Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Második blikkre

2009. szeptember 30. - bs395

Orbánt itt és ma kritizálni eretnekség, a kommunizmus kívánása, gyurcsányizmus, és egyebek. Jó dolog, hogy a zembereknek szánt (ti. a Blikkben megjelent) interjúban dolgos, nehéz éveket fest fel a nagyérdemű elé, nagy lépés ez a polkommunikációban, hátha rendszerré válik, bízzunk benne. Rossz dolog viszont, hogy kihagy belőle részleteket: Ciceró után szabadon ők is használják a hármas osztatú retorikát, csak itt van egy a népnek, egy a közgazdász-fórumnak, egy meg a Bíbónak.

A hiányzó dolgok (nagy részét én adom a szájába, ez van, nem mindenki kap meghívást a zártkörűekre):
- az egymillió új munkahelyre maga is tíz évet ad.
- a 20 éve elvesztett egymillió munkavállalónak ki kell halnia.
- ha most nekiállunk, még egy 20 év (tehát nem 10), és meg is leszünk.

Azok az emberek, akiket „elveszettünk” (nem mentek ők sehová: előnyugdíj, rokkantnyugdíj, feketemunka – az eddigi kormányok ezeket a lehetőségeket biztosították nekik) az állami oktatásból kikerülve, az állami vállalatokban tapasztalatokat szerezve nem rendelkeztek piacképes tudással, jellemzően 40-50 évesek voltak, vagyis nagyjából mostanában fognak itthagyni minket, de lesz cserébe 500 ezer minimálnyugdíjasunk. Ha a mostani oktatást, munkakultúrát és gazdasági ösztönzőket már holnap nekiállunk rendbe tenni, akkor nagyjából ugyanennyi időbe (20 év) kerülne az az egymillió új munkahely, de az már csak a gyerekeinknek lenne elérhető.

Ez egy kihalásos rendszer, csak félünk kimondani - de ha ők így, akkor mi hogyan? Mert az elmúlt 20 évben nem sokat tettek a problémák újratermelődése ellen, sőt, még ösztönözték is a rendszerváltás hibáit. Lehet, nekünk csak akkor lesz jó, amikor már ők halnak ki?

„Van azért néhány olyan politikusunk még - magamat is ide sorolom -, akik végigcsináltak 20 évet, ez pedig komoly tapasztalatot jelent.”

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr821416720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Bio74 2009.09.30. 12:23:22

Nem fognak kihalni, ők is újra termelődnek.

budai zöld 2009.09.30. 12:35:42

Nincs abban semmi szörnyü, ha valaki, aki kormányozni akar, húsz éves stratégiai idötávra is tervez.
Igazából én örülnék, ha valóban így lenne, és ennyire átgondoltan terveznének hosszútávra.

Az meg, hogy a következö húsz évben sokan meg fognak halni, elég valószínü, és nem hiszem, hogy etikátlan ezzel akár kalkulálni egy tervben.
Visszanézve az elmúlt húsz évre, attól szerintem a kihalt nemzedéknek sem lett jobb, hogy kaptak mégegyszer 13eFT nyugdíjat, de a gyerekük munkanélküli lett a versenyképtelen gazdaságban, az unokájuk meg piacképtelen diplomás lett egy versenyképtelen oktatásban.

kalap_ur169 2009.09.30. 12:36:38

Orbánt kritizálni ma nem eretnekség, hanem felesleges.
Majd jövőre!

Zokka82 2009.09.30. 12:38:46

Kemény ostorozás, nem szép dolog ilyeneket mondani, de egy pillanatra sem jut eszembe cáfolni... Egyébként szerintem még ennél is több ilyen állami cégnél szocializálódott, életpályával nem rendelkező utas van. És még egy nagy adag ilyen ember egyenlőre még élvezi állambá bőkezűségét és ha onnan megy nyugdíjba akkor élvezni is fogja soká (gyk: államigazgatás, közszféra).

