Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Miért robbantod fel magad?

2008. március 29. - bs395

Ez egy ilyen nap. Muszlimos poszt.
Avagy: miért robbantja fel magát a muzulmán?
És: mit tudunk mi erről, akik sose jártunk Izraelben?

Elöljáróban annyit, hogy a legtöbb öngyilkos merényletet a Tamil Tigrisek követik el, akik szekuláris, Marxista csoport, és a dinamitos mellényt is ők találták fel, azzal ölték meg Rajiv Ghandit '91-ben. Pedig Sri Lankán se jártam soha, szóval lehet, hogy nem is így volt, csak a tények állítják azt, de azok nem egy több ezer éves könyvben vannak leírva, szóval irrelevánsak a valóság tükrében, mert csak ami a mi fejünkben létezik, az az igaz.

Szóval: az öngyilkos terrorista azért robbantja fel magát, mert írva vagyon, hogy ha hitetleneket öl, akkor expressz jut a Paradicsomba, még a lökéshullámok elülte előtt, ahol is 71 sötét hajú szűzlány várja. Aki már volt 20-as évein túl szűzzel, az azért picit húzza a száját. Továbbmenve: egyes beszívott Korán tudósok szerint fordítási hiba lépett fel, és nem a szűz szó szerepel a szövegben, hanem a mazsola. Kis különbség. Valamint nem magyarázza meg a női öngyilkos merénylőket, hisz a homoszexualitás bűn. Vagy a leszbikusság a Korán szerint nem az, nem tudom.

Vagy: az öngyilkos terrorista azért öli meg magát, mert a családja a halála után pénzt kap a szervezettől. Na nem sokat, legalábbis szerintünk nem sokat, pláne most, hogy a dollár mélyrepülésben van. Hogyan állapítod meg, mennyi az életed ára? Vagy a családod életének az ára, hiszen ő értük csinálod az egészet? Alkunak van-e helye? Vagy fix az árfolyam? És teljesítménybér?

Esetleg: nem is az öngyilkos merénylőkre kéne figyelni, hanem azokra, akiknek nekiszaladnak égő gyújtózsinórral. Hogy azok kik. Idegenek és az ő katonáik. Olyanok, akiket az őslakosok megszállónak tekintenek.

1995 és 2004 között az öngyilkos merénylők több, mint 2/3-a olyan muszlim országok lakói közül került ki, ahol az USA harci csapatokat állomásoztat. Mit akarnak a szuicidek? Hogy hagyják őket maguknak. Hadd öljék meg nyomják el egymást, mint azt tették mindig is. Ez jó dolog-e? Jóléti európai liberális etika ide vagy oda, nem, nem jó a nőket elnyomni, nem jó embereket kizsákmányolni, nem jó tömegesen kivégezni, etnikai-vallási tisztogatni.

Mit teszünk hát? Erősítjük szépen lassan a honi ellenzéket, a gazdaságot, az életkörülményeket a nélkül, hogy felhúznánk a zászlónkat minden ház elé? Nem. E helyett odaküldjük egyenruhás, fegyveres honfitársainkat, még többet, mint előtte, és csodálkozunk, hogy több a robbantás, mint előtte.

Mert amit nem veszünk észre, az az, hogy az öngyilkos terrorizmus nem kínálat alapú piac - a kereslet táplálja. Több egyenruha, több elnyomó, több bomba.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr71396231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonimusz 2008.03.29. 10:55:00

ebből flame lesz, az emberek többsége nem fogja végigolvasni.

mondjuk nagy lehet a kísértés: egy provokatív, látszatra v tartalomra iszlám-gyalázó posttal megvan az index-címlap és felfuthat ablog.. ld. blikk címlapján a haldokló Fehér Miki nagytotálban, stb., gratulálok

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.03.29. 10:55:46

ez a mazsola vs szűz érdekelne
nincs ez kifejtve jobban valahol?

Estevez 2008.03.29. 10:59:53

Nem igazán értem, hogy miről akartál szólni.

