Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Záróra a zártosztályon

2008. július 07. - bs395

Egyszer már leírtam, hogy szerintem mi az oka annak, ha egy jóléti társadalomban a szélsőséges nézetek népszerűségre tesznek szert. Igen, többek között a kormány hibája is, meg az ellenzéké is. Persze a mindenkori politika nem fog mindenkinek egyenlő mértékben jó lenni, sőt, egyáltalán nem mindenkinek lesz jó, és még csak vetésforgó sem feltétlenül van.

Annyit tennék hozzá, hogy Budaházy, Torockay meg a többiek ugyanazt csinálják kicsiben, mint a nagyok (vagy egyes kisebbségi szervezetek): fognak egy embercsoportot, és megszólítják. Nem, nem képviselik őket, csak megszólítják. Elhitetik velük ugyanúgy, hogy egy magasabb igény kielégítése automatikusan magával hozza az alacsonyabb igények kielégülését is.

Vagyis a kuruc generálisok sem tesznek mást, mint népbutítanak. Kreálnak egy szubkultúrát, egy alternatív valóságot, mert a választás szabadsága azt is magával hozza, hogy minden eddiginél nagyobb választékban állnak rendelkezésre a végső igazságot és a mindenre megoldást kínáló zavaros katyvaszok. Ezzel még nem is lenne gond, csak ez a szubkultúra jelen esetben nem párhuzamos realitás, hanem egyenesen szürrealitás. Zárvány.

Így jutunk el oda, hogy a legmagyarabbak a Hősök terének a köveit szedik fel. Mert az magyar dolog. Mert az övé, felszedheti, jóvan? Így jutunk el oda, hogy ha felgyújt egy rendőrautót, akkor ő mekkora hős. Odáig ugyanis már nem jutunk el, hogy a tér burkolatát, a sérültek kezelését, vagy a járőrautót azt mégis miből fizetjük? Adóból! Vagyis beleszarik a tányérjába.

Persze a hős nem így gondolja. A hős szerint a járőrautót a zsidók meg a buzik fizessék ki, mert az azért van, hogy őt elnyomja. Neki a rendszerhez semmi köze, nem része neki - és ezt komolyan el is hiszi.

Kívánom Budapest hős hun vagy kuruc vagy faszomatseérdekli milyen védőinek, hogy ne legyenek részei a rendszernek - és haljanak éhen becses vezéreikkel együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr25556513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paranoid 2008.07.07. 11:33:43

midnight coder,

Csak emlékeztetnélek, hogy a zsidók elhurcolásakor / Dunába lövésekor sem ment ki a társadalom nagy része lövöldözni, meg vagonba taszigálni másokat, csak ültek otthon és rendkívül szelíden egyetértettek az agresszorokkal.

Tibi76 2008.07.07. 11:34:01

ne legyünk már demagógók, összezuhan a magyar turizmus, egy balhé miatt? ez kb olyan,ahogy atv2 tegnap többször lelassított egy öreg párt, és mi van ha ők külföldiek, akkor biztos nem jönnek ide többet felkiáltásal!?
Baromság, az emberek nem azért jönnek ide, mert itt milyen aranyosak és jófejek az emberek! Voltál te már Párizsban? Annál bunkóbb parasztabb népség kevés van, mégis mindig tele van a város! Ide is a vár, a duna, a parlement miatt jönnek, mert szép! Jókat esznek, isznak aztán hazamennek! A turisták pont leszarják, hogy milyen politikai kormány van hatalmon, max az érdekli őket, hogy jó legyen a közbiztonság. De attól, hogy Budapesten évente van 1-2 nagyobb balhés politikai rendezény, ez egy nyugis, biztonságos város! Ennyi szerintem majd minden európi metropoliszban van!
Már megint bolhából csinálunk elefántot, cirkusz kell a népnek!

mizrolist 2008.07.07. 11:36:00

Tibi76: "nem akarom a többség nevében elnyomni a kisebbségeket, de a kisebbségeknek sem szabad a többség akaratával szembemenni!"
a kisebbség pont attól kisebbség, hogy eltér valamiben. Ha nem térne el, akkor nem lenne se kisebbség, se többség, csak az egyforma massza.

chokdii 2008.07.07. 11:38:28

Az én véleményem az, hogy manapság divat melegnek, másnak és/vagy metroszexuálisnak lenni, és ebben igenis szerepe van annak a morális éhezésnek, amit a rossz életkörülmények, a kilátástalanság, a céltalanság és a klasszikus családmodell szétrombolása okoz(ott). Nem hiszem el, hogy korábban is ennyi másként érző lett volna. Persze, akkor nyilvánvalóan "bújkáltak", de most átestünk a ló túlsó oldalára, és erre sajnos számos média rátesz egy jó nagy lapáttal. Fiatal vagy,nem tudsz mit kezdenimagaddal? Legyél meleg, máris kitűnhetsz a "szürke" tömegből.
Horn, Lévai és a többiek nagyon fel tudják karolni a demokráciát és a szabad véleménynyilvánítást, de valahogy eléggé szelektív módon...

ponindex 2008.07.07. 11:39:45

No, szokás szerint szép parttalan magyaros egymás mellett elbeszélés lesz ebből is. Azt gondolom, világnézetek feszülnek itt egymásnak, világnézetről, hitről, ízlésről pedig nehéz vitatkozni (mondjuk következményekről, kísérőjelenségekről már érdemesebb). Egyik oldalon a szellem, jog és erkölcs, a másikon az agresszivitás, az ököljog. Én az előbbit választanám, pedig 120 kilós, a fegyvereket jól ismerő létforma vagyok. Gondolkodni, elfogadni, türelemmel lenni persze sokkal bonyolultabb, mint kirekeszteni, ütni.

