Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Szupermen

2009. november 18. - bs395

„Az összevont adóalapba nem a munkáltató által ténylegesen fizetett társadalombiztosítási járulék, illetve egészségügyi hozzájárulás összege kerül be, csupán az összevont adóalapba tartozó jövedelemnek a társadalombiztosítási járulék, illetve egészségügyi hozzájárulás mértékével korrigált összege.”

Azért puha, hogy ne fájjon.

Remek találmány: az elmúlt 10 évben minden egyes alkalommal változtak az adó és járulékfizetési szabályok és számok, de eddig nem sikerült elérni, hogy egyetlen módosítással lehessen változtatni a teljes bérköltségen és a nettó fizetésen is.

Tiszteletem a bíráknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr231533044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.11.18. 10:36:12

Továbbá:
"a jogalkotó ezzel együtt megemelte a kedvezményes adókulcs sávhatárát, az adójóváírás összegét és alkalmazhatósági körét, valamint csökkentette adókulcsokat is. "

Ez most azért jó, mert adtunk a szarnak egy pofont, az amúgy is átláthatatlan adórendszert még jobban megbonyolítottuk.
Nemtom mit akartak ezzel a változtatással elérni, de az biztos, hogy elérhették volna sokkal egyszerűbben is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.18. 12:54:52

@Vérszegény éjszakai dúvad:
amit most csináltak, az zsákutca, és továbbra sem a visszaélések felderítése vagy ellehetetlenítése a cél, csak a pénzbehajtás (lásd: áfa emelés).
süti beállítások módosítása