Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A Császár új ruhája

2010. november 06. - bs395

Hír: A kormány határozza meg a károkozó kilétét

Felelős-e a MAL, igazgatóságostul, tulajdonostul a katasztrófáért? Könnyen meglehet.

A kormánynak dolga-e, hovatovább, joga-e, hogy ítéletet hozzon? Nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr802427276

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezentúl a kormány mondja meg! 2010.11.06. 11:18:47

Hiába no, ez a fülkeforradalom kurvajól sikerült, a zemberek egyhangúlag mondtak le a cselekvőképességükről és helyezték azt narancsszín kezekbe. Azért nem mondom, hogy a kormányéba, mert meggyőződésem, hogy a kormány is csak néhány ember játékszere, u...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.11.06. 14:50:31

"A kormánynak dolga-e, hovatovább, joga-e, hogy ítéletet hozzon? Nem."

Ha nem ez a dolga, akkor az a helyes, ha kivárja míg a független magyar bíróság 10-15 év mulva ítéletet hoz. Az a helyes, ha az egymást követő kormányok jogállamilag malmoznak és szabad utat engednek a "jogszolgáltatásnak".

A primitív Tocsik ügyben is 10 évnél tovább tartott az eljárás és tonnányi perírat született.

Az ehhez képest bonyolult MAL ügyet jól fizetett prókátorok ennél sokkal tovább elhúzhatják.

A 20 milliárdos K&H brókerügy is több mint hét éve tart és még most is ott tart, hogy az ügyet megint visszaterelték első fokra.

Ehhez képest az USA igazságszolgáltatása fénysebességgel dolgozik. A bonyolult Madoff féle pilótajáték ügyében, amely 170 milliád dollár kárt okozott egy éven belül "lezavarták" és példás, jogerős életfogytiglani ítélet született.

Valószínűleg lesz egy-két "civilszervezet" amelyik szigorúan veszi a jogállamot és az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben, a MAL érdekében. Akkor a szerző is megnyugodhat majd: Nem vagyok biztos benne, hogy az AB el fogja meszelni a kormányt, ahogyan azt a szerző teszi.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.06. 21:05:00

Attól tartok nem sokáig lesznek ilyen híreink: hogy épp mit határoz a kormány...? Egyszerűen jön valaki és elvisz valahova, mert nem tetszik a pofám. Vagy mert sapka van rajtam, vagy mert nincs rajtam sapka.
... édes pofák ezek a fideszes eszmék, elvek, szokások, tettek, cselekmények, törvények, jogalkalmazások, és a kormányzás... stb.
- olyan kis töketlenek, teszetoszák, hangosak, majd inkább sugdolózók, hol ide - hol meg inkább mégis oda, amit tegnap kikértek maguknak - ma azzal kérkednek,
- csak egy valamiben következetesek: a hatalom szerzésben nagyon jók és önálló indítékaikban (indítványokban) - csak habzsolnak, csak habzsolnak, csak zabálnak és híznak, dagadtra harácsolja magát mindegyikük - és még csodálkoznak, ha rühelli őket a nép.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.07. 03:59:01

@Vidéki:
na meg a postabank! meg az a mezőgazdasági bank! olajügyekben meg még csak feljelentés sincs! torgyán doktor is szabadlábon! az autópályák meg épülnek!

ne már. ezekben az ügyekben azért nem születik ítélet, mert a mindenkori kormányok nem akarják, oldaltól függetlenül.

miért ne moszlatjuk fel a bíróságokat? (a helyett, hogy rendbetennénk) láthatóan semmi szükség rájuk. lehetnél te az igazság mércéje.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.07. 04:03:14

@Vidéki:
na meg a postabank! meg az a mezőgazdasági bank! olajügyekben meg még csak feljelentés sincs! torgyán doktor is szabadlábon! az autópályák meg épülnek!

ne már. ezekben az ügyekben azért nem születik ítélet, mert a mindenkori kormányok nem akarják, oldaltól függetlenül.

miért ne moszlatjuk fel a bíróságokat? (a helyett, hogy rendbetennénk) láthatóan semmi szükség rájuk. lehetnél te az igazság mércéje.

