Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Édes kis semmisség

2011. március 25. - bs395

Kezdjük az elején: a rendőrség, az ügyészség és a bíróság tekintélyét nem az új semmisségi törvény ássa alá, hanem az, ha a rendőrség, az ügyészség és a bíróság un. eredménycentrikus üzemmódban dolgoznak, az éppen aktuális kormánypolitikával karöltve.

2006-ban hangos volt az ország attól, hogy az ítéletek politikai megrendelésre, nyomásra készültek, és a rendőrség is Gyurcsány kiterjesztett karjaként funkcionált. Ennek a megoldása nem az, ha egyszerűen kimondjuk, hogy a bírók, rendőrök hazudtak, és gyurcsánymonnyonle, hanem az lenne, ha kivizsgálnánk, ki kit "presszált" az ügyekben.

A megtisztulás, az adhatna tekintélyt az intézményeknek, ha felgöngyölítenék, hol vannak a gyenge pontok, és honnan jött a visszautasíthatatlan ajánlat. Follow the money, mondhatnánk.

Naív alapállás, mi? Ahogy belügyminiszterünk is megmondta: nem gondolja, hogy, ugye.
(persze azt is mondta, hogy két hét, de legyünk igazságosak: nem mondta, melyik két hét)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr452769785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2011.03.25. 11:13:38

Az eredmény centrikus üzemmódra is szükség lehetne.

A magyar szuper jogállam főként az intellektuális bűnözés területén úgy működött, hogy felbátorította az intellektuális bűnözőket.

Az elérhető haszonhoz képest a lebukás és a bűntettel arányos büntetés csekély volt.

Kiváló, jól fizetett ügyvédeknek és „igazságügyi szakértőknek” gyakran sikerült a szerecsen mosdatás trükkjét is megvalósítani.

Traven írta csaknem száz éve:

„Egy indián kovács (Mexikóban) olyan ügyes, hogy egy ötperces munkát képes egy napig elhúzni.”

Valami hasonlót figyelhettünk meg a primitív „Tocsik üggyel” kapcsolatban.

A per több, mint 10 évig tartott és egy egész szobát megtöltő, hatalmas tömegű perirat keletkezett. Végül Horatius szavaival: „Vajúdtak a hegyek, de csak egy nevetséges kis egér született.”

Az USA-ban nemrégiben zajlott a Madoff per, szintén az intellektuális bűnözés kategóriájában.

Madoff pilótajátékhoz hasonló tőzsdei műveleteket folytatott két évtizeden keresztül
Ezt úgy tehette meg, hogy sikerült a tőzsdefelügyeletet is elaltatni (talán a korrumpálás módszerével?)

Mire kiderült 170 milliárd dollár veszteség keletkezett.

Az USA igazságszolgáltatása az ügy súlyához és bonyolultságához képest .(és a magyarországi gyakorlathoz képest is) fénysebességgel dolgozott.

Madoffot (nem a tőzsdefelügyeletet) egy éven belül életfogytiglanra ítélték. Pedig ott is demokrácia és jogállam létezik.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.25. 13:38:38

@Vidéki:
az olajos, a tocsik, a posta bank vagy a kulcsár ügyek is eredménycentrikus módban bonyolítódtak le, csak ott más volt a kívánt eredmény.
süti beállítások módosítása