Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Normie

2009. február 13. - bs395

Friss híreket mondunk: Normie hazatért! Mint Lassie, csak nem ugat! Nem tudjuk mikor, meg hogyan, de most ugyanott van, ahol négy napja volt, csak a köztes időben nem. Ki is vittük gyorsan az erkélyre, úgyhogy a következő jelentlekzőnek darus kocsira lesz szüksége, az meg csak feltünőbb. Részünkről itthon öröm é bodottá :-).

***

Meg lettem lopva. Nem nagy dolog, pár ezer forint. Érzelmi kötődés az volt. Vettünk tavaly egy cserepes fenyőt. Drágám feldíszítette, gondoltuk, jaj de jó lesz, ez a fa lesz minden évben. Ünnepek után kiraktuk az előtérbe, hogy akklimatizálódjon, mielőtt az erkélyre kerülne. Egész jól is működött a dolog, kezdett megszokni, de egyik nap - kedden - eltűnt. Csak úgy. Volt némi tűlevél, jelezvén, hogy levitték a lifttel. Kerestük, nem találtuk. Megkérdeztük a portást, nem látott-e valamit. Ő nem, de vissza tudjuk nézni a kamerát (ez egy ilyen burzsuj hely, ahol a közös költség a fele egy lakásszövetkezeti panelnek, csak négyszer annyi dologra futja belőle valahogy, mi se értjük). Visszanéztük: 19:57-kor két idősebb nő ölben viszi Normie-t (mert így hívták) le a parkolóba, és berakják egy kombiba. Egyikük szépen visszamegy a házba, a másik meg majdnem kiviszi a sorompót tolatáskor. Ott volt mozgóképen, ahogy éppen meglopnak. Két ajtóval odábbról az egyik lakó, meg még valaki. Nem örültünk neki. Felmentünk a lakótárshoz - nyugdíjas, özvegy tanárnő -, tisztázandó a félreértést, hogy az a fa nem árva volt, csak fázott. Nem is tudja, miről beszélünk. Miért vinné el? Hát az övé is tönkre ment, onnantól meg semmi oka elvinni - mondta ő. Meresztettem a szemem. Nem hittem el.

A másik irányba két ajtóval jelezte a lakótárs, hogy ő ott volt - látszik a videón is -, amikor éppen vitték le, még félre is kellett állnia, és igen, az a nő volt az, meg egy másik. Megnéztük a szalagot megint, megkértük, ugyan jönne már ő is, az ő szemébe csak nem tagadja, meg ismerik is egymást szegről-végről, közös ismerősön keresztül, meg volt is már náluk. Átmentünk így többedmagunkkal megint. Nem ő volt. De hölgyem, ott vitte el mellettem, maga volt az! Nem, nem ő volt, nem is érti, meg miért vinné el. Pedig kérdezősködött, hogy kié lehet, megkérdezett mindenkit - furcsa mód minket pont nem -, meg nem is tudta, hogy mi is itt lakunk (két éve, kezitcsókolom, eztán így köszöngetek majd), meg hogy a szomszédot most látja életében először. És közben helyezgeti a testsúlyát egyik lábról a másikra, csípőt előre tolva - pont, mint a videón. De nem ő az. Mi tévedünk, a kamera téved, a szomszéd téved, és ki ő egyáltalán, lehet, nem is itt lakik. Meg hát ugye oka se lett volna rá, ilyenkor még kiültetni sem lehet, meg az övé is tönkrement, nem volt onnan már rá oka.