ludwig 2008.07.07. 11:40:04

Nem tudom mit sírtok az ellentüntetés miatt. Mindenhol ez van. Abban a rohadt monnyonle balliberális komcsi Londonban is felvonult egy félmilliós kisebbség és
>

ludwig 2008.07.07. 11:42:53

Még egyszer: Nem tudom mit sírtok az ellentüntetés miatt. Mindenhol ez van. Abban a rohadt monnyonle balliberális komcsi Londonban is felvonult egy félmilliós kisebbség és "a tömegben sokan fújoltak, amikor a főpolgármester a Trafalgar téren csatlakozott a menethez"

gargoyle 2008.07.07. 11:44:23

gyules: sejtem ez meglepetes neked de a melegek jo resze az egesz eletet rejtozkodve eli le. neked nyilvan jol esne ha naponta kellene palastolnod kivel elsz egyutt. az is nyilvan meglepetes hogy naponta rugnak ki, alaznak meg, inzultalnak olyan melegeket a melohelyukon, utcan, szorakozohelyen akik semmi extrem kirivo dolgot nem cselekednek, csak amit egy normal hetero, vagy meg annyit sem csak kiderul a szexualis iranyultsaguk. az is teljesen uj info lehet, hogy jogilag a meleg parkapcsolat meg mindig nem teljesen egyenlo a heteroval (ami a gyerekneveles esetlegesen kenyes kerdeset kiveve nonszensz egyertelmuen) tobbek kozott ezert IS tuntettek szombaton a melegek.


tibi76: szerintem se omlik ossze a magyar turizmus ettol, ha a tavaly okt 23.at kibirta. de azert gondolkodj el hova mennel szivesebben varost nezni, tbiliszibe vagy pragaba es hogy miert :P

Tibi76 2008.07.07. 11:53:56

Miért van az, hogy a toleranciát fennen hirdetők a legkevésbé toleránsak az intoleránsokkal szemben?

Mayday 2008.07.07. 11:55:45

"tobbek kozott ezert IS tuntettek szombaton a melegek."

Ja. A nagy toleranciában ne felejtsük már el, hogy a "békés" felvonulással, ricsajjal hányszor több ember délutáni nyugalmát zavarták meg, mint ahányan ők voltak?

Ja hogy ez a demokrácia része? Nem hiszem hogy annak is az, akit megzavartak, főleg ha mondjuk egy 1 éves gyerekről beszélünk, aki fél az ilyen zajoktól.


Mérnem lehetett csendben, nyugodtan végigsétálni a járdán és kész? Nem értem a szándékos feltűnést, ennyi erővel holnap én is felvonulhatnék ordító zenével, tiritarka ruhákban holnap, csak azért mert mondjuk elmúltam 18 éves.. és akkor még nem is lennék a kisebbség, mégsem teszem.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.07. 11:56:48

Ha jól sejtem vannak itt páran, akik "képben" vannak melegügyben, főleg tőlük kérdeznék...
Az odáig tiszta, hogy felvonulnak, megemlékeznek valamire (hogy ezért miért kell fél nappal lezárni a fél várost, az egy dolog, én szívesen mentem volna sétálni a szép időben, de asszony, meg a magam testi épsége miatt inkább nem tettem), de ezt miért nem lehet (hogy is mondjam) kevésbé feltűnő módon tenni? Miért kell annyira kihívóan öltözködve/viselkedve tenni mindezt? Szolidabban már nem is lenne jó?
Miért kérdezem ezt: szerintem sokkal inkább a céljaikat szolgálná, ha nem adnának jó alapot azoknak a fröcsögésre, akik ebből (is) akarnak maguknak politikai tőkét kovácsolni.
Másrészt: felteszem az (lenne) a cél, a megemlékezésen kívül, hogy ilyen-olyan jogokat harcolhassanak ki maguknak (bejegyzett élettársi kapcsolat, stb.), ami jelenleg nincs. Ezt nem lenne könnyebb úgy elérni, hogy a TÖBBSÉGET megpróbálják az ügyük mellé állítani? Mert szerintem ezt a célt nem szolgálta a szombati heppening...

paranoid 2008.07.07. 11:56:54

A kilencvenes évek elején Londonban járván, a Trafalgaron belefutottunk a melegfelvonulásba. Először azt sem tudtuk mi a fene lehet az.
Mosolygós, integető emberek haladtak a menetben, kamionokon emberek táncoltak, az út mentén szivárványszínű kis zászlókat és egyéb mütyüröket osztogattak. Az út mentén ácsorgó, a buszokon utazó emberek (helyiek és turisták) pedig mosolyogva integettek vissza vagy közömbös arccal siettek a dolgukra.
Így is lehet.

Tibi76 2008.07.07. 11:57:24

Prágába, mert közelebb van és állítólag nagyon szép!
Tbilisziről fogalmam sincs, van ott valami látnivaló?

Vagy inkább úgy kellene választanom, hogy hol van kevesebb homofób, náci, meleg, szemüveges, vagy épp kékszemű?

no mail, no problem 2008.07.07. 12:01:38

"Ezúttal 100 millióba került a buzerancia"

Nem, a buzerancia nem kerult egy fillerbe sem.

"Bocsánat! Előre lehetett tudni, hogy 10 milliókba fog kerülni."

A molotov-koktelos, utcafelszedo hoborgo csocselek tobb hete tarto fenyegetozese miatt lehetett elore lehetett tudni, hogy 10 milliokba fog kerulni.

A csocselek randalirozasa kerult 100 millioba. Lasd a kb. elso tiz felvonulast, amin meg otthon maradt a csurhe.

"Akkor a szervezők vagy fizetik a biztosítás költségeit, vagy valahol arra alkalmas intimebb helyen rázzák a rózsaszín flitteres farkukat"

Forditva ember, forditva. Ha a tiltakozoknak nem eleg, hogy egy bananos doboz tetejerol elmondjak a varos kozepen, hogy dogoljenek meg a buzik, hanem ehhez le kell menni csocselekbe, es szetkapni a varost, mint bolond a hogolyot, akkor talan megiscsak nekik kellene fizetni, mert miattuk van minden, nemde?

gargoyle 2008.07.07. 12:02:38

mayday: rabasztal. van ilyen es ugy hivjak hogy sziget fesztival meg budapest parade meg keruleti napok, meg iskolaavato unnepseg. azert pl miert nem sirsz hogy minden qrva hetvegen reggel fel8kor elkezdenek harangozni a templomban ami mondhatom sok embert idegesit, akik esetleg aludnanak meg egy kicsit. miert nem tudjak fulhallgatoval hallgathatova atalakitani? miert kell tobbszaz kilos femharangot kongatni?

seduxen:

- a fel varost nem a melegfelvonulas miatt kellett lezarni. 2! kamionon voltak es parszaz felvonulo., sejtheted hogy nem toltottek meg az andrassyt az erzsebet tertol a mexikoi utig...