Bruno 2009.09.30. 12:40:53

Kritizálni mindig kell. Egyébbiránt: a pasi nemcsak most hazudik, hanem folyamatosan ezt tesziu mióta felfedezte magában a vallásos konzervatívot. Merthogy annyira vallásos mint egy punk, és annyira konzervatív mint egy kommunista

Zokka82 2009.09.30. 12:41:46

@kalap_ur169: hát azok akik most utcán vonulva hőbörögnek meg takarodjoznak, azok jövőre is ott lesznek. Én meg nem rendelkezem a maximális tizes IQval, hogy odaálljak. Inkább csendben dolgozok, hogy 3 másik embernek leadózhassam a jussát... :(

budai zöld 2009.09.30. 12:48:34

@Bio74:
Pontosan. Húsz éve én konkrétan elhittem, hogy húsz éven belül kihal a kádárista embertípus (és politikus), minden jó lesz és versenyképes, nem lesz ember embernek farkasa, nem csípi oda a terhes kismamát a buszvezetö.
Ennél kicsit nagyobb baj, hogy láthatóan az ország vezetöinek sem volt müködö terve az 'újratermelödés' hosszú távú lassítására, megállítására.
Saját farkába harapó kigyó: az egyre többen lévö újratermelödök egyre inkább az újratermelésben érdekelt politikai vezetöket választanak.
Szerintem fontos lépés, hogy végre valaki dolgos, nehéz éveket fest.

Shitting Bull 2009.09.30. 12:51:42

@kalap_ur169: annyira nem kéne, hogy felesleges legyen, mert a parlamentben és az EP-ben is elég sokat árt az országnak. :(
Megkockáztatom: legalább annyit, ha nem többet, mint a jelenlegi kormánypártok az elmúlt hét évben összesen.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.30. 13:03:20

a második extra pontod szomorú és egyben igaz, csak ilyet nem mond soha senki.

One Bad Habit 2009.09.30. 13:17:42

Nem kell aggódni a rendszerváltás előttről itt maradt klientúra kihalása miatt.

Már itt jön a next generation, pl. a 31 éves polgármester- és országgyűlési-képviselő jelölt:
vastagbor.blog.hu/2009/09/17/tehetseges_mszp_s_fiatalt_jozsefvaros_elere

kgonzo 2009.09.30. 13:17:46

@budai zöld: Ha így lenne. De nem így van, mert sem a tíz sem a húsz évet nem mondja.
Az átlagpolgár érzete, pedig a messiás várásra állt.
Az igazság pedig ugye, ha nincs teljesen kibontva, akkor ki fog kivonulni a parlamentből?

szellemkor 2009.09.30. 13:19:46

Aki a gyerekvállalást ösztönzi a családi adózás bevezetésével az a jövő adófizetőinek segít megszületni.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.09.30. 13:31:56

„Van azért néhány olyan politikusunk még - magamat is ide sorolom -, akik végigcsináltak 20 évet, ez pedig komoly tapasztalatot jelent.”

Igen, Demszky a másik, aki végigcsinálta. Annyit is ér.

Vö. "Nem csoda, hogy Demszky Gábor már tizennyolc éve Budapest főpolgármestere. Mondhatni szíve együtt dobog a fővárossal.

Mert nemcsak távolba merengő, el-elrévedő, aztán világvárosi vízióit lótuszülésben mantrázó spirituális vezető ő, hanem ha kell, föláll a terepasztal és a monitor mellől, leteszi a varázsceruzát, feltűri ingujját, tenyerébe pök, és kikerékpározik oda, ahol éppen szükség van rá. Ott aztán meg annyira belemelegszik a munkába, hogy a végén már csak egy nagy lángoszlop, amit követhet a sok dolgozó, mert világvárost építünk, mindannyian, és az egészről Derkovits Gyulának kéne rézmetszetet karcolnia.

Demszky Gábor olyan sokoldalú, hogy szinte gömb, már-már Szekeres Imre." stb. Lásd: csucsuka.blog.hu/2008/08/03/nyeljuk_a_csikokat

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.09.30. 13:32:25

@kalap_ur169: rosszul mondod

orbánt kritizálni ma divat, különösen indexes és egyéb balos körökben
...
meg persze a kurucinfo-n...