Tudom, irigylésre méltók a problémáim, amikor Cozma egyik gyilkosa ugyanígy mondja, hogy nem ő volt, pedig ott is ott van a videó, meg a szemtanúk, vagy amikor tízezrek nem egy 6000 forintos fenyőfát veszítenek el, hanem mindenüket. Nekem nem is ez a fontos, hanem az, hogy mindezek után ő is ott lakik, meg én is. Úgy megyek haza, hogy tudom, egy piti tolvaj mellett lakok. Azt hinné az ember, hogy lakópark - eufemizmus az új panelekre -, jóravaló emberek, azért mennek oda, mert már unták, hogy nem bízhatnak a mellettük lévőben. Hát nem. Menekülhetsz a valóság elől, az akkor is utólér. Felhúzhatsz egy magas falat, de lesz, aki átmászik rajta. Sőt: eleve odabent van. A legidegesítőbb a tehetetlenség: 20 ezer alatt van ugye, lófasz se fog történni. Törjem el a lábát? Egy nyugdíjas tanárnőnek, aki fele akkora, mint én? Nem azért, kedvem lenne hozzá, és talán nyugodtabban is aludnék, amíg ki nem érkezik a rendőrség. De utána is ott laknék, és ott lakna ő is: az ember, aki meglopott. Te mit csinálnál?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr43939772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arkhimédész 2009.02.13. 08:08:53

Hogy mit csinálnék? Nem tudom.
Amiket biztosan csináltam volna, azt, Te is nyílván megtetted. Ilyeneket:

1. Először biztosítottam volna, hogy alighanem félreértés volt, és mint ilyen könnyen és nyom nélkül rendezhető, ha a fa visszakerül a helyére.
2. Ha viszont nem fogadja el a felkínált menekülőutat, és továbbra is minden bizonyíték ellenére tagad, akkor viszont alighanem elvesztettem volna a béketűrésemet, és valszeg hirtelen leordítottam volna a "fejét", ahogy a bennem növekvő feszültség túllépte volna azt ab bizonyos szintet.
3. Biztosítottam volna, hogy ha valami még egyszer eltűnik a házban, akkor ő lesz az első, akinél keresni fogják. És nem is fognak aztán máshová menni.
4. Egész éjjel az járt volna a fejemben - sajnos, hogy milyen további nyílt, vagy burkolt lépéseket tegyek a hölgy lelkiismeretének megdolgozására.
5. Reggel pedig megírnám a blogomba az esetet, megkérdezve az olvasókat, hogy ők vajon mit tennének.

Hát ilyenek...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.13. 08:24:42

Mit csinálnék, lássuk csak...
Először is hoznék számlát, hogy a cserepes fenyőcske 25000 forintba került. Utána feljelentés a rendőrségen. Ami egyébként akkor se rossz, ha nem éri el a húszezret, mert a lényeg a dologban a látványos megaláztatás. Aki ilyen patkány, úgyis tagadni fog, de ha a rendőrség kopogtat hozzá (főleg ha sikerül jó látványos időben odaérni), az mindenképp kellemetlen és könnyen véget vet a kedves tanárnénis imídzsnek.

Sajnos egyébként a társasházak nagy rákfenéje ez. Amikor mi kerestünk saját lakhatást (9 év albérlet után), a párom állandóan társasházba akart költözni. Mert hogy új építésű, meg szép, meg jó. Én viszont nagyon hevesen ellenálltam, ugyanis azt figyeltem meg, minden társasházban lakik legalább egy elmebeteg, pszichopata, aljas illető, aki dafke betart a háznak és ott szemétkedik, ahol csak tud. Nekem ehhez nincs kedvem, úgyhogy szép új lakás helyett vettünk egy jó szar, romos házat, amire egy másik lakás árát ráköltve rájöttünk, hogy sose lesz ház belőle. De még így is jobb, mint valami fenyőtolvaj vén picsát, átkozódó elmebeteget, vagy (a háznak) több százezerrel tartozó fennhéjazó barmot kerülgetni.

millesei (törölt) 2009.02.13. 08:55:53

Magyarbűnözés márpedig van! Meg piréz is márpedig! Nade komolyan: kb. annyit tehetsz, és annyit is érdemes, amennyit tettél is. Felejtsd el.

Vidéki 2009.02.13. 09:26:20

Nemrég emelték meg a lopásnak minősülő cselekmény alsó értékhatárát duplájára.
Gondolj arra, hogy ennek pozitív hozadéka is van.
Ami odáig a bűnügyi statisztikákban (elvileg) szerepelhetett, kikerült onnan.