- azert kell feltuno modon tenni, hogy feltunest keltsen. voltak es vannak kevesbe feltuno modok is, de azok nem hatasosak. ismet csak a XX. szazad eleji nomozgalmakra tudok utalni. az 1870es evektol kezdve csendesen vonultak fel, es koveteltek az egyenlo jogokat. leszartak oket, es mondtak hogy menjenek haza fozni. 1912-tol kb radikalizalodtak, meg akartak olni a miniszterelnokot, felrobbantottak a villajat, a lova ele ugrottak a derbyn (bele is halt emily) es a parlament elott verekedtek a rendorokkel (el tudod kepzelni milyen botrany volt 1922ben hogy NOK tepik a rendoroket?) 10-15 ev alatt meglett a valasztojog, amig addig 40 evig nem haladt elore.

szerinted aki kiment dobalni molotov koktelt annak mi lenne az eleg szolid? hany velemenyt olvastal feljebb hogy "otthon kussoljanak"? ismered a viccet a nyuszikarol akin hol volt sapka hol nincs? (:

ponindex 2008.07.07. 12:03:47

Seduxen!
Felteszem, a testi épségeteket nem a meleg tüntetőktől féltetted...
Egyébként a többi nagyrészt jogos.

gargoyle 2008.07.07. 12:05:01

tibi76: igen, en pl tuti nem megyek olyan varosba/orszagba ahol tudom hogy sok a naci, homofob es esetleg szajonvagjak a terkepes turistakat/olvasni tudo szemuvegeseket/rovidnadragosokat az utcan a nagy pirezia polos simaszkos orultek. de lehet ez sajatos igeny nalam... (: szerinted erted te amit irok, csak kotozkodsz :P (:

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 12:05:34

Paranoid: fujj, undorító ez a londonos sztori! Mikre nem képesek egyesek!

Mayday 2008.07.07. 12:08:21

"mayday: rabasztal. van ilyen es ugy hivjak hogy sziget fesztival meg budapest parade meg keruleti napok, meg iskolaavato unnepseg. azert pl miert nem sirsz hogy minden qrva hetvegen reggel fel8kor elkezdenek harangozni a templomban ami mondhatom sok embert idegesit, akik esetleg aludnanak meg egy kicsit. miert nem tudjak fulhallgatoval hallgathatova atalakitani? miert kell tobbszaz kilos femharangot kongatni?"


Azért van egy kis különbség:

1. Az általad felsorolt dolgok nem 300 emberről szólnak.

2. Melegnek lenni nem érdem,hanem ÁLLAPOT. Ezt minen hirdetni? Ez van és kész. Én sem hirdetem hogy 160 centi felett vagyok, pedig ez pont olyan, mint melegnek lenni/nem lenni.

A templomi harang, BP Parádé stb arról szól hogy emberek ÖNKÉNT, de legalábbis szerintük önként csatlakoznak valamihez, ráadásul van rá kereslet, nem pedig arról, hogy egy kromoszómát reklámozok, ami épp így vagy úgy áll.

ponindex 2008.07.07. 12:09:25

gargoyle
Ahogy egyre kifinomultabb, bonyolultabb jogokért harcolnak egyre kevésbé elfogadott társadalmi csoportok, úgy válik szükségessé egyre szofisztikáltabb eszközök használata.

ponindex 2008.07.07. 12:12:06

Mayday!
Erről beszélünk a demokráciával kapcsolatban már jó ideje, hogy NEM SZÁMÍTHAT hogy 300 embert érint-e vagy háromszázezret. Attól kisebbség, hogy csak 300, és ettől még éppúgy megilleti a véleményének védelme

Mayday 2008.07.07. 12:13:17

"Erről beszélünk a demokráciával kapcsolatban már jó ideje, hogy NEM SZÁMÍTHAT hogy 300 embert érint-e vagy háromszázezret. Attól kisebbség, hogy csak 300, és ettől még éppúgy megilleti a véleményének védelme"

Meg, ezt nem is vitatom. De ehhez nem kell 110dB és lila ruha, elég 70dB és egy öltöny/ing/póló is.

ponindex 2008.07.07. 12:14:50

Mayday
Meglehet, erre utaltam kettővel ezelőtt, gargoyle-nak címezve

no mail, no problem 2008.07.07. 12:15:05

Tibi76, a turizmus nem "omlott ossze" de erezhetoen visszaesett minden randalirozos unnep utan. Az emberek alapvetoen ovatosak, es nem fognak odamenni a sajat penzukon, ahol randalirozok es a rendorseg vivja privat haborujat az utcan. Ha errol eleget (evente ketto tobb, mint eleg) latnak a sajat hireikben, es netan a tudosito megemliti, hogy ez mar "nemzeti unepeken szinte rendszeresnek latszik", abbol jonehany embernek a "rendszeres zavargas" fog lejonni, mint lenyeg. Ennyi elegendo, hogy mashova menjen. Nem fogjak kikeresni naptarbol a nemzeti unnepeinket, es latolgatni, hogy akkor most lehet-e jonni juliusban, hanem elmennek mashova. Mert itt "randaliroznak".

ponindex 2008.07.07. 12:16:52

De jó lenne, ha itt most csupán arról kellene eszmét cserélnünk, hogy a melegfelvonuláson alkalmazott ruhatár, díszítés illetve kísérőzene kinek az izlésébe nem fér bele...
Kissé nyugodtabb lennék.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.07. 12:18:26

ponindex: egyértelmű. Hanem a "várható" következményektől. Mert az szerintem egyértelmű volt, hogy botrány lesz..
Ennek apropóján nem értem, hogy a királyi magyar rendőrség miért gyakorolni próbálja a demokráciát, és nem fenntartani. És ehelyütt kívánom a "felelős" magyar politikai "elitnek", aki a rendőrség lejáratásából akar előnyöket kovácsolni, hogy SZARJON SÜNT!
gargoyle: akkor szerinted ez lesz (lenne) a követendő út? Azért nem 1920-ban élünk. Ha annyira hiszünk a demokrácia vívmányaiban, akkor tessék gyakorolni! Alakuljanak megfelelő szervezetek, akik tudnak hatni a jogalkotókra.
Nem "szeretem" a melegeket (nem is kell :) ), de próbálom elfogadni, hogy szeretnének bizonyos jogokat maguknak a párkapcsolataikban. Ettől határozottan fenntartom, hogy nem ez a megfelelő módja! Ezzel szerintem éppen maguk ellen hangolnak sokakat azok közül, akiket inkább maguk mellé kellene állítani. (Mert "lássuk be", a szombati felvonulást remekül fel tudta használni a "független" média a hangulatkeltésre...)
És még valami: bár ne lenne igazam, de mindegyik politikai szekértábor nagy ívben szarik a melegek jogaira, ne is ringássák magukat valami rózsaszín álomképben ezügyben. Szerintem a politikusok döntő többsége sokkal inkább homofób, mint az átlag magyar. Csak ezzek egyrészt elterelik a figyelmet más fontos dolgokról, másrészt jól jön az pár plusz szavazat...
Röviden: szerintem ebben a történetben (IS) legalább akkora felelőssége van a plotikusoknak, mint a "résztvevőknek"...

