurcsány ügynök?

2008. szeptember 10. - bs395

Esküdjünk össze. Az a tézis, hogy a magyar szélsőjobb szocialista pénzelés alatt áll, aránylag nagy támogatótáborral bír: Vona, a Gárda, a drukkerek megrendelésre dolgoznak, Tomcatet pedig nem kihallgatásra viszik be, hanem jelentéstételre - most pedig beszálltak a kisebbségi képviselők és szervezetek is a támogatók táborba. Ez - mármint a szélsőségesek léte és aktivitása - azért jó nekik, mert középről párakat balra lök, széljobbról meg kihúzza a szavazatot a Fidesz alól. Azért tegyük hozzá, hogy a Szabó Albert-féle Népjóléti Szövetség és Soros György kűrje után kevés dolgon lepődnénk meg.

De mi van akkor, ha a tét valójában nagyobb? Mi van akkor, ha Gyurcsány Ferenc a Fidesz fizetett ügynöke? Viktor már régen is megmondta, hogy vele megértik egymást. Mi van, ha tényleg megértették egymást? Belső puccsal hatalomra juttatták, ahogy most Fodort, hogy ugyan intéznék már el a konkurenciát.

A baloldal gazdaságpolitikáját és az SZDSZ által képviselt hippiliberalizmust szokás támadni - teljes joggal - kívülről, ám sok fogást nem találtak rajta, illetve igen, csak azokat, akiket érdekelnie kellett volna (ti. a választókat), nem igazán érdekelte: a Fidesz eddigi egyetlen győzelme egy baloldali párt által végrehajtott korántsem baloldali gazdaságpolitikai program felkorbácsolta elégedetlenséggel sikerült - a szituáció nyomokban párhuzamos a mostanival. Vagyis a választók pont, hogy igénylik a baloldali gazdaságpolitikát és társadalmi berendezkedést, mivel jóval több embert szolgálnak ki és tartanak el, mint amennyit nem.

Ebből a nyeretlen helyzetből két kiút van a jobboldal számára: katonai junta követte államcsőd, ami azért a Fidesz számára se túl kívánatos, vagy rávenni az MSZP-SZDSZ duót, hogy forduljon szembe vállalásaival. Hirtelen megjelent két párton kívüli figura, akik érdekes neoliberális-baloldali fúziós retorikát és programot kezdtek el erőltetni, majd megtették őket pártelnöknek, illetve kormányfőnek. Egyesek szerint ez csak azt jelenti, hogy elfogyott az utánpótlás, ezért kellett frissíteni, de a tévét ellopták, Occam borotvája meg rajta volt. Aztán a kisebbik Gyurcsány megbukott, ráadásul pont egy igazi, régi káder ellen - ez azért már intő jel kéne, hogy legyen a nagyobbik Gyurcsánynak. Bokrost is hogy elrakták befőttesüvegbe, miután elvégezte a piszkos munkát, nem?

A helyzet jelenleg a következőképp néz ki:

Az államháztartás jelentős szerkezeti átalakítások nélkül is stabil, megy a népjólét (annyi, amennyi), megy a szociális foglalkoztatás, a mutyi, vagyis pont olyan, amilyennek megszoktuk.

A Fidesz márciusban sikeresen letesztelte, hogy ez-e az emberek igénye. Gyakorlatilag azt mondanak, amit akarnak, becsukott szemmel, hátrakötött kézzel is besöprik a következő ciklust, sőt, lehet, hogy úgy könnyebben, mintha tesznek is valamit.

Az SZDSZ lehet, hogy kiesik a parlamentből, mert hiteltelenné vált, és nem hiszem, hogy Fodor hirtelen elvtalálása lenne az, ami ezt helyreállítja. Liberalizmus kéne, csókolom, igény volna rá, de nem '68-as, hanem kezdetnek mondjuk '48-as.

Az MDF-ről lassan azt se tudjuk, hogy minek a rövidítése.

A széljobb köszöni megvan, sose volt még ilyen jól. Hogy ebből lesz-e 5%, majd meglátjuk. Mindenesetre érdekes lenne, ha az irredenta és lógatnivaló tudodkikkel vegyülnek, és kiderül, hogy ők se különbek. A vonulgatósdinak mindenesetre vége lenne amint közel jutnának a kasszához, mert azt kockáztatnák vele, hogy a bukszát becsukják.

Az MSZP meg, nos, ennyire szarul talán csak az első választásokkor voltak. Fogalmuk sincs, mi szerintük a baloldaliság, nincs program, nincs frontember, és a pártszintek élesen szemben állnak egymással, egységnek nyoma sincs, a szervilizmus vegyül az útkereséssel. Gyurcsány Ferencnek sikerült elérnie, amiről a jobboldal csak álmodott.

Olyan dolgokba ne menjünk bele, hogy a Fidesznek se pénze, se versenyképes ajánlata nincs a művelethez, vagy hogy közben kis híján ráment az ország, és még mindig sehova se mutat a kurzus, vagy hogy a baloldaliság az úgy alapból hibás elképzelés-e, mert nem férnek bele erőltetés nélkül az elméletbe (néha még azzal együtt se).

Aztán meg lehet, hogy Ferenc Schröder macskája, és ha kinyitják a Gazprom dobozát, akkor kiderül, hogy meg van-e már dögölve a pártkassza, vagy sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr57656013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mondocska 2008.09.10. 07:55:33

Hát ennyi baromságot rég láttam leírva, különösen tetszik a "Az államháztartás jelentős szerkezeti átalakítások nélkül is stabil" gondolat......Azért hajrá, lehet ez még jobb is!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.10. 08:09:15

mondocska:
a poszt eleje meg a vége megvan?

