Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Feri, a Lackley

2008. június 19. - bs395

Ferencünk újfent ismét nagy szociális érzékenységről tesz tanúbizonyságot.

Egyem a szívét kiskanállal.
(mert úgy jobban fáj)

Azt mondja, hogy a magas távhő árak kompenzálására talál ő forrást: adóztassuk meg az energiai cégeket!

Kik azok az energiai cégek? Azok, akiktől a távhő előállításához szükséges energia érkezik? És most őket adóztatja meg? És ettől olcsóbb lesz a távhő?

Vagy várjunk csak. Nem a távhő lesz olcsóbb, en bloc, csak páraknak. 20 milliárdot leosztva az átlag magyar háztartásra havi 417 forintot kapunk. Komoly összeg. Lehetne havi 14 ezret is, de az már más kérdés. Ahhoz tenni is kéne, nem csak tetszelegni a nagy politikus szerepében. Szóval lesz pár ember, akinek állami forrásból jobb lesz, vagy kevésbé rosszabb, mint az állami forrás nélkül, és ezt azok fogják összedobni, akiknek viszont rosszabb lesz.

Ja, hogy ilyen már volt, csak bankokkal? Bocs, de az összehasonlítás bukik: a hazai energiaipar és a hazai bankszektor között van pár különbség. Az egyik az, hogy a bankszektorban van igazi verseny, a másik pedig, hogy egy bank termelő eszközei igen diverzánsak, míg egy energia cégé nem. Egyáltalán, van még banki különadó?

Bár a szolidaritásit is épp eltörölni tervezi, az ÁFÁ-t meg emelni. Az első adófajtát a kőgazdagok fizetik (alsó középosztály és fölfele, hacsak nincs ügyes könyvelőd - nekem nincs, fizetek, mint a köles, mert kőkazdag vagyok: van 5 batár nagy házam, ebből kettő tengerparti), a másodikat mindenki. Vagyis az is rosszul jár, aki eddig fizetett szolidaritási adót, mert a 2% pontnyi ÁFA emelés picit többe fog kerülni, mint amennyi eddig a szolidaritási volt (a 6 millió forint feletti éves bevétel 4%-a vs. a nettó bevétel 2%-a), meg az is rosszabbul fog élni, aki nem fizetett szolidaritási adót, mert az ÁFÁ-ból nincs szociális kedvezmény a boltban.

Feri beöltözik harisnyába, felcsapja a hetyke tollas kalpagot, íját délcegen keresztbe fekteti mellkasán, és megy szavazatot lőni - csak célozni nem tud.

Az erdő népe meg már most retteg, hogy merre viszi legközelebb az útja.

UPDATE: Viktor is vadászik épp. Kereszttűz alatt a magyar választók!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr65529660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Kangörény 2008.06.19. 20:40:08

Szolidaritási adó, amit a kőgazdagok fizetnek? EZ csacsiság. A nyugdíjjárulék fizetés felső határát nem olyan nehéz elérni, ha egy magánszemély ezt eléri az nem olyan ritka dolog. Az elkerülésében pedig semmilyen könyvelő nem tud segíteni, ha munkaviszonyban állsz. Vállalkozóként meg amúgy is ellopod a pénzt, nem bérként veszed ki a vállalkozásodból.
A vállalkozások szolidaritási adója egy más kérdés, az igazi szivatás, adott esetben több, mint a társasági adó. Vagyis ezek eltörése szükséges, mert már a bevezetése is faszság volt.
Az áfa csökkentése ugyanilyan sületlenség volt, a fogyasztónál érzékelhető kiadáscsökkenést nem okozott.
Egyébként ez az igazán igazságos adó, hiszen a fogyasztástól függ. Aki többet fogyaszt, többet fizet. És ez így jó.
Ezeket valaki meg fogja lépni, hogy gyurcsány, vagy orbán az csak azért nem mindegy, mert minél előbb annál jobb. Tehát inkább most tegye meg gyurcsány, hamarabb kint leszünk a szarból.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.19. 20:43:44

arra próbáltam célozni egyrészt, hogy feri épp két egymásnak ellentmondó tervet melenget, másrészt meg hogy az évi _bruttó_ 6 milla az nem sok, mégis jár utána szolidaritási adó.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.19. 21:02:39

Feri, mennyé' már a picsába...

scsaba1 2008.06.19. 21:03:49

Ja, ezen én is jót nevettem... Miért éppen a távhő? És mi van a vidéken, esetleg a tanyán lakókkal? Akik nemritkán méregdrága PB gázzal fűtenek. Vagy fával-szénnel, aminek az ára megy szépen a gáz után.

