Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Csatornafedő

2008. szeptember 03. - bs395

Kössük össze tengereinket hajózható csatornával! Ássunk egy barom nagy árkot az Adriai és a Fekete tengerek közé! Árokásóink már vannak, szóval csak lapát kell - kicsit analóg az Office Space magyar fordításával, ahol a hatékonysági tanácsadók sorolják a neveket, és kuncogva megjegyzik, hogy "Semmire se jó! Lapát!", amit úgy is értelmezhetnénk, hogy politikai, értelmiségi, közéleti semmire se jó embereinknek lapátot adnánk a kezükbe, és ténylegesen árkot áshatnának!

Ez fellendítené az országot! Nem a Gyurcsány program, az SZDSZ toporgás, vagy Magyar Gárda kell ide, hanem egy szép, nagy szántás kelettől nyugatig (vagy fordítva, pártállástól függően).

Lehetne lenyúlni: dupla áron szállítani a lapátot, a brigádot fusiba kölcsönadni kertet vagy házalapot ásni a helyi funkciknak, a Duna felett hídon, vagy alatta alagúton átvezetni, majd ugyanezt a Tiszánál, felvirágozna a vidéki telekbiznisz (csak előre tudni kell, merre fog menni a cucc, még mielőtt hivatalosan kijelölnék), feketén dolgoztatni, adót és járulékot csalni, alvállalkozókat nem kifizetni és csődbe menni elvégzett munka nélkül (egymás után többször, mindig más-más néven), a kitermelt földet meg vagy ellopnánk szépen apránként, vagy szétosztanánk - ez lenne a második földosztás, de ez most tényleg, nem csak kárpótlási jegyen.

Lehetne környezetvédeni: a Bazsarózsa Akciócsoport tiltakozhatna minden métere ellen, a Greenpeace úsztathatna bálnát, meg elállhatná a tankerek útját, ha meg valamelyik hajó léket kap, és kicsap a Balaton szélére a jóság, és vegyesen ragadnak bele a nemtom milyen madarak, meg azok az NDK-s turisták, akiknek még senki sem mondta meg, hogy Honecker már a múlté, mert ők nem beszélnek magyarul, mi meg németül csak annyit tudunk, hogy hájszmájsz, szóval akkor lehetne össznépileg kármenteni Sólyom László szárnyai alatt, meg plakátot nyomtatni kivágott esőerdőkből.

Lehetne populizálni: mutogatni a másikra, hogy az biztos többet lopott, meg hogy ő orosz/amerikai/izraeli/uniós érdekeket szolgál ki a nemzeti érdekek helyett, míg mi bezzeg orosz/amerikai/izraeli/uniós érdekeket, és az mennyivel jobb már a nemzetnek, tüntetni, ellen-tüntetni, ellen-ellen-tüntetni, masírozni, kiabálni mindenféle etnikai, vallási kisebbségek meg szélsőséges politikai irányzatok neveit, esőben meg direkt sárral dobálózni.

Közben kétszer annyiba kerülne, mint az első (elbukott) és a második (megvalósult) Panama csatorna együtt! Ezért is lehetne a neve mondjuk Pumana kanal.

Előre hozott választások? Bahh! Homokozólapátod van?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr99644447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.03. 08:11:39

kicsit kiábrándult vagy ma reggel, üdv a klubban :S

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.03. 13:35:39

ez már fogalmazódik egy ideje, és talán nem is úgy jött ki, ahogy akaram (SOKKAL hatásvadászabban és demagógabban nézett ki fejben), de mint tudjuk, megasztáros vagyok, aki híres szeretne lenni, és sok pénzt akar keresni blogolással :-).

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.09.03. 16:23:00

De hát le fog mondani a Ferenc elvtárs! Ön erre nem bont pezsgőt?!

(Én sem. Van még elég onnan, ahonnan ő jött. :|)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.03. 22:00:56

én megvárom, amíg aláírja :-)
süti beállítások módosítása