Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Hisztéria keltése mozgalom

2008. július 21. - bs395

Tennivaló nélküli értelmiségiek mozgalmárkodnak, és hülyeségeket beszélnek. Aki nem bírja a centrifugális erőt, az ilyeneket repít ki magából: Tükröt Tartási Mozgalom.

Az alapjaival nem is lenne baj, mert pont a saját ostobaságukkal szembesítené képletesen a szélsőségeseket: rövidre vágott, szőke hajjal. Mindenki képességeitől függően árja kinézetet öltene magára, ha plasztikai sebészhez nem is rohanunk, hogy a fejünk arányait átszabassuk.

De utána jön ugyanaz az összemosás, aminek esetén a szélsőségeseknél még mosolyog az ember, mert hát sérült az egész ideológia, de "értelmiségiektől", vagy magukat annak nevezőktől az ilyesmi sorozatban elkövetve azért már súlyos: "a Magyar Gárda cigányellenes felvonulásai, fizikai támadásai, valamint a Meleg Méltóság Menetének megtámadása már a náci nézeteket idézik."

A Magyar Gárda szervez cigányellenes felvonulásokat az arra fogékony helyeken, gy.k., ahol igény van rá. Viszont amennyire én tudom, a Gárda - akár az egyesület, akár a mozgalom - még nem vert meg senkit: egyszer az egyik avatáson a szimpatizánsok - tehát nem a gárdisták - követtek el tettleg atrocitást, illetve a saját perükön önkéntes teremőrt játszottak. Ettől függetlenül a Gárda és a Jobbik nem tesz mást, mint igyekszik meglovagolni a nagy vezéreink által keltett gazdasági és társadalmi problémák kezeletlenségét. Továbbá emlékeim szerint a gay pride-ot nem a Gárda, hanem hunnia meg a kurucok próbálták megrohamozni.

Félreértés ne essék, a Gárdát én nem szeretem - egyiket sem -, mert ugyanúgy nem kínál megoldást a problémákra, mint a mainstream politika, viszont ugyanúgy kihasználja őket, de ha már az ember felveszi magára az "értelmiségi" jelzőt, legalább az alapokkal tisztában lehetne.

De van ez még tovább is: "csak azért, mert egymillió cigányból ötezer cigány férfi képtelen betartani a törvényeket, ugyanis ők sem ítélnek el kilencmillió magyart azért, mert közülük egymillió cigányokat ver, gyilkol, megaláz, félelemben és nyomorban tart".

Mivaaaan? 5000 cigány férfi nem tartja be a törvényeket? Csókolom, magácska hol él? Meg mi az, hogy itt egymillió nem cigány cigányt ver? Tudja, annak mi a következménye, ha az ember lekever egy makarenkói pofont a purdénak, mert az leköpi a nyílt utcán? Csoportos késes kergetőzés!

Az a legnagyobb gáz, hogy az ilyen balfasz próbálkozások lehetetlenné teszik, hogy akár a cigánykérdéssel, akár a gárdakérdéssel értelmesen lehessen foglalkozni, mert aki innentől gárdaellenes, az automatikusan összemosódik a Nyelvtanilag Érdekes Elnevezésű Mozgalommal.

Magyarországon az értelmiségnek nagyon komoly öntisztuláson kéne keresztül mennie, hogy az elnevezés ne váljon még inkább hátuk mögött kuncogást keltő jelzővé, mint most.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr40577105

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Bookmarks about Mozgalom 2009.03.26. 09:15:18

[...]on 2009-03-10 Hisztéria keltése mozgalom[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.21. 07:44:51

Tökmindegy.
Úgyis olyanokat akarnak megszólítani ilyen szar dumával, akiknek nincs rálátásuk a részletekre, és szívesen beszopják az ilyesmit. Ezzel is pont az a baj, mint a sok nyilasdumával, a legidiótább hívők szépen a szájukra veszik és majd mondogatják körbe-körbe, mintha valami nagy igazság lenne...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.21. 11:53:04

Tök megdöbbentő, mennyire egy rugóra járt az agyunk. Én is most kattantam rá erre az értelmiségi-kritizálós témára, pedig nem is olvastalak.
:-)

Alapjában teljesen egyetértek: az idióta tiltakozási módok valamely általam is nemkívánatosnak vélt jelenséggel szemben csak elidegenítenek a jelenséggel szembeni tiltakozástól.

