Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Nézzél madárnak

2009. május 21. - bs395

Hát itt van. A szakértői kormány. Piaci szakemberek, akik értenek hozzá. Nem politikusok, nem hatalomra és pénzre éhes oligarchák. Nem érdekli, hogy újraválasztják-e őket, vagy sem. Megmondják keményen, a tiszta igazságot, akkor is, ha fájni fog. Nem mismásolnak.

„A kormány olyan arányú adócsökkentésre szeretne javaslatot tenni, amelyre 20 éve nem volt példa Magyarországon - közölte Oszkó Péter pénzügyminiszter a szerdai kormányülés előtt.”

Itt a magyar ember azért már egy kicsit szkeptikus, még ha vágatlan felvételen mutatják is be neki, ahogy a kis szürke ufonauták tulajdon kis kezeikkel hajlítgatják a gabonaszálakat a mezőn egyenként, majd egy ilyen lila ledes kütyüvel megmágnesezik az elkészült kört.

„Kiemelte: a kabinet az ülésen a jövedelemadó csökkentésről tárgyal: a cél az, hogy akik a munkájukból élnek, több jövedelemhez jussanak, legyen jobb esélyük jobb életminőségre, és akár félre is tehessenek belőle."

Hát ezért. Mint kiderült, az alienek csak jelmezbe bújtatott titkosszolgálati ügynökök, a csészealj egy, a képből kitakart daru acélsodrony kábelén lóg, a mágnesességet meg csak bemagyaráztuk magunknak, mert annyira hinni akarunk, hogy Mulder is csak a fejét ingatja.

ÁFA emelés? Jövedéki adó emelés? Társasági adó emelés? Ingatlanadó? Hogy a 2006-os adó és járulékemelésnek hála az elmúlt 20 évben sose volt még ilyen magas az átlagos elvonás mértéke, és most se nagyon fog csökkenni?

PR parkolók kellenek ennek az országnak, nem P+R parkolók. Ha csak képzeljük, az ugyanolyan jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr61135117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

One Bad Habit 2009.05.21. 11:47:02

„A kormány olyan arányú adócsökkentésre szeretne javaslatot tenni, amelyre 20 éve nem volt példa"

20 éve volt példa bármilyen adócsökkentés egyáltalán?...
Vagy csak nekem nem szóltak róla?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.21. 12:49:02

@One Bad Habit:
nem az a fontos, hanem az, hogy beszélnek róla.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.05.21. 17:00:35

Egyrészt igazad van, de ha a fogyasztást adóztatják, azzal meg lehet fogni a nem (vagy kevésbé) tiszta jövedelmeket is. Plusz, a fogyasztási oldalról az ember képes befolyásolni a pénzügyeit (nyilván nem túl tág határok között), ha kevesebbet költ, több marad, ami persze igen ordas csúsztatás ebben az országban, de mégiscsak egy opció, a semmihez képest.
Persze az alapvetéssel egyetértek, elmehet mindenki a picsába, belefáradtam. Megjegyzem az elmúlt pár hétben néha már az is konkrét örömet okozott, hogy lyuk van a seggemen, szóval ehhez képest holmi kormányok, meg választások a legkevésbé se izgatnak.

Vidéki 2009.05.21. 17:15:44

Pesszimista látásmódod oka, hogy túlzottan földközelből, nem elég távlatosan nézed az eseményeket.

A pénzügyi összeomlás elkerülése érdekében még a Gyurcsány kormány kénytelen volt az IMF-hez fordulni.

Ez az intézmény a segítségnyújtás fejében szigorú feltételeket szabott, melyet a kormány elfogadott.

Ennek következtében a Bajnai kormány „szabadsági foka” nem sokkal több a nullánál.

Most sinen közlekedünk, ami meghatározza a bejárható utat.

Az IMF feltételekben van némi racionalitás:

Mivel az ország eladósodottságának növekedése nem léphet túl egy határt, a vállalkozók által óhajtott jelentős adócsökkentés feltételei csak úgy teremthetők meg, ha nagy társadalmi csoportoktól
jelentős adóemeléssel pénzt vonnak el.

Ezidáig vállalkozói érdekképviseletek azt hangoztatták, hogy a vállalkozókat sújtó elviselhetetlenül magas adóterhek fojtják meg a gazdaságot.

Az IMF is elfogadta ezt az érvelést.

Most terheik nagymértékben enyhültek.

Kíváncsi vagyok: ettől majd valóban szárnyalni kezd-e a gazdaság?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.21. 21:04:42

@Before:
a mai legeslegeslegeslegújabb számok szerint havonta komoly 7 ezer forintot hagyna a zsebemben. ha ebből leveszem a cafeteria megadóztatását (csakazértis meg akarják csinálni, pl a nyugdíjpénztári befizetések 52% adót és 27% járulékot kapnának), akkor már minuszban vagyok, vagyis a kezemben nem marad több pénz (sőt), amiből eldönthetném, hogy mire költök inkább a drágaság közben.
ha levonom az áfát (meg a jövedékit, az még szép lesz), akkor aztán pláne jó a helyzet, vagyis a zemeberek nem fognak többet költeni magukra, úgy meg bajosan indul meg a gdp növekedése, meg a kockázati felár csökkenése.

