Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Uborkázás

2008. szeptember 01. - bs395

Most volt meg az Aktív helyett a Napló a tévében, biztos fel lesz majd töltve valahova.

Ez volt az az eset, ahol a bácsi - megelégedve, hogy egyes kedves falubelijei kilopták már a szemét is, például mázsás hízót, amit egyedül, hirtelen felindulásból legendásan nehéz - fogott egy drótot, és az uborkasorok köré, a föld fölött harminc centivel kifeszítette, este áramot vezetett bele, reggel meg kikapcsolta, plusz elhíresztelte a faluban, hogy mi az új helyzet.

Ettől függetlenül falubelijei - felturbózva némi segélyen vett irodalommal - úgy döntöttek, hogy ők akkor is elvinnének egy sor uborkát, ám az irodalom súlya alatt görnyedve nem tudták átlépni a drótot, s egyikük ott maradt holtan.

A bácsi törvényt sértett, ez igaz, vétett a betűje ellen. Meg is interjúvolták az előzetesben, ahol van, s bánja az egészet, mert egy rossz döntéssel oda lett minden, amit egész életében felépített a folyamatos lopások ellenére is, s nem utolsó sorban megölt egy embert. Ha tehetné, visszacsinálná.

Az uborka tolvajok is törvényt sértettek, vétettek annak betűje ellen. Az áldozat sógorát - civilben tettestársát - is meginterjúvolták, aki a bácsival ellentétben nem a börtönből nyilatkozott: fel van háborodva, mert nem volt kiírva, hogy vigyázz, áram. Két kérdés: mi a szájbavert rossebet keres szabadlábon, és mi a büdös francot keresett a kertben? Törvény? Ezeknek?

Mutogatnak is egy darab fenyegető levelet. Még jó, hogy a plazmatévébe nem lőttek bele. Közben a bácsi felesége nem mer visszamenni a házba. Biztos rájátszik.

Hogy is volt a hétköznapok biztonsága? Hogy áll a rendőrség finanszírozása, utánpótlásának betanítása, egyes köztörvényes volt és jelenlegi vezetőinek olajozása, egyebe? Hogy állnak az uzsorások, az összefonódásuk a többségi és kisebbségi politikai vezetéssel?

Értem én, hogy maffia, csak a maffia nem hazudja azt, hogy értem van.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr61642367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jonas-R 2008.09.01. 11:27:41

A maffia is azt hazudja :) így pontos.

"-leon leon. Mit szoktam mondani a bankokról?" ugye. :)

Ez ilyen. Bácsika megszívta, vannak még egy páran. Mikor még volt füredi bazársor, és kiment a csávó és egy puskával kezdett a levegőbe lövöldözni, mikor egy 20 fős társaság baseballütőkkel nekiugrott a boltjának. Kiment a rendőr, mellbelőtte a puskás csávót, majd bíróság elé állították, mert aránytalan volt a védekezés :) még most is ül.

Szopoág.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.01. 12:22:34

"Bácsika megszívta, vannak még egy páran." (Jonas-R)

Az ilyen vélemények olvastán mindig az jut az eszembe: remélem, a vélemény írója lesz a következő...

JohnnyB 2008.09.01. 13:31:52

Én úgy megsajánáltam szegény bácsikát... Majdnem sírva fakadt, hogy lemaradt az aratásról, meg az őszi munkákat sem tudja most a kertjében elvégezni. Egész életében dolgozott, és azt merészelte megvédeni. Még azt is mondta, hogy ha a cigány odament volna hozzá, akkor a fél kertet odaadta volna neki. Ja, és nyomatékosítani szeretnék: NEM a kerítésben volt áram, hanem a kerten belül. Ha én mondjuk újítom fel a házamat, és a falból kiálló 2 drót megrázza a flexet meg fúrót kereső tolvaj nem cigányokat, akkor ki is fog sitten ülni?

Bácsika for president!

A halott cigány debella nővére nyilatkozott a riportfilmben, miszerint:
"Erősen ittas volt, mert aznap vót a szociális segély."
De persze nem szabad általánosítani, ez egyedi eset.

Ja, és a műsor neve: Napló.

ildsisy 2008.09.01. 15:31:55

Igen a NAPLÓT szeretem nézni. Nem hazudik. Ezek tények.
Sajnálom a bácsit, de valószínű nem gondolt bele dolgokba, nem annyira értesült az ilyesmiről, hogy mi bünthetető és mi nem. Mi itt Pesten, vagy fiatalabbak jobban tudjuk. Bár itt is elszabadult a "pokol"...évek folyamán.
Nagyon sajnálatos, hogy mindig a másik ússza meg a büntetést...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.01. 15:37:07

aktív javítva.
többet kéne kertévét néznem, nem mindig csak a népbutító dokumentumcsatornák :-(.

egyébként jómagam is vidéki volnék.

Jonas-R 2008.09.01. 15:48:38

Csöncsön. Miért, most mit kell tenni? sajnálkozni, hogy húú ígyszegény úgyszegény? Ígyjárt. Mellesleg várjuk meg a bírósági döntést, majd utána lehet jól érzelegni. A bácsi előzetese érzésem szerint nem a bűncselekményének súlyossága miatt van, nem is azért mert bizonyítékot tüntethetne el, vagy összejátszhatna, ésetleg szökésgyanú miatt, hanem hogy megvédjék.

Ezen esetekben lehet előzetesbe rakni valakit ugyanis. Persze be lehet úgy is állítani, hogy merhogymerhogy a bácsika bezzeg börtönben ül..... Tessék gondolkodni picit.

Tény, hogy visszás helyzetek, és az is, hogy egy percig nem fogom sajnálni azt, aki részegen elmegy uborkát-lopni és megrázza akár a házi, akár az ipari, akár a vipera mar bele, minek ment oda...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 19:04:20

Jonas-R:

Szerintem azért van még választási lehetőség a sajnálkozás és az érzéketlen vállmegvonás között.

Például ez az utóbbi kommented is már sokkal emberibb volt. :-)
süti beállítások módosítása