Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Kultúrfasizmus

2019. december 10. - bs395

Bocsáttassék meg nékem, de én nem értem. Lehet én vagyok a fasiszta, de amikor azt mondom, hogy:

- a mindenkori kormánynak semmi keresnivalója a sportban, stadiontulajdonlásban, futballklub-panamákban, akkor jó ellenzéki vagyok.

- a mindenkori kormánynak semmi keresnivalója a médiában, a hírgyártásban és hírmagyarázásban, akkor jó ellenzéki vagyok (épp most, ha más kormány lenne, akkor ugyanezért a véleményért nemzetiszocialista lennék).

- a mindenkori kormánynak semmi keresnivalója "piaci" cégek tulajdonlásában és támogatásában (akkor is adok pénzt Lölőnek, ha soha semmit se vettem tőle), akkor jó ellenzéki vagyok.

- a mindenkori kormánynak semmi keresnivalója a tudományos életben, mert a szervilitást támogatja, akkor már rezeg a léc, itt már szélkakakas alkatú megmondó emberek mindennapi megélhetéséről is szó van (akik szépen háttérbe szorítják és eltapossák a tudománnyal foglalkozni akarókat), itt már fasizálódok.

Na de amikor azt mondom, hogy a mindenkori kormánynak semmi, de tényleg aztán semmi keresnivalója nincs a kultúrában, filmekben, színházakban, zenei életben, mert korrumpálja és kiszolgálójává alacsonyítja azt, aminek reflektálnia kéne arra, amit tesz, akkor hirtelen Dúcse alkatúvá változok, a hajam is eltűnik, állkapcsom szélesebb lesz, összemegyek úgy 15 centit, és valamiért vállszalagos egyenruhába bújok (van ilyen, na, neked tán nincs a szekrényben?).

Persze, én is szeretnék olyat, hogy te fizetsz nekem, akkor is, ha nem veszed meg, amit csinálok, akkor is, ha nem szólhatsz bele, és ha szeretnél beleszólni, akkor te vagy Hitler. Csak nem mentem színésznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr5315345852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2019.12.10. 08:07:58

Elég zavarosra sikeredett ez a poszt. Nehéz persze eligazodni egy demokráciának álcázott diktatúrában. Iránytűként talán annyi, hogy a diktátor által is demokráciának titulált rendszerben a közpénz nem a hatalom pénze, az állam szolgáltat, nem pedig uralkodik. Ez azt jelenti, hogy bár formailag a hatalom osztja a közpénzt a társadalom által elvárt szolgáltatásokra, egy demokráciában nem pofázhat közvetlenül bele a szakmába, például milyen ideológiát kellene képviselnie az adott területnek. A szakmai munka nem a politikusra tartozik, mert ő nem ír sem regényt, nem gyógyít beteget, nem ért semmihez, csak ahhoz kell értenie, hogy az adott terület működjön, az alrendszer használói (nép) elégedettek legyenek..

Célkereszt 2019.12.10. 08:34:13

Kár volt 5 percet erre pazarolnom

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2019.12.10. 08:43:46

@nu pagagyí:
"a társadalom által elvárt szolgáltatásokra"
itt van köztünk véleménykülönbség, szerintem a sport, a kultúra, a hírek nem olyan szolgáltatások, amit az államnak kéne nyújtania.

a szakmai munkáról az jut eszembe:
- Elnézést, ön színházi rendező?
- Igen, az vagyok.
- Ön szerint is kizárólag szakmai szempontok alapján kéne dönteni a kinevezésekről?
- Abszolút.
- És ki ma a legjobb kortárs rendező?
- Én.
(más szakmákra is érvényes)

az államilag támogatott kultúrában a szakmaiság háttérbe szorul, mert nem a nép, nem a közönség mondja meg, hogy melyik színház ad elő jó darabokat és marad fent, hanem a támogatás összege.

