Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Külön ülés

2009. november 06. - bs395

Arra jöttem rá, hogy szeretnék szegregálva lenni. Komolyan. Kirekesztve és elnyomva. Végre kiélhetném a mizantrópiámat. Ha ennek az az ára, hogy pár hivatását végző, a köz érdekében munkálkodó állampolgárt (orvos, tanár, rendőr, bolti eladó), vagy csak szimplán civilt (moziban néző, szórakozóhelyen táncoló, forgalmas utcán járókelő) tettleg inzultálnom kell, ám legyen.

Minden lelkiismeret furdalás nélkül hajlandó lennék pl. falhoz csapdosni a moziban azokat, akik telefonálnak, beszélgetnek, vagy zörögnek az akármikkel. Én ezt így élem meg, s mint kiderült, jogom van hozzá, hogy megélésemnek akár külön termet is követeljek.

Szeretnék különtermet, különgépet, külön autópályát, ahol csak én közlekedek. Külön szigetet nyaraláshoz, külön sort a boltban, külön műsort a tévében. Különben hangoskodni, csapkodni, csípni-rúgni-harapni fogok. Mert el vagyok nyomva. És te fizetnéd az egészet, én meg kiköpnék eléd az utcán.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr541505610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.11.07. 11:18:28

mondjuk ez az a pillanat, amikor baromi nehéz bármiféle igazságot tenni. mert oké, verekedtek, szóval némi empátia bennük is lehetne, viszont az is biztos, hogy mostanában a halottat már nem adják ki a családnak, a cigány siratáshoz (mert gondolom azok életben tartják még ezt a szokást) nagyfokú intimitás szükséges...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.07. 11:50:26

@Vérszegény éjszakai dúvad:
aki verekszik, annak fogda. ott is van intimitás.
annyira felemás az egész, hogy nekem fáj.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.07. 13:14:40

Miért is nem lehet a temetésen gyászolni? Miért is kellene már megint valamibe (országos szinten) tíz- meg százmilliókat ölni? Ha az elmúlt 100-200 évben nem volt rá igény, akkor most mégis hirtelen miért lett? Jól érzem, hogy ez megint csak porhintés?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.11.07. 14:17:45

@bs395:
nálam ez spec. belefér a kult. különbözőség kezelésének kategóriájába, mármint ez a különszoba, nem a balhézás, szóval nem gondolom vészesen rossz dolognak. Bár az is igaz, hogy jelenleg nem ez az eügy legfontosabb problémája, hanem inkább az pl., hogy rendszeresen a rokonok szállítják a kórházakba a betegeknek a gyógyszert, mert a kórházban éppen elfogyott. Nem is véletlen, hogy az eügyet nem is kérdezték a cikkben.

@danaz:
a temetés a siratás vége, a siratás eltarthat napokig is, a maga szigorú szabályai szerint. Én inkább azon csodálkozom, hogy vannak még mo-n olyanok, akik ápolják ezt a szokást.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.07. 19:17:22

@Vérszegény éjszakai dúvad:
félreérted: nem ők kérték, hogy legyen egy különszobájuk, és elnézést krének, többet nem fordul elő: így is, úgy is megteszik, nem érdekli őket.
ez egyfajta váltságdíj.
és igen, lenne fontosabb dolog is ez egészségügyben szép számmal.
és megint csak a balhéról van szó, aminek azok is megisszák a levét, akik tudnak úgy viselkedni, hogy közben másoknak nem esik bajuk.

Avatar 2009.11.09. 16:34:22

Némi kavarcot érzek a fejekben... A gyászszoba nem azért kell, mert ők cigányok. Nem cigányok esetében is felmerül az igény, hogy intim, mások által nem zavart környezetben vehessenek a hozzátartozók búcsút az elhunyt rokontól. Ha nincs mód a holttest hazaszállítására, hogy mindezt otthon tehessék meg, akkor a kórházban kell ilyen hely. Ha erre lehetőség van, akkor a gyászolók nem zavarják a kórház többi betegét, és látogatóikat a számukra esetleg szokatlan gyászolással. Ahogy magunkat, a magyarokat ismerem, van akit az is zavar, ha mondjuk egy zsidó elhunyt mellett héberül mormolnak a családtagjai...A legtöbb vallásnak, kultúrának vannak bizonyos rituáléi, amelyek halálhoz köthetőek, és amelyeket ha nem végezhetnek el, az komoly sérelem, már-már halottgyalázás a szemükben.

Nem vitatom, hogy ahol nincs ilyen szoba, ott is kéne tudni az embereknek normálisan viselkedni.

Ilyen különszoba van egyébként pl a Nyírőben is:
www.nygyk.hu/index.php?link=vallasgyakorlas

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.09. 16:41:13

@Avatar:
ebben a konkrét esetben a linkelt esemény után került terítékre.
nem vitatom, hogy jó lenne csak úgy is, de azt igen, hogy prioritása lenne.
süti beállítások módosítása