gyules 2008.07.07. 12:19:03

Igen, az. Sajnalom. Nem gondoltam,h meg mindig ekkora kaland. Es, mint mondtam, Londonban elek. (Bar otthon se erdekelt,h ki mi) Ugyhogy tenyleg!: minek ugatok bele? :) (amugy ezt mar megkaptam egy jobbos beallitottsagu baratomtol)

paranoid 2008.07.07. 12:20:29

Mayday,

szerintem a 300 emberrel kicsit alálőttél... tegyél még hozzá három nullát kb.

"Melegnek lenni nem érdem,hanem ÁLLAPOT."

Ezzel maximálisan egyetértek. Nem érdem. (Viszont nem is bűn.) És nem kellene valóban hirdetni, ha azonos jogaik lennének a többséggel, mint ahogy nincsenek. Ahhoz, hogy egyszer legalább közel azonos jogok illessék meg őket, hogy ne kelljen rejtőzködve élniük, hogy ne érjék őket jogtalan retorziók a szexuális irányultságuk miatt (stb), valószínűleg szükség van évente egyszer egy nagyobb megmozdulásra.

Akinek nem tetszik, ne menjen oda, ez ilyen egyszerű lenne.
Feltételezem megoldható a többség részéről, hogy egy évben egyszer egy délután ne az Andrássy úton sétáljon, ha ezzel valami komoly gondja van.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 12:23:20

Mayday

"A templomi harang, BP Parádé stb arról szól hogy emberek ÖNKÉNT, de legalábbis szerintük önként csatlakoznak valamihez, ráadásul van rá kereslet, nem pedig arról, hogy egy kromoszómát reklámozok, ami épp így vagy úgy áll."

Az annyja picsáját a sok kibaszott kereszténynek!
Mi az isten faszát kolompolnak kora hajnalban?
Minden kurva nap. Meg vasárnap is!
Meg délben a kossuthon.
Mi a fasz közöm van ahhoz, hogy miféle eszement dologban hisznek, miféle betegsége van az agyuknak?
Maradjanak otthon, menjenek szép halkan a tempolmjaikban, és örüljenek az adókedvezménynek.

Ki a kurva anyja kíváncsi rájuk, ő magukon kívül?
Nekem nincs rájuk szükségem, a gyerekemnek sem, meg a szomszédaimnak sem.
Akkor meg mi a faszt kolompolnak azok a gecik, ha felébredtek?


Így is lehet...

ponindex 2008.07.07. 12:25:17

seduxen:"Hanem a "várható" következményektől. Mert az szerintem egyértelmű volt, hogy botrány lesz.."

Na, ezt nem tudom elfogadni. Hogy ezt így tudomásul vegyük. Hogy magától értetődő módon botrány lesz, lett. És akkor ezt még képmutató módon a melegek számlájára írjuk. Hát nem. Nem ők szegték meg a társadalmi normákat.

calepinus 2008.07.07. 12:26:22

Ez a felvonulás sok részletében nem az én ízlésem szerint való, de így volt ez például a Bp. Parádéval is, és azt is elviseltem. Ez a tolerancia: elviselni eltérő vallási, erkölcsi vagy politikai nézeteket. A nagyszabású rendőri jelenlét, a százmilliós költségek, a sokaknak kényelmetlen útlezásárok pedig éppenséggel a Toroczkay- és Budaházy-féle csőcselék, nem pedig a a békésen vonuló melegek miatt voltak. Toroczkayék mostani rendkívül szervezett, agresszív és, mint a tudósításokból kiderült, nemcsak a homoszexuálisok, hanem bárki nekik nem tetsző ellen irányuló fellépése ennek a felvonulásnak szerintem a melegek ügyén túlmutató jelentőséget ad.

Mayday 2008.07.07. 12:26:37

kolbászoszsömle:

lehet, de akkor se 300 emberről beszélünk, akinek ÁLLAPOTA az, hogy meleg, ellentétben minden többivel, ami EREDMÉNYE valaminek, az mindegy, hogy jó vagy rossz eredmény, jelen pillantban.

De tényleg lehet igy is: akkor holnap vonuljanak fel a fekete hajúak, aztán holnapután a szőkék és a többiek is.

Kell?

ponindex 2008.07.07. 12:29:42

Ej-ej, Mayday, még mindig háromszázemberezel, meg állapotozol. elolvasod te a többiek kommentjét is, vagy csak a saját rögeszméid körül pörögsz?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 12:31:37

Mayday 2008.07.07. 12:26:37

Minek az eredménye a kereszténység?

Felvonult 300 buzeráns.

És?

Azt hiszed csak ennyien vannak?

Keresztényből meg csak annyi van, amennyi elmegy a körmenetre?

Ez nagyon lolka.
Ha szerinted a buziverés itt a társadalmi norma, akkor vagy velem van baj, vagy veled.

gyules 2008.07.07. 12:32:26

Ha szokek vonulnanak felreertenek vajon? :)

Amugy meg mikor emeltek a benzin arat itt (uk) a teherfuvarozok par napon belul megszerveztek egy kis lezarast. Nem volt veszes, csak leparkoltak a foutakon 1-2 orara. Erdekes,h az uzemanyag adoja masnap csokkent,h maradjon az ar.

gyules 2008.07.07. 12:34:48

calepinus:

a tolerancia meddig viheto el?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 12:35:05

gyules 2008.07.07. 12:32:26

Jah, csökkent az üzemanyag adója, és két hónap múlva, meg a duplája lett, mint volt...

De emlékezzünk csak a szépre és a jóra!
:D

ponindex 2008.07.07. 12:36:08

Beidézem, mer' tetszik és igaz:
"Vallásos alapúnak hazudott erkölcsvédelmük megbukik első blikkre: ezek a vadak nem keresztények, az biztos. A személyes undorodásuk pedig magánügy. Az a gond, hogy ma ez a magatartás megéri. Uncsi van meg depi, nem történik semmi érdekes, a tévében sincs semmi – na akkor menjünk buzit verni."