Célkereszt 2019.12.10. 09:01:44

@bs395: Elvileg nem is az állam, hanem az önkormányzat szavazott meg, nevezett ki színház-igazgatókat. Ez addig jó volt a fidesznek, amíg Budapestet ő irányította.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2019.12.10. 09:06:00

@Célkereszt: ezért mondom, hogy ki kéne vonulnia az államnak (kormánynak, önkormányzatnak) a kultúra támogatásából, akkor nincs ilyen baj, mert olyan nincs, hogy nem fog beleszólni, ha ő adja a pénzt.

Célkereszt 2019.12.10. 09:17:03

@bs395: A pénzek felett a kormány rendelkezik. Ha kivonulnának, akkor torzulna a rendszer. Mi szabályozná? A nép ítélete? Vannak nagyon értékes művek, amelyek nem lehet a piacra bízni. Muszáj támogatni. Most sem közvetlen dönt a kormány, hanem a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatok által osztják el.

yourmomtits 2019.12.10. 09:20:59

ez csak a jó öreg libsi kettős mérce

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2019.12.10. 09:28:21

@Célkereszt:
ha megkérdezik az embereket, milyen éttermet preferálnak, akkor azt mondják, hogy csendes, tágas és nem zsúfolt helyre gondolnak, mégis hangos és zsúfolt helyekre járnak önszántukból, ahova előre kell asztalt foglalni.
ki dönti el, hogy mi az értékes, ha nem a közönség? én? a szakma? a legjobb étterem díját elnyert étkezdék miért mennek csődbe? az aggregátor oldalakon miért van sokszor akkora különbség a kritikusok és a nézők értékelése között?
mind a kettőre szükség van, de ha nem a fogyasztót támogatjuk, hanem a termelőt, akkor hogyan teszünk különbséget a jó és a rossz előadás között?

Célkereszt 2019.12.10. 09:42:44

@bs395: A színházak így is a kötélen táncolnak. Kielégíteni a populáris és a magas kultúrát is, persze a populáris is lehet értékes.
A művészet egészen más. Az élet valamilyen értelmezését adják, amit a kortárs nem mindig ért meg. Azért kár lenne lemondani róluk, mert a piacon nem élnek meg. Régi századokban is volt támogatás, királyok , nemesek által.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2019.12.10. 18:40:01

@Célkereszt: a mecenatúra régen - és piaci alapú művésztársadalmakban ma is - úgy működött, hogy abból a pénzből, amit a művész egy nemesi portréfestményért kapott, vette meg a vásznat és a festéket a saját műveihez, amik nem rendelésre készültek. nagy hollywoodi színészek, írók rendezők is pontosan így csinálják, letudnak egy képregényfilmet, és abból finanszírozzák a saját projektjüket.

Hungryhorse 2019.12.10. 19:35:37

Ezek a hazug tételeid akkor és addig érvényesek, míg a kultúrharcban ti vagytok a menők, a birtokon belüli örök nyertesek, akik mindenről megmondják kóser-é nektek avagy nem a buli.

75 éven át náciztatok, fasisztáztaok ész nélkül, előbb gyilkolva, rabolva, munkatáborozva, kitelepítve, ávózva, pufajkázva, majd appel idején tiltva, tűrve, támogatva, végül - amikor már nem tudtatok többet lopni - újdondász tőkésekként végleg elloptatok mindent, amit már korábban kommunista korotokban elloptatok a tulajdonosaitól.

Azóta is közpénzen éltek, hitbizományként magatokénak tekintve bármit, amit az évtizedek során elloptatok.

Most - 30 év késéssel - pár lusta balfasz magát nemzetinek és kereszténynek hazudó ócska tolvaj megemelte végre a hájas seggét, hogy ezen változtasson és - példának okáért - andyvajna bácsi százmillióit zsebre téve ne okádhassatok a magyarok pofájába aljasságokat, szottyadt vén faszok ne hajkurászhassanak goj csajokat a szinművészetin és a színházakban és másik szottyadt vén faszok, vagy aszott baszatlan vén picsák ne falazhassanak nekik.

