Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Sárga üvegház

2010. február 11. - bs395

Gyors leszek és rövid, de ez most kikívánkozik: kija faszom az a Gréczy Zsolt? Meg miért hülye? Olyat kérdez, hogy: „Akarja Ön, kedves választópolgár, hogy adójából ingyen újítsák fel más lakását?”

Mert hogy a Zorbán beígérte, hogy a dolgokat minden áron le kell szigetelni, fűtés korszerűsíteni, mert ez így nem megy. És igaza van, ez kivételesen olyan ötlet, amivel mindenki – még a Gréczy is – jól jár: tényleg több pénz maradna a zembereknél, mert kevesebbet kéne fűtésre költeni, kevesebb energiahordozót kéne importálni, így javulna a külkermérleg, kevesebbet kéne elégetni, így maradna fölös co2 kvóta, amit eladhatunk, és kevesebb fűtés meg gázárátámogatás kéne, amit vagy nem is szedünk be adóban és osztjuk újra, vagy értelmesebb dolgokra költjük, mint oktatás, egészségügy, rendvédelem, nyugdíj, ilyenek (plusz kapna megrendelést az építőipar).

Az arányok meg: egyetlen év gázártámogatásából az ország majd’ összes paneljét önrész nélkül ki lehet tatarozni. Egyetlen évnyiből. Az összeset. Egy kormányzati ciklus alatt 75%-os megtakarítás úgy, hogy közben nem lesz hidegebb odahaza (sőt).

Akarja-e a kedves választópolgár, hogy az ő adójából fizessék mások fűtésszámláját, ingyen? Mert Gréczy Zsolt ezt szeretné.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr61748689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.11. 10:02:39

"Akarja-e ön, kedves választópolgár, hogy az ön adójából fedezzék Gréczy Zsolt fizetését?"

Kenguru 2010.02.11. 13:47:47

Csöncsön: Akarja a faszom, de jelenleg ez van.
Lopott partpenzbol elnek a bertollnokok.

Amugy meg a Zsoltinak igaza van!
Szemet fasiszta trukk ez.
Meg a vegen egy csomo hazai kisvallalkozonak lenne munkaja!
Pedig azokat nem kell am tamogatni!!! Naci mind, meg adocsalo. Semmi szukseg ra hogy a nagyagyarorszag-matricas Ford Transitok megzavarjak a lakotelepek nyugalmat.

Inkabb csokkentsuk a tavho afajat,es adjunk gazartamogatast.

Hatha az orosz elvtarsak jobban el tudjak kolteni az a penzt. Peldaul nuklearis cirklaloraketakra.

Vidéki 2010.02.11. 15:30:23

Azokat a gyümölcsöket kell először leszedni a fáról, amelyek legközelebb vannak a kezünkhöz, és az energiahatékonyság ilyen.

Rengeteget költünk fűtésre, például azért, mert lakásaink hőszigetelése korszerűtlen.

Németországban már az 1973-as olajválság idején megtették a szükséges intézkedéseket.

A szerző reálisan felsorolja az ilyen irányú erőfeszítések kedvező hatásait.

Elképesztő, hogy Gréczy Zsolt észjárása milyen kificamodott, hogy még egy nagyon jó gondolatba is bele tud kötni annak érdekében, hogy propaganda fegyvert kovácsoljon belőle egy választási harcban.

marós 2010.02.12. 09:21:05

Vétkesek közt cinkos aki néma. De az is bűnös, aki bármivel segíti azokat a gazembereket, akik becsapják, megsarcolják, kilátástalan helyzetbe sodorják azokat, akiknek nincs módjuk védekezni. A hatalom szolgái legalább annyíra felelősek, mint azok akik kezében van a kormányrúd.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.12. 11:09:51

@Csöncsön:
nem, nem akarja :-)

@Kenguru:
gréczy kartárs aztat akarja, hogy függjenek az emberek a pénztosztást felügyelőktől.

@Vidéki:
jó pénzért én is, csak én ingyen csinálom, és akkor már inkább lelkiismeretem szerint :-).

@marós:
izé... értem, csak nem értem.

greybull 2010.02.12. 11:10:28

ha a központi fűtés egy épületben non-profit - mert jogszabály alapján az, akkor a távfűtés - ami kihelyezett központi fűtés - mondja már meg valaki, hogy miért nem ugyanígy non-profit, a távfűtők meg miért nincsenek a lakótelepek tulajdonában (tudom: mert így lehet baszakodni az áfával). És a szaros társasházi lakás már miért tulajdon? Ki tudod húzni a lakás falait az épületből? Egy frászt. Valójában csak egy lakáshasználati jogot "tulajdonolsz"! (persze értem én: tulajdonjog átruházás esetén fizetheted az államnak az illetéket...) Oké a hőszigetelés, de előbb az alapokat kéne rendbe tenni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.12. 20:53:08

@greybull:
a távfűtők általában önkormányzati tulajdonban vannak, vagy külön kazánja van a lakóközösségnek, és az a társasház tulajdona.
én inkább onnan közelíteném meg a dolgot, hogy közszolgáltatás-e a távfűtés? és ha igen, akkro a többi fűtés miért nem közszolgáltatás?

qay qwe (törölt) 2010.02.12. 21:04:35

A gázártámogatást rég meg kellett volna szüntetni. A legszegényebbek fával és szénnel fűtenek. Ha egyáltalán erre is telik.

qay qwe (törölt) 2010.02.12. 21:05:30

@bs395: Vagy sem. Multinak eladott távfűtő művek, pl. itt nálunk is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.13. 14:01:05

@qay qwe:
a hőerőmű vagy a hőszolgáltató?
a rászorultsági támogatásokkal nem az a baj, hogy vannak, hanem hogy részlegesek (gáz és távhő, vagyis aki ebből kimarad, az baszhatja), és hogy nincs semmi feltétele azon kívül, hogy szegénynek add el magad: nem kell felujítani, és nincs ellenőrzés sem.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.16. 11:27:22

@az igazi Sipi:
ehhez nem kell gázáremelés :-)
(sőt, fidesz se)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.18. 21:13:33

De irigyellek, hogy Neked még van ideged hozzá, hogy ilyen aprólékosan, részleteiben nyomon kövesd ezeket a szarháziakat. Számomra már jó ideje fehér zaj az egész, bár néha átjut 1-1 veretesebb gyökérség...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.18. 21:59:09

@Before:
dehogy követem, csak jön föl a kraft, és ha nem sikerül visszanyelnem, akkor ez lesz belőle.
igyekszek inkább oda sem figyelni.
süti beállítások módosítása