Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Tehertétel

2010. október 14. - bs395

Csökken az SZJA, több lesz a nettó (már akinek), csak kevesebb mindenre lesz elég. Ha a szaldó tényleg közel nulla lesz, akkor ez már megint nem radikális adócsökkentés, mert amit a "válságadókkal" tesz a kormány, az nem több, mint hogy egyes termékek - távközlés, energia, banki műveletek, szuper- és egyéb marketekben vett áruk - adóját növeli. Közteherviselésről ne beszéljen nekem senki, mert ha az lenne a cél, hogy azt új alapokra helyezzük, akkor egyfelől nem "ideiglenesre" terveznék, másrészt konkrét termékekhez konkrét adótételeket rendelnének, teszem azt minden egyes pénzügyi tranzakciónak lenne egy fix vagy százalékos adótartama, vagy termelt kilowattóránként, toronyállomásonként, előfizetőnként, vevők száma alapján, vagy valami. Akármi.

Mióta világ a világ, az államok az állampolgárok tevékenysége után szednek adót, abból tartva fent azokat a kereteket, amik az adóztatott tevékenységek végzését lehetővé teszik. De hogy egyrészt a piaci szereplő döntse el, hogy ezt az adót mire vetik ki, másrészt hogy a sikeresebbeket jobban adóztassák a gonosz multik között is, mint a kevésbé sikereset, az egészen egyedi. Mert ha termelt kilowattóránként adóztatnának egy energiaszolgáltatót, akkor az, aki gazdaságosabban - környezetkímélőbben mondjuk - hozná ki ugyanazt, arányaiban kevesebbet fizetne, mint az, aki nem, és még meg is lehetne fejelni akár a megújuló energiaforrások díjmentességével. Lehetne itt sok mindent csinálni, de megint csak a pénzbehajtásra futotta (hányadik éve is?).

Abban senki se kételkedjen, hogy amit csak lehet, a cégek át fognak hárítani az ügyfelekre. Hány bankszámla van Magyarországon? Ha 1000 forinttal emelkedik az éves számlavezetési díj, az hány milliárd forint? Ha 10 forinttal minden kézpénzfelvétel, 150-el a havi kártyadíj, észrevehetetlenül kicsivel a tranzakciós jutalék, mi marad, amit a menedzsmenttől, vagy a részvényesektől kéne beszedni? Ha a lakossági hődíj és áramár hatósági szabású, hol fogják beszedni a plusz pénzt? A cégektől, akik esetleg nem fognak fizetésemelést adni az alkalmazottaiknak, vagyis kevesebb pénz marad a magánszektorban. Esetleg árat emelnek. A csúnya gonosz hipermarketek meg ugye véletlenül se fogják picit megtoldani a polcpénzt és egyebeket, amiket a termelőktől és beszállítóktól - kik szintén a zemberek alcsoportja - fognak beszedni? Ezer és egy módja van.

Hogyan fogja ez akkor szélesíteni az adóalapot, hogyan lesz igazságos, ha ugyanazoktól a zemberektől szedjük be, akiknek úgy adjuk el, hogy most a gazdagok is adózni fognak? Mennyivel fog többet fizetni az, akinek elég pénze van ahhoz, hogy a világ egyik legnagyobb ágazati ipari szereplőjét veszteségessé tegye papíron? Nem azon kéne dolgozni, hogy ne tudjanak kibújni a közteherviselés alól?

Meg engem mit érdekel egyáltalán? Nekem ad a Zorbán egy zsíros nettó fizetésemelést jövőre. Meg benne se vagyok a könyvben.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr972370379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fizetnek-e adót a multik? 2010.10.14. 12:55:08

"Bezzeg a multik, százmilliárdokat kivisznek az országból, és nem fizetnek adót!" - de sokszor lehet ehhez hasonlókat olvasni! De vajon igaz-e ez az állítás? Vizsgáljuk meg a kérdéskört pár általam kissé önkényesen kiválasztott, külföldi tula...

Trackback: Plusz egy, mínusz nyolc... 2010.10.14. 11:49:04

Khmmm... Miniszterelnök úr, ha szabad egy szóra! Tessék kérem rászólni a Szijjártó Péterre, hogy most már ne beszéljen hülyeségeket. Ne hivatkozzon arra, hogy ebben a helyzetben nem engedhető meg, hogy az állam havonta 30 milliárd forintot költsön a ma...

Trackback: Öt hónap, négy válságadó, nulla reform 2010.10.14. 09:44:11

Azt vártuk, hogy az önkormányzati választások után valóban nekilát a kormány a kemény munkának. Orbán tegnap bele is kezdett, csak éppen senki nem ezt várta: bla-bla-bla, 1 millió új munkahely, 1 millió gyerek, a magánnyugdíj-befizetésünk ellopása kölc...

Trackback: Fizessen most valaki más 2010.10.14. 09:10:19

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Mostanában hanyagollak. Az történik, hogy valaki megszerezte az azonosítómat és megpróbálja az oldalamat politikailag korrektnek tűnő bejegyzésekkel lejáratni. Bizonyára magad is csodálkoztál ez...

Trackback: Jó szándékkal a pokolba – az új gazdasági akciótervről 2010.10.14. 08:31:18

A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

- Rendi - 2010.10.14. 04:31:14

Meglátjuk mi sül ki belőle; a több jövedelemmel rendelkezők eddig is többet fizettek, úgy tűnik, hogy ez nem változik; bár az emberek nagy részétől így sem lehet többet elvenni.

Más: mi az a "150-el"?

Kenguru 2010.10.14. 07:02:45

"Mióta világ a világ, az államok az állampolgárok tevékenysége után szednek adót"

Nem. Ez csak azóta van így mióta tőke szabadon és könnyen áramlik az orszagok közt. Nézd meg milyen adókulcsokkal ment végbe a német gazdasági csoda.

Akkor még a tőke is adózott. Azóta lett trend hogy a vállalatokat alig terhelik, és a középosztály szív.

Ez a nyugati világ kollektív öngyilkosságénak egyik eleme. Ezzel persze mi nem hugyozhatunk szembe hosszútávon(ezért is csökkenek a társasági adókulcsok), de három évig nég kicsit nekünk is lehet.

A ma extrán megadóztatott cégek jellemzően oligopóliumként működnek, siman volt eddig lehetőségük a forgalomcsökkenérsre áremeléssel reagálni.
Három év múlva megkapják ők is a 10%-os társasági adókulcsot. Addig igazán szolidaríthanak egy kicsit.

Ha megint az állapolgárokat szorították volna meg,azt ezek a cégek is megérezték volna. Csak mondjuk hat év alatt lett volna ennyi a nyereségcsökkenésük, es nem három.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 08:43:41

Warren Buffet mondta pár npja, hogy egy vicc az amerikai adórendszer. Reggel bemegy az irodaházába és az ottlévők közül, arányaiban ő adózik a legkevesebbet...

Egyébként bírom a 20. ilyen okos blogot, persze alternatív megoldást egy sem hoz fel.

Typisch ungarisch, lapulunk mint szar a gazban, de, ha valaki kitalál vm.-t, az máris szar, hülye, "einstand" stb. Bírom a 10 millió, közgazdász, szövetségi kapitány, mérnök, filmrendező és megmondó ember országát...

Terézágyú 2010.10.14. 08:52:35

"Csökken az SZJA, több lesz a nettó (már akinek)"

Nekem speciel kevesebb lesz, mint egyszerű alkalmazottként. A főnökömnek nőni fog, sőt a takarítőnőnek is, mert emelik a minimálbért.

Sebaj, éljen a forradalom.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.10.14. 09:00:38

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": baszod, menőkém, ha már "okos blogot" emlegetsz, legalább olvastál volna vissza valamennyit...

stratez 2010.10.14. 09:00:53

A sok mindent csinálást már kimerítették a szocik, mert az ugye a lakosság további sarcolását jelenti, persze értem én a fanyalgást, mert a jó szocik egyetlen reménye a gödörből való kijövetelhez az általuk tavasz óta folyamatosan jósolgatott megszorítások, amiknek megint lőttek, tehát marad a gödör.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 09:01:25

@Terézágyú: Aham és arról Viktor tehet, hogy itt mindenki minimálbérre van bejelentve. Ne legyünk már olyan álszentek, ha 3% lenne az adó, a magyar akkor sem fizetné be.

