Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Agent provocateur

2009. augusztus 21. - bs395

Nem megerősített források szerint a szélsőséges megnyilvánulásairól ismert fizetett provokátor, Sólyom László - civilben a Magyar Köztársaság elnöke - mai, révkomáromi látogatásakor Nagymagyarországos pólót fog viselni, kezében „Vesszen Trianon!” feliratú zászló lesz, és fennhangon fogja kurjongatni, hogy „Szlovákok! Szlovákok! Nin-csen hazátok!”.

Szlovákia részéről Ivan Gasparovic államfő, Robert Fico kormányfő és Ivan Paska házelnök értetlenkedésüknek adtak hangot. Mint mondták, nem értik, mivel érdemelték ki ezt a fajta ellenszenvet, hiszen a két ország kapcsolata példaként szolgálhatna sok más szomszédvitában, vagy akár az afgán és az iraki konfliktusban is.

A helyzet eszkalálódásától tartva Jan Slota felajánlotta, hogy kész békítőként közreműködni a felek között. „Kell egy józan hang a politikába” – nyilatkozta a mérsékelt szlovák politikus.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr31327385

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyilvános megszégyenítés 2009.08.22. 09:35:53

Az ember álnaívan azt gondolná, a diplomácia arról szól hogy a felek finom körmondatokban kerülgetik a forró kását és egy-egy mellékesnek tűnő jelző használatával küldenek fontos üzeneteket a másiknak, ügyelve arra, hogy mindezt az udvariasság, a tiszt...

Trackback: Annektálni szlovákiát!? 2009.08.21. 20:56:27

41 éve a magyar csapatok bevonultak csehszlovákia területére. Majd kijöttek 2 hónap múlva. Nem magunktól mentünk: kellett hozzá az orosz medve „rábeszélő ereje”, aki 56-ben már egyszer levert minket. Itt is ők vitték el a balhét, a 4 má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.08.21. 09:42:09

„Kell egy józan hang a politikába” – nyilatkozta a mérsékelt szlovák politikus.” (Jan Slota)

A szerző által vázolt kifordított helyzetben a „farkas” próbálja magát bárányként feltüntetni és a „bárányt” vérengző fenevadként ábrázolni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.21. 09:52:37

@Vidéki:
slotát meg az alkoholt megvető embernek :-)

magyar-magyar szótár 2009.08.21. 13:41:47

Jahh.
A másik [ötlet felvetése ez] : Tölgyessy egy hétig gondolkodott, átvegye-e a kitüntetést.
Azt nyilatkozta, az ország nem olyan állapotban van, hogy egy kitüntetést át lehessen venni, de mégis átr kell vennie, ha nem akarja fokozni azt az állapotot.
Még ide a kép, ahogy a két felelős ember kezet fog, a Pozsgayt rettegő államjogász, aki részt vett a dísz-köztársasági elnüki funkció megmaszekolásában, és a pulóveres okosszemüveges bácsi, akire szavaztunk, hogy vezessen bennünket És ide vezetett. És ők most kezet fogtak.

Harmadik kép: kétszer is feltűnt a hiradókban A Farkasverembe Esett Ártatlan Kiffiú képű és meg se említeték. Mint outsider csellengett ott Merkel mellet...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.21. 17:21:47

@magyar-magyar szótár:
ezt akarták, ezt kapták. az után a cikrusz után, amit a megválasztásának neveztek később, én komolyan elgondolkodtam volna, hogy van-e értelme ennek az egész előadásnak. hogy tragikus hős lesz, vagy úriember, vagy soha nem is volt egyik sem, majd megírják ilyen kibaszott jó könyvekben, amit volt tanácsadói és testőrei dobnak össze hivatalosan, de nem ám pénzért, hanem történelmi felelősségtudatból, minden különösebb aktuál(párt)politikai érdek nélkül, mi meg meg fogjuk venni nagy tételben.

Jonas-R 2009.08.21. 20:23:57

Szerintem a szlovákok jobban játszanak, ennyi. Rendre verik hülyére a magyar politikusainkat diplomáciában, ez megint "csak" egy ilyen lépés.

