Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Ugorgyunk!

2008. október 30. - bs395

Szerintem ugrasszuk össze az embereket. A pártpolitikai-fajvédési szembenállás már elég uncsi, generáljunk hát egy jó kis osztályharcot! Hozzávalók: végy 18 évnyi elbaszott gazdaságpolitikát, populista politikusokat, demagóg érdekképviselőket, adj hozzá pár evőkanál világválságot, keverd össze, és rakd be a sütőbe, de csak óvatosan, mert robbanhat!

Dőlj hátra, és nézd, ahogy átharapják egymás torkát. Ugye most hirtelen hozzá akarnak nyúlni két szent tehénhez is, a közszférához és a nyugdíjasokhoz, mert válság van. Na nem átgondoltan, differenciáltan, hogy a létező problémákat megoldják, a visszaéléseket és a visszáságokat felszámolják, hanem mint az egyszeri megvadult fűnyíró, ami sövényt-gyepet egyenfazonra vág.

Fehér József képviseleti főtitkár például azt találta mondani, hogy a válság árát csak a közalkalmazottak és a nyugdíjasok fizetik meg. És közben nem pislogott. A közalkalmazott fizet adót a munkájával, a nyugdíjas fizetett adót, ezért kap most nyugdíjat. Eddig se voltak elkényeztetve, most pedig visszavesznek a fizetésükből. A versenyszférában meg a munkaügyi miniszter 30-40 ezer állás megszűnésével számol első körben (lesz az még több is). Nekik nem a 13. havi fizetésüket veszik el, hanem az összeset, plusz többek között ők dobták volna össze Fehér úr 13. haviját.

De jó hír, hogy a kormány ismét zászlajára tűzte a korrupció elleni harcot - számolja még valaki, hányadszorra? Vissza is lehet nézni egy olyan hírportálról, aminek csak a hardver részét a piaci ár 120-130%-ért vették, és akkor nem beszéltünk az óradíjakról. Az APEH közben legkevesebb 123 milliárd forint, 180 napnál régebbi adótartozást tart nyilván. Közbevetés: emlékszik valaki még arra, amikor a képviselők úgy emeltek maguknak fizetést, hogy nem a közalkalmazotti alapilletményt emelték, csak a saját szorzójukat?

Az a lényeg, hogy működjön a közbeszerzés, abból ne kelljen visszavenni. Addig se arra figyeljünk, mennyire át vagyunk baszva a palánkon. Kapunk némi koncot minden hétre, amin csámcsoghatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr48739764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2008.10.30. 16:09:46

A korrupciót leginkább úgy lehetne csökkenteni, ha kivennénk a pénzt a politikusok kezéből.
Le kellene csökkenteni az adókat. Ezzel persze csökken a költségvetés bevételi oldala, tehát a kiadási oldalt is meg kell nyirbálni alaposan.
A pénz a politikusok irányítása nélkül is áramlik a piac szabályai alapján. Csak a piac nem tereli a saját, és a haverok zsebébe. Meg azoknak sem terel pénzt a piac, akik nem csinálnak semmit, ami valaki más számára pénzt érne.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.30. 17:16:47

"Elbocsátások mégsem lesznek, a kormányfő fontosabbnak nevezte a foglalkoztatottság szintjének megőrzését, mint a nyereséget."

ebből bazdmeg poszt lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.30. 22:48:08

"Csak a piac nem tereli a saját, és a haverok zsebébe." (Avatar)

A gond az, hogy Magyarországon gyakorlatilag (azaz a szó nyugat-európai értelmében) nincsen piac. Valamilyen módon előbb létre kellene hozni. (?)

Avatar 2008.11.06. 19:00:19

A piacban az a szép, hogy önszerveződő. Ha az állam nem ül rá valamilyen területre, nem monopolizálja azt magának, akkor azt szépen megjelenik helyette a piac. Sőt, ha az állam valamit illegálisnak nyilvánít, akkor is bekúszik oda, csak akkor fekete piac néven emlegetik.

Amikor megszűnt az államilag irányított lakáskiutalás rendszere, hirtelen lett egy csomó privát ingatlanközvetítő. Amikor már nem csak a Merkúrtól lehetett 20 év várakozással autót venni, akkor lett egy csomó autókereskedő, akiknél egyből haza is vihetted a verdát.
Piac mindig lesz amíg az embereknek lesznek szükségletei, és lesz választási lehetőségük, hogy azokat milyen forrásból elégítsék ki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.07. 16:46:45

"Ha az állam nem ül rá valamilyen területre" (Avatar)

De ha egyszer ráül, akkor a magára hagyott "piac" nem tud önszerveződni. Vagyis valamit az államnak kell lépnie. Fölállnia arról, amire ráült, például.

Az utóbbi hat évben viszont csak még jobban ráült, sőt, a közeljövőben a nyomást csak tovább szeretné növelni, ha jól látom.
süti beállítások módosítása