Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Szegényember

2009. február 04. - bs395

UPDATE: Daróczy már tegnap megválaszolta a kérdéseket, csak én maradtam le róla.

***

Az én miniszterelnököm legyen gazdag ember. A minisztereim, államtitkáraim, parlamenti képviselőim se legyenek szegény emberek. Mutassák, hogy akik sokat tesznek hozzá az országhoz a kapitalizmus jegyében, akik tudják, mi vezet eredményhez, visz sikerre, azok irányítják a gazdaságot, hozzák törvényeinket. Sőt: legyenek rá büszkék, hogy vitték valamire, hogy bízni lehet bennük, hogy a kezükön megforduló pénz szakértelemmel kerül felhasználásra. Tekintsünk el attól, hogy Magyarországon élünk, és az eredeti tőkefelhalmozás hogyan is alakult a mi kis kapitalista köztársaságunk ködbe vesző hajnalán (és alakul még ma is - 100 milliós adócsalás két év felfüggesztett?). Attól is, hogy mennyire felelősségteljesen bánnak a rájuk bízott vagyonnal és jogokkal, különben vagy vér kezd szivárogni a fülünkből, vagy teszünk róla, hogy mások füléből szivárogjon. De attól ne, hogy akiknek vezetniük kéne az országot, mit dugnak az orrunk alá úgynevezett vagyonbevallás néven!

Az én miniszterelnököm nem gazdag ember. Kapolyi már közelít a gazdag ember fogalmához, de uniós mércével ő is max. felső-középosztálybeli lehetne. Kis ország, kis pénz, kis foci, kis elit. A miniszterelnök havi nettó bevétele az én éves nettó bevételemnek egész számú szorzata, mégis, a vagyonnyilatkozata alapján azonban pontosan annyi ingó és ingatlan vagyona van, mint nekem, ami, lássuk be, nonszensz. Egy kis lakás, és kevesebb, mint 1,4 millió forint megtakarítás, semmi nagyobb értékű vagyontárgy vagy tartós használati cikk. Egy alsó-középosztálybeli tulajdonával rendelkezik. Egy miniszterelnök. Aki havonta többet költ, mint én egy évben, és mégsem tud semmit se felmutatni. Ha ez nem lenne elég, ő az az ember, akinek el kéne hinnem, hogy rendbe teszi az ország gazdaságát olyan nemzetközi pénzügyi környezetben, amire 80 éve nem volt példa, egy olyan országban, ami jottányit sincs a késő-kádárkori anyagi vagy társadalmi színvonal felett. Amikor a saját költségvetésével nem tud villantani.

Biztos meg tudja magyarázni, hogy hol is van az a pénz, kihez került, amit vett belőle, vagy egyenesen szétosztotta a szocpolra várók között. Biztos van rá magyarázat, hogy ez nem ügyeskedés. Képzeld el, hogy meglátogat téged az APEH vagyonvizsgáló kommandója, és egy hasonló egyenleget teszel le eléjük. Soronként írnák a büntetést, plusz a végén beszoroznák egy jó nagy számmal, mert hülyének nézted őket. Itt a következmény, a magyarázat elmarad. Ha valaki fel is fogja tenni a kérdést, hogy mi merre meddig, lesz majd szájhúzás, sértődés, visszamutogatás, félrebeszélés, meg mi közünk van hozzá egyáltalán. Cirkusz, na, előre kódolva. Addig se arról cikkeznek széles e hazában, hogy az IMF duplázza a hitelkeretet, hogy a szocpol csak szociális segéllyel együtt járna (jártak már a tisztelt törvényalkotók szocpolsoron?), és így tovább. Az ember információbefogadó képessége véges, képzettsége úgyszintén. Vagy csak az egyik hír fér bele, vagy a másik. Gyurcsányi magasságokban még tud számolni, de az adósságszolgálat összefüggései már nem feltétlen mennek.

Ide most valami végszó kéne, de nincs. Bocs. Nem megy. Ez nekem sok. Fáj.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr95920977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.04. 07:08:32

"(jártak már a tisztelt törvényalkotók szocpolsoron?)"

tisztelje őket a hóhér...

szerintem inkább ez...
dead kennedys: kill the poor

Efficiency and progress is ours once more,
now that we have the Neutron bomb
It's nice and quick and clean and gets things done.
Away with excess enemy.
But no less value to property.
No sense in war but perfect sense at home--

The sun beams down on a brand new day
No more welfare tax t' pay
Unsightly slums gone up in flashing light.
Jobless millions whisked away.
At last we have more room to play.
All systems go to kill the poor tonight.

Gonna
Kill kill kill kill kill the poor. kill kill kill Kill kill the poor kill kill kill Kill kill the poor…Tonight

Tonight... tonight!
Behold the sparkle of champagne
The crime rate's gone
Feel free again
O' life's a dream with you, Miss Lily White.
Jane Fonda on the screen today
Convinced the liberals it's okay
So let's get dressed and dance away the night

While they…
Kill kill kill kill the poor 3x
Tonight... tonight!

molaris 2009.02.04. 07:37:18

"bs395"- jól érzem, hogy kétségek bulkálnak Benned a PM igazmondását illetően?
Mert bennem igen. Ha annyit dolgozik amint állítja, mikor és mire költi el azt a rachedli pénzt?:)

magyar-magyar szótár 2009.02.04. 09:03:24

Még annyit kiegészítésül: Dr Kapolyi a legtöbbet adózó is.
Ahol igazi kapitalizmus van (az nem vadkapitalizmus, ahol a tiováőbbi egymillók eredetét sem illik firtatni) ott a a pofaméretet a Legtöbbet Adózók Listáján előkelő helyezés határozza meg.

magyar-magyar szótár 2009.02.04. 09:05:04

A végszót én GUITARRR! adnám meg ehhez a bejegyzéshez, (Hendrixnek vannak ilyen Thank you Good night beszélőriffje szájgitár nélkül wah-wah-val.)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.04. 13:48:52

@molaris:
máshol már írták, hogy csak azt kell igazolnia, hogy miből vette, amit vett, nem azt, hogy az igazolt eredetű bevétel hova tűnt.
pár hónapja feljelentette egyik szomszéd a másikat, hogy honnan telik egy eegyedülálló kismamának új kocsir.a kiderült, az anyja vette neki. a csajt megbüntették, mert nem fizetett ajándékozási illetéket.

@magyar-magyar szótár:
ezért mondtam, hogy normális helyen az emberek büszkék az eredményeikre. lehet ferde szemmel nézni a rongyrázást, de a kis bill geci a világ legtöbbet jótékonykodó embere pl., meg nem kevés embert foglalkoztat.
nálunk vajon csak az irígységgel lehet magyarázni, hogy nem nagyon hírdetik, milyen jól is állnak, vagy inkább azzal, hogy a további millióikat ugyanúgy szerezték, mint az elsőt? és melyik nézet gerjeszti melyiket?
hendrixhez én fiatal vagyok, meg woodstock se tetszett :-)

molaris 2009.02.04. 17:43:28

@bs395:
Azért nehéz 100 millát nyom nélkül elkölteni. Mert, hogy nem kajára költötte az biztos. Legalábbis hízni, nem hízott. Síeléskor maga főzött, takarított. Végül is mindegy, csak az a fránya kíváncsiság csak bulkál.
süti beállítások módosítása