Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Kit keres még mindig?

2008. október 23. - bs395

A "hogyan találjunk rá a keresett információra neten, és miért visz a link valami hülye blogra" című rovat következik. Végiggörgettem azoknak a kifejezéseknek a listáját, ami alapján idekattintottak a keresőkből, és van pár dolog, amit nem értek, vagy mindenképp szeretném megosztani némi pimasz hozzáfűzött megjegyzés keretében.

Van egy nagy keresőkör: azok az emberek, akiket a szavak jelentése érdekel. Olyan szavaké, mint koedukált, leszedált (ilyen szó egyébként nincs is), prüdéria, Feri (!), csirke (!!), diy (!!!). Teszi pedig mindezt úgy, hogy beírja az internetbe, hogy "ajvékolás jelentése". Nekem fura, na.

Van egy kör, ami ezt még tovább viszi: komplett, szerkesztett, fogalmazott és formázott kérdéseket tesz fel a nagy hálózatnak. "Hol lehet metanolt kapni?" És itt nincs vége: van, akinek már megvan pár alapvető funkció, ám nem találja, így azt írja be, hogy "oi wikipedia", a helyett, hogy mindezt a wikipedián tenné meg. Biztos van rá racionális magyarázat, csak nem jut eszembe.

Aztán vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy ha becsukják az ablakot, akkor az információk törlődnek a világból. Nos, nem. Az "apuval jó volt a szex", "birkával közösülés film", "cigány pornó free", "fiatal picsák basznak", "fiúszex", "gergő kétfarkú" és a "homosex rabbi" kereső kifejezések már örökre velünk maradnak. Ámen.

A következő csoport komplett részletekre keres, s talál. "Ez a lepratelep..." keresőbe való begépelésével az empirikus bizonyítékok alapján ide lehet találni, ahogy a "nem működik a kuruc.info" is találatot jelez. Ebből a csoportból a kedvenc a következő: "it is very important to play this record over and over because you learn by listening". Nem vicc, ilyen tényleg van az egyik posztban, én írtam bele.

Érdekes kíváncsiságot feltételezhetünk az alábbi keresések kiöltői részéről is. Megpróbálok így utólag, látatlanul is segíteni:

"bs395 outsourcing" - Eztet én nem értem. Most akkor én outsource-olok? Vagy engem outsource-olnak? És mennyiért? Csak mert drága vagyok ám.
"csaba lászló eltaposandó" - Elhatárolódnék.
"kibaszott picsák" - Őket kerestem én is, nem olyan nehéz ám megtalálni. Kell hozzá mondjuk némi alkohol.
"cuncikák", "cuncusok" - Olyat is lehet találni, a recept ugyanaz. Később belőlük lesznek a kibaszott picsák. Tessék, már spóroltam neki egy keresést.
"kopasz erotika" - Attól függ: kinek a milye kopasz?
"fasces vesszőnyaláb" - Ilyen az, amikor a kérdésben benne foglaltatik a válasz.
"a nem anarchista punkok" - Olyan nincs. Csak szólok. Add fel. Komolyan.
"a világ legjobb számítógépes játékai" - Bármi, ami véres-cafrangos-hentelős. A helyes kérdés tehát: a legvéresebb számítógépes játékok.
"apollóniusz wiki jézus" - Szép név. Majdnem annyira, mint a lakatos amidala dzsenifer.
"beisznak bebűnözünk" - Nem nem nem. Helyesen: beiszunk azt bebűnözünk. A teljes kifejezés: mert a zipzáros ágy, szakadt farmer, lyukas póló, színes ital, bummbumm zene, haverok meg a hülyeség, az megy, mi? de dolgozni büdös! beiszunk azt bebűnözünk?
"felmosóvíz miből áll?" - Ezt szerintem ő se gondolhatta komolyan ...
"gandalf mélynyomó" - Az egy nagyon nagy videó :-)
"gta val szeretnék játszani az interneten" - Én is, de ilyen nincs :-(
"haircut kopaszra" - Akkor most döntsük el, milyen nyelven szeretnél választ kapni, aztán fussunk neki megint.
"hogyan lehet spórolni a kőolajjal" - Nem kell kibányászni, úgy olcsóbb.
És végül: "loxon solutions sífutó" - ez illően szürreális .-)


