Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Bacher, der Macher

2009. augusztus 17. - bs395

Előszó: umlautos A-m nincsen!

Mandiner.hu, blogajánló, Navracsics Tibor értelmezi Bacher Iván írását. Ő még érti, ám ad neki perdületet, és onnantól már nem értik. Ahogy Bacher írását sokan már eredetiben sem értik a közreadó oldalon.

Bacher nem arról írt, hogy pogromot óhajt. Sőt, nem is arról, hogy a Fidesz pogromot óhajtana. Kivételesen arról írt, hogy a Jobbik miért erősödött meg. Leírja a népmesei kiábrándult szoci szavazót, meg az apatikus fiatal első választókat. Beszól a főnökségnek, de odaszúr egyet-egyet az ellentábornak is.

Navracsics nem arról írt, hogy szó szerint veszi Bachert. Arról írt, hogy hasonló szituációban a hivatalok őket szó szerint vennék, és már jönne is az atnifasiszta tütnetés, meg égzengés, és cikkek német nyelvű lapokban.

Imádom ezt az országot. Tényleg. Csak az agyfaszból gyógyítanák már ki az embereket. Itten nem lehet átvitt értelmet közreadni, mert menten beborul az ég. Kommunista náci zsidó itt mindenki.

Bacher írásáról meg: hát ja. Tetszettek volna jobban csinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr111314925

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bächer Iván: "A fasisztákra fogok szavazni" 2009.08.17. 13:48:16

Jó kis botrány van kibontakozóban: a hosszú évek óta rendszeresen a Népszabadságba publikáló Bächer Iván, akinek könyveit is a Népszabadság Könyvek kiadó adja ki, írt egy tőle megszokott, nem túl izgalmas, kissé slendrián szösszenetet, amiben a szocial...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Riley Kestrel · http://100auto.blog.hu/ 2009.08.17. 13:54:28

Próbáltad úgy, hogy Alt+0228? Vagy laptopon: Alt Gr+a?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.17. 14:57:07

CTRL C CTRL V egy Bächer szóról? :-)

Szerintem az a baj azzal az írással, hogy kényszeres gondolkodás fejeződik ki benne. (És ez még akkor se jó, ha az "átlagszociszavazó" kényszeres gondolkodását fejezi ki. Ha ironizálni akart, tegye világosabban, humorosabban.)

"Kommunista, zsidó, náci itt mindenki". Ezt a gondolatot pont a Bächer-féle véleményformálók közvetítik, terjesztik, propagálják, akaratukon kívül is.

Vidéki 2009.08.17. 16:52:46

@Csöncsön:
"Kommunista, zsidó, náci itt mindenki".

Ki lehet egészíteni azzal is, hogy fasiszta, rasszista, antiszemita stb.

Az ellenzék vezére diktátor és király szeretne lenni.

Ha az ellenzék nyerné meg a választásokat, eljönne a végső pusztulás napja, maga a Sátán venné át az uralmat az országban.

Választók reszkessetek.

A Bacher Ivánhoz hasonló jól fizetett propagandisták ezeken a húrokon játszanak már régóta.

Nem kellene Bacher Ivánnak is úgy viselkedni most, mintha „éppen most lépett volna le a falvédőről.”

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.17. 22:04:15

@Csöncsön:
nem akaratukon kívül :-)
nekem az Életvonat című filmből maradt meg, ajánlom a művet mindenkinek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.17. 22:36:45

@bs395:

Akaratukon kívül is közvetítik ezt sokszor, néha pedig (szerintem az esetek kisebb részében) szándékosan.

Egyébként majdnem mindegy is, hogy akaratukon kívül-e, vagy szándékosan. Amíg ilyen beszűkült módon gondolkodnak, csak a káoszt növelik.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.17. 22:56:12

@Csöncsön:
a káosz szándékos. az ember adott időintervallum alatt véges számú információt képes befogadni, lazán túl lehet tölteni. zuschlag nyilatkozta még, hogy csak ahhoz, hogy valaki országos pártpolitikából napra kész legyen, napi 2-3 óra kell.
süti beállítások módosítása