@Vidéki:
ezt tendenciózusan tagadják, sőt, keller lászló úgy helyreigazíttatta az újságok száját, amikor megemlítették, és ők olyan példásan helyesbítettek, hogy öröm volt nézni.
azt mondják, több pénz marad a zemebereknél - nem, nem marad.
azt mondják, több pénz marad a cégeknél: a munkáltatói járulékok emelését vastagon ellensúlyozza a társasági adó emelése, az adóalap szélesítése, és a kedvezmények megnyirbálása.
akárhogy nézem, az államkasszán kívül mindenki rosszabbul jár.
és nem azzal kampányolnak, hogy figyu, ki kell fizetni a hiteleket, csökken a kockázati felár, és már egy 5-6 százalékpontot fellélegezhetünk, mert akkor megkérdeznék, hogy van oszkó offshore pénze, amit kimenekített, meg hol volt, milyen döntési pozícióban volt bajnai, amikor ennyire el lett kúrva.
nem tudok hálás lenni neki, hogy helyre akar hozatni velem egy olyan problémát, amit ő okozott - pláne, hogy közben még madárnak is néz.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.05.21. 21:31:26

Csak szoktatnak arra, amikor már tényleg csak magokra lesz pénzünk, vagy a galamboknak szórt morzsát kell legelni.

Csipp-csiripp.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.05.21. 22:44:32

Azért mondtam, hogy elvileg...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.21. 23:47:08

@Before:
elvileg jó az irány, gyakorlatilag rossz a kivitelezés.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.05.22. 07:17:02

Honnan is ismerős ez...?
Ja, tényleg, az elmúlt 20 év???

Vidéki 2009.05.22. 08:53:02

@bs395: Egy bölcs ember nemrégiben ezt mondta:
"Nem kell félni, nem fog fájni".

Az ebbe vetett hit megkönnyítheti az "átmeneti nehézségek" elviselését.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.22. 11:08:54

@Vidéki:
az első munkahelyem 1997-ben volt. azóta minden évben nagy megbízhatósággal egyre több került az államhoz, és egyre kevesebb hozzám. mindig volt valami átmneti nehézség, ami miatt segítenem kellett, és a türelmemet kérték, de majd mindjárt jó lesz nekem.
nem lett.
oda jutottunk, hogy a 12 hónapból 8-at másokért dolgozok. jól eső, de naív feltételezés, hogy azt a 8 hónapot a nyugdíjas nagyszüleimért, iskolás tesvéreimért, vagy a képzetlen, de lelkiismeretesen dolgozó takarítóért húzom le, de ha összeadom az ő ellátásukat (meg az anyémet), akkor még mindig marad úgy 3-4 hónap, amivel nem tudok elszámolni.
és soha nem is tudtam.
ez az átmeneti nehézségek kezd nagyon hasonlítani az un. hiánygazdaságra.

bakker888 2009.05.22. 12:03:49

@bs395: Figyeljide nem hazudnak ezek csak egy adott ponton túl már nem fejtegetik tovább a dolgokat. Tényleg 7 rugóval többet kapsz és eddig igaz is és kikéri a faszparaszt magának ha te aztmondod hogy nem.

Amikor elkezded tapsolni a lóvét akkor lesz a meglepi, de azt nem is mondta egyik se hogy nem lesz. Lehet azt se hogy lesz, de azt biztos nem hogy nem lesz.

Érted? Ha eső nem lesz buli lesz. Ha lesz, nem lesz....

PR faszkalap csűréscsavarás az van baszdmeg arra ki vannak képezve.

bakker888 2009.05.22. 22:00:51

@bs395: itt nem. el kell menni Ausztriába, ott már igen pedig nincs messze.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.22. 23:10:31

@bakker888:
semmi kedvem ausztriába menni :-(
voltam ott, tele vannak osztrákokkal, akik nem szeretnek minket.

bakker888 2009.05.25. 10:56:01

@bs395: nem baj mert mi se fogjuk szeretni őket. :-)

csak az a kiábránditó az egészben hogy ott tiszességes melóból nagyon jól élnek hasonló emberek mint mi. tudnak kecót venni meg bmw személygépkocsit, mallorcán áztatják a szaros seggüket minden nyáron. és mivel ezek a dolgok be vannak pipálva, szépen basznak is arra hogy ki a miniszterelnök meg milyen csomagja van.

ez a magyarország sajnos reménytelen egy hely. addig itt semmi se lesz amig mindenki ki nem hal aki egy rohadt percet is élt a régi világban (ebbe most beleértve minket is) és teleszivta magát azzal a szarral ami akkor volt. ez még 30 év és az sok, nekem ennyi időm erre a faszságra ami itt van nincs.

van egy cimborám az sirva jött haza hollandiából mert idegennek érezte magát és a hollandok nagyon sokat segitettek neki hogy szarul érezze ott magát. ebben van valami de lehet én ezt benyelném a szebb jövő reményében.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.26. 05:01:52

@bakker888:
lehet, hogy ott kevesebbet lopnak.
azzal viszont nem értek egyet, hogy nem törődnének a politikával: lehet azért lopnak ott kevesebbet politikusék, mert jobban figyelnek rájuk (mármint arra, hogy mit csinálnak annak ellenére, hogy mit mondanak).
süti beállítások módosítása