éljen a MesePárt, a tökéletes emberekkel!!2

bastian 2009.09.30. 13:38:02

Az ominózus 1 millió ember nem otthon ül és számolja a legyeket.
Tegye fel a kezét aki nem ismer legalább egy, de inkább 2-3 embert a környezetében, akinek nincs semmiféle állandó bejelentett munkahelye, de mégis dolgozik valahol. Ez az 1 millió ember, aki nem hiányzik a munkaerőpiacról, csak az adóztatható piacról. Ha Orbánék meglépnek egy 10-12%-os adókulcsot, és továbbá elfelezik legalább a munkáltatói járulékokat, akkor jó esély van rá, hogy legalább a fele, harmada belép az APEH piacára. 1 millió munkahelyet nem lehet teremteni, de nem is kell, mert ott van, csak "nem látszik" jelenleg...

Netuddki. 2009.09.30. 13:40:47

@budai zöld: Muhaha!
Addig eljutottak, hogy még 20 évig szeretnének kormányozni, de más elképzelésük sajnos nincsen.

Netuddki. 2009.09.30. 13:44:18

@bastian: Már sok helyen leírtam a magas adók káros hatását a gazdaságra, jó lenne ha végre normálisan gondolkodó politikusaink lennének. De sajnos a fideszesek sem tartoznak ebbe a körbe. Úgyhogy pont a Fidesztől várni adócsökkentést csak vágyálom.
De majd úgyis meglátjátok. :(((

BéLóg 2009.09.30. 13:47:36

@bastian: Én hasonlóan látom a helyzetet, de persze a Megmondóemberek és hazugok kizárólag azt szajkózzák, itt senki nem tud jobbat mint amit a ballib tesz.

Az is nyilvánvaló, ha már csak felére csökkentik a mávbékávéállamivállalatféle pénztalicskázást, óriási források MARADNAK fejlesztésre.

Ha holnap minden nagycsaládosnak családonként egymilliót adnának akár ingyér, az a néhány százmillió AZONNAL megjelenne a kiskereskedelemben és fogyasztásban, áfában, foglalkoztatásban, mert ezek az emberek nem ciprusi offsorban (sic) hanem a gyerekeik oktatásában, etetésében, ruházkodásában (stb.) érdekeltek.
De ha efféle keynesi logikát emlegetnek, szintén jön a Huhogó kórus hogy ez lehetetlen.

Az Orbángyalázók akkor is Orbángyalázók maradnának, ha holnap kommandó jönne hogy mindenki adja el a fél veséjét, mert ezt kívánja a ballib költségvetési mexorítás az "Ország" érdekében.

beleszolok 2009.09.30. 13:57:51

Mindenkitől nem vennék el a fél veséjét, csak az adófizetőktől.

netsrot5 2009.09.30. 14:02:35

Már sok helyen leírtam, hogy bárki!!!!! csak az Orbán és Fidesz bandája NE!!!!! Egész Európa gyűlöli az Orbán és bandáját.
A magyar Nép időben ébred és elmegy szvazni bárkire csak a Fideszre ne---akkor megmenekül az ország, különben Európa kicsinál politikailag és gazdaságilag is bennünket évtizedekre...!!!!!!!

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2009.09.30. 14:04:42

Orbán kormányzását kritizálni a kormányzás megkezdése előtt nem eretnekség. Hanem virtigli ostobaság.

Egy kormányt a kormányzása idején kell / lehet / érdemes kritizálni. Annak van ugyanis értelme.

Gyurcsány-kormány alatt Medgyessy-kormányt kritizálni: dőreség.
Bajnai-kormány alatt Gyurcsány-kormányt kritizálni: dőreség.
Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányzása alatt Orbán egykorvolt kormányzását kritizálni: lehet is, talán kell is, csak nem sok értelme van.
Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányzása alatt Orbán eljövendő kormányzását kritizálni: virtigli ostobaság.

Tudjátok, a dakota mondás, mikor kell átkelni a folyón...

Lehet persze számolgatni, hogy nyolc év elkúrását mennyi idő rendbehozni, csak most azt látom, hogy tele a sajtó meg a blogszféra Orbánék legtarkább jövőbeli rémtetteivel, meg gazdasági baklövéseivel.
Nem kéne megvárni, hogy ténylegesen mit csinálnak? Csak a korrektség kedvéért...
Főként azoknak, akik a mostani rezsim legdurvább, ténylegesen elkövetett f@szságaira is mindig találtak valami enyhítő körülményt...

