Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Manipulancia

2009. szeptember 09. - bs395

Lehet, hogy azért nem értem, mert fejletlen a politikai öntudatom (amit előzőleg a marxista történelemtanítás amúgy is tisztára mosott), de az alábbi két mondatnak mi közük van egymáshoz, azon kívül, hogy ugyanabban s szövegben szerepelnek, úgy értem, logikai viszonyukat milyen jellel ábrázolnád, vagy halmazelméletileg hogyan elemeznéd?

"Állítás: A cigányok brutálisak, erőszakos, emberellenes bűncselekményekben jeleskednek."
"Válasz: [...] Kevésbé fordulnak családtagjaik ellen, [...]."

A témára érzékenyeknek (pro- és kontra) csak annyit emelnék még ki, hogy: "nem gyűjt adatot", "senki nem ismeri", "adatokra biztosan nem támaszkodik, olyan ugyanis nincsen", " kevés ilyen jellegű felmérés ismert".

Mégis, milyen jól meg lehet belőle élni, nem? Be lehet jutni (pro- és kontra) a parlamentbe vele például.

És senkit (pro- és kontra) meg nem akadályoz abban - ideértve a cikksorozat íróit is -, hogy szabadkozásuk ellenére kategorikus kijelentéseket tegyenek (pro- vagy kontra).

Egy dolgot nem szabad: tiszta vizet a pofánkba, mert akkor nem lehet elkülönített jelenségről beszélni, hanem kiderülne, hogy az etnikai eseményekben kevesebb a rasszizmus, mint egy tolerancia-felvonuláson, ugyanis ezer szállal kapcsolódnak a többségi társadalom választott képviselőihez és tisztségviselőihez (anyagi alapon, inkább pro, mint kontra – nem mintha a kontrázóknak a tisztán láttatás lenne a szívük csücske).

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr351370708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.09.09. 12:38:14

Kutatások nem végezhetőek. Pl így, hogy "roma származású nők szülése) nem lehet statisztikázni. Erre valamelyik verbális bajnok kitalálta a [18]éves kora előtt elsőszülő nő kategóriát, amiből "csillagászati úton" (fényelhajlás) következtetni lehet. Pl a 16 éves kora előtt elsőszülő nők aakkora százaléka "roma származású" . hogy statisztikailag műár kezelhető is lenne.
Azonban föleg a megélhetési jogvédők küzdenek minden efféle flmérés ellen, általában a rasszizmus (és hitlerista) vádakkal érnek el eredményeket.
Cigány (roma) az, aki annak vallja magát. A leszakadórétegekből azonban magyarok is cigánynak vallják magukat, mert "azok több segélyt kapnak"..

Az orvgyilkosságok előtt még látszott valami halvány remény arra, hogy értelmes párbeszéd, beszéd kezdődhet el, azonban Tatárszentgyörgy-gyel a remény is szertefoszlott, megint és kizárólag a megélhetési romapolitikusok régi nótái (a nóta itt régi magyar szó, jogi kifejezés) szerint lehet tekinteni mindent.
Azaz: "rasszizmusvan!"
Seperjünk, seperjünk akkor mindent el.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 12:51:17

@magyar-magyar szótár:
de akkor most verekedősek, vagy nem verekedősek?
(családon belül és/vagy kívül)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 12:54:26

@magyar-magyar szótár:
ja, a briteknél (ahol a helyi jobbik csak azért volt kénytelen módosítani a párt alapszabályát, hogy tudniillik nem csak fehérek lehetnek tagok, nehogy betiltsák őket) szépen statisztikázzák korra, nemre, etnikumra, vallásra, lakhelyre, elkövetés helyére és módjára való tekintettel, úgyhogy meg lehet tudni, hogy wandsworth-common állomáson hány jamaikai követett el könnyű testi sértéses lopást, hány néger csalást, és hány kelet-ázsiai késelést, valamint hány fehér árult drogot.
mocskos liberlizmus, az.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.09.09. 13:38:17

Én mondjuk látok összefüggést a kérdés és a válasz közt, bár tény, hogy azért annyira nem egyértelmű a helyzet.
A kérdés szerinti brutális, erőszakos cselekmények tipikus esete a testi sértések esetei, súlyos esetben a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés. A családot azért kell külön kiemenlni, mert az emberek hajlamosabbak egész másképp viselkedni, mint mondjuk az élet egyéb területén, pl. az asszonyt félholtra verő, kissé authoriter apuka sztereotípiája. A válasz lényege szerintem az lenne, hogy nem, az erőszakos és brutális bűncselekmények annyira nem jellemző rájuk, asszony fejét se verik pacallá néha-néha, ha úgy szottyan úri kedvük.

