Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Listavezető

2009. február 03. - bs395

Ha licit, hát legyen licit. Ő 199 fős országházat vizionál, én meg 10 főset, házelnököstül, jegyzőkönyvíróstul és szóvivőstül. Tippem szerint az enyém még olcsóbb lenne, hiszen ő se nagyon tud más érvet felhozni. Ha tovább görgetem még az épületet is kiadhatnánk albérletbe, a komplett törvényhozás úgyis elférne egy kertes házban, nem lenne akkora fűtésszámla, és cigizni is könnyebb lenne kijárni. Fizetés, költségtérítés és szolgálati autó alig, átlátható lenne és egyszerű. Őszinte.

Ahogy ma a parlament működik, az teljesen fölöslegessé teszi azt a sok embert. Majd ha nem szavazógépek ülnek a plenárison, akkor esetleg lenne értelme vitázni a létszámon de addig nem nagyon. Bőven lefedné a tevékenységüket, ha minden pártból/pártszövetségből egy-egy képviselő kerülne csak megválasztásra, és az ő szavazata annyit érne, ahány mandátumot fel lehet írni a neve mellé. Nem kellenének időközi választások, vagy hosszas egyeztetések, a büfét is könnyebb lenne megoldani.

Mert hatékonyabb parlamentet, elszámoltatható képviselőket ő sem akar. Nekem tetszik, hogy a fizetésük a nép keresetével arányos legyen, meg hogy költségtérítés csak számla ellenében, de tényleg, fülig ért a szám, amikor olvastam, de arra gondoltam, ugyan minek? Területei alapú listás szavazás? Ha már egyszer listás, miért nem egyből országos? Miért áltatjuk magunkat az lokális képviselettel, ha utána úgyis a személyes háttéralkuk és lobbytevékenységek mentén alakul, hogy melyik falu kap európai szintű csatornázást, és melyik nem?

Előfordult, hogy egyik-másik szakértő, nem választott állami tisztségviselőnek tele szaladt a bakancsa velük. Olyankor fel szoktak mondani, betegszabira mennek, vagy melegek lesznek. Nem teljesen mindegy, hány és milyen módon megválasztott dilettáns tépi az idegeinket? A neveket is könnyebb lenne megjegyezni, és nem kéne drága kádertemetőket fenntartani - ettől ugyan olcsóbb nem lenne, de az így megspórolt pénzt is el lehetne közbeszerezni. Adom itt az ötleteket, mit Schuerue a jövedéki adósat.

Kizárólag egyéni körzeteket, a frakciófegyelem sürgős elfelejtését, a vagyon"bevallás" APEH általi lebonyolítását, arányosított fizetést, számlaköteles költségtérítést, pártfinanszírozási reformot, és hatékonyabb, hozzáértőbb parlamentet szeretnék. Lehet felőlem kétszer ekkora is, vagy háromszor drágább, csak működjön - mert most se az a baj, hogy mekkora és mennyibe kerül, hanem az, hogy mit csinál.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr70918638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.02.03. 06:58:20

"bs395", gondolom azért prioritás a társult szatellitek megszüntetése. Ugyanis azok nyelik ellenőrizhetetlenül a pénzt. Az a hatalmas homályzóna minimum 50X- esét nyeli el, mint a látható mainstream.

Acmee 2009.02.03. 07:07:17

Mondok Én Neked jobbat!

A mostani parlamenti munkát egy ember meg tudná csinálni!!!

Egy ember, aki begépeli az adott kérdést a random-gépbe!!!!

Kb. ezen az alapon megy ma a szavazás! Egy "összetartó erőt" lehet felfedezni, az is a zseb!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.03. 09:10:23

Szerintem minden maradhatna a régiben. Kivéve a létszám, azt le kéne felezni. Szépen levadászni és kilőni a képviselők felét, a másik felének megüzenni, hogy akkor most el lehet kezdeni DOLGOZNI. Havonta revíziózzuk a létszámot...

Vidéki 2009.02.03. 09:16:46

A szerző írásából kiderül, hogy híve a _nagy ugrás_ politikájának.
A parlament létszámát tíz főre szeretné csökkenteni.
Van már történelmi tapasztalat a nagy ugrásra: Mao Ce Tung Kínában annakidején a gyakorlatban megvalósította, de nem hozta el a várt csodálatos eredményt.
Maradjunk inkább a kis lépések mellett.
Lenin elvtárs a NEP bevezetése idején helyesnek tartotta a két lépés előre, egy lépés hátra taktikát is.
Mint tudtuk, _Lenin elvtárs jó elvtárs_.

molaris 2009.02.03. 09:43:10

@Vidéki:
Csak az a fránya lépéshossz!- na az zavart be itt nekünk időnként.:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.03. 10:47:18

de ha csak annyit tud felhozni, hogy olcsóbb lenne a hivatalos költség, akkor miért ne legyen igazán olcsó?
a parlamentnek kurva sok munkája lenne, kurva sürgősen, csak nem csinálják. egyszerűen nem látom, hogy fele ennyi képviselő, akik ráadásul csak listásak, mitől lenne jobban motiválva arra, hogy bármit is csináljon, mint most.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.02.03. 12:53:45

Az összeférhetetlenség visszaállítása lenne még fontos.

Vidéki 2009.02.03. 14:55:32

@bs395: Én is valahogy úgy érzem, hogy sokkal több lehetősége lenne a választóknak potenciális képviselőjük személyiségének kiismerésére, ha a képviselők nem listásak lennének.

molaris 2009.02.03. 16:27:29

@bs395:
Ezért preferálom a tisztán egyéni választást, visszahívási joggal. Majd akkor nekiállnának képviselni minket. Addig, sej- haj, hahó!
De!- ha kishazájában ki sem merné dugni az orrát, és feje fölött ott lengene, a "bármely napi bukta", majd összekapná magát.

molaris 2009.02.03. 16:28:53

Ps.: és nyista végkielégítés!!!

vacsek 2009.02.04. 17:20:16

@molaris: Teljesen egyetértek. A visszahívást kellene törvénybe iktatni. Dehát melyik az a marha amelyik maga ellen szavaz???? Egyik sem.
süti beállítások módosítása