Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

RE: Bayer rabbi

2008. március 26. - bs395

Megpróbálom az elejét nagyon egyszerűen leírni:
- az antiszemitizmus létezik, és rossz.
- az antiszemitizmusra spekulálás létezik, és rossz.
- a hergelés létezik, és működik.
Aki ezen a három egyszerű dolgon nem tud túllépni, az inkább ne.
Légyszi.

Bayer írt választ előző cikkére.

A válasz provokatív-demagóg-sötét-náci-zsidóbérenc-fasiszta-kommunista (állandó jelzőim) értelmezése általam:

Első bekezdés: bújik Tomi Lapid mögé, nem túl sikeresen. Erre még visszatér.
Második bekezdés: maszatol, és önkritikázik, nem túl sikeresen. Semjén Zsoltot inkább ne emlegetné.
Harmadik bekezdés: én nem éreztem úgy egyik megállapításnál sem, hogy akkor most engem lenyilasoztak volna. Vajon miért? És mások miért érezték úgy? Tudod, kritikai érzékenység oda-vissza.
Negyedik: megint bújik. Ráadásul pl. Illyés Gyula mögé. Gyula szerintem nem egyezne bele.
Ötödik: Illyés Gyula, ha ma élne, és ma írna mindent, amit írt, lehet, hogy szúrná egyesek szemét, származástól függetlenül. Illyés Gyula viszont ma nem ugyanazt írná, mint akkor, így ez sántít. És Tomi Lapid nem csak azt nyilatkozta, hogy nem zsidóként kritizálni antiszemitizmus, hanem azt is, hogy páran idehaza nem kritikát, hanem uszítást fogalmaznak meg a szólásszabadság védőernyője alól.
Hatodik: akkor most nem is ő személyesen volt tanúja az uszodai történetnek? Akkor a szemtanú személye miért olyan fontos? Hacsak nem a tiltakozást aláírók valamelyike az.
Hetedik: Bayer Zsolt nem áll egy szinten az idézettekkel.

Az előző posztra érkezett hozzászólásokra reagálva:
csekonics: a Friderikuszt egy simulékony, önimádó embernek tartom, Ungváry-t nem ismerem egyáltalán. Az idézet tudom, hogy Karitnhy Cinitől származik, mivel elolvastam Bayer cikkét, és oda volt írva, hogy honnan vette.
sorokin: a világtörténelem során kétlem, hogy a mi vs. ők páros Kornisnál fordult volna elő először.
sorokin: elolvastam, nem egyszer, sokszor, mielőtt nekiálltam gépelni. Amennyire én látom, elindul onnan, hogy a mi vs. ők csak azoknak a fejében létezik, akik az erre adott reakciókra apellálnak, majd a végén, saját szavaival, idézetek nélkül mondja, hogy van mi vs ők, és be is sorolja magát a mi kategória alá.
rap: a poszter akkor lehetne negatív reklám a cégnek, ha az nem a cég egyik reklámposztere lenne, de az. Freud is kezelt betegeket kemény drogokkal, és elismerően nyilatkozott róluk, amíg a páciensek bele nem haltak túladagolásba. Ez van. Ha az értelmezés összevissza, bocs, igyekeztem rendet vágni a káoszban.
szamárfül: próbáltam rendet vágni bzs csapongó képzeletében. Mindig is úgy gondoltam, hogy nekem vannak durva szabad asszociációim, de a cikke után átadnám neki az elsőséget. Értem, hogy mire akart kilyukadni eredetileg, de a végén szerintem elbaszta.
NYT: köszönöm mélyen szántó észrevételeidet, sokat segítettél.
DR.G: miközben ezt elolvastad, és hozzászóltál, te mit tettél? :-P
Jenyei: én ezt a bőröndös dolgot még sose hallottam. A linkért köszönet, tényleg nem tudtam az egészről.
jack: mármint a Bayer cikkét ki írta?
tomkaakai: nyugi, pont ez a terelés a lényege, még Bayer is megírta a válaszában.
höm: LOL :-).
Az igazi Svarc Enegger: ezt a metál-punk részt nem teljesen értem :-). A szólásszabadság viszont nem egyenlő a burkolt vagy nyílt uszítással. Aki erre használja az azoknak is árt vele, akik utána egészséges kritikát szeretnének megfogalmazni.
TD223: Bayer szerintem a cikk végén nem túl egzakt módon osztja fel a népességet "mi" és "ők" kategóriákra, sok helyet hagy a "beleérzésnek", kinek-kinek vérmérséklete szerint, és ez nem jó, mert így a spektrum széles közönsége tudja a vállára emelni, olyanok is, akik szalonképtelenek. Igazi populizmus: mindenki azt hall bele, amit akar.
GIJoe: amikor így idegenezel, meg küldesz embereket haza a saját hazájukból, akkor tök mindegy, hogy a fasisztázásban van-e igazság, vagy nem.
használt papagáj: szerintem a Mikola jobban nyomott a latba :-).