Mit tesz Viktorka. eltüntetitek a nyereséget? Basszátok meg akkor különadó. Csak a látható jövedelmeket lehet megfogni.

teccetek volna adózni...

Caprica99 2010.10.14. 09:02:01

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": te sem vagy különb, most te is "jól megmondtad".

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 09:03:56

@Before: Értem. Van egy bejegyzés, kikerül címlapra, elolvasom, véleményezem, miért nem olvastam vissza...

Kéremalássan, ebben a bejegyzésben nincs alternatíva. Amúgy blogbejegyzést kellett volna írnom, mert valóban nem a blog egészét akartam minősíteni.

megjegyzem: az azbesztet ismerem:D

Tina0611 2010.10.14. 09:07:53

@- Rendi -: Dehogynem változik! Hiszen eddig a magas jövedelműek a fizujuk egy része után 36%-os adót fizettek. Most majd csak 16-ot. Azaz minél magasabb a jövedelmed, annál jobban jársz jövőre. Főleg, ha még 3 gyereked is van. Enyhe túlzásnak tartom, hogy az 1-2 gyerek csak 10 ezret ér fejenként, a 3. pedig 80 ezret.

nikk rivers 2010.10.14. 09:12:44

"Lehetne itt sok mindent csinálni, ..."

Egy ország katasztrófája, hogy akik képesek lennének sikeres kormányzásra, mind taxit vezetnek, hajat nyírnak vagy blogot szerkesztenek! :-(

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.10.14. 09:28:05

@Tina0611: Pont ez a lényeg hogy ez a törvény azt üvölti hogy VÁLLALJ GYEREKET! És most nem a 12 gyerekes cigánycsaládra gondol hanem az átlag magyarra.

Krujs 2010.10.14. 09:37:57

@nick rivers: :D:D:D:D:D

én a piroslapos blogos srácot szeretném miniszterelnöknek ha lehet választani:D

Állítsuk meg a ......... 2010.10.14. 09:39:26

Elég sok intézkedést hoz orbán, alegnagyobb hibája ezeknek az intézkedéseknek, hogy ismét csak a felős réteget hozzák vele helyzetbe.
A 1-2 gyermekre jár 10-10 forinton ki vagyok akadva, akinek eddig is 500 ezer fölött volt a jövedelme, annál eddig sem jelentett gondot a gyermekvállalás, megint csak magas jövedelműeknek kedvez az új adótörvény.
Felháborító, hogy a minket, akiket anno az első fidesz kormány idején köteleztek a magánnyugdíj pénztári tagságra, azoknak novembertől befagyasztaná a befizetéseit, az én kevés pénzemen ne tessék már hízlalni a sok biszkut, akiknek 500-600 ft-os nyugdíj jut!
Legyen szabad a választás, hogy visszaállok- e
a régi nyugdíjbefizetésre, vagy a magánt választom, amely örökölhető.
Ne az én kevés fizetésemből kelljen már eltartanom a 3 gyermekes nagyjövedelműeket.

Tina0611 2010.10.14. 09:46:44

@Prof. William: Meg azt is üvölti, hogy ha magas a jövedelmed, akkor se adózz többet. És ezt úgy mondom, hogy én is beletartozom a 36%-os adósávba jelenleg. Így nevelek 2 gyereket egyedül, fizetem a hitelt, és nem élünk luxusban. Az ismerősöm, akik így is vállaltak 3 gyereket, megtehették, mert alájuk tolták a házat a szülők, emellett magas a jövedelmük, most még több nettót kapnak. De ettől nem lesz 4. gyerekük. És nem nagyon hiszem, hogy egy ilyen adótörvénymódosítással, ami bármikor megváltozhat, ösztönzik a családokat a több gyerek vállalására. Mi van, ha egy év múlva azt mondják, bocsi, de nem bírja a ktg.vetés ezt a nagy adócsökkentést? A gyereket nem lehet visszaadni, hogy akkor nem tudom eltartani.

Sir Galahad 2010.10.14. 09:46:51

"Lehetne itt sok mindent csinálni..." Pontosan mit is?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.10.14. 10:15:10

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": az azbeszt jószerivel csak hiszti, de bs kolléga rengeteget ír(t?) mindenféle ilyen témákban, messze nem csak fikázást.

