Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Munkatábor

2008. április 19. - bs395

Gémerkéim, egyem a szívüket.

Nem, nem azért ölte meg, mert a Lineage.
Nem is azért, mert nem tudta volna, hogy akkor ez itt most nem pixelvér, és ha idekint törli az accountját, akkor az nem kick, hanem perma ban.
Pénzért. Ott van benne.

Nekem meg kéretlen véleményem van.
Aki videojátékért fizet, az szórakozást kap. Kikapcsolódást. Szerintem.
Aki a valós életben előnyökért (pl. első osztályú repjegy, extra adag sült krumpli, stb.) fizet, az extra kényelemért, vagy extra, de kézzelfogható dolgokért fizet. Aki a nem valós életben olyan előnyökért fizet, amit abban a nem valós életben ugyanúgy elérhetne ő is, csak nem 5 perc, hanem másfél hónap alatt, az a való életben vajon mennyire töri magát? Ráadásul pont a szórakozás részét veszi el magától! És még fizet is érte!

Picit analóg azzal, amikor pornóért fizetsz. A prostituáltért fizetést azt még valahol megértem, mert azért fizetek, hogy valaki más verje ki nekem - de hogy azért fizessek, hogy utána meg én magamnak? Akkor már inkább ingyér verem!

De vissza a témához.
Az milyen már, amikor koreai, meg kínai srácoknak fizetsz, hogy felvigyék a karakteredet lvl60-ra, aztán meg kérkedhetsz vele, virtuálisan? Nézd, mekkora bitem van! És milyen vastag is! Fizet érted azért, hogy emberek, akik nem tudják, hogy ő ki, akikről ő se tudja, hogy kik, irigykedjenek valamijére, ami nem létezik, és amit nem ő ért el! Nem szórakozásért, nem a kikapcsolódásért, hanem a virtuális apuci kocsikulcsának a lengetéséért! Csak ezért nem sűrűn kap puncit.
"Helló bébi, van egy lvl60 paladinom, mithrill páncélban! 3000 dollár volt. Leszopsz?"

Inkább utalja át nekem a pénz felét, én meg kiteszem ide névvel, címmel, elérhetőséggel, hogy van neki egy lvl60 paladinja, iszonyat penge pallossal! Persze ha valaki többet fizet, arról meg azt rakom ki, hogy neki meg egy lvl61-ese, és két beszarás pallosa van! Azt! Mindenki jól jár: ő hajszálra ugyanazt a hatást éri el, úgy, hogy több pénze marad, én meg végre visszavonulhatok, és laddert fogok szerkeszteni manuálisan, napi 8 órában, és annyira betegre keresem magam, hogy a seggemet is külön ember fogja vakarni.

Komolyan, az összes ilyet elküldeném munkatáborba, és csak akkor engedném szabadon, ha kitermelt 3000 dollárt rönkhordással.
Vagy ha farag egy lvl60-as paladint.
Faszkivan.

Aztán meg itt gyilkolászik.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr12432267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gearboy 2008.04.19. 11:04:52

Ezek beteg emberek. Lásd még:
en.wikipedia.org/wiki/Gold_farming

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.19. 12:06:06

Az a bizarr, hogy pont a játék lényeg, hogy küzdj és erősődj. Ezt sosem fogtam fel, hogy miért fizet valaki, hogy más játszon helyette...

Mivel gyanítom, hogy hamarosan előkerül pár arc, aki mindezért a játékot magát teszi felelőssé, közlöm velük, hogy focicsapatok, együttesek stb. mentén ugyanez a jelenség zajlik le...

evilous 2008.04.19. 13:40:05

nem pénzért ölte meg. ez olyan mintha egy focidrukker megölne egy másikat, és mivel a fociban sok pénz van, azt irnád, hogy a pénz miatt volt.
mégis milyen anyagi előnye származhatott volna belőle.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.19. 13:46:47

evilous: ott van a cikkben. egy virtuális íj 2000 nem virtális dollár. vagy neki, vagy a taxisnak. és nem mindegy, hogy kinek fizetik ki azt a pénzt valahonnan a távoli amerikából. itt is megélhetési gémerekről van szó. az egyik binziszman megölte a másik képviselőjét, aki meg megvette az íjat, semmit se tud az egészről.
én azt küldeném munkatáborba, aki fizet, nem az oroszokat.
mint ahogy nem a kokainbárókat kéne rakétával lőni, hanem a gazdag unatkozó amerikai milliomosokat elküldeni követ törni 20 évre.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.19. 13:47:48

azt meg, hogy ehhez miért kell klán, leírta lord_valdez.
süti beállítások módosítása