Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Európai Robin Hood Unió

2008. július 31. - bs395

Meglódult az olajnak az ára, és mivel életvitelünk és gazdaságunk azon alapul, ezért meglódult mindennek az ára, még ha csak késleltetve is. A multik, akik közvetlenül olajban érdekeltek - csodák csodájára - növelték nyereségüket. Ezzel párhuzamosan a fuvarozók, a mezőgazdászok, és a fűtéssel élő, illetve járművel közlekedő emberek jövedelmük egyre nagyobb részét költötték ilyen vagy olyan módon olajszármazékokra - innen a másik oldal extra profitja.

Mit lehet ez ellen tenni? Szaladnak-e az olaszok vagy a britek a Tesla Motorshoz, az Altair Technologieshoz? Leülnek-e a németek vagy a franciák az autógyáraikkal, hogy akkor mocsok mód gyorsan licencelitek a cuccot, és 5 év múlva várjuk a 3-4 milliós, sorozat kész modelleket, cserébe kaptok támogatást, adókedvezményt, egyebeket? Összeül-e az Unió bizottsága, hogy tárgyaljon a töltőállomás-hálózatok üzemeltetőivel profilmódosítás céljából, hogy azok megtarthassák versenyelőnyük és tőkéjük nagy részét?

Nem. Helyette azt mondják ugyanezen cégeknek, hogy most sokat kerestetek, most picit visszaveszünk belőle, és szétosztjuk a szegényeknek. Egyszeri lefölözés, a népnek meg Budán kutyavásár. Holott ez nem olyan, hogy most aszály volt, azért volt rossz a termés, de majd jövőre locsolni fogjuk az olajmezőket, és akkor megint minden jobb lesz, kinő a fekete kalász, győzzük majd csak aratni! Törődünk mink most az emberekkel, csak nem a jövőjükkel.

Egyszer "kiigazítjuk" az alapvetően hibás rendszert, attól majd egy életre megjavul. Közben sírunk, hogy nincs az embereknek megtakarítása, lassul a növekedés, meg nincs befektetés. Lenne hova befektetni, lenne hol megfogni a pénzt, hogy legyen megtakarítása az embereknek, lenne mivel növekedést generálni. Helyette beöltözünk harisnyába, és hülyén szökdécselünk.

Esetleg kántálhatnánk közben kórusban, hogy "Nem süllyedünk! Nem süllyedünk!".

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr15592153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TerryBenedict 2008.07.31. 09:54:57

Ehhez mit lehet szólni?

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.31. 09:58:13

Kurvara igaz. Mar egy evtizede kellene eroltetni sokkal de sokkal jobban a megujjulo energiaforrasokra valo atterest. nemcsak az energiaigeny novekedese, hanem a felmelegedes miatt is.

az ember balga allat: maga alatt vagja a fat, es kozben leszarja, mi lesz a gyerekeivel.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.31. 09:58:59

Hát, elég beteg dolog. Kicsit a cucializmusra emlékeztet, amikor is ha egy vállalat nyereséges volt, akkor azt elvonták és megbüntették, mert profitot termel, ahelyett, hogy a néppel törödne.

is 2008.07.31. 10:08:15

ha én is csak a XIX. század közepéig jutottam volna a közgazdasági tanulmányaimban, és nem láttam volna a Standard Oil történetét, meg a Keynes-i elméletet (New Deal), meg a trösztellenes törvényeket, meg a nagy gazdasági világválságot, meg a jegybanki eszközrendszer kiépülését, meg a jóléti társadalmak adókra épülő rendszerének kialakulását stb. stb. - nos akkor én is ilyen primitíven fognám meg a kérdést. ennyit ismeretből ilyen vélemény telne nekem is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.31. 10:21:27

Akkor kérem a felvilágosult kollégát, hogy ossza meg tudását kevésbé felvilágosult kollégáival IS !

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.31. 11:38:06

is:
a gond ott van, hogy amit most beleölünk a fosszilis cuccokba, azok nem termelüdnek újra, és egyszer csak elfogynak.
nincs alternatíva, pedig kéne.

phaidros 2008.07.31. 11:54:47

Igen is, meg nem is. Csak tűzoltás, ugyanakkor ha már mást nem tudnak, csak tűzoltani mindig, akkor ilyeneket fogunk kapni. Várom már, hogy Csányihoz mikor kopogtatnak be, hogy "Te Sanyi, láttuk az adóbevallásodat, Te idén sokat kerestél, úgyhogy most kiürítjük a készpénzes kasszádat, ugye nem baj?"

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.31. 11:58:24

phaidros:
olyan már volt itthon, banki különadó volt a neve :-).
süti beállítások módosítása