Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Lehúzás

2008. augusztus 07. - bs395

Heti nagybevásárlás. Kaja, üdcsi, mosószer, öblítő, kiskutyás WC papír. (olyan aranyos az a golden retriver kölyök, muszáj azt venni)(holnaptól nem hagyom, hogy a marketing befolyásolja az életemet) Meg többek között mustár. Na de milyen mustár? Nagy mustár természetesen.

Lehetett választani: 440g + 50g ingyen, vagy 690g, és semmi sincs ingyen. A pontos szó, ami az első dobozán szerepelt, az az "ajándék" volt. Dilemma ült ki a homlokomra. Akkor én most kezdjek el számolni, aránypárokkal meg minden, ott a polc előtt? Okosak a mi törvényhozóink, mert kötelező kiírni, hogy mennyi a mértékegységnyi ára a cuccnak. Nem kell számolni, csak olvasni. A 440g + 50g ajándék az 309 Ft, a 690g + semmi ajándék az pedig 299 Ft. Ránézésre nem egy megoldhatatlan példa: a 490g drágább, mint a 690g. De még oda is írják: 630 Ft/Kg vs. 433 Ft/Kg. Ennek ellenére veszik az akciósat, mint a cukrot.

Kifele menet be akartam pakolni a kocsiba, amikor is megtalált egy jóember. Nem tudom, engem mindig megtalálnak. Biztos bizalomgerjesztő a képem, legalábbis másoknál fele annyiszor próbálkoznak be. Hiába volt rajtam terepszín nadrág, nem tudtam elbújni. Biztos a lemenő nap csillant meg a kopasz fejemen, és az vonzotta oda.

- Főnök úr, elnézést! Jó napot. Ne haragudjon, de meg tudna szánni egy kis apróval?

Aki rutinos az áruházi kéregetés terén, az tudja, hogy ennek nem ez a kialakult szokása. Ez úgy megy, hogy felajánlja, hogy visszatolja a bevásárlókocsit, cserébe megkapja azt a húszast vagy százast, ami benne van. Ő is jól jár, meg én is, ráadásul még csinál is valamit. Gondoltam rávezetem, hogy ha megvár, akkor megkapja a zsét. Húzta a száját, de megalkudtunk.

- Főnök úr, adna egy cigit?

Húztam a számat, de adtam. Tüzet is. Visszaadta az öngyújtót, de valamitől ragadt, úgyhogy nála hagytam. Ubulci úgyis leszokott a múlt héten megint, és rám hagyományozta a megmaradt öngyújtóit - kb. 30 darab, félig használt -, van elég.

- Főnök úr, nem adná nekem az egyik üdítőjét?

Aztakurva. Nem szépítem, egy fiatal házaspár füle hallatára elküldtem a picsába nagy hangon. Aprót nem kapott. Később bepróbálkozott a fiataloknál is, nem tudom, hogy járt.

Bonusz kérdés: mi a különbség az áruházon belüli és kívüli lehúzás között?

Utószó: egy szál cigi, plusz az öngyújtó, plusz ami a kocsiban volt pénz az úgy 200 forint. Nem nagy cucc, minden nap megtalálnak, és minden nap adok, de ez kemény volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr51604088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UbUlci 2008.08.07. 07:43:03

OFF
Héééééééé. Nem felélni, megbecsűlni :)
ON

Szerintem, ha azonos márka volt a mustár akkor jogszerútlen, míg ha eltérő márka akkor csak etikátlan egymás mellé tenni.

A parkolóbeli ügynek pedig semmilyen jogszerű formáját nem tudom elképzelni, viszont etikátlan, hogy adsz. Ezzel is csak azt erősíted benne, hogy nem kell dolgoznia, hiszen megél a segélyből és a kunyerálásból.

Egyszer találkoztam olyan emberrel aki a parkolóban azzal jött oda, hogy ha lenne valami kerti munka szívesen megcsinálná kajáért, meg némi apanázsért.

Egyszer pedig olyannal aki a parkolóban azzal jött oda, hogy most jött ki a kórházból 3 napja nem evett. Elég silány a kórházi koszt, de azért három nap alatt valamit azért adnak. Mondtam neki, itt van két zsemle. Azt mondta az nem kell, adjak pénzt. Anyázás és eltakarodás lett a vége.

bloodhound v2.0 2008.08.07. 08:18:54

szabálysértést követ el, ha megszólít azért, hogy lejmoljon.

Koldulás
5. § (1) Aki közterületen vagy nyilvános helyen másokat zaklató módon koldul, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség helyszíni bírságot szabhat ki.
(3) Az (1) bekezdés alkalmazásában másokat zaklató módon koldul: aki a járókelőket, illetve a nyilvános helyen jelenlévőket pénz átadása céljából leszólítja, illetőleg aki házról házra, lakásról lakásra járva kéreget.

fogalmilag csak az nem szabs. ha mondjuk kirakja a kalapot és melléül, de nem szólít meg senkit, csak hanem vár.

újabban erre a jogszabályi rendelkezésre szoktam felhívni némelyik nyomulós koldus figyelmét, nem szoktam vele ossztatlan sikert aratni, sőt... :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.07. 11:16:27

ubulci:
ugyanaz a márka.

bloodhound:
nemtom hogyan hajtanák be rajta a bírságot.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.07. 12:08:38

Régebben azt csináltam, hogy télen (tág értelemben véve) minden nap adtam egyvalakinek egy papír kétszázast, amiket direkt erre a célra gyűjtöttem a kocsiban. Általában az elsőnek adtam oda, aki szimpatikusabb volt és nem picsarészeg. Nyáron nem adtam, nyáron simán meg lehetne élni, ha az ember tesz érte valamit, akár terméseket szedhet, alkalmi melót vállalhatna, akármit. És még hideg sincs.
Aztán elmúlt, egyrészt nem járok napi szinten autóval, másrészt pedig kurvára elegem van abból, hogy minden egyes lámpánál ott lebzsel 1-2 jelentkező.

bs395: te bizony belefutottál az áldozati szerepbe, a faszi meg vagy nagyon kezdő lehetett, vagy egyszerűen végtelenül pofátlan és nem jól mérte fel, meddig mehet el. Mert az ilyenek akármeddig elmennek, ha már kommunikálni kezdesz velük, a végén még a kocsit is kölcsönkérte volna pár napra...

bloodhound v2.0 2008.08.08. 11:17:08

bs395 · killtheradical.blog.hu 2008.08.07. 11:16:27

sehogy, ezt le is szarom, majd átváltoztatják közérdekű munka-büntetésre, vagy ami még jobb, elzárásra [sátáni vigyor, tenyérdörzsölés]

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.09. 10:20:55

before:
szerintem iszonyat pofátlan volt.
kis város a miénk, a legtöbb jóembert legalább látásból ismerem, de se őt, se a lézengő haverjait még nem láttam soha. szerintem imingráns. méghogy a magyar ember nem mobil.

bloodhound:
te se leszel már szocialista :-).
süti beállítások módosítása