Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Ne az én anyámat

2009. június 18. - bs395

E-mailben terjed a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom kampánya, a Nem az én nevemben! Tömör egy felsorolás, csak erősen foghíjas. Azt az elején leszögezném, hogy a Jobbik sem a szívem csücske. A dolgok, amiket a levélben mantráznak, illenek is rájuk, csak féloldalas kizárólag az ő nyakukba varrni.

Megkülönböztetést használt a felsőoktatási felvételiken a kormányzat is, amikor plusz felvételi pontokat ért a hátrányos származás, ezzel jelezve, hogy vagy nem tartják a jelentkezőt képesnek a megfelelő tudás elsajátításához, vagy magukat alkalmasnak arra, hogy a tanuláshoz szükséges feltételeket biztosítsák az arra érdemeseknek. Lehet érvelni, melyik a rosszabb: az, aki szemtől szembe semmirekellőnek tart valakit, vagy aki erőpozícióból lenézi. Szerintem egyik se kívánatos.

Az intolerancia elleni küzdelemhez sok sikert kívánok, ugyanis nem vagyunk képesek elviselni egymást azonos nemzetiségen/felekezeten belül sem. Tessék kimenni egy forgalmasabb közútra, és nézni, mint üvöltenek egymásnak, vagy hogyan fekszenek keresztbe egymásnak az emberek vélt sérelmekért, vagy irigységből, vagy saját hamis fontosságuktól megrészegülten.

Ugyanígy a gyűlölet: a lehetőségek informális központi elosztása, a formalitás szivatósra hangolása annyi feszültséget halmozott fel az emberekben, hogy csak egy szikrára várnak. Nem kell hozzá látható különbség, elég, ha nem értesz egyet valakivel, máris elharapná a torkodat.

A politikai szélsőségekről meg… én is szélsőséges vagyok. Az, amit szeretnék, az elvek, amik szerint élek a társadalom legnagyobb közös metszetébe nem mindig férnek be. Ez van. Sőt, bevallom, néha radikális is vagyok. Akkor most ellenem is küzdenek, mint a politikai szélsőségek ellen úgy általában?

A mozgalom szerint a Jobbik szélsőségesen rasszista, cigányellenes, homofób és antiszemita. Szerintem is, a támogatók kemény magja mindezt nyíltan hangoztatja, nem is szeretjük egymást velük. De hogy a Gárda félelmet kelt? Az egy dolog, hogy nem vagyok se roma, se zsidó, de meg lettem említve, mint „másképp gondolkodó”. Hát nem tudom, engem a Gárda nem igazán félemlít meg.

Szégyenletesnek tartják, hogy egy Morvai bejuthat az EP-be. Én se örülök neki, hogy olyan állapotban van az ország, a gazdaság, a társadalom és a közélet, hogy egy magukfajta az összes járulékos dolgával együtt az egyetlen vállalható alternatívának tűnik sokaknak. Ugyanakkor ezért nem őket hibáztatom, hanem azokat, akik nem képviselték őket.

Így hiába hozták létre a weboldalt, ahol kinyilváníthatom, hogy a Jobbik listájáról az EP-be jutott emberek nem engem képviselnek, ezzel egyrészt Jobbikék nagyon is tisztában vannak, másrészt be tudnék írni még pár száz nevet, akik se a felhatalmazásomat nem bírják, se az érdekeimet nem képviselik. Ha már így általánosságban nagy dolgok ellen harcolnak, mint megkülönböztetés úgy en bloc, akkor miért nem azt róják fel a tisztelt pártoknak és csatolt részeiknek, hogy ha képviselték volna a választókat, akkor most nem itt tartanánk?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr411193670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Win Elen 2009.06.18. 18:08:58

Igen ez egy teljesen hulye demagog megkozelitese egy jelensegnek, amit amugy reszemrol is teljesen elfogadhato modon jellemeztel az utolso bekezdesben. Ez a hozzallas, igazabol ugyanolyan kirekeszto magatartasrol tesz tannubizonyossagot, mint a kifogasolt.

Sot meg amit magdrol irtal azzal is tudok azonosulni :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.06.19. 09:15:02

hogy érted, hogy nem félemlít meg a Gárda? Mondjuk én, mint "másként gondolkodó", nem biztos, hogy ki mernék állni egy szószékre eléjük.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.19. 09:20:29

@peetmaster:
a gárda nem akar megzsarolni, nem jön be a kertembe kérdés nélkül, nem akarja elvágni a torkomat azért az ötezerért, amit a tárcámban van, stb.
sőt, egyelőre nagyon is jól nyomják a law and order imidzset, se erőszakos cselekmény, se hasonló nem köthető a nevükhöz. vagyis ha a tapasztalatot nézem, akkor a gárda igazából még nem csinált semmit.
az rendben van, hogy egyesek aggódnak, hogy ez nem lesz mindig így, de ahhoz a jobbiknak hatalomra kéne jutnia, amire - lássuk be - kicsi az esély.

One Bad Habit 2009.06.19. 10:10:11

A poszt feldobta a reggelemet.
Ha mi itt nagyon egyetértünk Veled, akkor már szélsőséges csoport leszel? :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.19. 16:01:26

@One Bad Habit:
ha leszünk legalább huszan, vonulni is fogunk, de az újságba majd azt iratjuk, hogy kétezren voltunk, és tőlünk fog rettegni a financial times.

One Bad Habit 2009.06.19. 18:47:52

Amúgy nem értem mi ez a huhogás a Jobbik körül. EZ egy szabad ország, mindenkinek szíve joga hogy hüje nézeteket valljon és arra pártot alapítson. Nekem is szívem joga hogy egész évben le se szrjm őket, 4 évente meg ne szavazzak rájuk (se).

Miattam aztán köpködhetnek napestig a zsidókra, a zen budhistákra, a homókra, a nekrofilokra. De még a svábokra is - pedig én is az vagyok.
Egész addig amíg törvénybe ütközőt nem tesznek. Tudtommal a Jobbik még nem tett ilyet. Ugyanez a parlamenti pártok képviselőiről nem mondható el.
Ha jól emlékszem az EP választás kampányköltségeit is csak ők számoltak el.

(Amúgy az hittem kamu, de tényleg van egy ilyen oldal. :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.19. 21:28:08

@One Bad Habit:
nemtom már ki írta a hírszerzőn (nem találom), hogy a nagy pártok bűne, hogy azokat a nagyon is legitim és csöppet sem szélsőséges kérdéseket, mint a kopogtatócédulák, a párt és kampányfinanszírozás, és hasonlók egymással cinkos összekacsintásban hagyták erjedni, mígnem jött a jobbik, akik a vállalhatatlan kijelentéseket ötvözik kívánatos elemekkel.
simán kifoghatták volna a szalonképesség szelét a jobbik vitorlájából, mert ezek nélkül tényleg csak a zsidózás-cigányozás maradna jószerével, de nem tették, mert mindketten haszonélvezői az általuk grundolt hazug rendszernek.
süti beállítások módosítása