Condy 2008.03.29. 11:19:08

Semmi iszlám gyalázás nincs itt. A szerző USA, és Izrael-ellenességét írta meg ilyen formában.
Most aztán megtudtuk, azért robbantják fel magukat, mert sok az ellenséges katona.
Én meg azt mondom, azért robbantják fel magukat, mert csak így tudnak harcolni a túlerő ellen. "Becsületes" harcban sehol nem lennének.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 11:45:02

Condy: száz százalékban az ilyen merényletek ellen vagyok, DE:
áruld már el nekem, mégis, mi számít becsületes harcnak? Amikor egy adott országba egy másik ország katonai ereje behatol, csúcstechnológiát alkalmazva tönkrevágja az infrastruktúrát (hadit és polgárit egyaránt), majd szintén csúcstechnológiás gyalogsági erőt küld a területre, legtöbbször sokszoros technikai és létszámbeli fölényben. Szerinted az lenne a korrekt, ha megszállt ország védekezésre még egyáltalán képes és hajlandó csekély rétege kiállna egy szál karddal meg előltöltős puskával egy tank-hadosztály ellen? Ez se nem fair, se nem bátor cselekedet, ez egyszerű baromság.
Például irakba mindenféle (elfogadható) ok nélkül odacsapott bush, megszállta az országot, miközben "véletlenül" meghalt pár százezer ember. A mocskosarabterroristák meg még arra se képesek, hogy két kalasnyikovval rámenjenek egy amerikai dandárra. Gyáva szarok, ja, közben meg a bush odahaza pihenteti a picsáját, ő az igazi hős. Ugyanmár.

imperial 2008.03.29. 11:49:58

Pont ez a lényege az USA taktikájának, hogy a sok degenerált ott robbantsa fel magát, ahol katonák vannak és ne a civilizált országokban. Nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy Irakban eddig cirka 1 millió arab irtotta ki egymást néhány ezer katona életének árán. Ez elég jó arány, és bár Bush-t sokan hülyének nézik, nagyon is átgondolt húzás volt a részéről, hogy a terrorizmust visszavitte a Közel-Keletre. A terroristákat annyira frusztrálja a katonák jelenléte, hogy inkább hazahúztak robbantgatni.

Soakak szerint az olaj az elsődleges cél, szerintem sokkal inkább szeptember 11. és a többi nyugati merénylet megtorlása. Az eddig elpusztult 1 millió arab elég jó kamatos fizetségnek tűnik

flimo13 2008.03.29. 11:59:31

Senkiben ne legyenek romantikus illúziók, lehet a "közterrorista" hazaszeretetből robbantja fel magát, de a gazdáik azért küldik, hogy minnél bizonytalanabb legyen a kk-i helyzet, minnél drágábban tudják eladni az olajukat. Csak annak nem esik le ez, aki elvakultan gonosz Amerikázik, mert ugye "az alternatív média csak igazat mondhat".

Imperial: egyet értek. Ha szándékos volt, akkor egy egész jó húzás. Abban nem vagyok biztos, hogy hazai merényletekben is meghalt volna 4000 amerikai, de a pszichológiai hatás sokkal rosszabb lett volna.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 12:29:16

Hát, baromira visszavitte, tényleg... Konkrétan honnan is?
Mert ha leszámítjuk a wtc elleni merényletet, akkor egy se marad, ami nem saját fennhatóság alatt történt volna. Most viszont folyamatosan jönnek a hírek a meghíúsított, vagy éppen sikeres (Madrid, 2004; London 2005) merényletekről europaszerte.
Nem vagyok egy túl nagy összeesküvés-hívő, de azért számomra távolról sem eldöntött kérdés, hogy valójában ki is áll a wtc-merénylet hátterében...