Maradok tisztelettel,
your lord and master,
Foamy squirel.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr65725756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.23. 08:19:43

Jajj, ez egy örök és megunhatatlan téma! Én így reggelente szoktam ellenőrizni a statisztikáimat és mindig bekukkantok a keresőkifejezések közé, mert hihetetlen kincseket lehet találni. Mondjuk épp tegnap találtam egy olyat, amiről szívesen elbeszélgetnék a keresővel hármasban (a harmadik résztvevő egy szívlapát lehet mondjuk, de motoros fűrész is megteszi), de általában inkább viccesek.
Hihetetlen, de még mindig a genyórázó marist keresik nálam a legtöbben, a "tojás a seggbe" kifejezés is visszatérő, valakit éppen nagyon érdekel, hogy "mi+számít+megcsalásnak+a+zsidó+hitben". Az se egyszerű, milyen idióta megfogalmazások, szókapcsolatok jönnek ki az emberekből, például nehéz elképzelni olyan normális weboldalt, ahol a homoerotikus aktust "szexelö+buzik"-ként aposztrofálnák, vagy videómegosztó, ahol "buzi+pornó+nézése+ingyen" lehetséges. És akkor már nem is beszélek a borzasztóan siralmas helyesírásról.
"csajok+tangába" - mondjuk ez lehetne felszólítás
"szekszuális" - ez legalább 3-4 szókapcsolatban előfordult már
De a legszebb keresőkifejezés, amivel hozzám eltaláltak mindenképpen a "kovit+nナ組yテウgyテ。sz"!

metag (törölt) 2008.10.23. 10:38:09

igen! ez az ami nekem is nagyon fekszik... imádom böngészni az analyticsben előforduló baromságokat és aztán megnézni hogy mégis hányadik helyen állunk. egyik kedvencem amiben a google első helyre dob minket az a "fémmérgezés"... magyar weboldalak közül a "naked asian teens" is igen előkelő helyre röpít minket...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.23. 15:25:29

tojás a seggbe :-)
a naked asian teens alapvető emberi igény, mert nekünk nincs 3. generációs ázsiai népességünk, mint amerikának, akik nagy tömegével jelentkeznének hazai készítésű filmekbe.
én még mindig nem értem, hogyan nézheti valaki a keresőalgoritmust embernek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.23. 18:52:00

Nálam is vannak visszatérő toposzok.

Ilyen például a "hisztis teniszezők".

A "Szerelem a kolera idején elemzés" típusú keresőkifejezésekből pedig lemérhetem, hogy hány egyetemen kell éppen kiselőadást tartania valakinek (például) García Márquez regényéből.

dupi 2008.10.23. 21:26:30

1. a +jelentése egy teljesen bevált dolog, ha valaki valaminek a jelentésére kíváncsi :) éppen ez a keresők értelme, hogy minél relevánsabb találatot adjanak.

2. a +wiki, +imdb is teljesen normális sztem, egyrészt nem kell behozni a főoldalt (hanem a gyors google-t kell), másrészt ha nincs teljes egyezés, vagy csak más nyelven van találat, a google-ban egyszerűbb minden.

3. gergő kétfarkú --> www.mkkp.hu

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.26. 17:13:46

Natessék, két napig nincs nettye az embernek, erre:
"kuki+leszopás" - infantilis-e vagy?
"nagymamák+anyák+apák+kefélnek" - egészségükre
"EGESEGES+BUZI" - uhh
"lófasszal+hozni" - na, az nem lehet könnyű

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.26. 18:20:26

torma van hozzá, vagy sikosító nélkül?
süti beállítások módosítása