Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Robin a fele

2008. november 11. - bs395

Drága parlamentünk egyszerű többséggel csakazértis megszavazta a Robin Hood adót. Hiába mondta a Fidesz, a KDNP, az SZDSZ, az MDF és több független is, hogy ezt már azért nem. Hiába van számszakilag kisebbségben a kormány, lám, meglett a pillanatnyi többség. Az MSZP-nek fontos volt, hogy átmennyen, a többieknek meg úgy tűnik, annyira nem volt fontos a mai szavazás. Ez van. Ennyire érdekeljük őket.

Az ellenzék jelen lévő tagjai persze nemmel szavaztak egy újabb alanyi jogon járó ártámogatásos borzadályra, de csak úgy tessék-lássék, hogy bekerüljön a hírekbe, hogy ők biza ellenezték. Nem árt ám az ilyet átengedni, hátha kormányra kerülnek, és akkor meghosszabbíthatják. Az ártámogatást ugyanis nem a fogyasztó kapja, nem is a termelő, hanem a(z állami) szolgáltató. Vagyis az ártámogatás is csak egyike azon eszközöknek, amivel az állam a te pénzedből saját pénzt varázsol.

A szolgáltató, az ott ülő felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi tagok, a különböző, rájuk épülő hivatalok osztályvezetői mind-mind a holdudvarhoz tartoznak, akiket fizetni kell (plusz a közbeszerzések, ki ne hagyjuk a közbeszerzéseket). Az államnak pedig nem nagyon van pénze, neked viszont annál inkább. Az MVM mondta is gyorsan, hogy nekük igazából mindegy, így is, úgy is az államhoz kerül, amit ők termelnek, csak a jogcím változik most. Aki viszont nem állami termelő vagy fogyasztó, annak annyira azért nem mindegy.

Ez van, feleim. Jóléti kiadásaink (kb. 4000 milliárd per év) több, mint negyede eddig is ártámogatás volt (gyógyszer, gáz, anyámkinja), ez a 30 milliárd most nem oszt, nem szoroz. Felvettük még egy sort az állami közszolgáltatások listájára, most már 9000+1 elem van rajta, próbálja nyomon követni, aki autista. Ez áll szemben az 50%+1 szavazattal. Hat darab felügyelő bizottsági (izé, országgyűlési) tag hiányzott ehhez, plusz a Lengyel Zoltán.

(aláfestő zene következik, hangulati elemként, csak erős idegzetűeknek, a Chaotic Discord elég beszédes név, a szám címe pedig Fuck relogion, fuck politics, fuck the lot of you)

ui: helyes írni nem tudok, a gépet újra raktam, ellenőrző meg még nincs rajta, szóval bocs, csak ez most gyorsan jött

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr2763184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.11.11. 17:42:00

Hát, erről már mindketten megírtuk a magunkét bőven. A közbeszerzésről:
Ma voltam valahol, valamit venni. (Muszáj kissé ködösen fogalmaznom, mert nem akarok senkit bajba keverni.) Na, amíg lebeszéltem a valamit a valakivel, észrevettem, hogy van neki egy másvalamije, amit én régóta terveztem beszerezni. Meg is kérdeztem, hogy az saját termék-e, ugyan nem volt az, de egy ismerőse csinálja. Fel is hívta, hogy rendeljünk nekem egyet, amit sikeresen nyélbe is ütöttünk. A másvalami 30E forintba kerül. Ahogy dumáltunk róla, említette a valaki, hogy amúgy ez az a másvalami, amiből közbeszerzésben is szoktak venni sokat. "Persze úgy hatvanezerbe kerül" - tette hozzá...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 22:27:38

Before:

Szóval ez a valami valakinek a valamije, ami valamihez, ami másvalakinek a másvalamije, hasonlított? :-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.11.12. 07:14:15

magáncégnél is tud ám így működni :-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.11.12. 10:00:15

Csöncsön: Nem.
A valami nem is érdekes, mert az csak a történet kiindulópontja volt. A másvalami a valaki másvalamije, akihez a valamiért mentem, és nem is hasonlított, mert teljesen másvalami volt csak én már régóta akartam olyat. A valamit a valaki csinálja, de a másvalamit nem, hanem másvalaki, aki a valakinek az ismerőse. Remélem így már világos! :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 15:44:03

"Remélem így már világos! :D"

Mint a vakablak. :-)
süti beállítások módosítása