Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

És a huszadik napon mondta a pék

2008. augusztus 21. - bs395

Újabb kört írt le a Föld a Nap körül, cipelve magával a Szent István és Tsa. Bt. komplett állományát. Ilyenkor szokás új kenyeret venni, kár, hogy a bolt zárva van. Drága megyés püspökünk meg is áldotta jelképesen mindenkinek a jó új kenyerét, csak senkinek se volt.

Tágabb horizonton mások is osztották ám az áldást, bizony. Szili Katalin példának okáért. Olyat mondott, hogy "Ma nem lehet korszerű az a politika, amely csak szűk hatalmi érdekek alapján fogalmazza meg tennivalóit, legyen az bármely oldalé." Föld hívja Szili Katalint - nincs válasz. De, várj, valami hangfoszlány, csak nagy a lag. Ne tessék megijedni, nem gondolja ám komolyan. Vagy csak most világosodott meg, hogy a hosszú távon fenntartható államba az is beletartozik, hogy a benne lakóknak napról-napra inkább egy kicsit jobb, mint fordítva? Amennyiben így van, csöppet meg tetszett késni. Ami miatt azt gondolom, hogy csak viccel, az például az a hajcihő, ami épp Katalinunk asszisztáló gombnyomásos szavazatával fog megvalósulni az árampiacon, egyszerre eredményezve azt, hogy az áram az drága legyen, és azt, hogy ennek ellenére ne érje meg a gázon kívül alternatív forrásokban gondolkodni. Kedves Katalin: kérem, minél hamarabb kérdezze meg miniszterelnökét és Kapolyiját.

De jött maga Navracsics Tibor is: "Az állam nem "önmagában való", és fennmaradni is csak akkor tud, ha a közjót szolgálja." Mínusz 5% szavazat a közszolgák részéről, pár koki a holdudvar értelmiségeitől és vállalkozóitól, már ha úgy értik, ahogy én. Persze egy politikai beszéd hallgatásra van, nem értésre, a politika a választópolgár szintjén az eufóriáról szól, nem az értelemről. "Amikor Szent István ezer évvel ezelőtt létrehozta a keresztény, magyar államot..." Tibor, Tibor, nem vagy naprakész. Azt mondta a Viktorod, hogy nem lesz keresztény kurzus. Azt meg akarja hagyni a Zsótinak, ellenzékben.

Jön is Semjén Zsolt, és oszt: "Szent István műve egyfajta hármas oltár, a kereszténység, az európaiság és a magyarságnak a hármas oltára, mely együtt biztosítja a nemzet fennmaradását." Én kiadnám büntetésnek, hogy a politikusoknak vissza kelljen hallgatniuk a saját beszédeiket. Zsolt, maga tudja, hogy mit beszél, vagy csak mondja, mert szereti hallani a saját hangját? Értem én, hogy keresztényeknek kedves államalapító királyunk, mert behelyezte őket a tutiba, de a görög katolikusokat például nem, pedig ők is keresztények. Tibor legalább megemlítette a különbséget, pedig nem az ő pártjának a nevében van benne a keresztény szó.

Cipel mindet ez a sárgolyó, amivel összemérve annyira jelentéktelenek vagyunk, hogy fel se tűnne, ha holnap kihalna az egész emberiség - magunkon kívül nem sok mindennek hiányoznánk. Mi közben meg a magunk 0,0016%-nyi súlyunkkal ilyen borzasztóan fontos dolgokon kepesztünk, hogy akkor most mi is az állam, meg olyanokon, hogy akkor keresztény. Közben meg megvesznek minket kilóra, áron alul, akciósan, mert azok, akik a döntéseket meghozzák, egész egyszerűen nem azokat a dolgokat tartják fontosnak, amik fennmaradásunkat tényleges eldöntik.

A legjobb persze az, hogy mindehhez túláradó hévvel és kipirosodott arccal tapsolunk. Nyomjad Rózsi! "A vonat nem vár..."

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr61625393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.21. 08:52:05

Panem et circenses! Erről szól a tegnapi nap, nem?

Gerhard 2008.08.21. 09:01:05

Csak panem nincs hozzá... Én akkor jöttem rá, hoy aug. 20.-a van, amikor láttam, hogy zárva a bolt, és nem tudom megvenni a kedvenc cigimet. St. Steve Sucks??