Ralesk 2008.07.07. 12:38:43

beavereater 2008.07.07. 11:29:56

Igen, csak az a baj, hogy itthon eléggé irreleváns, mert N+1 éve nincsen már komolyabb jogi diszkrimináció.

„Homosexual activity above the age of 20 was decriminalized in 1961, then above the age of 18 in 1978 by the new penal code.” – az első keményen a Stonewall dolgok előtt…

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.07. 12:39:56

ponindex: írtam én olyat, hogy a felvonulók számlájára írom? Ezt idézhetnéd...
De aki nyitott szemmel, és füllel jár(t) az országban az elmúlt napban, az BIZTOS lehetett benne, hogy lesz balhé. A mértéke volt kérdéses...
Hogy ebbe bele kell(ene) törődni? NEM. De kinek a felelőssége, hogy ne legyen? Elsősorban azoké az 1 bites ösztönlényeké, akik csinálták. De miután azok józan ítélőképességében nem lehet bízni, ezért a Rendőrségé. Akik (szerintem tudjuk mi miatt) impotensek ilyen esetekben. Ezzel vissza is kanyarodtunk ahhoz, hogy mekkora a politikusok felelőssége a szombati eseményekben.

ponindex 2008.07.07. 12:41:21

Ralesk:
Hahaha... ezt ugye te sem gondoltad komolyan... és nyilván a cigány is azonos eséllyel indul a munkaerőpiacon, hiszen az alkotmány is tiltja az ilyesfajta megkülönböztetést...

tripitaka 2008.07.07. 12:42:03

Gargoyle:

Nem igazán értem a nekem írt soraidat, hasonló véleményen vagyok mint Te, fentebb olvashatod!
:) Én is ötven évre becsülöm a hozzászokást! Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy mind a két "oldal" ludas a helyzetben!

Mayday 2008.07.07. 12:43:12

"Ha szerinted a buziverés itt a társadalmi norma"


Sosem mondtam hogy norma. Azt mondom egyfolytában, hogy vonuljanak fel nyugodtan, csak kevésbé harsányan.

beavereater [AT] 2008.07.07. 12:43:39

Ralesk
"Homosexual activity above the age of 20 was decriminalized in 1961, then above the age of 18 in 1978 by the new penal code.” – az első keményen a Stonewall dolgok előtt…"

Valóban, pusztán azért már nem vihették be őket, mert melegek. De a Stonewall idején például nem szolgálhattak ki nekik a nyilvános bárokban alkoholt. Például sört. Meg volt még bőven paragrafus, ami alapján kiszúrhattak velük, nem is kicsit.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 12:44:04

Haragozzanak a keresztények halkabban, és csak évente egyszer...

beavereater [AT] 2008.07.07. 12:44:57

"Hahaha... ezt ugye te sem gondoltad komolyan... és nyilván a cigány is azonos eséllyel indul a munkaerőpiacon, hiszen az alkotmány is tiltja az ilyesfajta megkülönböztetést..."

Haha, láttál te már olyan cigányt, akinek valami szakképzettsége is van?

gargoyle 2008.07.07. 12:45:17

mayday: menj be vasarnap reggel egy templomba, szamold meg az ott uloket, majd becsuld meg a hallotavolsagon belul lakok szamat, akik nincsenek ott, mondjuk ujpest kozpontban. aztan merd azt mondani hogy nem egy hangos, megturt jelentektelen torpe kisebbsegrol van szo.

ha kirugnanak a munkahelyedrol es beszologatnanak az utcan mert 160 centi felett vagy, szerintem te is es en is egyutt vonulnank fel a magas buszkeseg napjan... (amugy keresztenynek lenni se erdem, csak az onkent valasztott dolog ennyiben konnyebb jelzem :)


ralesk: speciel 2002!!!.ben szunt meg a kulonbseg a homo es heteroszexualis kapcsolatok korhatarai kozott, igy mar elso blikkre is hulyeseg amit irsz. masreszt egeszen a kozelmultig elettarsi kapcsolatban sem elhettek, harmadreszt a jelenlegi regisztralt elettarsi kapcsolat sem terjed ki sok olyan mindennapi dologra ami fel sem merul hgy normal paroknak ne lenne lehetseges. negyedreszt meg nem is beszeltunk a hazassagrol ne adj isten gyereknevelesrol. ennyit arrol hogy egyenlo jogok.


gyules: ertem. tehat a tollboas csavo az andrassyn provokativ, es menjen haza a kombajnos paraszt az m7esen nem provokativ es jogosan vedi az erdekeit. erdekesen kombinalsz :D vagy en ertettem felre es tokeletes peldat hozol mas tarsadalmi csoportok hasonlo megmozdulasaira (:

gargoyle 2008.07.07. 12:47:25

beavereater: ez magas labda volt, hulyeseg volt feldobni. lattam nem is egyet.

visszakerdezek: lattal te mar magyar embert akinek a max kepzettsege a lvl5 monikashownezes volt? tudott mezogazdasagi idenymunkat/szalagmunkat vegezni? (: ha igen akkor mit tudott amit egy azonos cigany nem. miert automatikusan ot veszik fel valasztasi helyzetben? ha nem, akkor o is segelyen el, mennyivel jobb mint az ugyanilyen helyzetben levo ciganyok?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 12:48:08

Ha a kereszténység meg a vallás önkéntes dolog, akkor miért a járványok terjedésével írható le az érintettségi valószínűség?

gyules 2008.07.07. 12:48:48

zsomle:

hehe. ok. nekem eladtak,h olcsobb! lattam a teveben! :D

na jo, nem.

ponindex 2008.07.07. 12:49:05

beavereater
tipikus tuskó prekoncepció, hogy nincs szakképzett cigány, abba meg már ne is menjünk bele, hogy mért kevesebb, mint a teljes populációban. a lényeg az, hogy hátrányos megkülönböztetést kapnak ők is meg a melegek is, jogrend ide vagy oda

Mayday 2008.07.07. 12:50:34

gargoyle :

vagy menj be egy kisebb településen, ami nem bp és máris jelentősen megváltozik az arány.
Ne menjünk bele a vallások meg hasonló dolgok boncolgatásába, mert messzire vezet.
Az meg hogy érdem vagy nem érdem, mellékes, a lényeg hogy nem veleszületett tulajdonság, hanem választott és szerintem ez az igen fontos különbség.