Mayday 2008.09.10. 08:26:48

Van benne pár hülyeség :D

Pl ferenc és a narancs közös támadásai elérték hogy a szegfűs banda rég nem látott egységben ül a parlamentben mindenféle belső ellentét ellenére.

és nem mellesleg azért nem buktatja meg v. f.-t, mert ők ketten csak együtt élhetnek, ha az egyiknek vége, ellenfél nélkül a másik magától elbukik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.10. 08:45:33

Schrödinger macskája, de mindegy.

states 2008.09.10. 08:50:12

Az azért rejtély, hogy az Index miért ad teret minden futóbolondnak, aki miközben veri a klaviatúrát, azt hiszi, hogy ír is...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.10. 09:03:23

meine liebe states,
az összeesküvés elméletnek melyik része nem tiszta?
márint az a része, hogy ez itt egy összeesküvés-elmélet?

fedor:
nem mondod. akkor lehet, hogy szándékolt hasonlat?

jozicsenko 2008.09.10. 09:03:30

hi!

az mdf szót legutoljára a butoriparban láttam, valamikor 2001 augusztusában

aki ért hozzá, majd megírja ide, de aszem valami
medifurnér (??) röviditése (javítsatok ki butorgyári olvasók!)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.10. 09:19:08

Nekem se teljesen tiszta az összeesküvése veleje. Úgymond, a lényeg. Kik esküdtek össze kikkel és mire? Feri aládolgozna a Vikinek, hogy ő legyen a király?
A köztes állítások amúgy jók, kivéve a Fodorról írtak, de az is mindegy...

ludwig 2008.09.10. 09:21:32

És tessékmármegmondanimirejó a fekete alapon fehér/világos szöveg? Hogy MÁS legyen? Meg nehezebben olvasható?

És tessékmármegmondanimiazhogy
demokrata. A FIDESZ, MDF, SZDSZ nevében benne volt. (Benne van?)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.09.10. 09:22:22

kicsit pontosítanék:

"A Fidesz márciusban sikeresen letesztelte, hogy ez-e az emberek igénye. Gyakorlatilag azt mondanak, amit akarnak, becsukott szemmel, hátrakötött kézzel is besöprik a következő ciklust" - ha nem tesznek semmit.

...mert láttunk már fideszbuktató szinglihgordákat:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.10. 09:33:54

before:
a politikusok esküdtek össze az emberek ellen :-).

ludwig:
ilye na template. egyszer, ha nagy leszek, megtanulok css-ül, és akkor majd nem ilyen lesz.

nevetőharmadik 2008.09.10. 09:35:26

Schröder macskája nagyon tetszett... élvezetes írás XD

És ez szomorú :_(

vakablak 2008.09.10. 10:34:43

Jópofa írás, nekem is tetszett. Ezt a states nevű proto-fasisztát meg hajítsd ki innen, jót tenne.

HMS.NAGYSZINPAD 2008.09.10. 10:53:03

jozicsenko:

az MDF a medium denisity fibreboard rövidítése, vagyis közepes sűrűségű farostlemez


bútoros

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.09.10. 12:57:49

Hehe, ez a minap nekem is eszembe jutott. Elvégre a Torgyán is milyen jól szétbombázta az FKGP-t, az MSZP-hez is kellett egy 'nagyformátumú' erőember.

Vagy csak most már tényleg a 'jobbon' a sor, hogy lopjon, és le kell szoktatni az embereket, hogy balra szavazzanak.

Eltartás, éljen Kanalasi!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.10. 13:28:42

doktor kotász!
doktor kotász!

engem meglepett, hogy volt, akinek nem esett le.
pedig oda van írva az elejére a bevezető, hogy mielőtt nekiállna olvasni a többit, meg a végére is az epilóg (majdnem disclaimer), hogy mielőtt kommentet írna.

két eset lehetséges:
1. nem tud olvasni.
2. nem olvas.

de megnyugtat, hogy volt, akinek "átjött" :-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.10. 13:30:20

ja, az összeesküvés-elmélet a dologban, hogy próbltam úgy beállítani, hogy ezt direkt csinálják, értelmes céllal, nem pedig öngyilkos hajlamokkal.
így viszont tényleg elég vad dolgok jöttek ki belőle :-).

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.10. 16:40:36

a sötét alapon világos szöveg sokal olvashatóbb és jobban kíméli a szemet (jóval kevesebb a világos felület mivel a szöveg max 20-25% lefeést ad), az újságokat sem fényes ragyogó fehér papírra nyomják.
Annyi a trükk hogy kicsit vastagabbra kell venni a betűket (bold), mivel a sötét háttér elnyomja a vékony vonalakat (ezért lehet kicsit nehezebben olvasható ha kicsi a betűméret, de az meg könnyen megoldható a legtöbb értelmes böngészőben egyénileg is)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.10. 18:01:36

@Ras:

Én ezt ennél sokkal jobban megideologizáltam a blogomban. :-P

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.10. 18:11:31

Szerintem bs395 csak környezetvédő.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.11. 13:06:33

szerintem az a világ baja, hogy nincs elég bicikliút.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.15. 15:30:22

"...mert láttunk már fideszbuktató szinglihgordákat:) " - rohadt egy füllbevalós technósokat, valamint macskakövön kutyauszítást, konzervdoboz gurítást.
süti beállítások módosítása