Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Kertek alatt

2008. szeptember 16. - bs395

Oszolás kérem az nem volt, de - Fodor Gábor kormányt kritizáló szavait kölcsönvéve - etatizmus, az lesz, méghozzá a legrosszabb formájában: az egyiknek drágábban adok valamit, hogy a másiknak ugyanazt olcsóbban adhassam.

Az van, hogy akkora burzsuj vagyok, mint ide London City, bizony. Lakhelyem az egy főre eső SZJA alapján dobogós az országos listán, fejenként átlagban 212 ezer forintot fizet minden derék polgára - évente. Namost ennél nekem HAVONTA több az SZJA-m, de az éves TB plafont így is épp hogy csak elérem. Ekkora burzsuj. Közben a nettóm nem több mint 12-szerese a BEJELENTETT átlagnak, csak 4-szerese. Már a nagyapám is kulák volt.

Akkora, hogy nincs adójóváírás, nincs adó-visszatérítés, nincs illeték-kedvezmény, nincs segély, nincs kompenzáció, nincs ingyenakármi. Éppen ezért szeretem eldönteni, hogy az összes levonás után (a teljes bérköltségem után ha a nettóból még levonom az ÁFÁ-t marad kemény 32%, és akkor nem számoltam, hogy a többek között általam is megtermelt árrésből szintén lejön ez-az, mielőtt haszonná válna a maradék, szóval lehet, hogy az arány még rosszabb) mire költsem azt a pénzt, ami tényleg az enyém. Ha már egyszer.

Éppen ezért vettem olyan lakást - kölcsönre, 20 évre -, ahol például a fűtés+meleg víz egy téli hónapban megvan 18 ezerből, távfűtéssel. Most viszont kertek alatt tollas kalpagban csakazértis megérkezik az angol népmesei hős. Ebből az lesz, hogy még jobban emelkedni fog a távfűtésem, mint azt az energiaárak emelkedése indokolná, ugyanis a szolgáltatómnak mostantól extra profitot kell termelnie, hogy ki tudja fizetni utána az extra adót.

Kedves szocialisták: szeretnék kérdezni, ha már Feri azt mondta, hogy lehet. Mennyi pénz lenne elég a baromságaitokra, a pazarló, elavult, káderekkel teli rendszereitek lényegében változatlan fenntartásához? Mondjátok meg, és úgy készülök a következő másfél évre.

Vagy legyen egy egyszerűsített adóbevallás: ön többet keresett, mint a magyar átlag? A különbséget küldje be! Éljen megint mindenki ugyanolyan szarul (közben persze egyesek még szarabbul, egyesek meg kevésbé szarul, de azt döntse el a párt, ne a polgár).

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr53665501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vacsek 2008.09.16. 10:51:51

Nekem is az a bajom, (konkrétan tele van a f@xom) hogy fizetek mint a katonatiszt (mert hivatalos bejelentett állásom van csak) és közben mindig egy újabb bőrt húznak le rólam! Aki pedig lop, csal, hazudik az sokkal jobban él mint én holott a minimálbért keresi papíron. Fönt az elvtársak ugyanezt csinálják csak nagyban! Miért is nálunk a legdrágább egyetlen kilométer autópálya???? Miért kell sok-sok milliárdot beletolni ismét a MÁV-ba meg a BKV-ba??? Soroljam még?????

Jonas-R 2008.09.16. 11:12:07

És jövőre álítólag zöldkártyakötelesek lesznek a panelek, legalábbis tegnap ezzel kilincselt a nyilászárócserével bizniszelő csávóka. És, hogy most 40% kedvezményt kapunk. Kiváncsi vagyok mennyi adót fizet a cég.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.16. 11:45:50

Nem a postoló és a kommentelők a céljai a kérdésemnek, inkább úgy általánosságban tenném fel, hogy vajon ezért a jelenségért miért mindig a komcsik meg a gyurcsány a hibás? Oké, lehetnének kedvezőbbek az adózási körülmények, de ez csak töredékmegoldás, ugyanis népi sport nálunk az adócsalás.

vacsek 2008.09.16. 12:02:55

Before: Egyetértek.