Az adott kérdés viszont nyugodtan kritizáltható lenne abból az irányból, hogy ha nem jellemző rájuk a brutalitás, akkor tessék mondani, mit kezdjen az ember a "Heves megyében kaszával és szamurájkarddal egymásnak esett két csoport" jellegű hírekkel?

Mercer395 · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/gazdasagi-informatikus.php 2009.09.09. 13:54:06

Ennek a cikksorozatnak az alapötlete kiváló, szükség is lenne rá, hogy ezt a témát hiteles kutatók rendesen körüljárják, de ez, ami az indexen folyik (a nyakamat tenném rá, hogy munk vera vezetésével-asszisztálásával), ez csak mosdatás, ferdítés, hazugságok, féligazságok egymásra hányt kupaca.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 16:00:49

@Lesből Támadó Szárítókötél:
a szövegben általában teszik fel a kérdést az erőszakról, és csak a családon belülit taglalják a válaszban (amit megint honnan tudnak, hisz megkülönböztető felmérést nem lehet csinálni)

@Mercer395:
vannak benne igazságok, csak összemossák a ferdítésekkel (naná).

magyar-magyar szótár 2009.09.09. 16:00:50

@bs395: Hogy verekedősek-e?
Kezdjük a krumplira vert fejű gyermeknél. Csak úgy játékból is nagyobbat ütnek egymásnak, annyit verik őket kisgyermekkorukban. Játék (eszköz) nincsen, a verekedés az egyik, ami kéznél van. Az anya lerúgja a nagylyányt, ha nem jól vigyáz a kicsire. (A hétéves 18 kilós cepeli a kétéves 12 kilóst: addig a jó a gyermeknek, amíg az anyja kebelén van, meg kap grízestejet cumisüvegből, az szép pufókképet csinál neki, de aztán 3-4-5 évesen a feszt bodag "alultáplálja", a segédnapi danyontok meg rókakergetésbe fúlnak a csokikkal, banántokkal, zsírpőrkőtekkel, habostortákkal a hónap kétszer három napján... )

A kaszákkal, szamurájkardokkal Hevesben, a Tarnaságon át a Tápióságig, le a Zagyva mentében, a Tiszán föl és le.

Au a tréfa tetszett, amikor az egymást elagyabugyáló sógorok bementek látleletet vetetni a beavatkozó rendőrökre fogva a kékződfótokat Ezen úúröhögtem, jó vic vót, a paraszt rendőrök, heee, jóbeszopták!

Anyámhoz benzinért szamurájkarddal kopogott be az egyik királycsávó.
Nem is ez az érdekes, hanem sok büdösparaszt, aki éjjel kimegy a tyúktolvajokra, elesik és beüti a fejét egy téglába vagy a járda sarkába. Így tulajdonképpen jogos a felvetés, miszerint az erőszak nem jellemző. Sokszor a bírósági szakaszban derül ez ki.

Nem tejbetököknek [bloggereknek] valójjak ezek a jaó bikapörkőttös pirított bikabokás témák!

magyar-magyar szótár 2009.09.09. 16:02:29

@Mercer395: Ami most az indexen folyik, az a parasztvakítás esete. Világosíjják felfelé a büdösparasztokat.

