Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

10/6

2010. március 08. - bs395

Szeretnéd megnézni az új Tim Burton filmet, az Alíz Csodaországbant, de nem tudod, hogy megéri-e?

Segítek: nem.

Gyerekeknek sok, felnőtteknek kevés. Ha az volt a cél, hogy a felnőtté válásról szóljon, akkor nagyon nem sikerült. A színészi játék nem a legjobb, a szinkronról nem beszélünk, a rendezés és a vágás meg néha a Barátok közt szintjét súrolja (igaz, felülről, de akkor is, egy Burtontől nem ezt várnánk). A történet lapos és vontatott, sőt, naiv, de nem kedvesen naív, hanem ostobán, a szürrealitás kevés, a szatíra gyenge, a cselekmény prediktiv, a narráció meg egy az egybe kimaradt.

Dramaturgoknak feladat: helyezze el a merev, álszent külsőségekben tobzódó viktoriánus kor görbe tükrét adó történet egy párbeszédének magyar fordításába a "party" szót.

Komolyan, a Narnia krónikái jobb volt, mert ott legalább nem várt többet az ember, mint kliséket.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr171822186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.08. 23:20:35

Jézusom, ne idegesíts!
Most néztem meg a Dr. Parnasszust Gilliamtől, és hihetetlen nagy csalódás volt, az első Gilliam film, amin eszembe jutott, hogy mikor lesz már vége.
Nem csalódhatok Burtonben is, mert akkor elfogynak az "isteneim"...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.09. 13:24:48

@Vérszegény éjszakai dúvad:
guy ritchie sherlockja rémes volt, scorsese viharszigete egyszer nézhető, burton alíza kb nézhetetlen, a pandorium meg hiába emelkedik ki az elmúlt évek sci-fi terméséből, mégse ütött tarkón. a bombák földjén meg nem értem, hogyan nyerhetett bármijen díjat is.
azt mondod a parnasszusnak már neki se álljak?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.09. 17:05:39

@bs395:
Hát szerintem moziban ne :(
Amíg van látvány, addig tök jó, bár nem az a hagyományos Gilliam-féle látványvilág van benne, inkább ilyen hálivúdosabb, de amikor nem az imagináriumban vannak, a film kb. holtunalmas.
Persze vannak benne jó ötletek, de ezek inkább csak ötletecskék, nem viszik a hátukon a filmet. Hiányzik belőle az a valami, ami egésszé teszi a filmet, és ami a Grimmben pl. szerintem megvolt.
süti beállítások módosítása