Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A pc diszkrét bája

2009. február 09. - bs395

A politikai korrektség valóságtorzító, destruktív hatalmáról szeretnék írni pár sort. Előre bocsájtom, hogy le lehet rasszistázni szabadon, ám ez annyira fog érdekelni, mint amennyire az, hogy ki cigány, zsidó vagy bármi más: kurvára nem. Mert nem ez alapján ítélem meg az embereket, hanem az alapján, amit tesznek. Az előítélet és a rasszizmus közötti finom különbség, vagyis a vélemény tapasztalat általi felülírhatóságának ízlelgetését meghagynám az arra hivatottaknak, csak ne felejtsenek el támogatási pénzt kérni hozzá (extrém esetben EP listás helyet).

A politikai korrektség diszkrét bája duplán van élezve. Ha elhatározzuk, hogy bűnelkövetőkről nem gyártunk statisztikákat nemzetiségi hovatartozásuk alapján, akkor nem értem, miért lehet a védelem esetén megemlíthető körülmény a vádlott hovatartozása? Ha iskolás gyerekekről nem vezethetünk nyilvántartást etnikumuk szerint, akkor egyrészt mi az a szegregáció, hiszen nem tudjuk, létezik-e olyan, hiszen nincsenek az adatok leírva, összegyűjtve sehol se nem, másrészt ha etnikumuk szerint segélyekben, ösztöndíjakban, alapítványaikat támogatásban részesítjük, akkor hogyhogy nem számolhatjuk meg, milyen eredményeket értünk el a programokkal?

Az utolsó az én igazi nagy szívfájdalmam: ha milliárdokat költünk cikkekre, tanulmányokra, felmérésekre, programokra, képviseletre, de a segítségben részesültek helyzete nem javul, akkor miért az az egyetlen lehetséges válasz, hogy még több pénzt? Mert politikailag korrektek vagyunk, azért. Nem az, hogy a módszerek alkalmatlanok. Az sem, ha egy sokszázmilliós program meg nem valósulása után a pénz 15-20%-al könnyebben érkezik vissza a kincstárba. Ahogy az pláne nem, hogy a politikailag korrekt egyoldalú pozitív megkülönböztetés védőernyője alá beállt egy komoly bűnözői csoport, akik elsősorban a saját nemzetiségükön élősködnek.

Ha a komplett kérdést ténylegesen rendészeti vagy gazdaságszociális (tehát nem kultúrszociális) kérdésként kezelnénk, akkor milyen üzenettel bírna a miskolci rendőrkapitány melletti kiállás roma vezetők részéről? Nem kéne akkor elfelejtenünk első körben a pozitív diszkriminációt, amikor valakinek az állami segítségnyújtás szempontjából az etnikuma előny? És nem kéne kurvagyorsan leszokni az Obamázásról, meg '60-as évek beli fekete amerikai polgárjogi küzdelmek felemlegetéséről? Ez utóbbiról főleg két ok miatt: Obama nem fekete, hanem fekete bőrű - nem rabszolga ősök gettósított, majd onnan a felsőoktatásig magát felküzdött valaki, hanem félvér hawai-i, másrészt a polgárjogi küzdelmek a kormányzati politika ellenére lettek sikeresek, nem pedig a kormány teljes mellszélességű kommunikációs és jelentős anyagi támogatása mellett sikertelenek.

Így visszaolvasva ez a politikai korrektség igazán diszkrét bája: ami a példaképeinknek minden esély ellenére sikerült, az nekünk lezsírozva sem, tehát mások a hibásak, nem mi.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr69930618

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ABC 2009.02.10. 11:07:48

Politikailag korrektKiskoromban nem értettem, hogy a kaki szó miért szebb a szarnál, ha mindkettő ugyanazt jelenti.Amikor az Egyesült Államokból megjöttek a hírek még régebben, hogy a négereket feketének kell hívni, mert a néger szó sértő, röhögtem magamb…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 08:14:28

Idevág az "iskolai erőszak" palávere, amikor is -szabaidejükben PC feminista aktivisták- a fiúkat felnőtt férfiként rendelték megbüntetni, míg a leányka esetleges beleegyezés esetén is meg volt erőszakolva őszerintük, ha másnap meggondolt magát.
Aztán kisült, hogy puncikukimutogatósat játszotak -de ekkor meg már nem volt az "antiszexista feminoidokban annyi a PC-pucájukban, hogy kiálljanak, hogy bocsika.. nem kellett vóna...