A jéghegy csúcsa se látszik, azt is bekenik tejbetökkel.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 16:03:40

@magyar-magyar szótár:
nem kell bemutatni a menetét, láttam én már falut - körzeti megbízottal - még a rendszerváltás előtt, amit egy szem család terrorizált, beleértve a falu többi cigány családját is.
kisegítőbe is csak tőlük jártak, de a nem nyémák is.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.09. 16:42:12

Ez a családos sztori még a régi időkből itt maradt toposz. Amelyik régebben egyébként is úgy hangzott, hogy közösség, nem pedig úgy, hogy család. (Közösség alatt nem a teljes cigányságot kell érteni, hanem azt a csoportot, amelyikkel éppen vándoroltak, vagy amelyikkel közösen éltek egy területen).
De - ahogy többen is megállapították - már mindenhol van parabola, vagy kábeltévé úgy pont annyira nincs már hagyományos cigány kultúra, mint ahogy a nem cigány (magyar) is jócskán változott az utóbbi években (kultúra = szokások, normák, viselkedési sémák, stb.).
Csakhogy ez kurvára nem zavar senkit, és még mindig folyamatosan nyomatják a régi toposzokat.
(A kedvencem egyébként az 'Indiából jöttek'. Ehhez csak annyit kell tudni, hogy Magyarországra konkrétan kb. soha nem érkezett Indiából cigány, ellenben a Balkánról, Erdélyből, vagy a törökökkel igen, méghozzá olyan cigányok, akik talán soha nem is hallottak Indiáról).
A statisztikák készítése pedig azért problémás, mert az indexes "ki a cigány" cikk egyáltalán nem mond hülyeségeket, sőt a hazai romakutatásoknak épp ez az egyik legkényesebb pontja (mert néha azért van ilyen). Talán nem is az etnicitás szempontjából kellene ilyen kutatásokat készíteni, hanem vagyoni helyzet, aminek azért vannak objektívebb mérőszámai.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 16:56:32

@Vérszegény éjszakai dúvad:
meg kell, hogy cáfoljalak: magyaroroszágon igenis van cigány kisebbség. hiszen vannak önkormányzataik, támogatásaik, pályázataik. ha nincsenek, mint ahogy mondod, akkor mégis hova tűnik az a pénz, amit arra fordítunk, hogy legyenek?
meg nem tudjuk, ki tartozik bele... a választáshoz fel kell vetetnie magát a névjegyzékbe, a támogatásokhoz, pályázatokhoz is kell dokumentáció. csak pénzt kell rakni mögéje, és egyből lehet nyilvántartást vezetni, hogy ki micsoda.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.09. 17:18:09

@bs395:
Van, persze, hogy van cigány kisebbség, a hagyományos cigány kultúra az, ami eltűnt, és az ezt övező sztereotípia halmaznak volt része a családos rész.
Hova tűnik el az ún. felzárkóztatásra szánt pénz? Hát gondolom erről neked is van sejtésed, és szerintem éves szinten olyan összegekről beszélünk, amihez képest a BKV másfélmilliárdja kb. lóf@sz.
Egyébként felhasználni szerintem csak a választási névsort lehetne, (amire csak egy töredék jelentkezik) mert egyébként a magyar állam eléggé színvak, célzott cigánysegély, cigánytámogatás nincs, ezekre etnicitástól függetlenül lehet pályázni. (Egyetemen pl. van egy ilyen, de azt nem az állam, hanem valami romakollégium folyósítja, amit hiába ad - szerintem - állami pénzből, kötve hiszem, hogy bármilyen listát bárkinek is odaadna).
A másik dolog - és szerintem ezért kellene inkább anyagi/társadalmi helyzetből kiindulva statisztikázni -, hogy a tartós- és mélyszegénység ugyanolyan viselkedési/magatartási mintákat generál mindenkinél etnicitástól függetlenül.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 18:03:54

@Vérszegény éjszakai dúvad:
amennyie emlékszem a kisebbségi törvény kultúrális és/vagy nyelvi alapon határozza meg az etnikai kisebbséget. vagyis ha nincs külön kultúrája, külön nyelve, külön szokásai, csak mélyszegénységi mintái, akkor nincs is miről beszélnie a politikának.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.09. 18:22:12