Először ragasztotok neki egy nagy orrot, aztán az orra mutogatva, "Boszorkány! Boszorkány!" kiáltások közepette a megégetését követelitek.
Nem, ez nem eretnekség. Épp ellenkezőleg.
Az inkvizíció dolgozott így.

beleszolok 2009.09.30. 14:17:55

@netsrot5: Lehet nem tűnt fel, de az exkommerek már kicsinálták gazdaságilag és politikailag is az országot.

Orbánék alatt még bezzegország voltunk a csatlakozni kívánók közt, mostanra pedig a szockó-szadesz tolvajkommandó sereghajtóv szakértett minket.

Öreg Sam 2009.09.30. 14:26:22

Mindenkinek igaza van,de higyjétek el,hogy én sem hazudok.
OV sok éve barom negativ kampányt folytat,rá is kurt rendesen,már kétszer is.
A f@sz szociknak,akikkel már tényleg tele a hátizsákja mindenkinek,most is kényelmesen bevárják,hogy ássa Viki a saját sirját.
Célszerübb lenne talán,valami alapmatekkel cáfolni a benyujtott költségvetést a mostani demagóg fikázás helyett.
Az a baj,hogy egyelőre ez a választék,valljuk be,eléggé szegényes...
A szocik ott qrják el,hogy nem vedlik már le végre a begyepesedett kommereket,most majd lesz alkalmuk jópár évig gondolkozni a tisztujitáson.
Uff.
Mondta mindezt egy tanyassy,aki soha nem volt semmilyen párt ztagja,és nem is lesz....

Ui: OV-s poén: honnan tudja a dakota kenus,hogy kiszáradt a folyó?
Porzik alatta....

No itt tartunk.

Hülyetojás 2009.09.30. 14:44:20

Néhány kérdés azoknak, akik a választásokon versengőket érő kritikát dekonstruálni szándékoznak:

- Ki akar választani, ha itt az idő?
- Ki szeretne racionálisan (értsd: a választandók elképzeléseit, terveit, céljait mérlegelve) választani?
- Ki vágyik (korábbi kampány-tapasztalatok következményeként) a választandók kommunikációját megszűrve mérlegelni?

Talán akad még ilyen, ezért engedtessék meg az esemény előtti óvszerbe öltöztetés (is)!

Hülyetojás 2009.09.30. 14:50:53

beleszolok 2009.09.30. 13:57:51:

A pszeudo-adófizető állami alkalmazottak előtte vagy utána kapják meg a beszolgáltatandó vesét?
(Lehet, hogy nem mindegy...)

beleszolok 2009.09.30. 14:53:06

@Hülyetojás: Nekik csak a tizenharmadik veséjüket kell leadni.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2009.09.30. 15:14:49

@Hülyetojás:
Én attól vagyok egy kicsit elhűlve, hogy beindult Orbán
LEENDŐ kormányzásának kritikája. Hogy mit FOG rosszul csinálni. Hogy mit FOG még jobban elkúrni, mint ezek (vagyis, miért Gyurcsányék a kisebbik rossz....).
Meg azon rinyálnak szakaggódó blogmunkások, hogy mit NEM mondott Orbán, és az miért veszélyes...

Tehát, hogy egy, csak az ő képzeletükben élő, virtuális politikust kritizálnak, aminek az avatarjának bekopipésztelték Orbán fotóját. Ez azért maga a hiábavalóság, az ilyet le lehet játszani a Sims2-ben.

Politikust / pártot megítélhetünk ígéreteiről (bruhaha) és/vagy referenciamunkájáról (ha már kormányzott).
Tudom, hogy a dakota sem léphet kétszer ugyanabba a patakba, de:

Azért azt tényként kezelhetjük, hogy a 1998-2002-es kormányzés gazdaságilag úgy-ahogy rendben volt, a szoc-szadi kormányzás egyre kudarcosabb évei alatt festették (sikerrel) UTÓLAG sötétebbre azokat az éveket is.
A 2002-es kampányban Medgyessy is elismerte, hogy a gazdaság rendben van, azt kifogásolta, hogy a jó makrogazdasági mutatókat nem érezhetik a zemberek. Ha jól megy a zországnak, miért ne mehetne jobban a zembereknek? Mér vízköves a vízvezeték a kazincbarcikai kórházban? Adni kell a zembereknek! - mondta (Nem, ez nem volt demagógia.)
Azt is mondta, hogy szép nagy a gazdasági növekedés, de nem érte el a Zorbán által kitűzött 7%-ot. Vagyis Orbán gazdaságpolitikája megbukott. Ha az MSZP nyer, MÉG nagyobb gazdnöv jön, MÉG jobb makromutatók, ÉS a zembereknek is több jut.

