Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Öltönyös proletár

2009. április 07. - bs395

Még pörgök ezen egy picit, mert félrement a gyógyszer, és meg mert nagyon úgy tűnik, hogy a világon semmi hatása se lesz ennek már. Az volt, hogy történt itt némi osztogatás a népnek meg a haveroknak, hitelből, aztán jött a megszorítás, ám az osztogatás nem állt le, majd jött az un. világválság, és hirtelen eltűnt a pénz, és nem nagyon kaptunk újat, ezért elmentünk az IMF-hez, hogy légyszi adjál pénzt. Az IMF azt mondta, hogy oké, adok pénzt, ha bebizonyítod, hogy vissza tudod fizetni, ami gyakorlatilag abban merült ki, hogy most a kiadási, és nem a bevételi oldalon szorítunk meg. Az IMF-et amúgy kurvára nem érdekli, hogy mit és hogyan csinálunk, ha a csomag végén azt látja, hogy megvan a kamat, az nagyobbrészt ránk van bízva, mi álltunk elő a pakkal, és vállaltuk, részletesen, pontokra lebontva, csak éppen számokat nem írtunk hozzá.

A Fidesz kérte a szerződést, meg figyelmeztetett, hogy ezt talán mégse a parlament nélkül kéne, a Jobbik szerint eladták az országot – pedig csak refinanszírozták -, az MSZP permanensen és nyilvánosan, szivárogtatva ötletelt, az SZDSZ asszisztált a kommunikációs zavarhoz, és a különböző nagyonpártonkívüli szakértői csoportok is bedobták a sajátjukat a közösbe. Aztán eljött úgy a Február, hogy nincsen IMF szerződés, meg feltételek a segély részleteinek a lehívásához, ádehogy, majd Márciusban aláírtak egy olyan keretszerződést, ami mögött egy fél darab törvényi előterjesztés vagy kormányrendelet sem állt, majd Gyurcsány lemondott (aztán megint), és kezdetét vette az újabb előadás, hogy ki legyen a miniszterelnök egy évre. Amikor meglett a miniszterelnök, és kiszivárgott egy még súlyosabb program, mint a Februári, akkor megjelent a Közlönyben, hogy az irány és a keretek már be vannak vállalva.

Erre lehozta a Népszabi, hogy néddmán, a HVG meg, hogy anyátok, sok más portál meg, hogy a Bajnai csomagját fogadták el, holott a források nem erről szóltak, sőt, kiemelték, hogy a Bajnai csomag a már létező vállalásokat fejeli meg, mert hát közben nem 3-3,5% lesz a csökkenés – pardon, negatív növekedés -, hanem mondjuk 5. Az eredetiknek az volt az értelmük, hogy rávilágítsanak, hogy itten tényleg panem et circenses megyen, panem nélkül, mert azt már szétosztották, és csak morzsák maradtak, mert akárki is a miniszterelnök, és akárhogyan kerül hatalomra, már be van korlátozva két döntés közé: folytatja, amit elődje lezsírozott, vagy megkockáztatja, hogy besértődik az IMF meg az EU, és itt állunk refinanszírozhatatlanul. Aztán jött Keller László, és mindenki elnézést kért tőle, meg az olvasóktól, hogy megpróbálták kizökkenteni őket a performansz gondtalan élvezéséből.

Kész szerencse, hogy a kongresszus végén elénekelték az Internacionálét öltönyben és kiskosztümben, mert így végre megint minden a helyére került. Igérem holnaptól én se rágom a gittet a témában, mert fölösleges, nem oszt, nem szoroz.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr301051869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.04.07. 16:49:41

Írod: „Kész szerencse, hogy a kongresszus végén elénekelték az Internacionálét öltönyben és kiskosztümben:”
Szerintem az Internacionáléhoz sokkal szakadtabban kellett volna öltözni és előtte sokaknak sok kilót kellett volna fogyasztani.
Így kevésbé őszintének hatott az „éhes proletárok” himnusza, akik „csak láncaikat veszíthetik” és a végső harcra készülődnek.
Sok „fazon” így inkább az „osztályellenség, a kizsákmányoló tőkés osztály” képét jelenítette meg, ami nem illik az Internacionálé keltette emelkedett hangulathoz.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.07. 17:09:51

@Vidéki:
annak a résznek az az értelme, hogy megint van téma a helyett, hogy mi is történik ténylegesen. elrágódunk az ilyen csontokon, hogy internacionálét énekelnek, ráadásul öltönyben, közben meg a keller pár órás reakcióidővel dolgoztatja a honi médiát.
lendvai pár órája nyilatkozott, hogy a megszorítások tekintetében az mszp-nek nulla mozgástere van, csak szerinte azért, mert hát ilyen a gazdaság.

Apfelbaum Ogmánd 2009.04.07. 20:59:24

A Zinternacionálé puccsszerű (dr. Havas Szófia orvos-munkásőr beavatkozására) eldanolása INKÁBB VÉSZJÓSLÓ, mert a teljes "SZOCI" vezetésben SENKI NEM KOMCSI MÁR, hanem rohadtburzsuj - nagytökés,

CSAK EGY BOLOND Horn-unokahúg figyelmeztet:

a sztálinista BARMOK MÉG A SPÁJZBAN VANNAK !!!

S ma egy MÁSIK minősített, Krausz Tamás IS KEVESELLTE A KOMMUNIZMUST Bajnaiban,

továbbá fasisztázott egy hosszú sort...

Mintha nem is értené, hogy MAGYAR-országon van. Még.
süti beállítások módosítása