Továbbra is azt mondom, hogy kevésbé harsányan kellene ezt csinálni, nem szándékosan irritválva az emberek jó részét.

Az meg eleve elég visszás, hogy MINDENKI tudta előre, hogy balhé lesz. Innentől fogva el lehet dönteni, mennyire védhető erkölcsileg a felvonulás megtartása az EREDETI tervek szerint egy kevesebb konfliktussal járó verzió helyett.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 12:53:30

"Az meg hogy érdem vagy nem érdem, mellékes, a lényeg hogy nem veleszületett tulajdonság, hanem választott és szerintem ez az igen fontos különbség."


Bazeg, ha választott lenne a vallás, akkor a gyerek nem a szülei vallását követné.

A vallásodat kb annyira választod, mint az anyanyelved.

ponindex 2008.07.07. 12:54:43

Azért hogy a vallási hovatartozás választott magatartásforma lenne, erősen kétlem. Mire arra a szintre (korba) érsz, hogy választhass, már beleszocializálódsz az adott vallási kultúrkörbe, meg azért megnézném, ki olvassa végig "választása" előtt mondjuk csak a nagy világvallások alaptéziseit, dogmatikáját...

gyules 2008.07.07. 12:56:38

Vagyis minden felvonulo, tunteto egyforma?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 12:56:59

Mayday 2008.07.07. 12:50:34

Engedni a terrornak, mert ez a logikus...

Ezt ajánlgatod!

Mellesleg én kiosztanék kb 1000 év büntit a dobálzók között, oszt jóvan.

spinat 2008.07.07. 12:58:04

már nem azér, de de a molotov koktél nem szándékos emberölés? Akkor meg mire várunk?

ponindex 2008.07.07. 12:59:15

"Vagyis minden felvonulo, tunteto egyforma? "
Bizony, amíg a fennálló társadalmi rend szerint neki járó jogokat próbál érvényesíteni, a vonatkozó normák betartása mellett.

Mayday 2008.07.07. 13:01:30

kolbászoszsömle:

"A vallásodat kb annyira választod, mint az anyanyelved".

Ja, azért nincs semmi közöm a szüleim vallásához, mert igazad van... észt nem adhatok azoknak, akik a szüleik vallását vakon követik !!!


"Engedni a terrornak, mert ez a logikus..."

Nem, nem ez a logikus, de ettől még el lehet kerülni a nyilvánvalóan nagy balhékat (nem mellesleg meg lehet vele spórolni nem kevés pénzt is a mi adónkból).


Amikor egy focicsapatot a közönség balhéi miatt zárt kapus meccsre itélnek, akkor is engednek a terrornak?

Mi a különbség?

gibier 2008.07.07. 13:04:32

kolbászoszsömle...neked fogalmad sincs, Mo-n miért szól a harang.
Sajnálatos!
Nézz utána és hogy meg fogsz lepődni, talán egy másik könyv is a kezedben fog maradni...

paranoid 2008.07.07. 13:07:31

Mayday,

"Az meg eleve elég visszás, hogy MINDENKI tudta előre, hogy balhé lesz. Innentől fogva el lehet dönteni, mennyire védhető erkölcsileg a felvonulás megtartása az EREDETI tervek szerint egy kevesebb konfliktussal járó verzió helyett."

Ne álltasd magad azzal, hogy kő-, és tojáshajigáló, kórusban mocsos buzizó agresszív csőcselék bármilyen máshol megtartott, kisebb feltűnést keltő rendezvénnyel elégedett lett volna és visszavonulót fúj.
Másrészt - szerintem-, bár nekem sem kifejezetten az ízlésem szerint való a Meleg büszkeség felvonulás, adott helyzetben a rendezvény lefújása gyáva megfutamodást jelentett volna a turulos hordáktól.

Mayday 2008.07.07. 13:09:46

paranoid :

Valószinűleg nem, de lehetett volna jobban védhető helyet választani, esetleg sebtiben átszervezni, akkor oda se értek volna.
.

gargoyle 2008.07.07. 13:10:34

kolbaszoszsomle: mire gondolsz? fejtsd ki mert nem latom az osszefuggest. zuhano repulon keves az ateista elvrol beszelsz, vagy arrol hogy a tarsadalmi nyomas hatasara masok is "megfertozodnek" adott vallassal akik mas esetben nem vettek volna fel? ilyen "fertozest" szerintem jelen szituban max a heteroszexualisok terjesztenek mint uralkodo iranyzat nem?

mayday: ismeteljuk: a balhet nem a melegek csinaltak, hanem a radikalisok. ok miert nem merlegeltek es valasztottak egy kevesbe agressziv tuntetesi mod mellett? nekik is lett volna lehetoseguk, sot nekik KELLETT volna ezt valasztaniuk, legalabbis a magyar koztarsasag torvenyei szerint. ha nem akarsz vallasrol beszelni, ne tegyuk. hozok szivesen soksok mas peldat is az engem valamiben minimalisan zavaro kisebbsegekre akiket ettol meg szo nelkul turok, cserebe ok is az en hulyesegeimet adott hataron belul (a seggbe toll a hataron belul van jelzem, ezen ne vitazzunk. masok dobalasa sorosuveggel meg messze kivul)

kolbaszoszsomle: en csomo embert ismerek aki mind a beszelt nyelvet mind pedig a vallasat tekintoen valasztott (az anyanyelv ugye per definitionem nem valaszthato, de pl a 4 nyelvu svajciak eseteben bajban lennel :). szal ez marhasag amit mondasz szerintem (:


gyules: akartam valaszolni de ponindex mar megtette (:

mayday: hany eve vannak focibalhek? hany eve vannak rendszeres evi randalirozasok a varosban a melegektol fuggetlenul? ha azokat alljuk zsebbol, akkor ezt, ami sokkal nemesebb ugy azoknal sokkal inkabb allni kell. a zart kapus focimeccs pedig nem engedes a terrornak, hanem buntetes a szurkoloknak (nem mehetnek ki) es a klubnak (bevetelkieses). jelzem.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 13:10:58

gibier 2008.07.07. 13:04:32

Mo-on azé szól a harang, mert a pápa nem bízott abban, hogy Hunyadi megvédi Nándorfehérvárat, és tetszett neki, hogy a muszlimok meg minden délben imádkoznak, ezért aztán kongattatott a lelkükért, majd, amikor mégiscsak sikerült, átkeresztelte hálaadásra...

