Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A Daróczi-menet

2009. május 29. - bs395

Mindig szokom mondani, hogy ami abszurdot a fikciógyártók ki tudnak magukból izzadni, az a magyar valósághoz sehol sincsen. Egész Hollywoodot bezárhatnánk, ha megtanulnának a producerek és a rendezők magyarul. Egy John Malkovich menet, vagy egy Jeff Dunham „monológ” (Arguing with myself – and loosing), de még a South Park Szexuális zaklatás Panda epizódja – ahol Kyle apja képviseli a vádat mindenki részéről, és egyben a védője az alperes mindenkinek – is csak karcolja, amit a kormányszóvivőknek sikerül néha összehozniuk. Azért csak karcolja, mert az alkotók a művekben a túlzás eszközét használják, de ugyanez a túlzás minálunk a szürke hétköznapok valósága, és már a fejünket se kapjuk fel rá.

Daróczi Dávid (József) kormányszóvivő felel a kormány által támadott Provident kommunikációjáért. Persze nem egyedül, segítségére vannak olyan szigorúan nem MSZP-s politikusok, mint Batiz András, vagy Tóth Miklós (volt kommunikációs szakállamtitkár). Ahogy bennfentes kereskedésért nem szokás itthon elítélni senkit – feltéve, hogy a megfelelő csatornákon intéződik az ügy -, úgy a bennfentes információkért jól fizető szerződés jár. Daróczi Dávid (József) vagy Daróczi (Dávid) József? Ugyan, ki gondolta volna? Tudom, rosszmájú vagyok, meg irigy is, még azt a kis pénzt is sajnálom tőlük, pedig csak a válság miatt spórolni akarnak nekünk, adófizetőknek.

Javaslom ezt a fajta ügymenetet kiterjeszteni: ne csak kormány kontra Provident kettő az egyben sajtótájékoztatók legyenek, ahol ugyanazt a termet, ugyanazt a pulpitust, sőt, ugyanazt a szóvivőt kétszer is fel lehet használni időveszteség nélkül, így a sajtó képviselőinek nem kell kétszer utazniuk, és megoszlik a bérleti díj is – terjesszük ki az élet minden területére! Állam képviselője kontra az állam megrövidítője: tudott ön erről? – nem, nem tudtam. És közben nem kell mást csinálnia, mint egyik lábáról a másikra áll. Minek ide bíróságok, civil kontrol, meg a többi felesleges hajcihő, drága az a fajta cirkusz: egyszereplős stand-up comedy, némi tudathasadással. Jeff Dunhamet a kormány kommunikációs tanácsadójának!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr161150723

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Örülünk, Vincent? 2009.06.01. 13:41:39

Thm-plafon helyett értelmi cenzust hitelfelvevőknek„A szocialisták javasolják, hogy a pénzintézeteknek abszolút összegben kelljen megmondaniuk, hogy a felvett hitel után mekkora összeget kell visszafizetnie az ügyfélnek.” — írják a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziklageza 2009.05.29. 14:20:08

ugyan már, nem is értem, hogy mi ez a felháborodás. rendes munkás embernek meg kell dolgozni a betevőért, ahogy ezt már máshol is láttuk már: paalcili.blog.hu/

molaris 2009.05.29. 15:53:26

Anno Virág elvtárs is egy táskában hordta a tanúvallomást az ítélettel. Jól bevált régi módszer.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.29. 23:01:48

Te miről beszélsz? Mikor támadta a kormány a Providentet? A hivatalos álláspont szerint a Provident törvénytisztelő, adófizető cég, nem uzsorás. ;-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.30. 03:10:16

@Kettes:
kamatplafon?
a helyett, hogy a tényleges, sokszor le se papírozott uzsorát meg ingatlanmaffiát számolnák fel első körben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.30. 09:33:35

@bs395: Milyen kamatplafon? Még egyszer megkérdezem: miről beszélsz? :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.30. 10:04:21

@Kettes:
a google a barátod.
tavaly novemberből keresgess uzsora címszóra, ami idén március 1-től lépett hatályba. és az nem karsai józsef, nem mali zoltán, hanem a magyar kormány.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.30. 10:27:47

@Kettes:
ja, a "kamatplafon"-ról elég idén februárból, abból még nincs törvény vagy rendelet, lehet, nem is lesz.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.30. 14:01:12

Nincs kamatplafon. És nem is valószínű hogy lesz. Vagy ha lesz, akkor egy időben a hárommagos cípó árának plafonjával, a kommunisták bevonulásakor. :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.30. 15:06:15

@Kettes:
az uzsoratörvény is elég tág teret ad az értelmezésnek, hogy mennyi is az annyi.
de gondolatmenetedet követve szlovákiában ezek szerint most kommunizmus van.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.01. 13:40:40

Igen, miért, szerinted nem? :-)

A szlovákok elég agyatlanul szabályozzák a pénzügyi piacaikat. A kamatplafon egy ízig-vérig populista pótcselekvés, ami csak az uzsora ellen nem hatásos.