A többiektől én kérek elnézést.

"Amsterdam sucks, New York is a waste of time, to hell with London, and certanly fuck Frankfurt - this is the Thunderdome!" - 3 Steps Ahead

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr67397515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qamba_art · galleryqamba.wordpress.com/ 2008.03.26. 15:13:55

Sajnos minimáliás korrektség, fair szellem nincs az ilyen "sok-mindenben-igaza-van" zsenikben. Kártékony genya, zavaroslelkű irodalmi féltehetség, pont olyan színvonalon, mint a fideszceleb Ákos-Philip-Pataki-Demjén vonulat.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.26. 18:59:28

most ibolyka:
index.hu/velemeny/olvir/davidilev032/

ír földtől elrugaszkodott dolgokat a kereszténységről.

Leander 2008.03.26. 20:02:03

Fel lett fújva ez az egész cikk szokás szerint....csak én érzem,hogy egészen teátrális ez a felhajtás,ami most megy ekörül?Mindenki aki részt vesz ebben szánalmas,maga Bayer is,de a hőzöngők is...

Amúgy mélyen egyet értek az első 3 alapvetéssel,tényleg ez a konlkúzió:csúnya antiszemiták,csúnya származásukat érvként használók,csúnya hergelők....

burt lancaster 2008.03.27. 01:59:35

Igen, valóban egyszerű a képlet ...

I. Vannak ugye azok, akik a zsidóságot mint egészet utálják, ami megnyilvánul nyíltan antiszemita gesztusokban, kijelentésekben.
Ebbe a körbe egy szűkebb csoport tartozik.
Ezek nagyobbik része nem jelent különösebb veszélyt a társadalomra, néhány frusztrált hülyegyerek, divatskinhead, akinek csak a szája jár.
Ezek kisebbik része hajlandó tettlegesen is fellépni a zsidó származású emberek ellen.

II. Vannak akik a zsidóságnak azon részét rühellik, akiknek érdeke fűződik ahhoz, hogy elhitetessék az emberekkel, hogy az antiszemitizmus egy széles körben elterjedt probléma, valós veszély.
Hogy jön Hitler2 meg a gáz. Ez a réteg különösen gazdasági válságok idején szeret ugatni, elterelve a figyelmet a valós problémákról.

A fenti nagyon kártékony emberkéket rühellő körbe sok-sok ember tartozik (több mint I.-be), közöttük sok zsidó származású ember is, azok, akik bölcsen felismerik, hogy az antiszemitáZÁS többet árt a zsidóságnak, mint maga az antiszemitizMUS, meg különben se az én faszommal verjék már a csalánt.

Ezt a két réteget nem kellene hányinger módon összemosni, mert aki megteszi, azt legalább ugyanannyira lenne fontos pofán vágni egy szívlapáttal, mint a a fenti I.-be tartozó személyeket.

Gejza 2008.03.27. 15:11:24

Persze el lehet mismásolni mindent, de itt nem az a lényeg, Bayer mit ugat, az a dolga őrzi a gazdi házát, jussát. Hanem az, hogy ez a szemét (mint fidesz alapító) ott van minden déligyümölcsös dzsemborin, szülinapon, mocorgáson és idétlenül vigyorogva vörösre dörzsölgeti a vállát O.V.
Ugyanúgy, ahogy nem az volt a poén, hogy a fidesz március 15.-i megemlékezésén?? külföldi megfigyelőkről behívásáról beszélt fingós filip. Hanem az, hogy a M. K. civil jogászforummal karöltve tették meg ezt a nemes gesztust.
M.K. meg, ha ideje engedi ott van minden jobbikos, gárdás, egyéb szaros rendezvényen. Szóval összeér, ami összetartozik. Meg ugye az embert azért jellemzi, kivel ül le vacsorázni. A többi gyenge kamu.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.27. 20:35:14

széles meg is védte, igaz, ő is hülyeséget mondott.
de neki nem szólok be.
az más.

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2008.04.03. 13:57:35

Egyetértek Leanderrel. Felfújt mesterséges hiszti az egész.
Lehet, hogy BZS náci, de hát aztán?
Ha mindenki levegőnek nézné, mint én, akkor már rég belepenészedett volna a mellőzésbe. Csak azért ilyen nagy a pofája, mert tudja, hogy sok embert kiakaszthat a szövegeivel.
Fenntartom a korábbi levelem: A szólásszabadságnak és demokráciának ezt el kell bírnia.
süti beállítások módosítása