Jonas-R 2008.09.16. 12:49:16

Én nem a Fletót hibáztatom, sőt. Nem hiszem, hogy az országban van olyan politikai erő, aki tudna tenni valamit. Viszont ha azt a kérdést feszegetem, hogy akar-e tenni valamit, akkor nálam a szocik nyernek.

Könnyű szívvel szavaznék a fideszre (az MSZP szereplés után) ha az előző 8-10 évben a kormányon nem ugyanazt a szartologatást csinálták volna (csendeskiigazítás, Fejlesztési bank, stb) és az ellenzékben lett volna 3 értelmes hozzáböfögésük ahhoz, ami az országban folyik. A "mostazonnal radikális járulékcsökkentés" , illetve a "monnyonle" nem túl izmos mondások a szememben.

Sajnos azt látom, hogy semmi más nem számít, semmi sem sem szent, csak a hatalomrakerülés, a népuszítás, az emberek indulatainak hergelése. Féligazságok vannak, amiket a PR-esek jól skandálható formára hoznak, és vezetők vannak, akik hiába vannak egy fokkal jobban képben, nem érdekük elmondani az istenadta népnek, hogy emberek, jobban éltek, mint megengedhetitek magatoknak. Túl sokat költötök. Nem, nem jár külföldi nyaralás, sem autó lizingre, és lakást se vegyél, ha nem tudod fizetni a törlesztőt. Csak hát mi megérdemeljük. Ugye.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.16. 14:49:20

Jonas: maximálisan így gondolom én is!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.16. 16:33:42

Jonasnál a pont. És most egy kicsit hosszú leszek. Én sokat vártam Gyurcsánytól. Azt gondoltam végre egy ember, aki nem poshadt bele a belpolitikai iszapbirkóba, van víziója, megoldási javaslatai, aki végre hozzá mer nyúlni az elosztó rendszerekhez. Fosott is tőle a Fidesz, már sportminiszterként ott ütötték ahol érték (verték mint a Répássyk). Aztán két év alibi kormányzás után, sikerült elvernie Orbánt, oszt jó napot! (Már-már úgy tűnt, hogy Fideszben is megindult a mozgolódás Orbán ellen, erre jött Viktor szerencséjére Öszöd).

Fletónak meg a feketeleves, rendbe kell rakni a gazdaságot, megfelelni a konvengercia kritériumoknak úgy, hogy még az ellátórendszereknek is neki kell ugorni. Ahogy az öszödi beszéd mutatja az előjogaikhoz ragszkodó szoci képviselőket (ez milyen) is meg kellett győzni, ezért az öszödi beszéd: "Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy kapnak-e költségtérítést, basszameg." Szerintem egyébként az öszödi speech-csel a legnagyobb baj az volt , hogy nyilvánosságra került, ide a bökőt, hogy ennél durvább beszédek is elhangoztak zárt körben, élek a gyanúperrel, hogy Fideszéknél is. (Bár egyesek szerint ez a mondat már magában kimeríti az árokásás fogalmát). Egy balfasz párt az, ahonnan egy ilyen kikerül, de az MSZP belső erőviszonyait és marakodásait ismerve, ezen sem lehet csodálkozni.

Szerintem egyébként a Fidesz tudott a beszédről már nyáron, mert az akkori nyilatkozataikban is föltűntek a szeptember tizenhetedike után gyakrabban ismételgetett retorikai elemek, sőt "Szeptemberben neki megyünk a kormánynak" -rikkantotta Orbán önbeteljesítő jóslatát.

És lőn először még csak a széljobb szónokai siettek a perlament elé szélsebessen, napra rá jött a Szabadság téri randalírozás (lásd még: Urbán Flóri kapura tör). És jön a "választások harmadik fordulója", amely persze csak az önkormányzatokról szól, de ezt nem kell az istenadtának tudnia - gondolhatta Orbán - elég egy szimbólikus vereséget mérni az "illegitim" kormányra. A megnyert önkormi után a Fidesz is kivonult az utcára a széljobb mellé, jött az ultimátum, de ezzel csak azt érték el, hogy a kormányoldal összezárt.

Eközben Feltó elég hibásan még mindig azt gondolta, hogy izomból átviheti a reformokat, de ebben a kormánypártok csak nehezen tudtak megegyezni.

