Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Pump it

2010. március 31. - bs395

Jimmy-t nem szólód le! (vagy Jimit) Eszedbe ne jusson, ne próbáld meg! Megtaposnak, megaláznak, az a jó, ha fáj! Senkit sem érdekel, hogy olyan ember, hogy Jimi Hendrix nem létezett, csak a fejekben. A végén szerintem már ő sem tudta, hogy ki kicsoda. Marketing? Ugyan már, nem úgy megy a bálványoknál! Voltak szebbek, jobbak, és vannak is, de a marketing, az marketing, a vágyak meg nem azért vannak, hogy rációt keressünk bennük, hanem hogy meneküljünk velük, beléjük. Ha szeretjük az ikont, többek leszünk mi is, hisz nevét szánkra vesszük, csak törődni feledünk el, vagy őszintének lenni, főleg magunkkal.

Felállunk egy sláger vállára, s mondjuk: ez épp ilyen volt, igaz volt! Persze nem tudjuk, csak akarjuk, de azt nagyon-nagyon. Van benne némi báj, de úgy, ahogy abban az emberben, aki fél kézzel meg akarja állítani a vonatot, és közben kedvesen mosolyog. Esetleg másik kézzel rá is gyújt, biztos, ami biztos. Fosztani a felesleget lefele róla, azt kéne, csontig, hogy csak a váz maradna, át lehetne látni a bordák között, látni, amit a szép ruhák és kellemes modor eltakar: nevezetesen, hogy az elhatározás megszületésekor ki lett már lapítva a személy, csak még nem ért oda - sőt, megeshet, hogy senki sem fogja látni, csak a mosolyt, a cigit, és a vonatot, amit biztos megállított, így kellett történnie egészen biztosan.

Mert ő volt Jimi. (vagy Jimmy, tök mindegy)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr1001885277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:39:31

Emberi, túlságosan is emberi dolog ez.

Bálványokat és példaképeket keresünk, melyekbe kivetíthetjük vágyainkat. Így volt ez mindig, és valószínűleg így is lesz.

Mert van a dolognak haszna is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.03. 14:35:44

@Csöncsön:
úgy tudom, a bálványimádást büntetik.
közben persze a vallások és világmagyarázatk/rendek mind arról szólnak, hogy van valaki vagy valami, ami vigyáz ránk, ami tudja, amit mi nem tudunk, és rendben tartja.
mintha ilyedt kisgyerekek lennénk, komoly kisebbségi komplexussal.

magyar-magyar szótár 2010.04.05. 05:08:08

Sőt, Jimi Hendrix él. Hiszen nem evilágról való. Irigyeinek egyik legfőbb ellene-való érve az, hogy ugyanolyan volt, mint más ember, nem volt isten és nem volt benne semmi különös. Pege Tanár Úr pedig azt mondta róla, amit mondhatott, miután megmutattak neki pár felvételt az Alan Douglas -féle fél-hamisítványokból (Crash Landing, Midnight Lighting) "Ilyet akármelyik III. osztályú jazz-zenész tudna."
A múltkor összefutottunk Jimivel a Neptun egyik völgyében, éppen "véééééletlenül" volt nálam egy jó erős szemüveg rövidlátóknak, azt odaadtam neki:
"Vedd föl bátyám, basszusgitározzalak meg, ezzel próbáld a Corvette-et, hátha így nem töröd össze.."

magyar-magyar szótár 2010.04.05. 05:12:27

Egyáltalán nem mindegy, hogy Jimmi (Jimmy A Király, n jimminek szoktam ejteni) Jimmi ugyanis szabadidejében, pl a jachtján Jimi Hendrixet, a két Sonny Boy Williamson-t (nem rokonok) vagy Memphis Slimet hallgatott és (mindig totálkoki volt) fegyvert fogott arra a haverra, aki a CD-váltó kezelőjéhez közelített volna (mondjuk valami alattomsan előkészített nyálzenével)
Nem sok a különbség Jimmi Imcsi és Jimi között, végülis a lábbaltoszogálós kis játékmoszkvicsban is van kerék, kormány és ha nem merül le a 9,5 V-os eleme, világít elöl. A többi a felvilágosult ateista szófostizálós formalizmus ügye. (Eben a motisták az überklasszak, akik szerint a fehér lő nemló)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.06. 00:18:01