subabubba 2008.03.29. 13:01:32

Before: nem Irakot, hanem Szaddamot támadták meg, az emberek szartak védekezni, még a katonák sem védekeztek. Azért lett nagy szar az egészből, mert a helyi MSZMP-seknek megmondták, hogy akkor most felejtsék el a hatalmat - mellesleg ők 90%-ban szunniták voltak, és nem örültek neki, hogy nmem ők a górék ezentúl. Hát ezt kicsit ügyesebben is csinálhatták volna a csúcstechnikás amerikaiak. És persze Iránnak elemi érdeke, hogy radikalizálódjon a helyzet, hiszen különben már rég lerohanták volna Iránt is. De a robbantgató első sorban egy barbár, a nyugati szemszögből, és nem azért mert önfeláldozó. Elsősorban azért, mert válogatás nélkül gyilkol. Ha arra feküdnének rá ilyen fanatikusan, hogy reformok legyenek, akkor megint felemelkedne kultúrálisan az Iszlám, felvilágosodás lenne, a maguk módján, és csodálhatná megint a világ hogy mire képesek. Csak demokráciában osztozni kell, márpedig ott diktatúrák vannak, és senki nem akarja elveszteni a pozícióját. Ilyen szempontból az uralkodóknak is érdekük a terrormerényleg, saját forradalmi reformer polgáraik robbantják fel magukat.

Hol vannak ezek Gandhitól....

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 13:42:30

Az első kommentemet azzal kezdtem, hogy maximálisan ellene vagyok az ilyen megoldásoknak, de azért ezek nem önmagukban álló események, ezt azért nem ártana belátni. Dehogy Szaddamot támadták, ne vicceljünk. Jó alibi volt és ennyi, ezzel lezárult a szerepe. Ja, meg persze a hülye baromállatja el is számolta magát, addig lebegtette a hülyeségeit, amíg fel nem használták ellene...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.29. 14:32:45

a linkben található intetjúban is azt mondják, hogy bush "exportálta" a terrorizmust, azaz hogy ott robbantgassanak, ne amerikai városokban.
pont a miatt kritizálják, hogy megkérdőjelezhető módon, álszent szövegekkel beáldoz több ezer katonát (és több százezer irakit), hogy odahaza maradjon az életszínvonal (aztán persze nem maradt).

flimo13 2008.03.29. 16:52:21

Before, Londont és Madridot a saját helyi másod-harmedgenerációs bevándorlóik csinálták, nem kívülről küldött alkaidások, mint 9/11-et.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 17:59:41

Flimo: a paradicsom egy bogyós jellegű gyümölcs.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.29. 20:02:58

az eredeti mazsolás cikket nem találom (az msnbc-n page not found).
egy newsweek cikkben volt, jó pár éve.
google -> quran raisins newsweeek.
azon megy a vita, hogy az arámi és a korabeli arab nyelvekben a hasonló hangzású szavak (csak mássalhagzók, ugye) mit is jelentenek, pl. hogy mohammed a próféták pecsétje vagy tanúja.
többek között ott volt a szűz-mazsola cucc is.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 20:48:49

Érdekes nyelvészeti kérdés, mint ahogy a keresztény félrefordítások is (megint csak egy szűz, szemben a "fiatal lány" kifejezéssel, de pl a teve a tű fokán is valami hasonló).
Logikai úton azonban elég érdekes kérdéshez jutunk, vajon mi a francot kezd hetvenvalahány darab mazsolával egy hithű muzulmán a paradicsomban?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.29. 21:04:38

before: és hetvenvalahány szűzzel? :-)
vagy csak öregszem?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 21:12:54

Be lehet azokat osztani... :D

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.29. 21:57:20

before: nem a számmal van gond, hanem a szűzességgel :-).

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 22:29:58

Á, azt kezelni lehet...
Persze elég fura ízlésük van, én is jobb szeretem a kipróbált és bejáratott árut, mint az original csomagolásút, de ezen ne múljék. Kérdés, hogy adnak-e a sok puncihoz elég potenciát, vagy ez is csak amolyan kibaszás az alaposabb fajtából... :)
süti beállítások módosítása