Kivlov 2010.10.14. 10:15:19

@Sir Galahad:
Ingyenes utazgatás megszüntetése, közszférai leépítés, segélyezés megszigorítása, nyugdíjazás megszigorítása, képviselőség – polgármesterség összeférhetetlenné tétele, állami beruházások felülvizsgálata (irreális árak felülvizsgálata, kötbérezés) stb, stb…

manager2008 2010.10.14. 10:29:19

@Sir Galahad:
1.A piaképes termékeket és szolgáltatásokat előállítókat nem kiüldözni az országból
2. a tőkét kedvező feltételekkel idevonzani
3. A segélyezetteknek munkát adni segély helyett (mindegy mit, addig is el vannak foglalva)
4. Helyre tenni a közbiztonságot (turizmus is visszafogja)
5. A magántulajdon védelmét lehetővé tenni korlátlan mértékben (van amit nem érdemes termelni mert ellopják -erdő, mezőgazdasági termékek egy része)
6. A kormányzat teljesen felesleges részeit leépíteni, önkormányzatokat (internet felh.) a töredékére visszafejleszteni
7. A megtakarítási hajlandóságot maximálisan növelni, nem visszafogni
8. A külföldieket beruházásra ösztönözni (ha beruház nem fizessen többlet adókat és egyéb marhaságokat.

A gondolkodó réteget úgy sem lehet egyszerű szabályokkal megfogni, mert külföldre viszi a vagyonát, kint dolgozik, kint adózik, stb.

A befolyt adót nem elherdálni felesleges dolgokra (völgyhíd és társai), főként nem a haveroknak juttatni különböző jogcímeken.

A kormányzat ne hülyéket alkalmazzon akik a saját zsebüket tömik de épp eszű dolgokat képtelenek kitalálni.

ZOH 2010.10.14. 10:30:17

"Nekem ad a Zorbán egy zsíros nettó fizetésemelést jövőre."

Ha ugyan addig a munkáltatód meg nem unja ezt az egészet és nem keres magának inkább valami jogállamot.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.10.14. 10:30:33

@Terézágyú: ja, emelik, aztán számold rá a 16%adót...minimálra is!
A zemberek ez takarták

Terézágyú 2010.10.14. 10:33:14

@stratez:
"a jó szocik egyetlen reménye a gödörből való kijövetelhez az általuk tavasz óta folyamatosan jósolgatott megszorítások, amiknek megint lőttek"

Nincs megszorítás? Most írtam, hogy kevesebb lesz a fizetésem, a magánnyugdíjpénztári megtakarításaimat beleöntik a közösbe...

wiseguy 2010.10.14. 10:33:46

@Sir Galahad:
3200 felesleges önkormányzat harmadolása, felezése
felesleges, pénzzabáló állami cégek mint a MÁV, MALÉV privatizálása egyszer és mindenkorra.

De ez már elég is lenne, hogy a zemberek ténylegesen kevesebb adót fizessenek.

De ezeket senki nem meri bevállalni, főleg a nagy fülkeforradalmár nem, mert ez szembemegy a kádári gilyásdemokráciával...

Mr. Hilter 2010.10.14. 10:37:29

Na ja, vannak bizonyos szektorok, például bank-, távközlési, ahol már régóta nem működik a szabad verseny. Ezek a szektorok már régóta pénzszivattyúként működnek. Amikor jól megy a gazdaság, a biztos profit áramlik a külföldi tulajdonosokhoz. És akkor is, ha a gazdaság rosszul megy. Ezek a torz oligopol piacok a modern gyarmatosítás megnyilvánulásai. A tulajdonosok, a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, a középosztály lesüllyed, a szegényeknek marad a kilátástalanság és a gettó. Szétszakad a társadalom. Most végre az állam azt teszi, ami a dolga - elvonja a torz piaci viszonyok között relizált profit egy részét és központosítva újraelosztja, azaz az országban tartja és a gyengék, lecsúszók felé áramoltatja.

