Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Amerika utálatom margójára

2008. június 26. - bs395

Kiegészítés, mert már megint nem tudtam átküldeni.

Nem Amerikával van bajom és főleg nem en bloc.

Azt hittem, ezt az előző poszt utolsó mondatának Monthy Python utánérzéséből egyértelműen lejött, de megint tévedtem.

Akkor most leírom, bővebben, bár ezt már a kutya se fogja elolvasni.

Az idézett tervezettel annyi a gondom nekem személy szerint, hogy nagyon nem fogja megoldani azt a problémát, amit orvosolni hivatott, tudniillik, hogy kiszűrje az állításuk ellenére betelepülni szándékozókat és a terroristákat. Ezt a gondot csakis egy big borther szerű, világméretű biometrikus adatbázis oldaná meg, amit viszont nem lehet - és nem is szabad - bevezetni. Az eddigi intézkedések is elég kellemetlenséget okoztak nekem is, oszt még csak nem is jártam Amerikában, de Frankfurtban már így is halálra szívatják az embert.

Ez nálam kimeríti a képmutatás fogalmát, amit az amerikai kormányzat államforma szintjére emelt, és szépen terjed, többek között mi is átvettük végtelen bölcsességünkben. This is just a trick to get your mind off the war. Még egyszer: nem kényszer alatt veszünk át bármit is a tengerentúlról, hanem kellő kritika nélkül.

A "hülye amcsik" megjegyzés pont a legintelligensebb (hehe) kommenterre vonatkozott látatlanban. A SAT '96-os kiigazításához hasonló tervezet van készülőben itthon is, aminek nagyon nem örülök. A felsőoktatás, vagy úgy általában az oktatás problémáit nem lehet annyival orvosolni, hogy fogjuk a felvételi követelményeket, és lejjebb visszük az elvárásokat. Az oktatás gondjait az alapjainál kéne elkezdeni javítani, hogy mire a felvételihez ér, addigra a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyereknek ne legyen plusz pontra szüksége a bejutáshoz. No child left behind - someone's loosing fucking ground here!

De hogy legyenek emlegetve a humoristák is, beszéljen Patrice O'Niel.

We don't like America, black people don't like America. Neither did I, but I do now, because I travel. They hate us in other countries man! When I go to other countries I look for people from America, you know. I don't mind if you've got KKK on your knuckles, you can be a big time redneck man, but if I see you in another country you're my brother, 'cause they hate us the same way!

They call you "yank", and they say it with that 'yank', that real evil... 'cause we're arrogant! That's why they hate us. 'Cause we're arrogant. Our arrogance is far superior then anyone else's, 'cause we don't know AND we don't care. We don't know the name of nobody else's president. They know G.W., they know him. But the thing is why they hate us is that we don't know - and we don't care. We refer to our sport champions as world champs, and we don't play nobody else in the whole world. We just play people from other cities. The Los Angeles Lakers is the champion of Los Angeles, and... and the rest of the world, 'cause nobody can stop Shaq anyway, so we're world champs!

And our president is a crazy cracker. And we don't care. You know, he ripped off the presidency on some mobster.. he stole it! And we don't even care! You know, we're like aw, whatever man. Al Gore won Florida and Jeff Bush went: "No, he didn't." He didn't even say how he knew it! And we don't care!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr99540020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.26. 17:43:11

Hát, ezért van ebben jókora para is. 2001-ben mintha megszünt volna létezni Pornóapáti. Pénzük is van, megcsinálják. Legalább vannak annyira tökösek, hogy ki tudtak találni egy fasza módszert abevándorlás megállítására.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.26. 19:22:06

stein:
annyi fog történni, hogy mindenkinek megnehezítik az életét, nem csak a terroristákét, akiket ugyanúgy nem fognak tudni ezzel kiszűrni: melyik öngyilkos terrorista hagyja el az usát?

vakablak 2008.06.26. 22:41:09

Van benne para, és van benne egy jó adag racionalitás. Eddig mindenfajta regisztráció nélkül lehetett elhagyni az USA területét (azaz kifele köztudottan semmiféle útlevélvizsgálat sem volt). Következésképp a leghalványabb segédfogalma sem lehetett az amerikai hivataloknak arról, hogy azok a külföldiek, akik egyszer bejöttek, most hol a rákban lehetnek. Elhúztak időben? Vagy már csak a vízumuk lejárta után? Vagy itt vannak még az országban?

Nem fogom fel, mit olyan nehéz megérteni azon, hogy ha egyszer már az amerikaiakba beköltözött a terror-para, akkor az országukba látogató idegenekről legalább azt tudni akarnák, hogy kint vannak-e, vagy bent vannak. Senki sem mondta, hogy ez az egy intézkedés önmagában meg fogja szüntetni a terror-fenyegetettséget (vagy akár annak érzetét), és azt sem, hogy ezáltal nem lesz többé illegális bevándorlás. (Vagy ha ilyet mondott valaki, az sík hülye.) Ez nyilván egy intézkedés a sok közül. Adatgyűjtés, hogy ne bambán nézzenek maguk elé, ha eléjük kerül egy név vagy ujjlenyomat, és tudni akarják, mégis, ott lapulhat a sarok mögött, vagy legalább külföldön keressék a tulajdonosát?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.27. 06:45:14

vakablak: megértem, ez viszont nagyon nem egyenlő azzal, hogy nagyon nem tetszik. mint mondtam, az is szív, aki a közelébe se megy az országnak. oszt még a célját se éri el az intézkedés. ergo vagy nem az a célja, amit kommunikálnak, vagy bénák, de valszeg az első.
süti beállítások módosítása