Ha a statisztika javul ez maga után vonhatja közérzetünk javulást is.

Arkhimédész 2009.02.13. 10:02:43

"Ha a statisztika javul ez maga után vonhatja közérzetünk javulását is."

:))))

Vidéki 2009.02.13. 10:11:45

@Arkhimédész: Igazságügy Miniszter Urunk javuló bűnügyi statisztikai adatokat idézgetett.
Ha hiszünk neki, ennek csak az lehet a következménye, hogy a bűnügyi helyzetet illetően közérzetünknek muszáj javulnia.

Avatar 2009.02.13. 10:36:46

Szerintem meg tegyél feljelentést! Tanú van, videofelvétel van, nyomozni nem kell semmit, örülni fog neked a rendőrség, ez csak javítja a statisztikát. Legalább kelljen az öreglánynak szarakodnia azzal, hogy bírósági idézés, hercehurca, perköltség, majd pedig büntetés... Okozz neki kellemetlenséget a jogszabályi keretek között.

(Persze a bosszú is megoldás lehet... Mondjuk, ha egy ismerősöd éjjel becsúzlizza az ablakát... Aztán miután kicseréltette, pár nap múlva még egyszer. Amíg meg nem unjátok... Ha rákérdez: "Nem tudok semmiről, de úgy látszik, Isten nem ver bottal".

Esetleg még jó móka az inkriminált kombi kezelésbe vétele. Mondjuk leengeditek mind a 4 kerekét. károkozás nem történik, viszont a jármű ideiglenesen használhatatlan lesz. Egy pár órája elmegy rá, míg leszereli a kerekeket, elviszi a benzinkútra felfújatni, majd visszaszereli. Ráadásul legalább 2x kell fordulnia, hacsak nem hagyja addig téglán a kocsiját.)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.13. 12:14:22

az a gondom, hogy az általános magyar áldozatkultusz miatt per pillanat én vagyok az áldozat, de amint elkezdek izmozni, hiába van igazam, egyből ő lenne az áldozat, én meg a rossz ember.
ez akkor is áll, ha egy fenyőfa miatt kihívom a rendőrséget, és tőlem ugyanannyi időt fog elvenni, mint tőle, csak én dolgozok, ő meg már nyugdíjas, szóval én járnék rosszabbul, ha perelek.
átadnák a jegyzőnek, vagy mehetnék polgári peres eljárásra, és a hátam mögött még ki is röhögnének, hogy nédd már, mit rágja itt a gittet.
meg nem hiszem, hogy per pillanat mifelénk ez lenne a legnagyobb gond, inkább mennyen a járőr rablógyilkosokat üldözni, mint egy 6000 forintos cserepes fenyő miatt fél napot intézkedni meg papírozni (persze meglehet, hogy inkább trafipaxolni küldik őket).
én kibírom valahogy, mert engem nem a fa ellopása rázott meg, hanem az, hogy a csajomat megrázta (nemtom érhető-e). majd körbepletykálom a környéket, hadd érezze szarul magát, és nézzen rá mindenki lapos szemmel.
esetleg követem a szupermarketbe, és becsempészek a zsebébe valami riasztócsíkos árut, és takarásból nézem, ahogy a biztonsági őrök jól megvegzálják.

Arkhimédész 2009.02.13. 12:39:15

@bs395:

"esetleg követem a szupermarketbe, és becsempészek a zsebébe valami riasztócsíkos árut..."