Na, ezt vessük össze a valósággal, meg a populizmus-kritikai attitűddel. (Segítségképp: a magyar gazdnöv még a világválság ELŐTT esett 1% alá. Lendvai Ildikó azzal viccelt, hogy Svájcé is ottkörül van...)

Hülyetojás 2009.09.30. 15:57:23

beleszolok 2009.09.30. 14:53:06 :

Akkor gondolom a vese-beszolgáltatás mennyiségi önbevallás alapján történik: akinek pediglen minusz, annak annyi államit ültetnek be, hogy legalább az egy meglegyen...

beleszolok 2009.09.30. 16:04:00

@Hülyetojás: Aki minuszt vall be, azt apeh ellenőrök feltárják :D

Hülyetojás 2009.09.30. 16:04:51

do von Raumschiff 2009.09.30. 15:14:49:

Felesleges arra pazarolnod az érveidet, hogy engem meggyőzz: oda ne szavazzak...

Viszont szívesebben olvasok kritikákat a lehetséges jövőbeli forgatókönyvekről, mint szubjektív valóság-értelmezéseket múltbeli történésekről.
(A múltat ugyanis tapasztalatilag ismerem annyira, hogy önállóan megítélhessem...)

Hülyetojás 2009.09.30. 16:08:54

beleszolok 2009.09.30. 16:04:00 :

A matektagozatnak meghagytad a kiskaput.
Ügyes...

beleszolok 2009.09.30. 16:12:52

@Hülyetojás: Csak azoktól szedik el, aki nem oszt, nem szoroz :D

Hülyetojás 2009.09.30. 16:24:49

De azoktól az összeset - úgysem veszik észre.

Nem alk.pol. szakon végeztél...?

beleszolok 2009.09.30. 16:35:10

Az ilyen kérdésekre azt szoktam mondani, hogy még nem végeztem :)

Hülyetojás 2009.09.30. 17:15:19

OK. Fel vagy véve.
Első feladat:
A rendelet-tervezetet a holnapi kabinetülésre előerjeszteni.
;-)

Hülyetojás 2009.09.30. 17:25:43

bs395:

Én is egy kihalásos rendszer vagyok.
Hát Te?

beleszolok 2009.09.30. 17:43:37

@Hülyetojás: Átküldtem a központba a Taxis Gyuszival. :-D

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.30. 18:02:15

@Hülyetojás:
bocsánatot kerék, aludtam (össze-vissza munkarend, ritka szabadnap, ilyenkor ezt csinálom), így lemaradtam az egészről.
de majd végigolvasom, és érdemben kommentelem a kommenteket, de lehet, hogy már csak holnap.

Hülyetojás 2009.09.30. 18:14:29

beleszolok 2009.09.30. 17:43:37:

Gyuszkó már Nektek dolgozik?
(Artistic seamless transition!!!)

Majd kap egy kis kóstolót.
Na, Isten-Isten...

Összefuthatnánk máskor is.

Vidéki 2009.09.30. 20:57:28

A rendszerváltás előtti időszakhoz képest ma másfél millió emberrel kevesebbnek van munkája (munkahelye).

Ha teret engednek a szélsőséges szociál-darwinizmusnak (aminek a gondolata lehet, hogy szimpatikus a szerző számára), akkor a munkanélküliség elől rokkantnyugdíjazásba, korkedvezményes nyugdíjazásba menekülni szándékozók előtt nem nyitották volna meg a nagykapukat, hanem hagyták volna őket éhenhalni: hulljon a férgese jelszóval.

Akkor most nem irritálná sok liberális szemét a nyugdíjasok, rokkantnyudíjasok óriási tömegeinek látványa.