@bs395:
Ezzel spec. megfogtál, mert nem tudom - bár kéne -, hogy a kisebbségekről szóló tv. hogy határozza meg a kisebbségeket, azt tudom, hogy tartalmaz egy tizenhárom pontos felsorolást, az is lehet, hogy ez a felsorolás maga a meghatározás.
Egyébként szerinted van bármiféle értelme is Magyarországon a kisebbségpolitikának? Mert mondjuk Németországban, meg Angliában, vagy Franciaországban még van, mert tele vannak pl. törökökkel, meg egyéb bevándorlókkal az exgyarmatokról. Arrafelé tényleg vannak a kultúrából fakadó különbségek, Magyarországon ezek a különbségek szerintem inkább a társadalomba való integráltság fokától függenek, és szó se róla a cigányok jelentős része a legkevésbé integrálódtak közé tartozik, és ebbe beletartozik az ugyan csak romjaiban, de azért létező társadalmi szerződés elfogadása is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 18:31:03

@Vérszegény éjszakai dúvad:
előszóban:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300077.TV

szerintem nem nagyon van értelme kisebbségi politikáról beszélni addig, amíg az adott kisebbség nem kezdi szervezni a saját ügyeit azokon a rendelkezésre álló csatornákon keresztül, amiket a törvény elérhetővé tesz.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.09. 18:53:39

@bs395:
még ha szervezné is, nem is nagyon tudja megtenni, mert olyan idióták jelentik a fő képviseletet, mint Kolompár, vagy Farkasflóri, másrészt meg erre az ügyre a nagy pénzmozgások miatt rászállt már a politika.
Na, mindegy, megyek inkább ráhangolódni a mai meccsre.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 18:55:39

@Vérszegény éjszakai dúvad:
én még midnig ott látom a problémát, hogy nem nagyon van alternatíva a kolompár-horváth helyére (a flóri még a legnormálisabb a triászból, bár ő se kell félteni), mert aki kivakarja magát, azt kirekesztik.
én meg nagy elánnal megírom ak övetkezőt a témában :-)

magyar-magyar szótár 2009.09.10. 05:30:06

@bs395: Erről beszéltem. Kár volt annyi pénzt kiadni Horváth Aladár amerikai útjaira, elég lett volna neki fölolvasni William Faulkner Megszületik augusztusban -ját.
Szegényügyet csináltak a cigánykérdésből. Még Ferge Zsuzsa is olyat állít, hogy legalább Kádárék alatt, ha rosszul is kezelték, denem volt szegénység. Volt, csak nembeszéltek róla. ÉS AZ a nembeszélés folytatódik.

Emitt pedig egyáltalán nem arról van szó, hogy ez szegénységi téma lenne.
Egyrészt:
alattmese.blogter.hu/207553/vetrone_es_a_cocijalisok

Valamint pl a sok DNS -vizsgálat, amit cigányoik kérnek, pl viharosan terjed közöttük az internethasználat, persze nem az indexet vagy Balogh Artúrt olvassák. Már a kádárkorban innovatívak voltak, szalmával hintett putriban vidijó és akkora szinestévve mint egy sifony. Bőröndmagmó.

Azt nem értik meg a gádzsók, hogy a cigányságnál a jólét csak bizonyos kasztoknál, pl gáborcigányok, kívülvaló. De a gáborcigány is lent a szobakonyha putriban lakik, a felsőház csak dísz, mint a magyar parasztnál.

Gyenei Márta A stratégiai gyermek -1998-as Népszabadságban van erről zanza. WEzt a tudományos igényű dolgozatot Gyenei 3 éves kutatómunka után, statisztikai adatokkal alátámasztva készítette, és élből, elméleticoccojólóijai indokokkal könyökölték le.

Egyébként az aladárokról (felvilágosult magasanművelt pesti kivítelesek, pettyes e vel kell ejteni, mint a belgát, a kivítelesek-et) meg a flórikákról egy a véleménye a különböző cigány népeknek és kasztoknak. Hát még a kolompárokról. Csak ezek a vélemények a vágóasztal alá hullanak.

A verekedésről:
www.youtube.com/watch?v=QhTyStJL6_U

www.youtube.com/watch?v=vTzxdPktV9g
Akár az én egykori [Gyúka] fiamat hallanám, csak akkor még nem vótak kínajjak
www.youtube.com/watch?v=vTzxdPktV9g
süti beállítások módosítása