Látom az éjszakai agyalás is megvolt. :))

Avatar 2009.02.13. 12:45:25

@bs395:
Esetleg nyomtasd ki ezt a kis "élménybeszámolót" és plakátozd ki az egész házat, a video képkockáit meg szépen pakold ki mellé bizonyítéknak.
Hadd tudja a szomszédság, hogy ha eltűnik valami kinél kell először keresni.
Na akkor senki nem fogja áldozatnak tartani, csak egy hazug tolvajnak és majd ég a pofájáról a bőr rendesen!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.13. 12:56:37

Beperelni és feljelenteni valakit két különböző dolog. Bár teljes mértékben megértem az érveidet, mégis úgy gondolom, hogy a legjobb amit tehetsz, ha feljelented. Nem hiszem, hogy amiatt a két óra miatt, amit egy rendőr az ügy dokumentálásával tölt, egyel kevesebb rablógyilkost fognának el. Ez az egyetlen módja, hogy úgy kellemetlenkedj az öreglánynak, hogy közben te minden szempontból tiszta maradsz. A feljelentés célja nem az, hogy büntetést kapjon, úgyse fog, ha meg mégis, maximum valami szóbeli ejnyebejnyét. A lényeg a megaláztatás.
A bolti ötlet nem rossz, de azért nem is egyszerű kivitelezni (a legszebb valami márkás, drága pia a táskájába csempészve), de ezzel csak bosszút állsz, megbüntetni nem fogod (értem ez alatt, hogy nem fogja összekötni a dolgokat és ha mégis, csak utálni fog), ráadásul le is bukhatsz közben, ha kameráznak. (Egyébként a dolog jó poén, én egyszer szórakoztam azzal, hogy leszedtem valamiről egy mágnescsíkot és odaragasztottam valakinek a táskájára. Nem vagyok rá büszke, de akkor jó poénnak tűnt.)
Ezen felül persze szóba jöhet számtalan kisebb-nagyobb bosszú, de szerintem ezek neccesek, mert nehéz olyat kitalálni, ami nem törvénysértő és/vagy offenzív. Ha kárt okozol, máris te vagy bajban, legyen az akár a barátnőjének a kocsija (mondjuk ráfújni, hogy "TOLVAJ"), a lakásajtaja, az ablaka, az értékei, vagy kutyaszart küldeni neki postán. Szerintem lassan te is kinősz abból a korból, amikor ezek maradéktalan örömet tudnak okozni, bár én nem ítélnélek el egyáltalán, sőt.
Még egy lehetőség, amiről eddig nem volt szó. Adott a videófelvétel, azt szépen feltöltöd youtube-ra, majd kis papíron mindenki postaládájába bedobod a címét, pár kedves sorral, hogy "vigyázzanak az értékeikre, mert lám, így lop az a kedves idős néni a 29/b-ből!".

Egyébként vicces, nemtom, megáll-e, de mivel ketten voltak, az már majdhogynem bűnszövetkezet... :D

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.13. 13:26:00

csinálj fenyőfatolvajos grafikát, minimalistát de célratörőt, aztán ragaszd ki egy-két helyre. hogy itt milyen emberek vannak.

nálunk a suli mellett a kínaiaktól ellopták a poroltót(!), akik válaszul a videókamera felvételeiből néhány screent kinyomtattak, és kirakták az utca felé néző ablakra. Ki a faszom lop poroltót? :|

Arkhimédész 2009.02.13. 13:43:32

@Before:

A feljelentésről. Kb 7 éve, egy panelház 2. emeletén laktunk. Valamiért ráadásul közös képviselőnek is megválasztottak. A ház mellett gyönyörű és egészséges fák nőttek, kellemes parkszerű környezetet madárdalt és friss levegőt biztosítva a környéknek. Egyik nap értesítettek, hogy a házunk előtt 2 fát (szerinte) a földszinten lakó néni gázolajjal locsoltatta körbe, Mivel hiába indítványozta korábban a fa kivágását, a lakóközösség ebben sosem támogatta. Az olajjal való körbelocsolás tény volt, de bizonyíték az előzményeken túl semmi.