Vidéki 2010.11.07. 09:54:05

@bs395:

Írod: "miért nem oszlatjuk fel a bíróságokat? (a helyett, hogy rendbetennénk) láthatóan semmi szükség rájuk. lehetnél te az igazság mércéje."

Ne essél szélsőségekbe, ne magyarázgass bele hetet-havat hozzászólásomba. Ki mondta, hogy fel kell számolni a bíróságokat? Mondtam én, hogy én akarok lenni az igazság mércéje?

Én csak egy véleményt mondtam egy létező jogállami helyzetről, amiről úgy láttam, hogy nem tökéletes.

József Atilla is mondott régen egy véleményt kora magyarországi jogállamáról egy versében :

"A jogállamban a pénz a fegyver."

Talán be kellene tiltani József Atillát is, mert te úgy képzeled, hogy "fel akarta oszlatni a bíróságokat" és ő akart
"lenni az igazság mércéje"?

Bizonyára rengeteget fejlődött a jogállamiság József Atilla kora óta Magyarországon, de valószínűleg nem érte el minden területen a tökéletességet és lehetnek területek, ahol például az USA jogállamisága hatékonyabban működik.

Erre utaltam is előző hozzászólásomban:

"Ehhez képest az USA igazságszolgáltatása fénysebességgel dolgozik. A bonyolult Madoff féle pilótajáték ügyében, amely 170 milliád dollár kárt okozott egy éven belül "lezavarták" az ügyet és példás, jogerős életfogytiglani ítélet született."

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.07. 10:13:50

@Vidéki:
én meg arra utaltam, hogy ott ül a tekitetes fidesz a kétharmadon, nosza, tegye rendbe az igazságszolgáltatást, a helyett, hogy játsza itt a népbíróságot!
kezdhetnénk az olajügyekkel, székházakkal, autópályákkal, tanácsadói szerződésekkel és tanulmányokkal, a teljesítési igazolások felülvizsgálatával, posta bankkal, stb.
súgok: nem fogják.
itt és most annyiról van szó, hogy eljátszák a népért aggódó államférfit, és a temérdek bűnös közül egyel példát statuálnak - persze a többi ugyanúgy folytatja majd a maga kis üzelmeit, hiszen a népbíróság már csak ilyen: politikai alapon dönt.

Vidéki 2010.11.07. 11:50:03

@bs395:
A 2/3-ra hivatkozva csodatételeket vársz el.

A helyzet nem olyan, hogy az új kormány akármit megtehet, amit te megálmodtál.

A helyzeten sokat javíthat, de csodákat ne követelj tőle, mert akkor nem gondolkodsz racionálisan

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.07. 12:12:46

@Vidéki:
alkotmányt felfüggeszteni tudnak? jelöltállítási szabályokat átírni tudnak? választójogot kiterjeszteni tudnak? 3 millió ember magántulajdonát kárpótlás nélkül államosítani tudnak? rendet rakni meg nem?
hány csontvázat találtak? hány büntetőfeljelentést tettek a völgyhíd, az alföldi alagutak, a 4-es metró, vagy a margit híd miatt?
ebben nem voltak benne, ezt elintézik huszárosan, a többit meg ott egye meg a fene.

Vidéki 2010.11.07. 13:57:14

@bs395:

Belekeversz mindent, "mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe.

Ciked támája az volt, hogy te is a MAL prókátoraként léptél fel a gonosz kormánnyal szemben, amelyik hozzád képest nincsen tisztában a jogállam fogalmával.

A MAL prókárorai, viszont olyan szerencsések, hogy képesek látni a "Láthatatlan Alkotmányt" is.

A szerecsenmosdatás az ügyvédi taktika célja lehet és ezzel egyidejűleg mások besározása ennek egyik eszköze.

Ha a MAL-t védő ügyvéd úr eddigi nyilatkozatait hallgattuk, kiderül belőle, hogy a MAL-nak az égvilágon semmi felelőssége nincs és mindenért a hatóságot hibáztatja.

