Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Egyél te is több zöldet!

2008. március 21. - bs395

Imádom a környezetet, de utálom a környezetvédelmet, mert tele van ignorens, békebeli, Woodstock legendáján és gazdasági fellendülésen szocializálódott hippikkel.
Ezeket az embereket nem érdekli a környezet, az állatfajok, a növények, a globális felmelegedés.

A földön valaha élt állat- és növényfajok 99.99999999999999%-a kihalt. És nem mind mi öltük meg. Egyes becslések szerint naponta 25 faj tűnik el emberi beavatkozás nélkül is - hadd távozzanak emelt fővel! Nem úgy, mint a pandák, amiket naponta seggbe szúrnak mindenféle tűkkel, azt mégis inkább egy traktorgumival játszanak, kamerák előtti kopulálás helyett.

Meg mi az már, hogy mentsük meg a Földet! A Földet, érted? Merthogy veszélyben van!
A Föld nincs veszélyben baszki - mi vagyunk! Kérdezd meg a komákat a pompei hamu alatt, hogy úgy érzik, fenyegetést jelentenek-e Földnek. Itt van már pár milliárd éve, túlélt mágneses póluscseréket, meteorzáport, vulkánkitöréseket, erre jön pár arrogáns pöcs, aki azt hiszi, hogy a Zember, az veszélyforrás a Földre nézve.

Ezeket az IQ betyárokat nem a Föld érdekli - csak a saját kis életterük. Az a bajuk, hogy nincs elég bicikliút, elég parkoló a hibridjeiknek, és hogy mások ágálnak az ellen, hogy náluk rakják le a szemetüket.

A környezet védelmének először a környezetvédők védelmét kéne megoldania - egyfajta öntisztuláson kéne átesnie, hogy kidobja magából a Tubes-kört, a Greenpeace-t, az atom ellen tiltakozókat: mindazokat, akiknek bármilyen megoldással állsz elő, csak siránkozni tudnak ezer féle okból. Merthogy áldozatot kéne vállalnia neki is ahhoz, hogy továbbra is tiszta legyen az ivóvize. Merthogy a tiszta levegőért és a stabil klímáért le kell mondania életének pár megszokott pazarló és értelmetlen szokásáról.

Itt a link.

Kommentelés előtt tessék elolvasni azt, meg ami ez után jön. Aki nem teszi, azt megeszi a guláta, azt mehet "mikrobi" vállára.

Azon most lépjünk túl, hogy bár nagy előrelépés a dokumentum az ország környezetvédelmében, de van egy pici "most jól megbeszéljük, hogy mikor fogjuk megbeszélni, hogy mikor beszélünk majd róla" utánérzése. Viszont végre leírja szépen, hogy a klímaváltozásért nem az autó, nem az erdő, és nem az acélkohó a felelős, hanem a LAKOSSÁGI áram és fűtés.

Van a 36. oldalon egy nagyon szépen deklarált cél: alacsony vagy nulla széntartalmú (ti. fosszilis szén-gáz-olaj) gazdaság az energia és hőtermelésben, ahol is meg tudnánk fogni a globális felmelegedés kb. 70%-át, ipari oldalról.

De már jön is mindjárt a rinya.
Atomenergia: ne is beszéljünk róla. Mert Csernobil, azért. Nem érted, hogy Csernobil???
Szélenergia: nem jó, mert mindig fúj a szél, nem éri meg, elcsúfítja a tájat.
Napenergia: nem jó, mert nem mindig süt a nap, nem éri meg, elcsúfítja a tájat.
Biomassza: nem jó, mert felviszi (az egyébként unió szerte túltermelt) élelmiszerek árát.
Decentralizált villamosenergia termelés: nem jó, mert... mert nem fölözhetjük le központilag, mint eddig (éljen a szociáldemokrácia).
Fogyasztáscsökkentés: nehogy már megmondják, milyen villanykörtét vehetek! Meg hogy ne hagyjam bekapcsolva az összes tévét egyszerre, még ha nem is vagyok otthon! Meg hogy az unióban a stand-by módban hagyott gépek energiaszükségletéből egy milliós város éves energiaellátását meg lehetne oldani! Mit szólnak bele a fasiszták az életembe! Mit szólnak bele a kommunisták, hogy mire költöm a pénzem! Az én életem, az én pénzem, az én lakhelyemen ne legyen körgyűrű!

Legyen valaki másén.
Azt leszarom.

Tegyél te is valamit a környezetért!
Egyél meg egy szandálos környezetvédőt még ma!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr57390201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.21. 17:02:50

bambula :-)
vagy az MVP (más valaki problámája)
süti beállítások módosítása