Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Tudom, mit tettél tegnap este

2009. július 26. - bs395

Peti iszonyat másnaposan kelt hangos dörömbölésre az ajtón. Résnyire húzott szemekkel kibotorkált, és kinézett: két rendőr, egy kiskosztümös nő és egy kisnyugdíjas álltak a ház előtt. Peti előző nap mesterségesen letompított tudatába lassan férkőzött be a kérdés: mi a faszt csináltam előző este? Az egyik rendőr újra hangosan dörömbölt. Peti minden elérhető lélekjelenlétét összeszedve ajtót nyitott:
- Iiiiigen?
- Kovács Péter, született 1990., Budapest, anyja neve Kármán Irén? – kérdezte a főtörzs.
- Ööö… tessék? – bólintott Péter.
- Kovács úr, ön folyó hó mait megelőző napján Terézvárosban a 2007/09/29-XVIII. engedélyszámú vendéglátó ipari egységben baráti társasággal szórakozott, majd pár perccel éjfél előtt heveny alkohol túladagolás jeleit mutatva a jelen lévő özv. Kerekesi Kálmánné Füzesi Borbála lábtörlőjére hányt. Csatolt bizonyítékaink a fent nevezett vendéglátó ipari egységre irányozott térfigyelő kameráink felvételei az inkriminált időpontból, illetve a lábtörlőről vett hányadék DNS elemzése.
- Húbazdmeg… - villant Péter agyába.
- A hatályos jogszabályok értelmében, az önkormányzat jegyzői hivatalának kirendelt képviselőjének jelenlétében felkérem özv. Kerekesi Kálmánné Füzesi Borbálát, hogy foganatosítsa a büntetést. Ekkor előlépett a micisapis kis anyóka, szoknyáját két kezével megemelte, a lépcső fölé guggolt, és… odaszart. Mindezt három példányban aláírva, iktatva és ellenjegyezve.


* * *

A terézvárosi események kétoldalú kurvaanyázása közepette lehet olvasni egy kis részletet: „Ha érkezett panasz a hely ellen, de hatósági eljárás nem indult, akkor a lakók felének beleegyezése kell a hosszabb nyitva tartáshoz. Ha a hellyel komoly bajok voltak, akkor a házban lakók kétharmadának hozzájárulásával lehet csak nyitva hajnali egyig. Mindegyik helynek be kell szereznie ehhez egy szakvéleményt, hogy a zajszint a normál érték alatt marad.”

És ez elméletben jól néz ki, mi több, üdvözítő. Van olyan pontja a világnak – a felvilágosult/demokratikus/fejlett/nyugati/kulturált (bármely kombinációja) Amerika vagy London egyes részein pl. – ahol a szórakozóhelyek különböző engedélyeihez a környéken élők hozzájárulása szükséges. Ez itt nálunk a gyakorlatban nem a hírös mélymagyar irigységen vagy a feljelentgetési kedv burjánzása miatt lenne kivitelezhetetlen, hanem inkább a mélymagyar érdektelenség miatt. Mert szarunk bele, oldja meg helyettünk más, mi meg majd háborgunk, akármi is lesz.

Döntést a kezünkbe adni, és hagyni, hogy viseljük a következményeket, azt nem szabad. Oldja meg a hivatal.

süti beállítások módosítása