Eközben ballibbant eszementségeket, buzipropagandát, kultórmarxista mocskot tolnak reggel, délben, este - belemarva azokba, akiket többször is megloptak, akiket amúgy megvetnek, kigúnyolnak, gyűlölnek, akikből élnek, no meg, nem utolsó sorban akiknek az adóit ellopják 75 éve már.

Ha meg valaki szólni mer, hogy ez mégse egészen kóser vircsaft, no akkor hiszti van.
No akkor legyen hiszti, csak végre vágjon már pofán benneteket valaki és éljetek meg az általatok olyannyira kedvelt szabad piacon. Munkából.
Mert lehet azt is.
Nem csak másoknak.

nu pagagyí 2019.12.11. 11:15:49

@Hungryhorse: A fasisztákat a kommunisták zavarták el, a kommunistákat pedig a liberálisok. A te fajtád mindkét esetben az elzavarás tárgya volt. Egyébként gratulálok, hogy bevallásod szerint, minimum 75 éve fizetsz adót!

nu pagagyí 2019.12.11. 11:24:40

@Célkereszt: Csak szabályozás kérdése, hogy legyen-e kulturális piac. Mondok egy lehetséges utat: emeljék duplára az SZJA-t, aminek felét le lehet írni műtárgyak, festmények vásárlásával, vagy valamilyen kulturális produktum finanszírozását végző alapítványi befizetés után. És persze a TAO támogatást is vissza lehet állítani, ha az elosztandó pénzt nem politikai, hanem szakmai grémium oszthatja szét. Mindjárt lesz piac, aztán lehet remekműveket alkotni nemre, vallásra, világnézetre, pártállásra tekintet nélkül.

Hungryhorse 2019.12.11. 16:00:30

@nu pagagyí: a magadfajta kommunista patkányok nem zavartak el senkit.
Lopni, rabolni és gyilkolni tudtok, a megszállók háta mögött, tegnap kommunistaként, ma meg libsiként.
Engem pedig nem zavartak el a magadfajták sehonnan soha, ellenben kifosztották a családomat az eltelt 100 évben többször is.
Ez rossz szokásotok még ma is.

Az írott magyar nyelvű szöveg megértésével komoly gondjaid vannak.
Fuss neki ismét, talán másodjára sikerül.
Ha meg nem, kérdezd bátran a rabbit.
.

Frick László Intézet 2021.03.27. 06:38:08

Amagyarpártállami-éskormányzatikommunikáció akkora rakás egyönellenható foskazal,hogy mi is lehetne vele a baj?

Mert pl a Kádár-rezsim propagandája digitális volt. Hofivalelőadatták,Moldovával szelektív tényfeltáratták,Komlós János volta Komedi Centrál..meg Sas Kabaréjóska. De ettőlfüggetlenülplakár egy Jancsó-filmrőlislehetett más vélemény.A 30éves Pünkösti Árpád Magyarország-szociosorozata pl szintén Pártunk és Kormányunk finanszírozásában készült. KISZ büdzséből finanszírozták a Mozgó Világ összes verzióját.

Ehhez képest Orbán analóg 2D csasztuska alapúkommunikációjávalaz lenne a baj, hogy mára sikerültaz Ellenzékkommunikációját,pedig Kongresszusi Dollártámogatásbólnagyjából a Putyin Gónossz Tervekekek EZ VESZÉLYES a büdösruszkiztatás,büdöskínjajiakokok szintjéreúgy letolni,hogy ha ugyan semmiköze a valósághoz,dekilehetett taláni,hogy Jakab Péter első helyezésével kéne motiválni az ellenzék táborát Klárikámra?

Frick László Intézet 2021.03.27. 06:39:39

@nu pagagyí: Mi ez ahhozképest,hogy egy ATV forumozósugyan csak 60 éve adózik,viszont 75 éves létére 1947-ben született (idén januári felvétel)
Vagyis:13éves korában márkisiparos lehetett vagy a MACIVA gyereksztárja
süti beállítások módosítása