Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Non credo

2008. szeptember 06. - bs395

Az van, hogy az igazság tekintetében sose látott választási gazdagsággal rendelkezünk, és mindegyikre épül egy-egy szolgáltató iparág. Csoportosulunk, kicsibe és nagyba, és aki kívül marad, nos, az judeobolsevistakapitalistaglobalistaballibaufklérerhazaárulónácifasiszta.

Hozunk mindenféle indokokat - ideológiákat, elveket, eszméket, hagyományokat - alátámasztásul, hogy a mi csoportunk uralma az miért is nem önkényuralom, miért nem zsarnokság, miért és mitől jó és nemes, ami persze azt implikálja, hogy minden más rossz és nemtelen.

Végső soron bármi, amit fel tudsz hozni, nem szolgál másra, mint nevetséges magyarázatául annak, hogy miért nekünk van igazunk, s ezáltal jogunk a földekhez, miért nem másnak. Igazolja tetteinket, melyek legyenek bármily szörnyűek is a csoporton kívül állók számára, mi megtehetjük, másnak viszont nincs hozzá "joga", legalábbis nem vindikáljuk nekik.

Ha nem szolgálod ki egyik csoportot sem a személyes akármilyen távú érdekeid kárára, nos, akkor a fent említett igen hosszú szó alá tartozó vagy. Persze nem feltétlen igaz, de nem is az a célja, hogy igaz legyen a megállapítás: ha valakit a megvetendő kategóriába sorolsz, azzal nem a jelző megalapozottságát jelzed, hanem az elkülönülést.

Van persze még egy lehetőség: nem szolgálod a csoportot, hanem irányítod. Az összes kategória létezésének oka a kontrol, az ellenőrizhetőség, a kiszámíthatóság. Ha nem tartozol egyikbe sem tevőlegesen, hát önhatalmúlag berakunk egybe, hogy tudjunk veled számolni - így kerülhetsz akár mindegyikbe is, még ha egyes kategóriák implicit ellent is mondanak egymásnak.

Bizonytalan változónak lenni az egyik legveszélyesebb dolog a csoportvezetők szemében. Nem a nácizmustól, a kommunizmustól, a ballibségtől, vagy bármi mástól félnek a vezetők, hanem azoktól, akikről nem tudják előre megmondani, hogy mit fognak egy tetszőleges dologra reagálni. Amikor bizonytalan változó vagy, akkor elveted mindazokat az agyrém magyarázatokat, amik eredendően meg akarják magyarázni neked, hogy a hatalom az minden időkben kit illet meg.

Rossz nekik. A bizonytalan változónak annyira már nem, mint mondjuk 30, 70, vagy pár száz éve. Ma idehaza nem küldenek gulágra, nem lőnek agyon a folyóparton, és nem égetnek el élve (a minden korban dívó lincselésről nem is beszélve), csak mert nem fogadod el maradéktalanul, amit bárki mond, akinek hatalma, befolyása van az életed valamely területére.

Bizonytalan változónak lenni annyit jelent, hogy tisztában vagy vele, bárki is uralkodik, az önkény uralkodik. Ha pedig az én önkényem van olyan jó, mint a tiéd, akkor ez hova vezet? Judeobolsevistakapitalistaglobalistaballibaufklérerhazaárulónácifasizmushoz.

Anarchiába.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr42631305

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccna training london 2019.05.12. 01:17:03

4 lazy traffic school promo codes - wyydysg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása