Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Félnyomat

2008. december 02. - bs395

Félrenyomott. This is rich - mondaná az angol, ha érdekelné a magyar belpolitika, de nem érdekli, úgyhogy nem mondja. Azért mi ne hagyjuk kiaknázatlanul. Egy rendes országban a képviselő lelkiismerete alapján szavaz, mint Karsai, akiben legalább volt annyi, hogy kitalált valami értelmesebbet annál, hogy félrenyomott. Mondhatta volna azt is, hogy képviselői mandátumát - amely megválasztása pillanatától az övé, vissza nem nagyon kell adnia annak lejártáig - rövidtávú komparatív előnyökre cseréli, de nem, e helyett inkább félrenyomott. Mert stresszhelyzet volt, na. Értsétek már meg, kedves választók! Nem értitek? Akkor segítek!

*********

Egy átlagos nap a Parlament üléstermében.

- Te, most mi van?
- Nemtom, nagy a csend.
- Mit mondott a Kati?
- Ja, hogy szavazni kell.
- Azt hogyan?
- Hát, meg kell nyomni az egyik gombot.
- De melyiket?
- Nemtom, én csak helyettesíteni vagyok itt.
- Ja, akkor biztos nem fontos ügy.
- Nem, dehogy is, csak a jövő évi adótörvény.
- Jó, már azt hittem, megint a költségtérítésünket akarják ellenőrizni.
- Ugyan, az már lecsengett.
- Láttam én már magát itt valamikor?
- Az meglehet, a költségvetéskor meg a Robin Hood adókor is itt voltam.

*********

Képviselő otthon

Drágám, félrenyomtam. Véletlenül. Én nem is akartam nyomni. De hát stresszhelyzet volt, érted. Nyomni kellett! De ne aggódj, nem fizettem érte. Sőt, igazából még ő fizetett nekem! Na, mit szólsz, milyen kis férjecskéd van, mi? És a végén még bedobott egy natúr franciát is, grátisz! Teljesen érthető, nem gondolod? Meg különben is, egyik gomb annyira hasonlít a másikra, csak más van ráírva.

*********

Kiképzés

Ez itt a Da Vinci gép 2.0. Mint látják, két darab fém karikából áll, amelyek egymástól függetlenül 360 fokban forgathatók. A közepén van az önök rögzítésére alkalmas szíjazat, előtte pedig a gombplatform. A teszt abból áll, hogy önöket beszíjazzuk a szerkezetbe, melyet 3-as fokozaton pörgetni fogunk, s önöknek a felvillanó vörös fény hatására az igen gombot, míg a hirtelen bekapcsoló death metal zenére a nem gombot kell megnyomniuk. Ezzel érzésünk szerint annyira tökéletesen sikerült szimulálnunk egy átlagos parlamenti zárószavazást, amennyire egy szimulációtól telik.

*********

Népszavi

Ennyit arról, hogy nemzetünk színe-java jut be a parlamentbe. A márciusi kérdések azért csalafintábbak voltak, nem? Oszt mégis az átlagember igen nagy biztonsággal húzta be az ikszet a gyurcsánytakarodj rubrikába! Lehet, ide is ez kéne: lenne egy ferimenjapicsába gomb, meg egy orbánkapjabe. Most miért, az amcsiknak lehet yay meg nay? Az persze már más kérdés, hogy ezek a gombok egyes előterjesztéseknél éppen támogatást vagy elutasítást jelentenek, de majd lesz erre egy bizottság, ami majd eldönti, annak meg lesz egy fellebbviteli bizottsága, és oda kellenek tagok, meg elnök, meg alelnökök, meg jár vele költségtérítés, és addig se történik majd semmi.

*********

Remélem most már minden világos. Vagy ők imbeccilek, vagy minket néznek annak, egyik verzió se túl hízelgő.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr58799526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jonas-R 2008.12.02. 16:33:11

hülyének néznek.

Most mit lepődsz meg, semmi drasztikus változás nem történt. :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.02. 16:36:44

tudom, csak jól esik kiírni :-)
erre van ez a blog, olyan üvöltőfalnak, ahova lehet hányni a borsót, nem hagy foltot, mert digitális (és állja a kakaót is).

nick_007 2008.12.02. 16:37:12

Felháborító, hogy mit meg nem engednek maguknak képviselőink.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Szavazás: wita.hu/index.php?show=wita&wita=89

morpho 2008.12.02. 17:31:51

Maguk a pártvezetők is érzik,hogy nem szopjuk be ezt a "bocsfélrenyomtamvéletlenül" dumát.Az Orbán barátunk ma már hűtlen fideszesekről és megvett szdsz,mdf-esekről vakerált.Horn G. barátunk annó azt mondta,hogy aszadeszes képviselőket nem lehet megvenni.A Ferenc nevű barátunk meg azt mondta,hogy ők ilyet aztán megse próbálnának,de sohasem.Szerintem a tények nyílvánvalóan mindhármukat igazolják(muhaha).Most már csak azt nem értem,hogy az hogy a retekbe lehetséges,hogy fizuemelésnél,költségtérítésnél,vagy mandátumigazolásnál még soha abüdös életben nem nyomott mellé egy szélhámos képviselő sem?

pwg 2008.12.02. 17:53:36

Még jó, hogy nem vagyunk "atomhatalom". Akkor azért kellemetlenebb lenne félrenyomni.