Csak, hogy tudjuk, hogy a keresztények miben bíznak, és mekkora sunyik, amikor arról van szó, hogy mi mért van.

Hamisíccsunk történelmet, by III. Callixtus

gargoyle 2008.07.07. 13:12:41

gibier: bocs de nandorfehervar is annyit jelent nekem mint trianon. tortenelmi erdekesseget. aludni viszont MOST szeretnek vasarnap reggel. majd en is minden hajnali 2kor megemlekezek az ablakod alatt a rakoczi fegyverletetelrol tarogatoval, megnezem mennyire leszel turelmes (:

mayday: es miert nem a turulos hordak szerveztek az ellentuntetest galgamcsa alsora? (: erthetetlen hogy azoktol varod az aktiv cselekvest akiket vernek, es nem azoktol akik verik oket :D

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 13:14:10

gargoyle 2008.07.07. 13:10:34

Egyszerűen arról van szó, hogy statisztikailag nem te választod a vallásod, hanem a szüleid.

Mayday 2008.07.07. 13:15:04

gargoyle :

Ez elég messzire vezet. A balhé nyilván elitélendő és üldözendő, de az elkerülő taktika akkor is hasznos lehet.

A balhézókkal meg nemes egyszerűséggel ki kéne fizettetni a kárt, amit okoztak emberben és értékben egyaránt és kész. Amig ki nem fizette, nem vonulhat fel megint, ennyi.


"átkeresztelte hálaadásra" :
nem, nem keresztelte át, csak a magyar köztudatba így ivódott be.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 13:18:34

Mayday 2008.07.07. 13:15:04

"átkeresztelte hálaadásra" :
nem, nem keresztelte át, csak a magyar köztudatba így ivódott be.

De!
Átkeresztelte.
Ugyanis a Bulla orationum három nappal korábbi, mint a nándorfehérvári ostrom kezdete.

Tehát, mivel előbb volt a bulla, mint az ostrom, nem lehet Hunyadi sikerének az emlékére kiadott pápai cuccos.
A pápa simán átkeresztelte.

gyules 2008.07.07. 13:20:28

Erdekesen hangzik.

Amugy meg az angol teherautos peldat a tuntetes melle szerettem volna hozni,h hatha van ertelme. Bar Mo.-n mindig minden mashogy alakul(t).... :s

paranoid 2008.07.07. 13:24:50

Mayday,

az elkerülő taktikához:
Mi van ha mondjuk fokhagymás pirítóst akarsz vacsorázni, de a szomszédotak baromira zavarja a lépcsőházban terjengő fokhagymaszag?
Szól is neked reggel, hogy balhé lesz, este fokhagymát fogasz pucolni. Hazamész, nekiállsz a kis piritósodnak, a szomszéd rádtöri az ajtót és jól megver.
A többi szomszéd kussol, de csendesen egyetértenek a verőlegénnyel, mert ők sem szeretik a fokhagymát. Na, milyen?
Elkeülhetted volna, de te direkt provokáltad azzal a büdös fokhagymával!

gyules 2008.07.07. 13:31:01

fokhagymakrem? kompromisszumos megoldaskent?

Mayday 2008.07.07. 13:33:25

paranoid:

nem biztos hogy ez esetben fokhagymát ettem volna, tudva azt, hogy a lépcsőhaz hallgatólagosan vele ért egyet.

továbbra sem értem, miért nem lehetett normális ruhában, csendes zenével felvonulni, akkor "legalább" a társadalom nem a balhézók mellé állt volna, de lássuk be, nem mindenkinek egyszerű egy nyakában lila boával ugráló pasit a védelmébe vennie...

ponindex 2008.07.07. 13:35:12

igen, itt kezdődik a probléma veleje: ki dönti el, hogy mi a normális ruha, zene, stb...

Mayday 2008.07.07. 13:36:21

ponindex :

nem azt kell eldöteni hogy mi normális, hanem hogy mi az ami kvára idegesíti az embereket!!!

gyules 2008.07.07. 13:37:00

amelyikbol a tobb van?

ponindex 2008.07.07. 13:37:08

tehát legyen mindenki egyforma, akkor könnyű elviselni. nem-e éppen-e vajon a másságról, annak védelméről szólt-e a felvonulás? :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.07. 13:38:45

gyules 2008.07.07. 13:37:00

A normális zene a Márió a harmonikás?
Meg az ecsedi feketeszemek?

lol

gargoyle 2008.07.07. 13:39:21

en pl tokeletes lennek eldonteni. lenne sajat verobrigadom is. meglatnek valakit undorito provokalo bocskaival az utcan meg raadasul kereszttel a nyakaban, azonnal mennenk es megmutatnank neki milyen a liberalis toleranciabrigadok neveloprogramja nuncsakuval. es mivel hiszek az eselyegyenlosegben ezert csakis 4 vs 1 csataban osztanank a pofonokat, ugy azert biztonsagosabb. ha barki visszaut azonnal telesirnank a tevet hogy bantott a cunya rendorbaci, es liberalis martirra nyilvanitanam magunkat. sorfalat allnank a birosag elott aki el mer itelni gondatlan emberoles miatt, most na bumm. a rohadek miepes provokalt, kicsit erosebbre sikerult az olmosbotutes...

gargoyle 2008.07.07. 13:41:35

mayday: pl amennyire en latom az iskolasok nagy reszet qrvara idegesiti a matematika altalaban es kulonosen a matematikatanar. szerintem meg kene tiltani hogy nyilvanosan provokalnak az iskolaban es otthon kussolva matematiklizalhatnak vagy hogy is hivjak azt a perverz izet. meg ott vannak a klasszikus zene hallgatoi is. kevesen vannak oszt megis nyilvanos rendezvenyeken hangosan uvoltetok a rohadt vonoskorust. azok is elmehetnek a sunyiba. engem spec a kozlekedesi rendor is zavar, szerintem ok legyenek a kovetkezo csaladvedo tuntetes celpontjai direktben.


gyules: csak figyelmeztetlek, beloled 1 van, masokbol meg sok. ezzel a gondolkodasmoddal hamar kisebbsegbe kerulsz es otthon kussolhatsz te is :D

gyules 2008.07.07. 13:42:36

Azokbol tenyleg olyan sokat adnak el? Nem figyelem a MAHASZ listakat. :)