@magyar-magyar szótár:
az a szemüveg meg van még? fel kéne venni olvasáshoz :-)

magyar-magyar szótár 2010.04.06. 06:14:28

tessék a vázlat (ezt is szemüveg nélkül írtam)
Ha a
bálvány

-t, mint ooolyat elvesszük, mert csúnya, pthfeőjj s kakis, fejlettmoderngondolkodóember juj, ilyent nem ismer, nem marad más legfölül, mint az én. A szülők, az ősök, a hagyományok tisztelete -ó, a büdös kínaiak, ugyeee?- ez megint nem jó, házioltár a ház nyugatisarkában, pthiha! Nem kell -nem marad más, mint az én. Kell valamilyen irány, legyen ez mondjuk a jövő, ebbe slisszan bele az én, előre, rajta! Eszme? -bálvány! -blöeaa! Én, ééénnn, ééénnn, deklaráltan vagyok nemhíve akármely eszméknek, tehát elszámolni elsősorban magamnak tartozom, de ne legyen ez sem szabály.

A bálványt vehetjük úgy is, mint akár Einstein Kozmikus Állandó-ját. A Minden Mozog-ban kellett egy szilárd talpalat, Einstein atyó az ujjával odabökött s lőn -és aztán számításai mind jólsikeredtek.

Elhatározom, hogy a táv egy részét futásban teszem meg s legyen, amit magamtól elvárok, A Szikvólya Fenyő A Déli Ösvény alatt. És lőn és köszöntelek Szikvólya Fenyő!

Vagy ha lefagy a géped, nem azt mondod neki: Baszd ki a kurvanyádat? Szopjon le BillGérc? Egyáltalán, az én-központú hálózatok nem az új vallás, az egodeizmus szervezetei? Amidőn tükörből dobom föl a pincsim, make up tükrömről fölpattintom a fedelet, amikor picsám az égremereszte szőrtelenítem a végbélnyílásom környékét, nem éppen főbálványomat, ennmagam imádom? A gyúrópadról a tükörbe nézek kottáim ellenőrizendő és a bicepszem. Kikötetem az utánégetőt, "csiptuning" címén túltöltésre programozzák a befecskendezőrendszert, meg a sportkipufogók lamellái, ha a gáznyomásnak engednek és imígyen végigrepesztek az utcán, nem az ÉN ünneplése ez?

Tarkovszkij valami pohár vízről beszélt. Korunkban a magunkonkívülivilág szertartásai elhalnak. Tarkovszkij javallata szerint ennél (nálam: az egodeizmusnál) még az is több, ha minden nap egy szertartás keretében egy pohár vizet a vécébe öntünk. Ha tetszik, Tarkovszkijt bálványozom: egy ember, akit magam fölé helyezek. Senki nem fontosabb, mint én. Régente seregek keltek így át a szurdok fölött, az ék előretört, az ellen lenyilazta, hullottak sorban az emberek s a nyiladékot a tetemek betöltötték, a derékhad s végül a vezér átkelhetett.

Beyoncé vagy a koreai lány -milyen hihetelenül finom a bőre! Mármint nem a (pestiül: "A!") Beyoncé-nek.

Számolhatatlanulsok bálványom egyike Andrej Tarkovszkij. Magamnál többre becsülöm. A becseűlettes póletárr nem bonyolutan fogalmaz, egyszerűjjen aszongya csak, hogy odaadná neki a veséjét. Tarkovszkijnak a szívével volt valami. Amidőn a Sztalker elő-vágott mesternegatívja odaveszett a hívóüzemben, infarktust kapott, felépül, újra összesedte a pénzt meg a stábot és újraforgatta a Sztalkert. A szíve vitte el, és ha már lenne időbusz, elutaznék a 80-as évek elejének Itáliájába, megkeresném Tarkovszkijt és fölajánlanám neki a szívemet, ami elég fasza, állítólag sportszívem van. Felülök a szobabiciklire, amikor elkezdem tekerni, 68 a pulzusom s 66, mire letekerek 10 km-t. Nyilvánvalóan az vár a szívemre, ami az apáméra, akinek valami ketyerét ültettek be, hogy legalább 50-re szaporázza verését.

