Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Tudom, mit tettél tegnap este

2009. július 26. - bs395

Peti iszonyat másnaposan kelt hangos dörömbölésre az ajtón. Résnyire húzott szemekkel kibotorkált, és kinézett: két rendőr, egy kiskosztümös nő és egy kisnyugdíjas álltak a ház előtt. Peti előző nap mesterségesen letompított tudatába lassan férkőzött be a kérdés: mi a faszt csináltam előző este? Az egyik rendőr újra hangosan dörömbölt. Peti minden elérhető lélekjelenlétét összeszedve ajtót nyitott:
- Iiiiigen?
- Kovács Péter, született 1990., Budapest, anyja neve Kármán Irén? – kérdezte a főtörzs.
- Ööö… tessék? – bólintott Péter.
- Kovács úr, ön folyó hó mait megelőző napján Terézvárosban a 2007/09/29-XVIII. engedélyszámú vendéglátó ipari egységben baráti társasággal szórakozott, majd pár perccel éjfél előtt heveny alkohol túladagolás jeleit mutatva a jelen lévő özv. Kerekesi Kálmánné Füzesi Borbála lábtörlőjére hányt. Csatolt bizonyítékaink a fent nevezett vendéglátó ipari egységre irányozott térfigyelő kameráink felvételei az inkriminált időpontból, illetve a lábtörlőről vett hányadék DNS elemzése.
- Húbazdmeg… - villant Péter agyába.
- A hatályos jogszabályok értelmében, az önkormányzat jegyzői hivatalának kirendelt képviselőjének jelenlétében felkérem özv. Kerekesi Kálmánné Füzesi Borbálát, hogy foganatosítsa a büntetést. Ekkor előlépett a micisapis kis anyóka, szoknyáját két kezével megemelte, a lépcső fölé guggolt, és… odaszart. Mindezt három példányban aláírva, iktatva és ellenjegyezve.


* * *

A terézvárosi események kétoldalú kurvaanyázása közepette lehet olvasni egy kis részletet: „Ha érkezett panasz a hely ellen, de hatósági eljárás nem indult, akkor a lakók felének beleegyezése kell a hosszabb nyitva tartáshoz. Ha a hellyel komoly bajok voltak, akkor a házban lakók kétharmadának hozzájárulásával lehet csak nyitva hajnali egyig. Mindegyik helynek be kell szereznie ehhez egy szakvéleményt, hogy a zajszint a normál érték alatt marad.”

És ez elméletben jól néz ki, mi több, üdvözítő. Van olyan pontja a világnak – a felvilágosult/demokratikus/fejlett/nyugati/kulturált (bármely kombinációja) Amerika vagy London egyes részein pl. – ahol a szórakozóhelyek különböző engedélyeihez a környéken élők hozzájárulása szükséges. Ez itt nálunk a gyakorlatban nem a hírös mélymagyar irigységen vagy a feljelentgetési kedv burjánzása miatt lenne kivitelezhetetlen, hanem inkább a mélymagyar érdektelenség miatt. Mert szarunk bele, oldja meg helyettünk más, mi meg majd háborgunk, akármi is lesz.

Döntést a kezünkbe adni, és hagyni, hogy viseljük a következményeket, azt nem szabad. Oldja meg a hivatal.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr361269304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.07.27. 10:05:26

Amikor elolvastam, hogy anyja neve Kármán Irén, valami teljesen más témára gondoltam.

Win Elen 2009.07.27. 18:00:49

ROTFL :D

A sztorin jot rohogtem. Lattam is a puruttyara valo kepsorokat.

Egy utolso mondatnak.

Oldja meg a hivatal. Rohadjon meg az a korrupt mocskos hivatal.

Erdekesen mukodunk sokszor valoban. Marmint erdek-telenul...

Nekem fejtse meg valaki, hogy igazabol mire megy ki a jatek a terezvarosban! Ez a nagyon figyelmes erzekenyseg, hogy zavarja egyeseket, nekem nem all meg a laban... Vagy itt tenyleg az alkoholizmussal akarnak valamit kezdeni? Vagy a hanggal (?) ?

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.07.27. 18:08:11

Válság van, a képviselő sem akar munkanélküli lenni, aztán azért. Más a helyzet, mint a XI. kerben, ahol a ZP/Rión kívül mindenki mást betereltek a rendszerbe: gondolom az ottani rendelet megkerülése is csupán a megfelelő emberek hímtagjának leápolásán múlik.

Államot akarok, nem legális maffiákat.

Kovács Pistiből meg remélem visszatérő szereplő lesz, amolyan napi igazság szintjén, s kijár a több spotlight Kármán Irénnek is.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.07.28. 10:07:42

na, a témához is:
Én elhiszem, hogy baromira zavarja a lakókat a sok suttyó, akiknek a szórakozás kb. az I-H-B-t, meg az üvöltözést jelenti, de korlátozni a szórakozóhelyek nyitvatartását, az a könnyebbik megoldás, nem a helyes.
Pár rendőrrel, esetleg közterület felügyelővel (van ilyen?) kellene körbevenni a problémás helyeket, és a hányós-vizelős-üvöltözős-kötözködős idiótáknak jól felírni az adatait és pl. két hét közmunkára ítélni.
Legközelebb baromira elgondolkodna a jóember, ha emiatt nem mehet két hétig dolgozni, vagy suliba.

Win Elen 2009.07.28. 10:54:05

@Vérszegény éjszakai dúvad: :)

Mivel en elsosorban pont abban a keruletben jarok kocintani, igy latom, hogy mondjuk ha van is randalirozo, abol csak minden 1500 italozora jut egy. Elfogadom, hogy egy akkora utopista tarsasag ul ott, hogy voltaire van tetovalva az alkarjukra, es ugy gondoljak, hogy ez megoldja a bajokat. Hat ez a legnagyobb gond arra fele? Ingatlanok?

Mindig lesz egy-ket barom, aki iszik, de nem birja. Azoknak valoban kellene valami motivacio, hogy eszrevegyek magukat, mert az, hogy az asszony, tarkon vagja egy sepruvel, nem gatlo jellegu.

Csak ez a tiltsuk be analogia nekem nagyon santit. A problemaban ludasak a helyek ahol lehet inni. De a gond nem ezzel van. Az ennel melyebben gyokeredzik. Ha italozni akarok eztan is fogok tudni.

(amugy en elfogadom a szorakozohelyek akar a felgyujtasat es helyuk soval behinteset is, csak magyarazza el nekem valaki, hogy miert hogyan merre.)

Win Elen 2009.07.28. 11:00:20

jezus... nem analogia hanem logika :)

magyar-magyar szótár 2009.08.06. 07:16:34

Az is megoldás lehetne, ha pl a teddkiataccsot-túrázós angol jógyerekek szállodáiban az efféle ajjjas nénikék meg vén trottyok (pl egy fasz nyelvtanárnő, 42 éves Liszt F tér) masérozhatnának ordéjjjva hajnali 13 órakor.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.06. 07:21:24

@magyar-magyar szótár:
itt a lényeg az, hogy valaki mindig sírni fog, és mindenki a hivatalra mutogat. a hivatal meg mindenkinek meg akar felelni, mert a hivatal már csak ilyen.
süti beállítások módosítása