Terézágyú 2010.10.14. 10:39:52

@Mr. Hilter:
"elvonja a torz piaci viszonyok között relizált profit egy részét és központosítva újraelosztja, azaz az országban tartja és a gyengék, lecsúszók felé áramoltatja. "

Miféle lecsúszók felé???

manager2008 2010.10.14. 10:45:30

@Mr. Hilter: Egyszerűa képlet szerinted.
Rengeteg olyan embert ismerek falusi környezetből, aki életerős , munkaképes, de esze ágában sincs dolgozni.
Munka helyett pld. egy 32 éves teljesen egészséges jóvágású magyar fiatalember pld. településőrt játszik (adóból kap fizetést), és naponta párszor körbebringázza a falut, aminek az égvilágon semmi haszna nincs. Terjedelmes szabadidejében pedig hajkurássza a lányokat és ül a kocsmában (dohányzik, iszik és gépezik).
Nyugodtan kimehetne Londonba (van kapcsolat) és dolgozhatna egy mosodában több százezer forintnyi bérét, de az uncsi. Baromira tudom sajnálni szegényt (mint szegényt és lecsúszót). Nincs egyedül egyébként a kocsma egész nap tele van.

Bundili 2010.10.14. 10:48:00

@Kivlov: Ezen vannak, hogy ezeket is meglépjék!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.14. 10:50:32

@Sir Galahad: azt a 30 milliárdot, amit a magánnyugdíjpénztárakból nyúlnak le, a mostani nyugdíjasoktól kéne. Mondjuk a minimálbér feletti nyugdíjak 15%-kal csökkennek, a 2x minimálbér felettiek 20%-kal. Meg is van és nem a jövőt éljük fel. a nyuggerek egy része amúgy is szoci, a többiek talán szeretik eléggé Viktort ahhoz, hogy megbocsássák.

Kivlov 2010.10.14. 10:51:34

@Bundili:
úgy legyen!!! így is minimum 10 évet késnénk vele!

manager2008 2010.10.14. 10:51:41

A képlet egyszerű:
1. helyben munkát kell szervezni (az bonyolult ám és sajnos foglalkozni kell vele) de aki dolgozik kapjon minimál bért
2. Ha nincs helyben munka alkalom akkor exportálni kell a munkaerőt oda ahol van.
2.1. Megye, országon belül, környező ország
2.2. Távoli ország vagy földrész
Természetesen államilag és magán szervezett és garantált módon (a kifizetések biztosítása miatt) (nyelvtanfolyam, utazási támogatás, stb. A szervező vállalat a munkabérből kapjon profitot és itthon adózzon. Így nem veszik el a külföldi munkavállaló által megszerzett bér adótartalma.

Ha nem csinál az állam semmit, akkor folyamatosan nő az képzetlen és használhatatlan munkaerő (a papír sem ér semmit ha a képzettséget nem lehet eladni) és bekövetkezik a csőd.

manager2008 2010.10.14. 10:59:58

@peetmaster: Egyszerűbb lenne lelőni a nyugdíjasokat igaz?
Egy lőszer 60 Ft.
Normális vagy haver?
Ezek után ki a francot érdekelne Magyarország? A szerződésszegés, mert ez az, a fiataloknak is példát ad, hogy innen el kell húzni.
A jó munkaerő kiáramlása úgy felgyorsulna, hogy pár év alatt nem maradna itt senki csak a segélyezettek.
Az ingatlan vagyok sem érne két forintot, de ha szerencséd van akkor a holland stb. nyugdíjasok betelepülnének és pár forintért megveszik az elhagyott lakásokat.Kb. már most is ez megy.
Egyébként a nyugdíjakat percek alatt visszakapja az állam, mert a nyugdíjas elkölti, generálja a fogyasztást és életben tartja a kereskedelmet.
Ha a nyugdíjas el kezd spórolni és nem fogyaszt (ezt hívják "pánik takarékosságnak") akkor összedől a rendszer.
Olvasni kell egy kis alap közgazdaságtant és akkor nem beszélsz marhaságokat.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.14. 11:10:33

@manager2008: ez hülyeség, két okból. Egyrészt a nyugdíjasnak van gyereke, unokája, nekem is van nagyanyám, majd én támogatom annak a pénznek a feléből, amit az állam tőlem erre a célra lenyúl, és jobban is fog járni. Nagyanyám is, én is, a hatékonytalan állam meg rosszul, de az nem érdekel.
Másrészt miért menekülne el mindenki egy olyan országból, ahol a kiadáscsökkentés is része a reformnak, főleg ha a fenntarthatatlan kiadásokról van szó?