A lakók felháborodásában osztozva mint a ház közös képviselője, feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen aljas indokból elkövetett környezetszennyezés és károsítás címén a környezetvédelmi felügyelőségnél.
A vizsgálat meglepően gyorsan lezajlott.
Egy hét múlva kijött egy szakértő, és megvizsgálta a fák környezetét. S megállapította az olajjal szennyezettség tényét. Újabb egy hét múlva megkaptam a határozatot. Ebben közölték, hogy a környezetszennyezés ténye megállapítást nyert.
Közölték, hogy kb 3m3 termőföld szennyeződött.
S mivel a tettes ismeretlen fölszólítottak engem, hogy haladéktalanul intézkedjek a szennyezés előtti állapot talajcserével történő visszaállításáról. Amennyiben erről nem intézkedem, a faszomtudja milyen rendelet alapján 100000Ft-ig terjedő bírsággal leszek sújtva...
Erre a levelet azonnal 4 darabban dobtam a kukába, és azóta nem tettem több feljelentést...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.13. 13:46:12

@Arkhimédész: nem látok összefüggést a két eset között.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.13. 14:00:06

@Before:
a felvétel 3 napig tárolódik, vagyis ma felülíródik, és mivel a felsorolt tevékenységek tegnap este történtek - a lopást kivéve - egy hét múlva esti fényt tudnék nekik mutatni, nem videót.
esetleg megbüntetnek a társasházi szabályzat megsértéséért, vagy tűzrendészeti vétségért. plusz lenne egy kedves idős néni, akinek élénk fantáziája gyártaná a történeteket, hogy drogos vagyok, kislányokat rontok meg, és összeszűrtem a levet a közös képviselő feleségével.
maradok a riasztócsík elhelyezésnél (persze nem, mert a bosszú alantas dolog).

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.13. 14:03:40

Le kell menteni a felvételt. Gondolom erre megvan a lehetőség. Persze te tudod. Ha esetleg kutyaszart akarnál küldeni neki, szólj, tudok szerezni elég sokat... :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.13. 18:23:19

Szerintem panelban, vagy társasházban lakó unatkozó nyugdíjassal nem érdemes kikezdeni, mert minden napját azzal tudja tölteni, hogy hogyan toljon ki veled, másrészt meg még szórakoztatja is.

Az ilyen helyeken igazi nyugdíjasterror van.

Egyébként meg az az igazi bosszú, hogy hagyod továbbra is unatkozni! :)

Vidéki 2009.02.13. 23:55:15

@Arkhimédész: Amit leírtál, az bizonyítéka annak, hogy azok, akik szuper jogállamunkat működtetik, gyakran az igazságérzet minimumával sem rendelkeznek.
Azon csodálkozom, hogy ilyen barmok hogyan képesek tartósan megmaradni pozicióikban?

Pocokporc 2009.02.15. 23:00:23

Hát pont az ilyen seggarc vérnyugger moslékokat kell elővenni. Lehet azt mondani, hogy kisstílű, de nem lehet a férfilakosság hetvenöt százaléka Doszpotpéter. Nekünk ez jutott. Le kellett volna ordítani a fejét, hogy TUDOD, mit tett, hivatkozni a FELVÉTELRE, ígérni neki csupa jót és napfényeset, majd magára hagyni, mint egy darab kutyasz*rt. A másik megoldás, ha ne kommunikálsz neki hónapokig, hanem egy oda nem illő szituációban váratlanul fejére olvasod. A legrosszabb, ha fogalmad sincs, mi van, nem számítottál arra, hogz a közvetlen környezeted ilyen, és töketlenül balf*szkodsz. Ez azt mutatja, a mama dörzsöltebb nálad. Ez gáz......

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.15. 23:34:02

@Pocokporc:
a friss hír ott van az elején, hogy visszakerült a fa az eredeti helyére :-).
ha egy jöttment lett volna, lehet, hogy fizikális megoldás lett volna a vége, de úgy, hogy mellette kell élnem, ez számomra nem járható út :-(.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.16. 09:14:53

Gratulálunk a nagy homecominghoz! Javaslom, a jövőben kössétek ki, nehogy megint elkóboroljon a csibész!

millesei (törölt) 2009.02.16. 19:20:56

Vagy szerződtess egy fapásztor entet. Amúgy öregasszonybűnözés márpedig van!!!
süti beállítások módosítása