Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

DM

2011. május 21. - bs395

Valahol a '80-as generációs vita mentén némi idézet a részeg írtől:

Valahogy az a döntés született a XX. században, hogy a vallás nem több, mint intézményesült halálfélelem. Nézd csak meg a katolikus egyházat: a leghivalkodóbb szervezet a világon, aranyszegélyű lila köpönyegekkel, és akkora ékszerekkel, hogy ha leejtik, még agyonsújt valakit. Hát mi más lehetne, mint rituális pánik a halál miatt?

"Mind meg fogunk halni, gyorsan, vedd fel a csúcsos aranysipkát!"

Szóval ez a halál dolog... amikor fiatal vagy, sokat gondolkozol rajta. Nos, nem igazán gondolkozol rajta, mert addig terjed a figyelmed még, mint egy üveg áfonyalekvárnak, de jelen van, mint motivációs tényező, ami miatt mindenféle hülyeséget csinálsz:

Szerezz egy állást. Vegyél egy lakást. Keress párt. Hívd meg a lakásodba. Vedd rá, hogy maradjon. Vegyetek egy kenyérpirítót. Menj dolgozni. Szállj fel a buszra. Beszélj a főnököddel. Mond: picsába. Ülj le. Vedd fel az izét. Bambulj ki a fejedből. Sikíts belül. Menj haza. Nézz tévét. Nézz rá a párodra. Gondold végig, hogy ó miért, miért történik mindez? Feküdj le aludni. Forgolódj ébren. Kelj fel. Szédülj. Öltözz fel. Menj dolgozni - megint. Ugyanaz minden egyes nap, ez a valóság, ez történik veled. Menj haza ismét, ülj le, nézz tévét, egyél, mmm.

Kertészkedés, kertészkedés, kertészkedés, halál.

Mert a fiatal férfi azt hiszi, sok szexel elodázható a halál, a fiatal nő meg, hogy a megfelelő függöny kiválasztása kordában tartja az elmúlást, de az első pár gyerek után nincs már szex, és a kölykök úgyis leszakítják a függönyt, úgyhogy végül is hiába való volt mindkettő.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr922921236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Retro-Liget | ÁLOM ÉS PRÉDIKÁTOR 2011.05.21. 17:13:52

RETRO-LIGET Liget 1992/4  |  Donáth László - ÁLOM ÉS PRÉDIKÁTOR  (részlet)Negyed százada járom a templomokat. Hol padban ülve, hol szószéken állva, kíváncsian, kritikusan várva, vajh sikerül-e a jeremiási posztulátumot meg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milliárdos 2011.05.21. 15:20:49

Részegen az ember ne irkáljon, mert ennek így semmi értelme. (a mondatban rejtve szerepel a részeg és az ír szavak is stilszerűen)

kikoránkell 2011.05.22. 12:09:03

Jaja, jó a csávó, de assszem beleolvasgatott a hippi-korszak termésébe, ezt "rat-race" dolgot ők is kivesézték alaposan, nekik a fű volt a megoldás, Dylannak meg a whisky in the jar.
Az egyház meg egyiküknek sem opció.

Avatar 2011.05.23. 16:35:23

Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose a three-piece suit on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pissing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourselves. Choose your future. Choose life...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.05.24. 07:56:44

@milliárdos:
izé...

@kikoránkell:
kik voltak az ők?

@Avatar:
skót akcentussal könnyű viccesnek lenni :-)

Arktorin 2011.09.13. 16:11:01

:DDD
Nincs függönyöm, tv-n csak dvd-t lehet nézni. Akkor én most az életet választottam? :D
süti beállítások módosítása