Amugy a tollboas-fecskenadragos felvonulo nem radikalis?

paranoid 2008.07.07. 13:43:21

Mayday,

neked vagy nincsenek igényeid vagy betegesen konfliktuskerülő vagy. :)

Már mondtam, az előbb, nekem sem ízlésem szerint való ez a felvonulás, de ugyanakkor azt sem fogom fel, hogy miért háborít fel ez egyeseket annyira.
Nem kötelező odamenni, nem kötelező a tévétudósításokat megnézni, nem kötelező szeretni őket, nem kötelező olyannak lenni. Akkor mi a baj?

ponindex 2008.07.07. 13:44:40

Bizony, a társadalmiasult létforma együtt jár azzal, hogy néha el kell viselni apróbb-nagyobb kellemetlenségeket. Akinek nem tetszik, menjen remetének a Bakonyba. A fokhagymával meg lehet kompromisszumot kötni: mondjuk én nem a lépcsőházra szellőztetek, ők meg elviselik, hogy egy hónapban egyszer fokhagymásat eszem. De semmiképp nem Mayday megoldását követném.

gyules 2008.07.07. 13:48:24

ponindex:

ez vezet oda,h mar nem 1-2 aprobb kellemetlenseget kell majd elviselned. de az meg messze van Mo.-tol. :)

ponindex 2008.07.07. 13:52:42

gyules
Nem, az ellenkezője vezet oda, hogy a hatalmi eszközök birtokosai egyre több dolgot korlátoznak, tiltanak be, amely az ő ízlésüknek nem felel meg. Lásd diktatúrák

ponindex 2008.07.07. 13:54:49

Aztán meg ha túl sok lesz az engem érintő kellemetlenség, az adott társadalom normáiban elfogadott módon megpróbálok változtatni a helyzeten. Nem utcakővel.

ponindex 2008.07.07. 13:56:10

Ezt próbálták, próbálják a melegek is. Remélem, sikerül nekik.

gargoyle 2008.07.07. 13:58:30

gyules: ha valasztani lehet akkor sokkal jobban toleralom azokat a radikalisokat akik

- valamilyen szempontbol elnyomottak, kisebbsegiek
- nem szoktak masokat verni, inzultalni, sertegetni, munkahelyrol kirugni

ha az elsovel nem is ertesz egyet mert nem tudod elkepzelni, a masodik szerintem eleg egyertelmuen segiti a megkulonboztetest a 2 fele radikalis kozott.

gyules 2008.07.07. 14:00:11

A jo oreg arany kozeput, mi? :)

mizrolist 2008.07.07. 14:00:37

Mayday, az idei rendezvényen láttál lila boás pasast? De most komolyan.
A kiekrülés taktikája meg általában sehová sem vezet... lásd még Chamberlain és Hitler esetét.

gyules 2008.07.07. 14:12:02

De, el tudom kepzelni. Londonban vagyok magyar. Jopofa kommunistas poent hallottam eleget. :D

Azon meg,h valaki kirugja-e az alkalmazottjat vagy nem... Azon az emberen nem fog valtoztatni semmi mar. Max majd az utodja. Attol fugg mennyire lesz neki szimpi a dolog. :)

gargoyle 2008.07.07. 14:18:50

gyules: azon hogy valaki az ebed kozben hangosan fingik-e nem fog valtoztatni semmi mar. max a gyereke.

de azert ha az asztalnal mindenki elkomorodik es tobbet nem akarnak vele ebedelni, akkor lehet hogy megis csak valtoztat a szokasain szepen lassan. ha a homofobia es egyeb rasszista szokasok nem lesznek udvozlendok erintolegesen se pl az egyhaz es a politika bizonyos reszei reszerol mar elorelepes. ha mindennapi emberek se kedvelik azokat majd akik felkomolyan/poenbol buziznak, ciganyoznak, zsidoznak az lesz a kov lepest.

paranoid 2008.07.07. 14:27:23

Jajj, már, szegény gyerek, aki ott ült szombaton a papa nyakában, aki vígan mocskos buzizott.... rossz esetben ő sem fogja tudni felnőtt korában, hogy miért is buzizik. Csak csinálja, mert így látta aputól... :(

gargoyle 2008.07.07. 14:42:05

es azt is latta aputol hogy a rendoroket fejbe lehet dobni kockakovel. aztan apu csodalkozik a gyerek miert szurja hasba konyhakessel ha nem vesz neki plejsztesont. de megvedte a csalad erkolcseit, ketsegtelen!

gyules 2008.07.07. 14:53:36

Na igen. Gondolom nem az idei volt az utolso, ahol ilyesmi tortent. Ahhoz kell meg par ev. :)

gargoyle 2008.07.07. 14:58:00

nezd a munkastunteseken is volt par halott meg a notunteseken is.

csak szomoru hogy 100 ev eltelt es meg mindig itt tartanak a felallat nepek. pedig ok is fejlodhettek volna ha nem akadalyozza a paranoid frusztraciojuk hogy valami ertelmesebbel foglalkozzanak.

gyules 2008.07.07. 15:01:43

Mondjuk nem hittem,h tenyleg vegig kell menni ezen. Marmint,h megszokjuk,h igen, nem mindenki egyforma, de attol meg nem jobb-rosszabb. Ezek szerint hiaba nez mindenki amerikai filmeket. Gondolom a kinaiak, feketek se fognak majd kimaradni a szorasbol.
Bar talan mar nem annyira veszes. Skinheadek alig, es mindenki hip-hop-ot hallgat. (majdnem). :)

gargoyle 2008.07.07. 15:03:34

erre irta anno moldova amig meg nem kadar elvtarsat csiszolta fenyesre, hogy a vegen jonnek az alban fogorvosok es a luxembourgi gyarmatositok es akkor majd oket utaljuk jol egyutt :D

gyules 2008.07.07. 15:13:31

A gond az,h elvileg azt is latjuk,h hova vezethetnek dolgok. Pl.: Parizs, kulvaros, 1000 auto 1 nap alatt. De persze nalunk se lesz maskepp, csak kesobb. Meg ugye kicsiben. :)

gargoyle 2008.07.07. 15:24:30

najah de fontosabb a "budosciganyok a dunaba, buzikat meg utana" mint epeszu szocialis es munkaugyi ellatorendszer kialakitasa. prioritasok ugye (: ezt valasztja a nep nalunk .)
süti beállítások módosítása