Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

New world, oder?

2009. november 20. - bs395

A Zeitgeist óta – amiről azóta az is kiderült, hogy még a tényszerűen visszakövethető csillagászati referenciák is hibásak voltak benne – ha lehet még nagyobb szkepszissel ülök neki a világméretű összeesküvés-elméletekről szóló filmeknek. A New World Order olyan témákat is érint, amiknél jogos az állampolgár kérdezhetnékje – Katrina (a Fema töketlenkedése), Waco (a rendvédelem töketlenkedése), a választott tisztségviselők nemtörődömsége, az információknak az éppen aktuális célnak való elferdítése, stb. -, ám mindezt leöntik vallási vagy politikai fundamentalizmussal, és esetenként egyenesen instabil, dezillúzióktól szenvedő emberekkel.

Akik elhiszik, hogy Waco pl. direkt volt, azok túl sokat néznek ki az általuk az emberiség ellenségének kikiáltott személyekből. Akik elhiszik, hogy a szabadkőművesek, vagy a Bilderberg csoport az árnyékból világuralomra tör titokban, akkor hogyhogy egy titkos társaság nem titkos - sőt, az alapító atyák komoly része bevallottan szabadkőműves volt -, és hogyhogy az informális világkormány találkozóinak nem csak a helye és az ideje nyilvános, hanem a résztvevők listája is? Mert titkos a jegyzőkönyv? Egy magántársaságé? Nemár. Az, hogy emberek, akik egy iskolába jártak, egy környéken nőttek fel, vagy egy helyen dolgoztak, később is összejárnak és összedolgoznak, a világ legtermészetesebb dolga.

Attól, hogy hangosan üvöltözzük a saját igazságunkat, még nem lesz belőle valóság. Attól, hogy hülyeséget beszélünk, csak azok a nagyon is jogos kérdések válnak nevetségessé, amik az információk, a politikai képviselet, a lehetőségek és a gazdagodás aszinkronitására irányulnak, és ellehetetlenítik a téma reprezentációját a nagy nyilvánosság előtt. Ha létezik is bármiféle új világrend, az Alex Jones féléknél nagyobb szolgálatot aligha lehet tenni számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr911538568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.20. 18:56:09

"Attól, hogy hülyeséget beszélünk, csak azok a nagyon is jogos kérdések válnak nevetségessé, amik az információk, a politikai képviselet, a lehetőségek és a gazdagodás aszinkronitására irányulnak, és ellehetetlenítik a téma reprezentációját a nagy nyilvánosság előtt."

Szívemből szólsz.

Az összesküvés-elméletek kitalálói és hangoztatói már elvileg sem segíthetik egy probléma megoldását, mert ha van összesküvés, akkor úgysem tudnak tenni ellene; ha viszont nincs, akkor csak összezavarják az agyakat.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.21. 03:06:20

@Csöncsön:
brutális votl az egész film, akár aj obbikról is szólhatott volna - nem csoda, hogy abból az irányból magasztalják az alkotást, holott szerintem itt-ott eléggé beszól a film a világnézetnek.
arról nem is beszélve, hogy az egyik globalizmust gyakorlatilag egyfajta inverz globalizmus támadja :-)
(ahogy idehaza az elvileg mérsékelt körök is a kultúrfülényre az ellen-kulrútfölényt tartják majd üdvözítőnek)
süti beállítások módosítása