Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A kutya marad

2009. október 18. - bs395

Most, hogy a technikai fejlődés elérte végre azt a bizonyos szintet, már a trolltalanítást is automatizálni lehet, persze individualista és voluntarista módon: az eszköz ott van, aki akarja, használja. Azaz: a blogadmin számára megnyílt a lehetőség, hogy saját blogján tiltott szavak jegyzékét állítson össze, melyeket soha, senki, semmilyen körülmények között nem tud majd cenzúrázatlanul bekommentelni, és még csak gombnyomás se kell mögé.

Jut eszembe, tudod, mi a rendszergazda munkaköri leírása? Disznókat megetetni, gombokhoz nem nyúlni!

Nem akarok világvégét és hasonlókat vizionálni a dolog mögé, egyrészt mert nincs ott a háttérben, másrészt meg aki akarja, az ő dolga. Ahogy az öreg székely meg a felesége:

- Te Mórizs, megcsalsz te engem?
- Én dolgom.
- Te Mórizs, ha te engem tényleg megcsalsz, akkor én fogom a kutyát, és folyónak megyek!
- A kutya marad, a többi a te dolgod.

Szóval részemről nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr771457975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.18. 15:39:02

Milyen beteg dolog már ez. Szóirtás.

Mintha egy szó önmagában tehetne valamiről...

Utoljára a középkori realista-nominalista vitában hitték úgy a realisták, hogy a szavak valóságos dolgok, nemcsak jelei valaminek. De a neorealizmus, úgy látszik, reneszánszát éli a cybertérben.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.18. 15:41:35

@Csöncsön:
nem csak a kibertérben, a politikában is :-(
gyűlöletbeszéd, diszkriminált szavak a diszkriminációellenesség jegyében, stb.
egyes amerikai demokraták egyenesen a nyelvi keretek determináltságáról értekeznek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.18. 15:55:27

@bs395:

PC.

A nyelv persze alakítja a valóságot, ez alapjában nem egy buta gondolat.

De nem úgy, hogy ha nem írjuk le a fecske szót, akkor nem lesznek többé fecskék. A dolog ennél azért valamivel bonyolultabb...

Avatar 2009.10.19. 16:07:00

mindenki megkapta, amire szüksége van.
A prűdeknél majd nem lehet beírni, hogy "fasz", a zsidóknál majd tiltott lesz a "bibsi" és így tovább.
Biztos vannak helyzetek, amikor szükség van ilyen tiltásra, bár a nyelvi leleményesség igen hamar megszüli a kerülő megoldásokat, pl "dákó", "kilincsorrú", esetleg "f@sz" és "b1bsy"
Lehet ez ellen küzdeni, de nyerni nem hiszem...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.19. 17:14:21

@Avatar:
ezért fölösleges szerintem.
de legalább nem kötelező :-).

Win Elen 2009.10.19. 20:46:57

a blog.hu reszerol inkabb az "extra" szolgaltatas, mint erteknovelo elem cimszo alatt kerult beepitesre ez a lehetoseg, mint sem a fokozodo felhasznaloi nyomas okan, hogy a cenzurazasi eszkozok bovitesevel novelhessek a szinvonalat.

Ertelmet en sem nagyon latom. Mivel a tartalom ettol meg lehett trollisztikus. Egy szo, vagy tobb nem feltetlenul arul el semmit az adott hozzaszolasrol. (nem hogy a hozzaszolorol). Pedig ez a fajta szures epp ennek az illuziojarol tanuskodik. Ezert eleg szubjektiv, es eloiteletes jellemzokkel bir. Tehat ez nem troll-szuro, hanem egy troll szuro. Olyan ez mintha lekocsogbuziznank a homofobokat.

A masik, hogy eppen azt lehet vele elerni elso korben, hogy sokan elmenekulnek, ha irnak egy ertelmes hsz-t, csak epp beleirjak azt a mondatot, amit en is az elobbi bekezdesem vegen, es ezaltal elszal az eterbe az egesz cucc.

Mas szogbol megvizsgalva pedig teljesen felesleges is kritikaval illetni az uj lehetoseget, mivel valoszinuleg ugyis csak olyanok hasznaljak, akiknek a trollmerojuk mar akkor is csipog, ha valaki nem ert veluk egyet. Azok pedig onmagukban is riasztoak, es ugyis csak egy homogen, vallveregeto tarsasag a torzskozonseg, ahol nem oszt vagy szoroz, hogy miert hajtanak el a picsaba. :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.10.21. 19:23:06

hát, pedig istenuccse jó dolog pár szót kitiltani :)
süti beállítások módosítása