Félremagyarázza a helyzetet a szerző, amikor ezzel magyarázza azt, hogy miért került ki a munka világából ilyen hatalmas tömeg:

„az állami oktatásból kikerülve, az állami vállalatokban tapasztalatokat szerezve nem rendelkeztek piacképes tudással.”

Valójában az a helyzet, hogy politikai elitünk kitűzte a feltétel nélküli megadás fehér zászlaját, önként és dalolva és bagóért külföldi kézre játszották át a magyar termelő kapacitások túlnyomó részét, az új tulajdonosok mérhetetlen jóindulatában vakon bízva.

Az új tulajdonosok jellemzően csak kis számú olcsó bérmunkásra tartottak igényt.

Nagyon sok termelőkapacitáshoz olyan olcsón jutottak hozzá, hogy tulajdonképpen csak piacot vásároltak, a termelőkapacitások túlnyomó részét felszámolták. (például cukorgyárak, növényolajipar).

Az egymillió munkahely létesítésének igénye nem csak Orbánnál jelent meg, hanem Bajnai is hasonló módon gondolkodik.

Ha komolyan veszik a célkitűzést, változtatni kell a szemléleten:

Kizárólag a jóságos multik áldásos tevékenységében reménykedve nem várhatjuk a kívánt cél elérését.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.30. 21:08:37

@Vidéki:
te is úgy rohansz nekem, mintha azokat vádolnám, akiket ebbe a helyzetbe kényszerítettek.
ha van kedved, olvasd el megint, ott vannak a szavak.

Jonas-R 2009.09.30. 21:40:35

Megint foldal volt, vagy ennyire kezdes hasonlitani a nepre* ?

Mellesleg sokan nem arra reagalnak amit irsz, pedig teljesen jogos. @Videki megszolalasa nagyon eros feligazsag, amivel nem lehet vitatkozni, mert volt ilyen is, ugyanakkor a lenyegen es jelensegen nem valtoztat, egy teljesen mas, osszekacsintos sirva nevetos helyzetbol kerultek az emlitettek a versenybe a letobb esetben, es ha kicsit belegondolunk, nem is csoda, hogy ez lett belole. (es tegyuk hozza, hogy a 80-as evek elejen akkora jolet volt hogy ihaj, es boszen mar GMK, vagy nem tudom akkor meg hogy hivtak, zaszlo alatt mar elkezdotott a "kozosbol ki, maganba be" folyamat, raadasul nem rendezett modon, hanem hallgatolagosan, fu alatt... ezt visszuk csak tovabb)

A munkanelkuliseg problemajank szocialdarwinista megkozelitese nem az, hogy hagyjuk oket ehen halni, hanem az, hogy nem boritujk a kulkermerleg miatt az adorendszer egyensulyat, hanem inkabb szarabbul elunk 10 evet, de rakenyszerulunk ertekteremtesre a termelesben... rakenyszerul, az darwinista, az ehanhal viszont nem annyira szocio...

A kerdesre a valasz az idomennyisegben van. Egy vizepito (hidroinformatikus, nem magyarorszagon dolgozik a 2 MSC-jevel) azt mondta, hogy mit varunk egy olyen helytol, ahol o egy olyan emberrol elnevezett kollegiumban lakik, akinek a tervet most targyalja a parlament. A vizepiteszet a legszebb pelda. Jelen allapotok kozott, (mar ha marad) soha senki nem fog bevallalni egy olyan beruhazast aminek a haszna 15-30 ev mulva fog eloszor jelentkezni. improvidence, szeretem ezt az angol szot.

*nepszeru

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.01. 17:04:03

@Jonas-R:
címlap volt bizony, megint rontottam az ország gdp előrejelzésén :-)
az összekacsintás most is rendesen működik, és ahogy eddig sem, most se érdekli egyik résztvevőt se, hogy mi lesz később (500 ezer minimálnyugdíjast, valaki? mert minimálnyugdíjon tényleg éhen lehet halni), valaki majd csak kifizeti, olyan még sose volt, hogy sehogyse volt.
ami meg a kommenteknek a témához való ragaszkodását illeti: ez egy liberális blog :-)
süti beállítások módosítása