Az antibáványistáknak rengeteg olyan érve van, amit én is elfogadok. Csúnya dolog emberi lényt bálványozni. Persze a kultikus bálvány is csúnya, hiszen ideálizmus, a korszerűengondolkodó modern ember felvilágosult materjálissta. Teszemazt, pl a komenyistáknál alap volt ez a világszemlélet. A bálványozást megvetették. Sőt, államilag támogatott hivatalos eszmévé emelték a zattejjizmust, ez a cucjialistaembertípus egyik fő alaplényege is volt. Nem bonyolódnék most bele nagyon, pl abba, Lenin mit is hagyott meg az un "marxizmus"-ból tudományos műveiben. Az biztos, hogy a konkrét helyzet elemzése mindig praktikus lenne. Amikor Lenin meghalt, bonyolult eljárásokkal mumifikálták a tetemét és mauzóleumba helyezték, ami előtt, ha esett, ha fújt, hosszú sor kígyózott emberekből, akik látni akarták az űrsötétben világló viaszsárga kis -és egyre kisebb- valamit. A korpuszt, ami egykor Lenin volt. Ismerek pár zattejjistát, még brobboganydistát is, de szerintem egy közepesen képzett vidéki szemináriumvezető fél liter vodka után éjjel, ködben, tükörből tolatva ledumálná, ha Lenin mauzóleumba helyezésében valami nem-korszerű-ateista motívumot akarna megmutatni. Amit korunk gyermeke jaj annyira nem akar tudni a cucjialistákról meg a komenyistákról, az az, hogy úgy nagyjából egy rendszeresen kézett juhászati ágazatvezető a foxi-maxi elvégzése után kenterbe verte volna politikai ismeretekből Somogyi Zoltánt, az MDF megpocsékolóját, Bokros Lajos örökre le-égetőét. Azok az élősködő médiatetvek, akik ma politológusként forgatják magukat, a fasorba se nincsenek egy vidéki kisközség nyolc osztályt végzett, gyorstalpalt párttitkárjához. Márpedig a politikairetorika lényege az, hogy a semmi bokrát is megmutatja, ha muszáj, akkor hogy a fenébe is ne tudná bebizonyítani, hogy Lenin mumifikált korpusza a mauzóleumban nembálvány. Volt.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.07. 02:13:54

@magyar-magyar szótár:
ha valakit bálványozol, nem tiszteled se őt, se magadat.

szép dolog ez a másnak elszámolás, de csak porhintés: jobb a szolgának, ha a király is szolgál valakit, mondjuk istent, kinek akaratából, de ő is csak magának, és utódainak.
a történelem egyfelől egyes családok dominanciája a többi családok felett, az eszme és kultúrtörténelem meg a körítés, az indokok tárháza, amivel magyarázták, hogy miért az a jó, amit mi mondunk (végső esetben beverték a fejét, hogy ugye, mi megmondtuk, kussolni kellett volna).

de vissza az elejére. ha bálványozod, akkor nem nézed embernek: nem tud szeretni és sírni, csak az egyiket. ha nem nézed embernek, magadat se szereted, mert olyan akarsz lenni, féloldalas: elutasítod a létezés lényegét.

a bezzegatejistákokról: kitalálták az egyház inverzét, amire manapság az egyházak az inverz inverzével próbálnak visszavágni (persze az originál is már alapból n+1en inverzálva volt, de ha elég hangosan kiabáljuk, hogy nemnemsoha, akkor nem hallatszik az a pár de, még az egyházon belülről se - cussanó pápai tanácsosként mondhatta ugyanazt, amiért brúnót megégették). ezért veszélyes a bálvány, a szolgaság: olyan motívum, amit kis energia befektetéssel újra lehet fókuszálni. egy-egy rezsimváltásnál nem az ellenséget akarták megsemmisíteni, hanem a függetleneket, mert a nyilasból gyorstalpalón lehet ávós verőlegény, gyóntató papból besúgó két hét alatt, de ha nem vagy hajlandó hasra esni, akkor eltörik a lábad.

de tedd, ami boldoggá tesz :-)
süti beállítások módosítása