Megfigyelo 2010.10.14. 11:14:33

Molnár Ferencnél ezt így nevezték: EINSTAND.

manager2008 2010.10.14. 11:24:49

@peetmaster: Elmenekül és pont.
Felmérték az egyetemisták szándékait nem régen, és aki csak teheti el akar menni. A hülyék fognak itt maradni ebben légy nyugodt.
A nyugdíjast (ha már egyáltalán van nyugdíja valakinek, mert sokaknak alig van) Képtelen támogatni a gyermeke, unokája, mert alig él meg az is. A gyermekek ha felnőnek és családot akarnak alapítani akkor nem képesek még az öregeket is fenntartani (lakáshitel stb.).
Ez nem a középkor, ahol a nyugdíjas őrizte a birkákat és aludhatott az istállóban. Ha önálló lakása van akkor a rezsi is magas. Észre kellene venned hogy a rezsi nő. a vásárlóérték pedig csökken. A vége az éhezés, és a leronygyolódás, mert megfagyni kellemetlen. A nyugdíjas egészségügyi ellátásra is szorul általában (gyógyszerek költsége nő, hálapénz detto).
Te hol élsz? Svájcban?

Kivlov 2010.10.14. 11:32:24

@manager2008:
A fiataloknak rég példát adtak az elhúzásra a balkáni szinten tartózkodó bérek!
Aki tényleg tehetséges és elég bátor, az kitaníttatja magát kvázi ingyen, aztán lelép nyugatra.
Mert ha diplomásként csirkét pucol Angliában, akkor is jobban fog élni, mint itthon. Ennyi.
ez részben köszönhető az eltartottak tömkelegének, akiknek a pénzét be kell szedni valakitől. Kitől a legegyszerűbb? Aki dolgozik.
Azért kéne már a tökére lépni a sok segélyezettnek, kamurokkantnak, 40éves nyuggernek és még sorolhatnánk… A szoc rendszernek el kéne jutni oda, hogy azt támogassa, aki tényleg nem kées magáról gondoskodni. Aki nem AKAR magáról gondoskodni, annak egy vasat sem! Pusztuljon éhen, és itt nincs helye szolidaritásnak.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.14. 11:40:04

@manager2008:
"Elmenekül és pont."
Azt továbbra sem értem, hogy miért menekülnének el a FIATALOK a nyugdíjcsökkentés miatt.
Azt az összeget, amit elvennék a fenti kommentemben, a magyar fizetésemből ki tudnám pótolni, főleg adócsökkentés után.

Mike36 2010.10.14. 11:58:45

"kevesebb pénz marad a magánszektorban"
fontos gondolat

a monopoly óta tudjuk hogy a pénz nem terem
ha az állam központosít akkor azt a magánszektortól vezsi el

a kormány és hívei valszeg inkább a gazdálkodj okosannal játszottak kiskorukban

Perillustris 2010.10.14. 12:00:34

Teljesen rendben van, hogy az SZJA csökken, és a fogyasztáshoz köthető költségek nőnek. Így a fusizó-feketén dolgozó többet fog fizetni. Dióhéjban ennyi.

Mike36 2010.10.14. 12:07:42

@Kivlov: teljesen igazad van
plsusz hozzátenném, hogy a sok adócsalót is meg kéne fogni

Mike36 2010.10.14. 12:12:49

@Perillustris: igen? emelik az ÁFA-t? :o

Kivlov 2010.10.14. 12:17:45

@Mike36:
Ennyi. Rá kéne szállni az évek óta nulla közelében működő cégekre (pláne egyes „tuti kamuzó” ágazatokban).
Azokra akik magukat minimálbérre jelentik be és még van alkalmazottjuk is, detto minimálért.