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.21. 10:28:38

20-a nekem is beütött. észre se vettem h ünnep van

sourcerror 2008.08.21. 10:44:02

""Amikor Szent István ezer évvel ezelőtt létrehozta a keresztény, magyar államot..." Tibor, Tibor, nem vagy naprakész. Azt mondta a Viktorod, hogy nem lesz keresztény kurzus. Azt meg akarja hagyni a Zsótinak, ellenzékben."

Mérpedig ez tény, hogy Szent István keresztény államot alapított, ugyanis elég csúnyán üldözte az egyéb vallásokat. Törődjünk bele: Szent István nem tartotta tiszteletben a vallásszabadságot, sem az emberi jogokat, hiszen ezekről akkoriban még senki nem hallott.

Persze tudom, jó volna utólag kicsit megfotosoppolni a történelmet, hogy történelmi alakjaink mindig naprakészek legyenek az éppen aktuális trendekből.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.21. 12:06:16

sourceterror:
nem zavar engem, hogy szent istván milyen államot alapítot, nem akarom én a jelen korszellem alapján megíténli, ahogy a vadnyugati pionyírokat se. az államalapítás megérne egy külön misét, bár a szörényi-bródy páros elég jól lefedte (némi szükségtelen pátosszal), hogy nem volt a történetben jó vagy gonosz.
én navracsics tibort ítélem meg a jelen korszellem alapján :-).

sourcerror 2008.08.21. 15:23:23

A Navracsicstól idézett mondat szerintem rendben volt.
A hármas oltár viszont a dolgok túllihegése, klérusnak való dörgölőzés.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.21. 16:27:31

lehet, de én paranoid ateista vagyok :-).
számomra az, hogy felemlegetik az államalapítás egy olyan aspektusát, ami ma teljesen irreleváns kéne, hogy legyen (tekintettel pont az államvallás hiányára), számomra olyan húrokat pendít meg, hogy azokhoz is szól, akik újra államvallást szeretnének, kötelező istentiszteletet, ilyesmit.
lehet, hogy ennek a csoportnak a magukat kereszténynek valló állampolgárokon belül is kicsi a reprezentáltsága, de hangosak tudnak lenni, és hallgatólagos támogatást tudnak szerezni visszás és diszkriminatív törekvésekhez - pont, mint a szocialisták.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.08.21. 19:25:54

Ünnepi köszöntőként azt találtam mondani, hogy nem lehetett egy életbiztosítás Szent István idejében Árpád leszármazottjának lenni (fülbe ólom, satöbbi) , meg ugye Igazságos Mátyásnak is van valami évfordulója, és mondám, hogy őneki idejében meg a magamfajta lutheránusokat égetni szokás vala. Szóval el a kezekkel a nosztalgiától. Inkább csinyájjunk valamit mostan.

Habár ez meg cinikus mi? Ezekkel? :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.21. 19:51:32

Én imádom a Tömjén Zsótit, az annyira sötét, mint a róla elnevezett középkor. Állandóan olyanokat mond, hogy az ember azt se tudja jobbra, vagy balra dőljön a röhögéstől. Kiváló mszp-s kampányember ez a Zsóti...

bloodhound v2.0 2008.08.25. 10:40:47

mióta az eszemet tudom (mondjuk másfél évtizede), azóta azt látom, hogy az ünnepi politikusi beszédeket következetesen elkerül mindenféle értelem, úgyhogy nem vagyok meglepve. semjén zsolton meg pláne, csak hozza a szokásos formáját.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 17:09:31

nagyon keményen nyomják. az én kedvenceim az '56-os beszédek, ahol egymással versenyezve követelik maguknak '56 szellemét.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.25. 21:05:23

A márciusi forradalom is volt már minden... A márciusi ifjak szelleme ide-oda szálldogál.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 21:57:23

az is kemény, de ott nem mutogatják a csoportfotókat, hogy az ott én vagyok, az meg a sógorom :-).
meg március 15-ről volt tavasszal egy nagyon jó leírás pont az idnexen, több részben, hogy mennyire banális volt az egész szemben azzal a hősi pátosszal, amit az iskolában tanítanak :-).
"holnap ifjak fognak jönni, hogy lefoglalják az egyik nyomdagépet. ha kevesen vannak, ne ilyedjenek meg, ki kell őket pofozni. ha többen, akkor adja nekik oda az egyik gépet, de az új amerikait."
süti beállítások módosítása