Tudom én, hogy köllenek azok a szavazatok, no... :D

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.19. 21:33:59

Ezek szerint fogalmad sincs, mennyire durvasokba kerül a távfűtés...

Rwindx 2008.06.19. 21:55:13

Mikor utoljára figyeltem mit mekeg ferenc, akkor még arról volt szó hogy nincs ingyen ebéd, végülis a távhőt nem említette...

Pontosan tudom hogy a távhőszolgáltatás milyen rohadt drága, de akkor az a megoldás hogy akkor kifizeti az ország annak az x százezer embernek a többi x millió a számláját? Esetleg lehet olcsóbb és hatékonyabb lenne a távhőrendszerek kiváltása, felújítása satöbbi? Ja hogy ez nem hoz közvetlen szavazókat?

mirejmatyiő · http://www.antikkonyv.hu 2008.06.19. 22:21:36

Before:

"Feri, mennyé' már a picsába..."

Hogy neked mennyire igazad van!

scsaba1 2008.06.19. 22:57:20

Before

Viszont tudom, hogy mennyibe kerül egy PB palack. (4000-4500 Ft.) És egy Szieszta villámgyorsan leszívja, ráadásul csak ott van meleg, ahol a kályha van.

Láttál-e már nyomort-e ? (:)
)
Mi földgázzal fűtünk. Télen 80k környékén volt a havi számla (no támogatás). A távhősök miért egyenlőbbek mint én?

Terveüdekszi 2008.06.19. 22:59:23

A távhő arányosságáról annyit, hogy a szüleim kicsit kevesebből fűtik a 270m2-es hőszigetelt házukat, mint egy 65m2-es lakás távfűtési díja. :-SSSS

futura 2008.06.20. 00:01:21

Az öszödi duma után, sokakkal ellentétben, karakán csávónak tartottam, de ami most van, az önmaga paródiája.
Ha lenne egy kis tartása, már elhúzott volna.
De hát a hatalom szeretete a legnagyobb kábszer.

Gringo 2008.06.20. 00:23:48

80 000-es havi számla, scsaba1? Ugyanmár! Nem is volt igazi tél. Miben laksz te? 2000 négyzetméteres palotában? Mert akkor nem sajnállak.

Gringo 2008.06.20. 00:26:20

Amúgy ritka szar írás. Csak a miniszterelnök fikázása a cél, ennek alárendelve közli elferdítve az igazságot. De nem baj, nemsokára jön a viktor, aztán minden ingyen lesz. Eljön majd a KÁNAÁN, vagy a pofáraesés.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.20. 07:17:22

Gringo: ritka szar olvasás...

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.22. 05:39:51

Még mindig meg tudok lepődni, hogy ennyi bukás, hazugság és eredménytelenség után akad még balfasz, aki képes egy nyilvános fórumon védelmébe venni Gyurcsányt. Az evolúció darwinista zsákutcája. Vagy fizetnek érte.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.22. 07:28:16

Ne irigyeld már a Feritől azt a maroknyi rajongótábort a szőlőbányás önjelölt töpre népvezérnek rahedli vak és süket híve van, pedig a teljesítménye szánalmas, elvesztett választások sorozata, "kormánymonnyonle" utlimátumok, na meg a sosehazudtamanépnek jellegű ó-orbán balladák. Oszt a kezét csókolgatják. Most arra büszke, hogy volt 3 millió mozgósítható nemnormális, aki feltette a kezét a "ki kér ingyen fagyit?" kérdésre...
süti beállítások módosítása