Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Cafeteria

2008. június 16. - bs395

Hogyan emeljünk bért adómentesen, legálisan?

Ha munkáltatóként béremelést adsz a munkavállalónak, az állam máris tartja a markát, esetenként a nettó fizetésemelés majdnem duplájáért, vagyis a munkavállalónak a béremelés fele-harmada jut csak. Ez így nem túl hatékony.

Mit lehet tenni?

A sokat említett kkv-k (kis- és középvállalkozások) esetében is van rá lehetőség, bár leginkább csak multik használják: cafeteria. Adómentes juttatások. Olyan béremelés, amit nem - vagy csak alig - terhel adó, viszont az összeg elköltése is célzott, nem szabad felhasználású.

Jelenleg a magyar állam évi félmillió forintban határozta meg az ilyen adómentes juttatások felső korlátját, valamint juttatásonként is létezik egy évenként adható maximális összeg.

Mi van a cafeteriában?

Internet: a cég - utólag - kifizetheti a dolgozó internet előfizetését (de a telefon előfizetést nem). Ennek nincs felső korlátja. A kitétel, hogy a számla a dolgozó nevére és bejelentett lakcímére érkezzen, és be legyen fizetve.

Üdülési csekk: a cég a dolgozónak - és közvetlen családtagjainak, felmenőinek, akár nagyszüleinek is - évente 69000 Ft-nyi üdülési csekket adhat. Kitétel, hogy a kedvezményezett évente nem meríti ki a 69000 Ft-os keretet más forrásokból, vagyis ha kap egy cégtől 40000 Ft-ot, akkor egy másiktól már csak 29000 Ft juttatás jár neki adómentesen az adott adóévben. Gyakorlatilag az egész ország elfogadóhely, és nem csak üdülésre lehet felhasználni. Bővebben: üdülésicsekk.hu.

Étkezési utalvány: meleg étkezési havi 12000 FT, hideg étkezési havi 6000 Ft. A meleg étkezési tényleg étkezési: éttermek, pizzériák, gyorskajáldák, házhozszállításra is, ahol csak elfogadják. A hidegétkezésire egy szupermarketben gyakorlatilag bármit vehetünk.

Egészségpénztár: a munkavállaló önkéntes egészségpénztárába a munkáltató adómentesen tud hozzájárulást adni, max. havi 20700 Ft-ot. Költsd el gyógyszerre, szemüvegre, magánorvosra.

Nyugdíjpénztár: önkéntes nyugdíjpénztári befizetés (önkéntes, nem pedig magán), havi max. 34500 Ft.

Iskolakezdési támogatás: 20700 Ft per év. Bővebben itt.

Kultúra és ajándék utalvány. (katt a szóra a linkhez)

Helyi utazási bérlet. Asszem ehhez nem kell sok magyarázat.

Akkor a cafeteria az jó dolog? Mint állat. Akkor miért nincs belőle mindenhol?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr65520936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.06.16. 10:32:49

mert a kkv-k nagy része nulla szinten képes lépést tartani a viszonyok változásával. Amúgy én német nagycégnél melózok és csak második éve van cafeteria, anyámék magyar államinál (TVK) ott meg vagy 6-8 éve legalább. Minden a cégvezetés/HR-en múlik. De nálunk is úgy lett hogy az embörök elkezdék pedzegetni hogy dejólenne, aztán rájöttek a kontraszelektált vezetők is :)... szóval tessék verni az asztalt. Idén már a cafeterián kívüli juttatásokat is (profit sharing pl, jó nem kell megkövezni pls :] ) utalványként/internetutalványként/üdülési (mindenki választhatott) csekként kaptuk mert azt lehet adómentesen okosítani. Cska ezek a motyók is változnak folyamatosan, vannak cégek akik abból élnek hogy cafeteria rendszereket dolgoznak kis és tartanak karban: HR tanácsadók vagy mik ha jól sejtem.

Nagy biznisz van ebben is és szerintem win-win szitu.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.17. 13:48:08

szerintem azért nincs, mert ahhoz, hogy legyen, olyan feltételeket kéne teljesíteniük, amiket nagyon nem AKARNAK.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.06.17. 16:34:09

hát igen, pl én nem zsebbe kapom a fizetésem, anyámék sem...
süti beállítások módosítása