átlátó 2008.12.02. 18:12:04

Dr.Martenst a seggükbe. :)

Dr Kangörény 2008.12.02. 19:38:31

Most komolyan azt hiszitek, hogy megvették őket? Ne vicceljetek már.
1. 2010-ben a fidesz kerül hatalomra,
2. a most "félrenyomó" fideszes, kdnp-s képviselők főnöke orbán viktor
3. mennyiből állna 2010-ben orbán viktornak kibaszni minden pozícióból ezeket az embereket?

Amikor egy karnyújtásnyira van a húsosfazék, akkor holmi cupákért kockáztatnának?

Viccesek vagytok. Én rühellem a politikusokat, de nem tartom teljesen debilnek őket.
Ha azt gondoljátok, hogy a jobboldal grál-lovagok gyülekezete, és most a mocskos komcsik megvettek pár nem-is-igazi-jobboldalit, akkor elvakultak vagytok.

Nem történt semmi különös, csak orbán viktor elintézte, hogy a szocik vigyék el a balhét azért a szarért, aminek a nagyját amúgy is ők okozták.
Komolyan azt hiszitek, hogy tényleg meg lehet úszni a válságot pl. a 13. nyugdíj és bér megvonása nélkül? Mert viktor és a körülötte lévő papagájok folyamatosan ezt szajkózzák!
Nagyon szar ügy lenne most megbuktatni a kormányt és az mszp helyett lenyomni az emberek torkán ugyanazt a szart, ami ellen eddig köpködtek.

Persze, akik szerint orbán viktor tényleg egy igazi szent, az ember, aki még sosem hazudott, azok szerint én egy libsibolsi vagyok, de aki egy picit gondolkodik, az könnyen rájön, hogy igazam van.

Gecc 2008.12.02. 19:39:18

"Dr.Martenst a seggükbe. :) "

Ami helyettesitheto esetleg egy nagy lofasszal is!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.02. 19:44:59

kangörény:
ha megvették őket, akkor szégyeljék magukat.
ha viktor utasítására tették, hogy vigye csak el a feri a balhét, akkor meg nem értem, miért kellett kicsivel több, mint fél éve még mélyebbre tolni a szarban? mi jó abban neki, hogy rosszabb állapotban veszi át az országot, mint tehetné?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.12.02. 20:20:48

Látom, visszakerültél a pikszisbe, gratula a címlaphoz! :)
(Értsd: nyalós köcsög!)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.02. 20:23:35

a pixisről nem tudok. van most ez, meg volt pár napja egy másik, előtte meg egy hónappal, meg azelőtt egy hónappal, de hát ki számolja :-).
inkább írnál te is, hallod, ideje volna.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.12.03. 01:17:37

múltkor olvastam, hogy pénzbüntetés, valami 200k jár annak, ki nem a frakció utasítása szerint szavaz. Hát szüljenek sünt. Akkor mire van a parlament? Elvileg a választókörzetemet kéne képviselni, vagy mi a f*sz.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.03. 01:58:00

frakciószabályzatban benne van, hogy milyen szankciók vannak, egyes esetekben még hiányzásra is.
kéne, hogy körzeteket képviseljenek, mert ennyi erővel pártonként elég lenne egy képviselő (kettő, ha épp beteg), és mindegyik szavazata annyi pontot érne, ahány mandátumon szerzett volna a párt.
a többi delikvens meg menne szépen közszolgának, nem kell ide nagy lóvé meg költségtérítés, ahogy 13. havit se kapnának egyből.
de mit várunk azoktól, akik rendszeresen megszavazzák a fizetésemelésüket, sőt, úgy is, hogy nem az illetményalapot növelik, csak a saját szorzójukat.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.12.04. 17:20:03

"ennyi erővel pártonként elég lenne egy képviselő (kettő, ha épp beteg), és mindegyik szavazata annyi pontot érne, ahány mandátumon szerzett volna a párt."

Én is ezt gondolom, mert színjáték különben.
süti beállítások módosítása