"A Mal Zrt. jogi képviselője az MTI-nek szombaton úgy fogalmazott: a kormányhatározat nem jogszabály, csak a kormány tagjainak és a kormányszerveknek nyújtanak belső útmutatást"
"de az mindenképpen megdöbbentő, jogilag pedig példa nélküli".

Az ő tolmácsolásában viszont az lehet a "jogilag példás", ha a feketéről sikerül bebizonyítani, hogy fehér.

Ez hozhatja az ügyvéd úrnak a legnagyobb büszkeséget, ami után büszkén hátradőlhet kényelmes karosszékében a jól végzett munka jóleső érzésével.

A jó teljesítményt "Az anyagi ösztönzés Lenini elve" is bizonyára segíti.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.07. 15:07:38

@Vidéki:
poszt: "Felelős-e a MAL, igazgatóságostul, tulajdonostul a katasztrófáért? Könnyen meglehet."
te: "Ciked támája az volt, hogy te is a MAL prókátoraként léptél fel a gonosz kormánnyal szemben"

azért szép próbálkozás.

megmondomdom 2010.11.07. 23:19:02

A cigány Szaddam és bandája pontosan ismeri a jogágak hatáskörét. Ez csak egy újabb próbálkozás a jogállamiság szétverésére. Már a sokadik. Aki nem látja, hogy itt a nyugati típusú demokrácia megszüntetéséről van szó, az egy hatalmas hülye barom.
Cigány Szaddam és bandája így teszteli a tömegek érzékenységét a nyugati típusú demokrácia iránt. Az eddigi mutatók szerint a tömeget egészen addig nem érdekli semmi, amíg a zsebén nem érzi a hatást.
Az ostoba, álnemzeti blődlikkel meg lehet hülyíteni a tömegeket.
Én is azok közé a barmok közé tartozok, akik a liberálbolsevik csürhe elzavarását, és a kisebbik rosszat, a cigány Szaddam kétharmadát tartották kívánatosnak. "Olyan szép és jó" elemzések születtek meg jobboldali közgazdászoktól, hogy azt hittem, kedvenc elmebetegünk meggyógyult, aztán növekedési pályára rúgja az országot. Nem ez történt.
Csaba László akadémikus és közgazdász professzor, Bod Péter Ákos professzor és ex jegybank-elnök is -és még sok jobboldali közgazdász- azt mondja, hogy az eddigi gazdasági lépések egyenlőek a nullával. De nem csak ők, hanem az összes neves elemzőintézet, az egész Nyugat. A Libajnai-kormány regnálása óta majd 20 forinttal kerül többe ' CHF. Az átlagbéresek nettó jövedelem-növekedése 0,8% lesz -hacsak nincs 20 gyerek-. Aztán jövőre jön az infláció, különadók átterhelése, energiaár-növekedés, már most megint nő a munkanélküliség. Hogy lesz ebből kilábalás? Ilyen bizonytalan jogbiztonságú országba nem jön működő-, csak spekulációs tőke. A különadók át lesznek terhelve. Csökken a beruházás -jogbizonytalanság, különadók miatt-, csökken a hitelkihelyezési hajlandóság -bankadó miatt-, nőnek az árak -a különadók áthárítása és a gyenge forint miatt-, nő a munkanélküliség -kevesebb beruházás, különadók miatti leépítés miatt-, megugrik az import - a kereskedelmi láncok az olcsóbb importárukkal kompenzálják a különadót-, nő az adósság - az állam és a magánszféra hiteleinek többsége külföldi valutában van denominálva, tehát a gyenge forint esetében nő az adósság akkor is, ha nem veszünk fel többet-. A sor még hosszú. Persze a cigány Szaddam és haverjai jó fognak járni, szétlopják a maradék nemzeti vagyont is, "oszt jónapot". Nagyon építgeti a kapcsolatokat, tetszik neki a "keleti demokrácia". Gondolom titokban már arról álmodozik, hogy Ráhel nevezetű fattyát valami keleti régenshez adja hozzá! Felvitte isten a dolgát ennek a cigány Szaddamnak.
süti beállítások módosítása