Nagyon hasonló a helyzet a prostitúció üldözéséhez. Ha kriminalizálod, drágább lesz, veszélyesebb és maffiaszerűbb.

Az uzsorát sem alapvetően büntetőjogi eszközökkel kell felszámolni (persze szükség van ezekre is), hanem azoknak az élethelyzeteknek a megelőzésével, amikor az adósok fokozatosan elvesztik a hitel- és bankképességüket és a végén az uzsorásnál kötnek ki.

Ha az emberek fel tudják fogni, hogy egy hárommagos cipóért nyolcezer forintot kérni átverés, akkor azt is fel kell tudni fogniuk, hogy a 240%-os THM micsoda.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.01. 13:45:34

@Kettes:
felfogják, csak nem érdekli őket. miért tennék? sok esetben nem az sem az ő pénzük, amiből törlesztenek (tapasztalat a személyes környezetemből).
a szlovákokhoz meg: oszt látod, mennyivel szarabbul állnak, mint mi.
az uzsora büntetőjogi kategória, nem szociálpolitikai.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.01. 16:41:57

@bs395: Nem nagyon érted te ezt a dolgot. :-(

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.01. 17:07:14

@Kettes:
szerintem úgy kezdted, hogy a kamatplafon meg ilyenek szerintem jó dolgok, vagy hogy egyetértenék a kormánnyal.
azt meg, hogy mit látok és tapasztalok a közvetlen környezetemben, meg majd én tudom, köszönöm.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.01. 23:39:27

@bs395: Nem vitattam, hogy te mit látsz a környezetedben. Miért vitatnám? Nem releváns.

Arról beszélek, hogy az uzsora ellen a kamatplafon nem jó megoldás. A parlamenti képviselők szeretik az egyszerű, látványos megoldásokat, és a kamatplafon pont ilyen. De nem szeretik a piszmogós aprómunkát, ahol nem lehet sajtótájékoztatón bejelenteni, hogy újabb történelmi győzelmeket értünk el az izé frontján.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.02. 18:05:19

@Kettes:
"De nem szeretik a piszmogós aprómunkát, ahol nem lehet sajtótájékoztatón bejelenteni, hogy újabb történelmi győzelmeket értünk el az izé frontján."
miért, én mit szoktam mondani? a poszt apropója annyi volt, hogy az mszp meg a kormány fúj a providentre, erre a kormányszóvivő fogja ellátni a kommunikációjukat (persze belsős infók nélkül szigorrúan).
itt csak megint hülyére vevésünk zajlik, új felvonásban.

Win Elen 2009.06.03. 21:59:32

Tehat a preventativ jellegu problemamegkozelites - amire manapsag egyre kevesebb peldat latni - jol jonne ebben az ugyben is, mint a hozok egy rendeletet - torvenyt aztan megoldottam a problemat. Hat igen. Nehez idokben gyorsan kell reagalni. Nincs ido vegigondolni, analizalni. Vegulis a populista politizalas sokkal tobbnek tunteti fel a semmit.

A kamatplafont en sem tartom megoldasnak, de negativnak sem. Egy intezkedes, aminek a meglete - meg ha nem is a cel szempontjabol - tobbet hozhat mint a hianya vihet. Hogy mi a toblet, es mihez kepest az persze mas kerdes.

Ugyanakkor tenyleg kivancsi lennek azokra az emberekre, akik a Providenthez folyamodnak. Nekem termeszetesen nehezen ertheto hogy miert valasztja valaki.

Jonas-R 2009.06.04. 20:36:01

a kamatplafon vajon érvenyes lesz a banközi overnightra is, miközben shortolják a forintot? ...

Az uzsora büntetőjogi kategória.

A kamatplafon baltával vágás az érsebészeten.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.04. 20:52:36

@Jonas-R:
a short az más. onnan ciprusra vezet az út.
süti beállítások módosítása