Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Amit sose mertél megkérdezni

2008. július 25. - bs395

Amit mindig is tudni akartál a punkokról, de sose merted megkérdezni, mert féltél, hogy a tüskés hajuk kiszúrhatja a szemedet.


A punk eredete

A szó arámi eredetű. Az ősi mezopotámiai halászok kemény tüskékbe szárították a hajukat, és fejjel előre ugrottak a folyóba, annak reményében, hogy sikerül felnyársalniuk pár pisztrágnot. Innen a szó jelentése: pisztrángra halászni.


A zene gyökerei

A punk rock a jóléti Ontario utcáin keletkezett. Első úttörője Avril Lavigne volt. A legtöbb mai punk rocker Avrilt a punk királynőjének tartja. Avril képbemászó stílusa és a hatalom erős elutasítása az egész stílussal egyetemben berobbantotta őt a köztudatba. Az 1997-es, Sk8er boy című számának már a címe is mutatja, hogy Avril nem tisztelte a társadalom helyesírásra vonatkozó konvencióit se. Ez a fajta lázadás sok más punk rock zenészt is arra inspirált, hogy előbújjanak az árnyékból, és megmutassák műveiket a világnak.


A követők

Avril sikerének nyomában jó pár punk rocker is rivaldafénybe került. Az egyik legmeghatározóbb közülük A.J McClean volt a Backstreet Boysból. A banda többi szépfiújával ellentétben A.J. igazi tetkós rosszfiú volt, nagy rajongással a ledér hölgyek és a drogok iránt. Többszöri összeütközése a törvénnyel igazi lázadó ikonná tette: egyszer közlekedési bírságot kapott, mert egy autópályán majd 20 km/h-val átlépte a megengedett sebességet. Később önként szanatóriumba vonult, hogy súlyos függőségét kezeltesse, amit a Doom nevű játék okozott. Legutóbb pedig meg kellett jelennie egy bírósági idézésen, mert több panasz is érkezett, hogy különböző éjszakai klubokban Prince-t utánozta.


Azóta a punk rock beírta magát a zenetörténelem évkönyveibe olyan nagyszerű előadókkal, mint Rihanna, vagy a No Doubt, Chuck Norris, Tilda a Batárok Köztből, és maga John Rico hadnagy!

Megvannak az űrhajóink! Megvannak a hangszereink! Megvan a frizuránk! Szükségünk van mindenkire! A szolgálat jutalma az állampolgárság!

Nagyon fontos utószó: ha nem érted az iróniát, divatpunk vagy.

(originálban itt van, angolul)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr2582784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerhard 2008.07.25. 13:50:57

iróniát? miféle iróniát? örülök, hogy végre valaki belátta, hogy ez a Szexpisztolyos, Hétköznapicsalódásos, Proszektúrás marhaság csak a divat része, és Isten soha nem fogja leborotválni a királynőt. Avril rulez. Kíváncsi lennék, hány pisztrángot lehet így fogni. pokolba a horgászbottal.

tripitaka 2008.07.25. 14:57:56

Hála a magasságosnak az utolsó mondatodért! Már azt hittem felvilágosítást kell tartanom! :)

Hétköznapi csalódások, proszektúra???????
Nyúpank!!!! :)

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.07.25. 17:37:33

Nézz utánna!!! Hogy ez nem is így van! Minek kellenek ezek a hüje divatpunk szövegek? így is pont elég a hülye! Nem kéne félrevezetni a zembereket! Figyelembe vetted, hogy a nagymamám is olvassa? Így is tele van előítéletekkel, és divatjobboldali. Már csak ez kellett neki. Most gratulálhatsz magadnak ugye? Ettől vagy boldog?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.30. 22:46:38

Ez az igazi: Adhesive (svéd minimálpunk, kb. senki sem ismeri, bár már fel is oszlottak)

www.youtube.com/watch?v=A4MMEsMIBMg

;)))

biju · http://amitcsakszeretek.blog.hu/ 2008.08.08. 14:44:36

kinek a pap, kinek meg a clash meg az egyebek... de valahol el kell kezdeni... énis hallgattam proszit és társait, aztán...mást is...

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.08.14. 17:03:43

pedig a nyurgapunk-vonulatos turbónegro tényleg fasza. mindenki más meg vagy háztáji-szagú vagy fülben kútgyűrüs karatekölyök.
süti beállítások módosítása