...ez a képlete szinte az egész mélymagyar PC-ségnek is...

Vidéki 2009.02.09. 10:51:18

A szerző nagyon jól jellemzi a helyzetet.

Nagyon jól rámutat arra az óriási ellentmondásra és kétszínűségre ami az említett körök statisztikai adatokkal kapcsolatos érvelésében rejlik.

Milliárdokat költöttek el semmit sem érő tanulmányokra, melynek haszonélvezői a szerző által említett körök és a pozitív diszkrimináció védőernyője alá beállt komoly bűnözői csoportok.

Az ájtatos „jogvédő” kifejezés sok esetben gyakorlatilag bűnpártolásnak felel meg.

A politikailag korrekt beszéd követelményének kellemetlen következményeit annak Galilei is megtapasztalta, amikor a világegyetem szerkezetéről, a tények helyes értelmezésével az egyház hivatalos dogmáival szemben mert nyilatkozni. Az egyházi bíróság ezért elítélte.

A magyarországi értelmiség egy nagy hangú, óriási médiaháttérrel megtámogatott részének gondolkodása és viselkedése az egykori inkvizitorok irracionális gondolkodására emlékeztet kísértetiesen.

Jonas-R 2009.02.09. 21:16:30

Most azért mert cigányok ?

Allport: Az Előítélet.

Nem mellesleg tenylegesen van egy 100-150 fős csoport, akik hála a cigány rendőrt programnak már nem is annyira kvázi szervezett bűnözést folytatnak.

Annyira arrogansok, hogy semmibe vesznek mindent és mindenkit. Most egy kicsit túllőttek a célon, néhány hónap pihi, és mehet minden a réiben. Szerintetek lenne akármi, ha a Bélába és a Józsiba kötnek bele és bökik meg őket? ....

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.09. 21:31:19

@Jonas-R:
ez a másik, hogy ugyanazon a hétvégén hevesen tömegesen támadtak rendőrt, pesten egy 12 éves késelt, és így tovább.
itt sajnos nem 100-150 emberről van szó :-(.
elértük, hogy a probléma eszkalálódjon, mert nem csináltunk semmit az okait illetően, sőt, gyakorlatilag bevédtük a problémák fennamradását, miközben elment egy csomó pénz és idő a semmire.

peterman 2009.02.09. 22:49:51

Megint csak felmerül egy kérdés a kormánnyal és a köré szerveződő szalonértelmiséggel kapcsolatban: ostobaság, dilettantizmus vagy cinizmus jellemzi inkább a helyzetlátásukat? Meg kell várni, amíg az indulatok elmérgesednek (jogosan vagy sem, az más kérdés), és Magyar Gárda-szerű civil szabadcsapatok szerveződnek? És ennek a fő mozgatórugója nem kis részben a cigányellenes hangulat lesz, de szerintem elsősorban a cserbenhagyottság érzése motiválhat sokakat. A kormány nem teszi a dolgát.

Más. A cigányok jelentős része olyan körülmények között él, amiről csak annak lehet sejtése, aki ezt megtapasztalta. Ezeknél az embereknél a civilizáció nem saját vívmány, egy lakókörnyezet adta sajátosság, amit kihasználhatnak. Egész egyszerűen sokuk nincs azon a szinten, h a demokrácia eszközeivel asszimilálni vagy rendszabályozni lehetne, mert nem éri el azt a szintet. Ezért aztán senki nem meri azokat a korlátokat feszegetni, amelyeket át kéne lépni ahhoz, h valami érdemben történjen. És itt most egyátalán nem náci típusú megoldásokra gondolok, inkább a kutyaidomítás módszerei jutnának eszembe. (Sajna nem tudom másképp megfogalmazni.) Csak abban vagyok biztos, h Munk Veronikának és tsainak juttatott lé nem fog előremozdítani az integrációban.