Ha kell, előrángatnak egy nemzetbiztis bizottsági jegyzőkönyvet, amiben az áll, hogy szélsőségesek merlényletet terveztek az államfő ellen, és ennyi, megvédték magukat, sőt ők a kurvajófejek, és ezért tudtak csak az utolsó pillanatban szólni, stb, és köszönik az államfőnek, hogy mégis hallgatott rájuk. Ezt a szlovákok sokadszorra játszák el, hogy belevisznek minket egy olyan szituba, ahonnan nem lehet jól kijönni.

a, Akár átmegy, akár marad, az adott vezető a szélsőségesek szemében jól cselekszik, és nem azért mert "valahogy" dönt, hanem azért mert "megtilt valamit a köcsög magyaroknak, mégis mit képzelnek már megint". Az, hogy Sólyom mit tesz, az teljesen irreleváns, az a tény hogy kitiltotta Fico, elég ahhoz, hogy ő, odahaza előnyt szerezzen. Ha átmegy, akkor provokál és hergel, ha marad akkor gyáva szar.

b, a magyar szélsőségeseket viszont megintcsak azzal tudja legjobban hergelni, ha kitiltja a kormányfőt, és a magyar szélsősges valójában az ő barátja, neki oszt lapot vele, az ő táborát is erősíti. Tehát megintcsak lényegtelen, hogy Sólyom hogyan dönt, a magyar szésőségest nem izgatja mi lett a story vége, csak a köcsög szolvákok szórakoznak velünk megint, de majd jól lerohanjuk őket.

Amikor Fecóval játszott el Fico egy hasonlót, már akkor is röhögtem, hogy a szlovákok milyen ügyesen nyomják, és most is csak ennyit tudok tenni. Azt kommunikálni, hogy magyarországon vannak szélsőségesek, valamint veszélyt jelentenek, és mindezt kormányzati szinten tenni, semmi mást nem hoz magával, csak tényleg lesznek, másrészről a szomszédok meg mutogathatnak újjal, hisz a kormány mondja hogy vannak...

Okosabban kéne... nincs más kiút :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.22. 02:42:19

@Jonas-R:
a szlovákoknak van túszuk - nekünk nincs.

Jonas-R 2009.08.22. 12:28:58

@bs395: Ezt az érvet ismerem.

És ha a túszokat túl sokszor ádozzuk be a belpolitikának, akkor ne csodálkozzunk, ha mások se kezelik őket méltón.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.22. 12:36:23

@Jonas-R:
a szlovákok nem beáldozzák őket, hanem addig használják, amíg belpolitikai értékük van.
sok mindent nem teszünk annak érdekében, hogy ebbe a folyamatba belepiszkáljunk.
nem tudom, mi lenne az, ami tutira működne, de az erőből politizálás biztos nem az.
a slota-fico tandemet nevetségessé tenni, az már jó kezdet lenne.

Jonas-R 2009.08.23. 01:04:27

a szlovákok nem beáldozzák őket, hanem addig használják, amíg belpolitikai értékük van.

Tehát beáldozzák őket, ez csak annyival több, hogy számukra káros, mert az is.

amúgy meg egyet értünk. a sajtóvisszhang érdekes (nemzetközi), és elgondolkodtató.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.23. 06:42:27

@Jonas-R:
nem tudom, hogy a szlovák szavazók mennyivel jobbak, mint a magyar szavazók. itthon is össze lehet hozni egy harmadik erőt a kisebbségek kárára, bár koalícióra reméhetőleg nem kerülnek.
a sajtóvisszhangról: a legtöbb portál kb ugyanazt vette át, és kimaradnak a visszásságok. megemlítik, hogy nem hívták meg gasparovicot, de azt nem, hogy megüzente jó előre a szervezőknek és magyarországnak is, hogy a jelzett időpontban szabadságon lesz, úgyhogy nem tudna elmenni.
máskor sikerül cikkeket venni külföldi lapokban, most valamiért nem érzem ezt.
süti beállítások módosítása