A Fidesz válasza viszont a népszavazás ötlete, amely másfél évig el is húzódott és a rendőrség október huszonharmadikai agresszív balfaszkodása egy jó kis permanens komcsizásnak is táptalajt adott.

Nemzeti ünnepeink a széljobb izmozásától hangosak azóta is és végül Orbán is kiharcolta a népszavazást, ahova az erdeti hét kérdésből csak három demagóg jutott. Az akarsz-e fizetni kérdésre ugyanis kevesen mondják, hogy akarok bizony.

A népszavazási szopó után persze egymásnak is estek a kormánypártok, az Mszp kezdte a mutogatást, a szadi erre kilépett, visszakoztak a nagy nehezen összehozott eü reformtól. Kiderült a Kóka csalás is, jött Fodor, de a helyzet nem változott, sőt azóta mintha két feje lenne a szadinak, melyek elég súlyosak ahhoz, hogy földre húzzák őket.

Egy a körülmények ellenére csendes nyár után most már bukás szélén táncol a Gyurcsány-kormány és bár tegnap csatát nyert, ki tudja meddig húzhatja még.

Fletó sok helyen hibázott, leginkább ott, hogy azt hitte, ha sikerül maga mögé állítani a heterogén szocikat azok egésze szó nélkül tűri majd a személyes érdekeik háttérbe szorítását és kitart mögötte a népszerűség vesztés esetén is. Az öszödi beszédet is kezelhette volna körültekintőbben, ahogy reformjait egyrészt nem tudta hatásosan kommunikálni, másrészt elmaradt a társadalmi előkészítés, de legnagyobb hiba szerintem az volt, hogy a népszavazás után visszahőkölt. Ha beleáll egy egészségügyi reformról szóló népszavazásba, akkor legalább emelt fővel távozhatott volna.

Az viszont szerintem inkább ellenfeleinek a sara, hogy olyan hangulat alakult ki az országban, amelyben nem lehet értelmes vitákat folytatni. Orbán már hatalom elvesztésének pillantában megpróbálta azt sugallni, hogy illegitim akormány, ugye az újraszámlálás követelése. Aztán a másoidik vereség után végképp az volt célja, hogy ellehetetlenítse a kormányzást és eszébe sem jutott együttműködni egyértelmű célja a kormány buktatás.

Van egy teljesen destruktív, végletesen demagóg és populista Fidesz (ideszámolva Semjén Zsolti gittegyletét is), akikről azt sem tudom, mit akarnak tenni, ha végre megkaparintják a hőn áhított kormányrudat, egy döntésképtelen heterogén Maszop, egy túlélésért küzdő Szadi és egy jelentéktelen MDF, ahol egy jó kis sárdobolás is kialakult.

Szóval a mai helyzetért szerintem hasonló mértékben felelős az egész politikai elit, akiknek marakodásukban csak egy valami sikkad el, az ország érdeke. Szóval benyalhatnak mind.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.16. 18:19:31

értem én, hogy a fidesz per pillanat ugyanúgy szocialista, mint az mszp (az utolsó nem szocialista politikus pont a bokros volt), de még ők se nyomták ennyire bele az államkasszát az emberek képébe.
mennék én előre, csak nem engednek.
mióta dolgozok (10 éve) a középső kulcs eltörlését (meg a hamar visszacsinált áfacsökkentést) kivéve folyamatosan egyre többet fizetek az álamnak, egyre kevesebbért. valahogy ez nem azt juttatja az eszembe, hogy jó irányba megyünk. komolyan, mi a rossebbért hajtsak, ha csak szivatnak vele?

Kenguru 2008.09.18. 14:20:44

"Éljen megint mindenki ugyanolyan szarul "

Ez a mai magyar baloldali politika esszeciaja.
Nomost az az apro baj, hogy jelenleg MINDEN parlamenti part ezt az iranyt kepviseli.

Igazsagopssag=egyenlosdi. Aki jol dolgozik, sziv.


"ugyanis népi sport nálunk az adócsalás."
Ha a gazella szalad az oroszlan elol az lehet "sportnak" hivni, csak nem elegans.
süti beállítások módosítása