bloodhound v2.0 2008.07.21. 12:28:35

fogjuk fel pozitívan: legalább megvan a közös nevező az emberek egyes csoportjai között, ez pedig a hülyeség... :) mindannyian egy nyelvet beszélnek, ez pedig a hülyeség egyetemes nyelve.

mindenestre sikeresen érik el a hasonló kaliberű nyilatkozatokkal, hogy érdemi párbeszédre (és ezt követő érdemi cselekvésre) még jó ideig nem lehet számítani ebben az országban...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.21. 14:55:48

ja, lehetne ezentúl náci meg komcsi helyett egyszerűen értelmiségit üvötlözni egymásra :-).

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.21. 18:04:35

Idővel elveszti a mozgósítási hatékonyságát a sok farkast-kiáltás. Akit pedig nem érdekel, az a gyomrára szavaz, mindenféle kampány dacára.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.21. 18:24:31

pont ez vele a baj. a mesében is, amikor tényleg jött a farkas, már senki sem hitte el.

BeefBus 2008.07.21. 19:16:39

Pedìg a nyilasok is hasonlóan jófiúnak indultak mint a Gárda... Most még csak a romákat "ijesztgetik" a felvonulásaikkal - amivel csak a feszültséget szìtják- de idõvel mindenkinek vezényelni akarnak majd.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.21. 19:18:59

ez meg a másik gond: igenis azt szeretnék, ha ők mondanák meg a frankót, mindenki meg szolgálja ki őket, vagy mennyen kazánba, és előbb-utóbb mindenki kazánban kötne ki.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.07.22. 00:04:27

ha elvégzek egy egyetemet értelmiségi leszek?
ha nem, akkor proletár maradok?
és ha könyvet írok?
vagy how do I értelmiség? :(

ahabkapitany 2008.07.22. 15:07:46

ó igen igen

most már kezdek reménykedni, hogy lassan vége lesz a gagyizásnak

egyre több helyről olvasok értelmes hozzáállást, és végre mástól is hallom, hogy ezek az "értelmiségiek" is úgyanúgy okozói a helyzetnek, mert lehetetlenné teszik az értelmes ellenvéleményt, a racionális szemléletmódot.

tfh kimondom a következőket:

"A cigók viselkedése tarthatatlan. Aki találkozott már velük éjszaka, tudja miről beszélek. Ha nem kezeljük a helyzetet, el fog mérgesedni, lehet hogy a radikális nézetek terjedése nem ok, hanem tünet. Keresni kell valami megoldást, komoly változásokkal, nem tökölve, de mindezt kulturált módon, mert nekik se jó, hogy szegénységben, koszban, butaságban élnek, nekünk meg pláne, mert mi is 'élvezzük' a következményeket"

Na itt egy értelmiségi elkezdene sikítozni, hogy miért használtam a 'cigó' szót. Tipikus hozzáállás, a lényeg megint elsikkad. Tovább olvasva esetleg egy horogkereszt sütése a homlokomra, mint lehetséges kimenetel. Je

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.22. 15:18:02

a polelit magasról tesz a helyzetre, mert nekik ez jó.
hiszti is van, meg függés is, a kisebbségi képviselők meg pénzért eladják a kisebbségüket.
az a baj, hogy a polelit alternatívájaként pózoló jobbik és a gárda kultúrálatlan megoldásokat kínál.
dósa mondta, ohgy a romapolitikára szánt kormányzati pénzek eltünnek a kisebbségi szervezetek kezén-közén, a kormányzat meg nem ellenőrzi - és itt még tudok tapsolni.
aztán mondja, hogy az agyontámogatott cigányok használaton kívüli marhavagonokban húzzák meg magukat, mert a segély meg a támogatás az uzsorásokon keresztül éri csak el őket, ha egyáltalán - és még itt is tudok tapsolni.
aztán bekiabálja valak ia tömegből, hogy mikor indulnak a vagonok? - és dósa mosolyog, hogy dehát nincsenek kerekei, mert eladták őket. erre a tömeg skandálja, hogy összedobják a pénzt a kerekekre, csak induljanak már, dósa meg megértően mosolyog. aztán jön némi menetrendszerű zsidózás.
itt már valahogy nem sok kedvem maradt tapsolni.
süti beállítások módosítása