Plusz jóval több munkaügyi ellenőrzés: bejelentések + munkavédelmi szabályok. Kőkemény büntetésekkel…
(ahogy állítólag a bkv-nál bejött a több ork, több bevétel téma, itt is bejöhetne)

ODIV 2010.10.14. 12:26:31

@peetmaster: WTF ? Te tényleg nézz utána a közgáznak, meg esetleg egy-két szociológia fakultás sem ártana.
Tényleg jó egy olyan világban élni, ahol neked mindened megvan, de vadászpuskával véded meg a magántulajdonodat a nyomorgó tömegektől?

kgonzo 2010.10.14. 12:29:24

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Örülök, hogy ilyen tájékozott vagy. Remélem nem voltál népszavazni a 300Ft-os népnyúzásról!

Csak azért mert most tőlem konkrétan havonta
70 ezer forintot fog elvenni a kormány a nyugdíjbefizetésem terhére.
Ez szerintem lopás.
És szociális népszavazást követelek!!!!!

Perillustris 2010.10.14. 12:32:24

@Mike36: Nem, de az extra adók miatti áthárítást megérzi, míg - ha maradunk a posztban feltételezett null szaldónál - a tisztességese(bbe)n adózó nem.

manager2008 2010.10.14. 12:36:23

@Perillustris: Szinte mindenki az hozzászólók közül úgy gondolkodik, mint ha Magyarország egy sziget lenne az óceán közepén és a szabályozások maradéktalanul hatnak és mindenkire - akire úgy gondolja az idióta állam apparátus. Ismerem őket )) elég jól.
Nem csak benzinért lehet kimenni az országból ))), meg regadót elkerülni stb.
Na jó a fagylaltost el lehet kapni ha nem ad blokkot. Te nyertél....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.14. 12:59:46

@kgonzo: Voltam. Mellette szavaztam.

Tudom, hogy ez az ostor azokon csattan, akik tisztességgel be vannak jelentve, de lássuk be, azok nagytöbbsége állami alkalmazott és vékony a réteg, ahol nagy cégeknél, de magánszektorban dolgoznak.

Nem azt mondom, hogy helyes a fidesz lépése, de lássuk be, mindenki igyekszik eltüntetni a jövedelmét, nyereségét adózás előtt. Csak így lehet egyelőre megfogni a pénzeket...

Perillustris 2010.10.14. 13:33:15

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": "és vékony a réteg, ahol nagy cégeknél, de magánszektorban dolgoznak"

Szerintem nem olyan vékony réteg az.

blacklord 2010.10.14. 13:43:23

Posztoló, totál igazad van. Sajnos. Matolcsynak mennie kéne már, ez így nagyon kevés...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.10.14. 16:27:16

@ODIV: foglalkoztam ilyesmikkel. NEM gondolom, hogy jó dolog a nagy jövedelem-egyenlőtlenség. Azt se mondtam sose, hogy jó az egykulcsos adó, épp emiatt, pedig én már a pozitív oldalán vagyok, gyerek nélkül is.
Azt mondom, hogy az állami lenyúlásrendszer helyett célszerűbb lenne a magánkezdeményezéseket támogatni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.15. 02:49:43

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
amikor gyurcsány csinálta, nem tetszett.
amikor bajnai csinálta, nem tetszett.
engedtessék meg nekem, hogy orbántól se tetszen.
meg ki mondta, hogy einstand? a nyugdíjrendszert nem is említettem.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.15. 02:51:23

@Kenguru:
én ezzel nem értenék egyet: amikor - nem is olyan régen - az emberiség nagy része mezőgazdasági termelésből élt, akkor is volt adó, csak nem feltétlen pénzben. még a piramisépítők is terményadó helyett hordták a köveket.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.15. 02:51:58

@nick rivers:
vagy bő lére eresztett kommenteket írnak :-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.15. 02:53:30

@Sir Galahad:
a választási kampányban azt harsogták, hogy akkor is megéri az államnak és az országnak felújítani a paneleket, ha ahhoz a bentlakó egy forinttal se járul hozzá. aztán amikor megnyerték, közölték, hogy majd 10 év alatt...
pl.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.15. 02:55:27

@Perillustris:
igen ám, de a kommunikáció még véletlenül sem ez, hanem a gonosz tőkésektől veszünk el, nem ám a kisembertől.
süti beállítások módosítása