Jonas-R 2009.02.10. 12:59:43

@bs395: konkretan a feher megyeiekrol beszeltem :) az enyingi kornyeki (unkabb dunaujvarosi valojaban) banda ugy 100-150 fo

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.10. 15:38:36

@Jonas-R:
ott is többen vannak :-(
a rádió utcai (zámoly-strassbourg) balhét suttyó koromban élőben, testközelből néztem végig horváth aladárostul, meg azzal együtt, hogy a polgárdi romák elállták a falu bevezető útjait a kocsijaikkal, hogy ezeket - a rádió utcai romákat - ugyan be nem engedik, mert lopnak csalnak stb.
ők is rasszisták voltak akkor, főműsoridőben nem őket mutatták, hanem a drága aladárt.
sokkal régebbi a szemlesütéses problématakargatás, mint gyurcsány :-(.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.10. 18:08:08

Natessék...
Bár nagyon régóta (még a blogom indulása előtt óta) tervezgetek egy postot a témában, még nem írtam meg, oszt az se biztos, hogy megírom. De most muszáj valahol kurvaanyáznom egyet...
A fidesz megint megrángatta a szaros bili fülét, rámászott a nyilvánvaló cigányellenes hangulatra és nyíltan beállította a cigányozást a kampányba. Persze nyilván semmi konkrét durvaság, de a jó édes annyukat...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.11. 08:32:41

@Before:
mert ennyit tudnak. megoldásuk a flórikán kívül nekik sincs.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.12. 09:59:31

Igen, ennyit tudnak, az abszolút elvnélküli opportunizmust. Undorító banda továbbra is...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.12. 10:14:32

és aki ezt az elvtelen, néppárti opportinizmust számonkéri rajtuk, mert tudni szeretné, hogy ugyan miért szavazna rájuk, azon kívül, hogy ők nem az mszp, az gyurcsányista.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.12. 12:22:40

Ja.
Valahogy úgy néz ki a licit, hogy: sátán, komcsi, gyurcsányista.
Megmondom őszintén, én budapesti vagyok, nem csak abban az értelemben, hogy itt élek, de mivel mindig is itt éltem, itt érzem magam otthon. Amikor házat vettünk, jártunk a környező településeken is, végül Csobánkán, a talán legszebb környékbeli helyen döbbentem rá, hogy szépség ide, környezet oda, én budapesti vagyok és az is akarok maradni.
A hetekben merült fel bennem mégis a csömör olyan szintje, ami komolyan felmerítette bennem a vágyat, hogy valahova az isten háta mögé kéne elhúzni.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.12. 14:56:21

Nem. Át kell kapcsolni V for vendetta üzemmódba. Let Darwin sort them out.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.12. 21:17:33

Nem csak ma, és folyamatosan növekszik. Már alig várom, mikor kel ki a mellkasomon keresztül... :)

kinot 2009.03.17. 08:44:14

ott a k*rva nagy pont!!!
pc = doublethink

prolee 2009.03.17. 09:13:58

Ezért nem működik ez az ország. Itt egyszerűen nincs egyetlen olyan forint, amit hatékonyan tudnának felhasználni.
Folyik el a közpénz magánzsebekbe, mert senki nem ellenőrzi a felhasználását. Csak adóemelés, sarcolás mindennek a "megoldása" és "a magyarok adót csalnak" bölcsesség kommunikálása folyik orrba-szájba.
A közpénzt nem a magyar polgár, hanem a balliberális hatalmi elit csalja el magánzsebbe és pártkasszába, mégpedig intézményesített formában. Milliárdok tűnnek el, egy-két balekot lecsuknak (ezekre a pártelit adja meg a kilövési engedélyt), de soha egyetlen fillér nem kerül elő. Hibahatár miatt mérhetetlen támogatottságú minipártok folytatnak óriáskampányokat óriáspénzekből, majd a parlamentbe kerülve zsarolják és megerőszakolják az egész nemzetet (lásd eü.reform).
Romaintegrációra szánt milliárdok tűnnek el eredmény nélkül, miközben éhen halhat egy cigánygyerek, dögkútból esznek cigány emberek, februári hidegben mezítláb szaladgál a kis cigánypurdé a XXI. századi Magyarországon. Szívszorító!!!!
Tanulmányok.... Azokra van szükség!
Anyátok 3.14csája!
süti beállítások módosítása